Шая се нуждае от помощ мама-куче и нейните незнайно колко дечица
Публикувано: 08 September 2009 - 10:25 PM

,,Работата по общественополезни каузи е бавна, уморителна, неблагодарна, а ползите ще се видят най-рано от следващото поколение. Освен това всички, които имат някакъв пряк търговски интерес от тези каузи, се вбесяват, като видят, че ти нямаш такъв и постоянно ти вменяват мисли, постъпки и чувства, които и при най-голямо желание ти не можеш да си спомниш да си помислил, направил или изпитал..."
Публикувано: 09 September 2009 - 01:09 PM
Благодаря ти К. И. Тенева,благодарят ти и бебетата на Шая че им даваш шанс за живот

С мама Шая напредваме с ходенето на повод,ама за малко да стане беля,че Алфи дойде люботиткото да види какво става и се усука в повода.Той писна,Шая хукна,аз се принидих да пусна ръкохватката,за да не премачкаме бебо....абе екшън....ще се пробваме по улицата само...ама има лек напредък,ще успеем

Публикувано: 09 September 2009 - 01:39 PM

Дано успееш и с намирането на дом за кученцата. Стискам палци...

We make a Living by what we get... We make a Life by what we give...
Публикувано: 09 September 2009 - 08:24 PM

Та така,живота на Вълчо ще е спартански - вързан в двор,с оскъдна храна и без шанс за разходки и игри .Ама за другите и толкова засега няма....
Та ще го дам след ваксинацията и ще ходя да го наглеждам ,в началото по-редовно ,после чат-пат.
Публикувано: 09 September 2009 - 10:16 PM

Тепърва ще искам да видя двора и ако има възможност да се прегради някое ъгълче за Вълчо в което да е свободен ше търся начин да го направя.
Ето го Вълчо-с тъмна муцунка и изправени ушета.Има вид на "мъжкар",но всъщност е много предпазлив,внимателен и голям закачко

Публикувано: 10 September 2009 - 01:16 AM
Ако трябва, му купете такъв. Често за икономия ги връзват на къс.
Дългият синджир понякога е предпоставка за обесване на ограда например, оплитане около дърво и т.н. дължината зависи от мястото където е завързано кучето - има време докато се стигне дотам :-)

,,Работата по общественополезни каузи е бавна, уморителна, неблагодарна, а ползите ще се видят най-рано от следващото поколение. Освен това всички, които имат някакъв пряк търговски интерес от тези каузи, се вбесяват, като видят, че ти нямаш такъв и постоянно ти вменяват мисли, постъпки и чувства, които и при най-голямо желание ти не можеш да си спомниш да си помислил, направил или изпитал..."
Публикувано: 10 September 2009 - 07:57 AM
Аз имам планове всяко задомено да го снимам в каква обстановка живее и да помагате (с акъл поне ако не с друго) как да се организират нещата.
Лошото е че Шая е все на улицата-и тази сутрин спеше отвън до оградата-просто вътре няма къде да се скрие и не може да се спаси от кутретата- храната им стои,а те и висят на разраненеите цицки.Давам им консерва и накиснати гранули,ама не са много впечатлени и нямат апетит.Чат пат купувам от консервите за бебета и я предпочитат,ама не мога финансово да насмогна да купувам от скъпите...та си помагам с подръчни материали-попарки с манджичка....
И откак ги храня,понеже изхвърлиха бая глисти са с хлътнали коремчета - преди имаха повече вид на гледани.
Публикувано: 10 September 2009 - 09:50 AM

Публикувано: 10 September 2009 - 10:46 AM

Публикувано: 10 September 2009 - 10:54 AM
Преди няколко години бяхме мноооого зле с парите и така едни нещастници и майките им хранех с ...варени обелки от картофи. Това беше основното и им добавях съвсем мъничко кисело мляко. Абсолютно нищо друго не можех да измисля, а те бяха две кучила.
Ядоха и това, като няма друго.
Публикувано: 10 September 2009 - 01:36 PM

Публикувано: 10 September 2009 - 01:46 PM
Публикувано: 10 September 2009 - 02:01 PM
Яйцата избягвай сурови, можеш да им лепнеш какво ли не! Варени- да
А за готвеното пиле с ориз и човешките консерви- хич, ама хич не бива, имат страшно много сол!
А и за теб и за тях... чети повече етикетите на продуктите, които купуваш. В Данон има всичко друго, но не и мляко... и не само в тях, де. Нормално мляко е това, на което срока на годност е макс седмица.
След едни експерименти, които направихме с колеги в офиса, купувам само мляко на Верея и БИО кис. мляко (само дето то е много скъпо).
Публикувано: 10 September 2009 - 04:29 PM

Вече имам и една едноока котка и малко котенце за прехрана в двора,усетили са храната...Шая колкото е добра и споделя храната си с котките,толкова не дава да се пипа манджата на малките и страшно се нервира на маците като е там

ПС :Дядото ,в чийто двор са кученцата също не се храни като по учебник,знам със сигурност,че губи доста време и ходи да си купува преоценен хляб,от мляко се лишава,за да има за цигари...И много хора са така

Публикувано: 10 September 2009 - 05:02 PM

Просто понякога наистина ме е яд как хората често купуват по-скъпи, а уж по-хубави неща, които им се набиват от рекламите... а всъщност са в пъти по-вредни.
Пратих за вас малко трохички на общата банкова сметка, както ти бях обещала ;)