Dog.bg Форуми : Шая се нуждае от помощ

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (14 Страници) +
  • « Първа
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Шая се нуждае от помощ мама-куче и нейните незнайно колко дечица

#81 Потребителят е офлайн   Lutchezar Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 08 September 2009 - 10:25 PM

Различните паразити са с различен цикъл на възпроизводство - обикновено от 7 до 15 дни. Така че 14 дни е пожелателно но да не е повече, може и малко по-рано. Освен това не всички паразити се виждат с просто око.
User's Signature

,,Работата по общественополезни каузи е бавна, уморителна, неблагодарна, а ползите ще се видят най-рано от следващото поколение. Освен това всички, които имат някакъв пряк търговски интерес от тези каузи, се вбесяват, като видят, че ти нямаш такъв и постоянно ти вменяват мисли, постъпки и чувства, които и при най-голямо желание ти не можеш да си спомниш да си помислил, направил или изпитал..."

#82 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 09 September 2009 - 12:28 PM

Малко днешни снимки.Вече сме без бълхи и се радваме че се затопли ab_041.gif Тъй като имам ангажимент и към собствено куче,съчетах разходката с визитата при Шая и малчовците.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#83 Потребителят е офлайн   чери Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 September 2009 - 01:09 PM

Още не сме готови (заради обезпаразитяването) за ваксините,но вече трима от малчуганите са с осигурена първа ваксина.
Благодаря ти К. И. Тенева,благодарят ти и бебетата на Шая че им даваш шанс за живот ha_081.gif

С мама Шая напредваме с ходенето на повод,ама за малко да стане беля,че Алфи дойде люботиткото да види какво става и се усука в повода.Той писна,Шая хукна,аз се принидих да пусна ръкохватката,за да не премачкаме бебо....абе екшън....ще се пробваме по улицата само...ама има лек напредък,ще успеем ae_085.gif
User's Signature

Качена снимка

Чери живее в сърцето ми ......и не спира да боли.........

http://www.youtube.c...h?v=3j3Zyu69lpA

#84 Потребителят е офлайн   GAG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 September 2009 - 01:39 PM

Не че има някакво значение, но: "Чери, много се гордея с хора като теб! Може една птичка пролет да не прави, но поне пробваш... rc_036.gif
Дано успееш и с намирането на дом за кученцата. Стискам палци...
User's Signature

We make a Living by what we get... We make a Life by what we give...

#85 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 September 2009 - 08:24 PM

За Вълчо имам кандидат.Не знам дали да се радвам ud_009.gif Иска го един старец,познат на дядото в чийто двор пребиваваме.Аз имам съмнения,че дядото сам себе си трудно изхранва,камо ли и едро куче да гледа...даже намекнах че много храна отива за такова куче,ама не се отказа-щял да взима остатъци от ресторанта пред тях.....Друг е въпроса ,какво ще стане примерно след 5-6 години.....ама нямам алтернатива,някакси хем не ми се дава,хем нямам не само по-добри,ами направо никакви други кандидати и 6 кученца за задомяване dry.gif
Та така,живота на Вълчо ще е спартански - вързан в двор,с оскъдна храна и без шанс за разходки и игри .Ама за другите и толкова засега няма....
Та ще го дам след ваксинацията и ще ходя да го наглеждам ,в началото по-редовно ,после чат-пат.

User's Signature

Качена снимка

#86 Потребителят е офлайн   Fullmoon Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 09 September 2009 - 09:32 PM

Накарай дядото да се откаже от връзването. Защо трябва да е вързан? Какво го налага? eg_033.gif
User's Signature

Качена снимка

#87 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 September 2009 - 10:16 PM

Ами тук обикновено са вързани дворните кучета eg_033.gif За да не правят бели(копаене,гризане и т.н докато са по-малки,после за да не стреснат или ухапят някой.По-напредничавите и младите поне ги разхождат понякога......
Тепърва ще искам да видя двора и ако има възможност да се прегради някое ъгълче за Вълчо в което да е свободен ше търся начин да го направя.
Ето го Вълчо-с тъмна муцунка и изправени ушета.Има вид на "мъжкар",но всъщност е много предпазлив,внимателен и голям закачко ab_041.gif

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#88 Потребителят е офлайн   Гатофила Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 09 September 2009 - 10:58 PM

Не може ли поне дълъг синджир да му се осигури?
Ако трябва, му купете такъв. Често за икономия ги връзват на къс.

#89 Потребителят е офлайн   Lutchezar Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 September 2009 - 01:16 AM

Цитат(Гатофила @ Sep 9 2009, 11:58 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Не може ли поне дълъг синджир да му се осигури?
Ако трябва, му купете такъв. Често за икономия ги връзват на къс.

Дългият синджир понякога е предпоставка за обесване на ограда например, оплитане около дърво и т.н. дължината зависи от мястото където е завързано кучето - има време докато се стигне дотам :-)
User's Signature

,,Работата по общественополезни каузи е бавна, уморителна, неблагодарна, а ползите ще се видят най-рано от следващото поколение. Освен това всички, които имат някакъв пряк търговски интерес от тези каузи, се вбесяват, като видят, че ти нямаш такъв и постоянно ти вменяват мисли, постъпки и чувства, които и при най-голямо желание ти не можеш да си спомниш да си помислил, направил или изпитал..."

#90 Потребителят е офлайн   чери Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 September 2009 - 07:57 AM

Да,има време.....сега каквото и да говорим ще е малко като "нероден Петко".
Аз имам планове всяко задомено да го снимам в каква обстановка живее и да помагате (с акъл поне ако не с друго) как да се организират нещата.
Лошото е че Шая е все на улицата-и тази сутрин спеше отвън до оградата-просто вътре няма къде да се скрие и не може да се спаси от кутретата- храната им стои,а те и висят на разраненеите цицки.Давам им консерва и накиснати гранули,ама не са много впечатлени и нямат апетит.Чат пат купувам от консервите за бебета и я предпочитат,ама не мога финансово да насмогна да купувам от скъпите...та си помагам с подръчни материали-попарки с манджичка....
И откак ги храня,понеже изхвърлиха бая глисти са с хлътнали коремчета - преди имаха повече вид на гледани.
User's Signature

Качена снимка

#91 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 September 2009 - 09:37 AM

Помагай си с кисело мляко- не е скъпо, а сигурно ще го харесат. Но не прясно, само кисело!
User's Signature

Качена снимка

#92 Потребителят е офлайн   чери Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 September 2009 - 09:50 AM

Пробвах гранули с кисело мляко- не щат.Даже накупих много (10) млека от промоция в Кауфланд(за пред съпруга уж аз да ям-за нова диета ab_041.gif и си седят в хладилника,а срока им изтича след 2 дена...Доста е киселичко,дали да не го подсладя с мед и вместо гранули-с хляб надробено....Дайте идеи за овкусяване че хем млякото ще се хвърли,хем кученцата гладуват....
User's Signature

Качена снимка

#93 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 September 2009 - 09:55 AM

Не им слагай хляб, тестото ще стане на топка в стомахчетата им и ще се подуят.
Сложи им само него тогава, но все пак го пробвай да не се е развалило ако наистина е кисело.
User's Signature

Качена снимка

#94 Потребителят е офлайн   чери Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 September 2009 - 10:46 AM

Не е развалено млякото,в срок на годност е и съхранявано в хладилник,ама си е киселичко,не е като Данона.Пробвах го.И само него не искат,налитат на месо...днес им дадох ориз(готвих пиле с ориз),с малко хляб (пълнозърнест) заляно с натурален пилешки бульон-щяха да ми изядат и пръстите...Ама няма как всеки ден,че и по 2-3 пъти дневно така да ги глезя....Не че нямам желание,ама няма как да се прави тайно.....а трябва количество за 6 броя гърла плюс мама.....Друг вариант е малка консерва 400 гр бебешка или човешка(копърка обичат) да разбъркам с накиснати гранули и ядат горе-долу....Постоянно се чудя какво да измисля за изхранване zz_218.gif ,че не е за ден-два а дългосрочно ud_009.gif
User's Signature

Качена снимка

#95 Потребителят е офлайн   rodegunda Икона

• планински вир
  • Икона

Публикувано: 10 September 2009 - 10:54 AM

Като нямат избор ще проядат и гранули.
Преди няколко години бяхме мноооого зле с парите и така едни нещастници и майките им хранех с ...варени обелки от картофи. Това беше основното и им добавях съвсем мъничко кисело мляко. Абсолютно нищо друго не можех да измисля, а те бяха две кучила.
Ядоха и това, като няма друго.

#96 Потребителят е офлайн   Lutchezar Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 September 2009 - 01:36 PM

Става мед или захар в млякото, това е една от "диетите" за захранване на малки кученца!
User's Signature

#97 Потребителят е офлайн   чери Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 September 2009 - 01:46 PM

ОК,мога да си позволя и по 2 яйца през ден,домашни.Как да ги давам,знам,че суров жълтък е супер,а белтъка да го хвърлям ли или и него да го давам
User's Signature

Качена снимка

#98 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 September 2009 - 02:01 PM

Захар- не. Мед- ок
Яйцата избягвай сурови, можеш да им лепнеш какво ли не! Варени- да
А за готвеното пиле с ориз и човешките консерви- хич, ама хич не бива, имат страшно много сол!

А и за теб и за тях... чети повече етикетите на продуктите, които купуваш. В Данон има всичко друго, но не и мляко... и не само в тях, де. Нормално мляко е това, на което срока на годност е макс седмица.

След едни експерименти, които направихме с колеги в офиса, купувам само мляко на Верея и БИО кис. мляко (само дето то е много скъпо).
User's Signature

Качена снимка

#99 Потребителят е офлайн   чери Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 September 2009 - 04:29 PM

Трудно е да храниш бездомните като по учебник,особено с ограничени средства.Заделям колкото успея от личния си бюджет,за бебетата полагам повишени грижи и се опитвам да направя най-доброто с подръчни средства.Но имайте впредвид ,че задомени в двор в провинцията ще бъдат хранени доста мизерно някои,тук даже дядото ми се кара ,че ги разглезвам и после ще им се види трудно да ядат сух хляб ,не се знае каква ще им е съдбата ud_009.gif Тъжно е ,ама това е реалността.Аз като им погледна по бебешки невинните и доверчиви очички и ми се иска да ги грабна и да ги занеса.........ама няма къде......
Вече имам и една едноока котка и малко котенце за прехрана в двора,усетили са храната...Шая колкото е добра и споделя храната си с котките,толкова не дава да се пипа манджата на малките и страшно се нервира на маците като е там eg_033.gif А те са закъсали,ядат гранули,та ушите им пукат...и са диви и наплашени...мога да ги опитомя,с котки имам богат опит,ама за какво ли и дали ще им е от полза dry.gif

ПС :Дядото ,в чийто двор са кученцата също не се храни като по учебник,знам със сигурност,че губи доста време и ходи да си купува преоценен хляб,от мляко се лишава,за да има за цигари...И много хора са така eg_033.gif
User's Signature

Качена снимка

#100 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 September 2009 - 05:02 PM

Не го приемай толкова лично. Написах го заради "не е като Данона" smile.gif

Просто понякога наистина ме е яд как хората често купуват по-скъпи, а уж по-хубави неща, които им се набиват от рекламите... а всъщност са в пъти по-вредни.

Пратих за вас малко трохички на общата банкова сметка, както ти бях обещала ;)
User's Signature

Качена снимка

• (14 Страници) +
  • « Първа
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема