За Шая още не съм много спокойна,раната си сълзи...имаше петна по кашончето дето лежи на него,ама са малки и по-скоро водни отколкото кървави,дано това да е добре.....Не посмях да и дам хапче за обезпаразитяване,че не знаех дали това може да попречи на състоянието и.Малките ги обезпаразитих,не видях да има глисти,Мечо демонстрира чист "материал", а и огледа по двора не доведе до "находки".В събота ще се ваксинираме.Ама си мислех дали да не изчакам примерно десетина дни и направо да им сложа комбинирана и противобясна ваксина,защото вече наближават май третия месец.Или задължително трябва да се сложи първо бебешка....че средствата са ограничени.
Шая се нуждае от помощ мама-куче и нейните незнайно колко дечица
Публикувано: 24 September 2009 - 04:25 PM
За Шая още не съм много спокойна,раната си сълзи...имаше петна по кашончето дето лежи на него,ама са малки и по-скоро водни отколкото кървави,дано това да е добре.....Не посмях да и дам хапче за обезпаразитяване,че не знаех дали това може да попречи на състоянието и.Малките ги обезпаразитих,не видях да има глисти,Мечо демонстрира чист "материал", а и огледа по двора не доведе до "находки".В събота ще се ваксинираме.Ама си мислех дали да не изчакам примерно десетина дни и направо да им сложа комбинирана и противобясна ваксина,защото вече наближават май третия месец.Или задължително трябва да се сложи първо бебешка....че средствата са ограничени.
Публикувано: 24 September 2009 - 07:45 PM
Публикувано: 25 September 2009 - 09:29 AM
Ама са големи симпатюшковци!
Освен хапчетата, които й даваш, промиваш ли шевовете? Може би е добре да ги почистваш с хибитан например, за да не се замърсят, защото щом още сълзи значи не е затворена раната.
Ваксината- забрави бебешката, отдавна е късно. Направи направо втора и трета ваксина, аз знам че са през 15дни. Третата вече може и с бяс. За ваксините- трябва да имат паспорти, в които това да се отрази, да не забравиш! Там трябва да отбелязвате и обезпаразитяванията (с печат и подпис от лекар). Това не е жизненоважно, но не е и маловажно за евентуални бъдещи стопани. Не вярвай на "ама ние ще си го ваксинираме".... почти винаги това не се случва или се случва след година примерно.
Публикувано: 25 September 2009 - 10:46 AM
Да ,едрички са, лапите вече са им като на Шая , а как здраво лапат ако знаеш
Доктора каза да не пипам раната
А Шая днес отказа храната.....Насила и сложих парченце кренвирш в устата,изплю го и тръгна да го заравя.....А иначе весела и кукуряк ми се вижда.Сутринта не беше в двора,търсих я из района- нямаше я.Дали пък не си е намерила и някой друг покровител хитрушата
Публикувано: 25 September 2009 - 08:13 PM
И аз съм щастлива,днес на вечерната разходчица един мъж каза " я какво хубаво куче,прилича на лисичка
А само до преди месец "лисичката" беше като хиена- ходеше прегърбена,с подвита между краката опашка,с гузен поглед и предизвикваще само неприязън и гонене.......
А сега размахва пухкава опашка , че и гъзето подрусва
Раната не ми се вижда да е зачервена,но си секретира малко.Пудрих я на два пъти и пазих да не я изближе веднага.
С хапчетата се справяме,хванах му цаката
И да се похваля,едно от кучетата,които хранех "от дистанция" -Мечо(едър каракачанец) си е намерил дом
Дай боже такъв късмет и за бебоците,че искат да ни гонят от двора
Публикувано: 26 September 2009 - 07:18 PM
Публикувано: 27 September 2009 - 08:42 AM
За момента съм я вързала,за да не тръгне пак да излиза,ама не знам колко ще издържи повода,един вече изгриза(мойте са като за малко куче)
Публикувано: 27 September 2009 - 09:06 AM
Моето куче имаше подобни топчета по цялото тяло, при него беше от храна, защото му дадох консервирана, но при Шая може да е от конците, знам ли. Сменяла ли си й храната?
П.С. Моето куче по препоръка на лекар го мазах с Алергозан единствено. Минаха след 1 седмица постепенно.
Забравих да те питам, пипна ли я навсякъде - зад ушите, шията, целите крачета и т.н., за да видиш дали няма и на друго място?
Публикувано: 27 September 2009 - 09:16 AM
Стискам палци всичко да е ОК.

We make a Living by what we get... We make a Life by what we give...
Публикувано: 27 September 2009 - 11:00 AM
Четох темата на Илит за кандидат-холандците и се чудех дали ще 'номинирате" Шая и нейните бебета?
" Имаме подготвени 13 кученца. Ако имате готови за път бубиенца и искате да си търсят късмета в Холандия, пишете ми на лични. Кученца между 2 и 3 месеца могат да пътуват само, ако са придружени от кастрираната си, ваксинирана и социализирана майка."
Публикувано: 27 September 2009 - 11:17 AM
Публикувано: 27 September 2009 - 11:54 AM
Дунда е винаги с навита на кравайче опашка.От вчера е изправила едното уше
Алфи ще си остане с клепнали връхчета на ушетата ( и на Шая са така)
Бето си е тотален клепчо.Ама е голям добряга и има много спокоен нрав.
Вълчо е отворко,любопитен,наперен,иска да командва.Любимец е на Шая,тя предпочита с него да играе.
Публикувано: 28 September 2009 - 11:55 AM
Мисля, че тези красиви кученца заслужават да заминат! Нека и клуба на овчарките, ако има такъв се напне да им помогне. Мисля, че те са им най-близките сродници. Ще подкрепя с колкото мога.

Вход

Горе
Цитиране +