- (14 Страници)
- 1
- 2
- 3
- >
- Последна »
Шая се нуждае от помощ мама-куче и нейните незнайно колко дечица
Публикувано: 22 August 2009 - 08:47 PM
Забелязах я преди около десетина дена,по различно време и на различно място в квартала.Няколко пъти я храних.Много е страхлива и не търси контакт с хората,обикаля по контейнерите като сянка,личи си че скоро е раждала.Поинтересувах се дали е позната кучицата на хората от дружеството,но явно е прясно изхвърлена.Ще я кастрираме като поотраснат кученцата.Засега не знам къде са и колко са на брой.От три дена ме чака в точен час на определено място по маршрута по който разхождам кучето си и и давам храна.Днес се сетих да взема фотоапарата.Проблема е,че и аз се страхувам от кучета не по-малко отколкото тя от хора и не знам как ще се оправяме.....Затова пиша и разчитам на помощ и напътствия.
Публикувано: 22 August 2009 - 09:02 PM
Публикувано: 23 August 2009 - 08:22 PM

Публикувано: 23 August 2009 - 09:43 PM

Шая може да се види всеки ден около 7.30 - 8 часа вечер около контейнерите при магазин" Висота " на ул Илинден-гр Благоевград.Давам и храна в градинката пред блока където е роден Бербатов.Ще се радвам ако някой помогне да социализираме това мамче.
Публикувано: 24 August 2009 - 09:51 AM

Публикувано: 24 August 2009 - 10:06 AM
Ако не иска да яде гранулите сухи, бъркай ги с кисело мляко или паучове, но недей със саламчета!
Разходи се наоколо да потърсиш бебета- под балкони, в кашон, зад храст, в някое мазе. Потърси ветеринар, който може да я види на място, за да прецените за цицките. Най-добре ще е да намериш кой да я упои със стреличка (щом е плашлива), за да я кастрирате!
А пък това, че ти се страхуваш... като виждаш отношението й, как може все още да те е страх от тази душа? ;)
Публикувано: 24 August 2009 - 10:31 AM
Публикувано: 24 August 2009 - 09:17 PM

Публикувано: 25 August 2009 - 01:35 PM
И нещо да попитам ,като купувах гранули в зоомагазина,собственика ми даде почти цял пакет със свински уши защото били много стари ( вместо да ги хвърля )каза да и давам по 1 на ден.Тя сигурно от кофите и по-лоши неща може да е яла,ама все пак се колебая дали няма да и навреди а и не ми се иска да ги хвърлям като знам как им се кефят кучетата ,мойто куче(хем е злоядо) си умира за свинско копито,а то даже по-зле мирише

Много ще съм благодарна за всякакви съвети и напътвия най вече за социализирането и възпитанието на това куче,как да постигна спокойно и ненатрапчиво поведение,жизнено важно за да може да оцелее.Няма къде да я прибера.Като я приведа в "търговски вид"ще опитвам да намеря осиновители,такава никой не би я поискал....
Публикувано: 25 August 2009 - 02:44 PM
Късмет с Шая (много красиво име и много готина кучинка) - тръгнали сте по верния път!
Публикувано: 25 August 2009 - 09:55 PM

Значи след като два дена мандам потурите като луда с едно куче под мишница(мойто си) и друго по петите(Шая ) из района,мойте разследвания се увенчаха с успех.Има бебета и то много- около 6 броя според дядото-информатор ,"бозави"на цвят,все още не щъкат много-много,ама правят опити.Обаче са в заграден двор,в който има вързано голямо по размер и малко на възраст куче с кучешка колиба.Нашата мадама се е самонастанила в багажната част на двора,искат да я гонят ама чакат да поотраснат кученцата

Обаче на връщане изневиделица група пубери я замяткаха с камъни с викове "марш мръсен помияр" и ми скапаха деня.
Публикувано: 25 August 2009 - 11:19 PM

MINI MUZZLES
chihuahua kennel
Sofia
Публикувано: 26 August 2009 - 12:59 PM

Шая твърдо е бездомна- просто"била родила в двора"...
Прикачени снимки
Публикувано: 28 August 2009 - 08:51 AM
Публикувано: 29 August 2009 - 01:24 PM
Така,значи влязох във връзка с дядото и проникнах в двора.Кученцата се бяха разпълзели на доста голяма площ в търсене на храна,явно гладът ги е подгонил.Двора е вътрешен за 3 залепени една за друга кооперации,има огради ама кученцата се промушват.Дадох им накиснати гранули с кисело мляко.Ядоха като невиждали.....Дойде и Шая(дядото и вика Лиска и това име много и пасва,мисля и аз така да почна да и викам...)Веднага и се залепи едно кученце да цока,махнах го и гледам кръв се стича по гърдичката,ще я изядат миличката.Нахраних и нея.Дядото е страхотен,интилигентен и добър,но е доста възрастен,не вижда добре и малко засегнат от склероза(повтаря някои неща по наколко пъти)Той самият предложи да храня кучинка в двора вместо на улицата,та да може да я "приобщим",че тя се страхува от него.С моя помощ Лиска се престраши му позволи да я погали.Поел е ангажимента да осигурява редовно прясна вода,за друго освен малко хлебец няма възможност,с пренсия от стотина лева...Та плановете са да приобщим Лиска да е спокойна в дора,и да я кастрираме.Направо звучи чудесно,дано не възникне проблем от сина му или съседите.Обаче малките са с големи тумбаци(сигурно пълни с глиси) и имат страхно много едри бълхи,виждат се как им пълзят из козинките.Та оттам се изстрелях към мойта ветка,обясних подробно ситуацията и ми даде хапчета Азипирин(за бебите по четвъртинка ,за мама 1 и половина) и някакво бяло лекарство в шишенце от което да направя разтвор с 2 литра вода и да напръскам обилно всичко- кученцата,Лиска,тревата бараката.Дано ги спася от гадните паразити.
Малките са 6 броя,3 мъжки,2 женски и едно страхливо.Едното скимти при опитите да го взема,според дядото е наранено от децата в съседната кооперация които са доста малки и не знаят как да играят с кученцата.Възможно е да са го изпуснали отвисоко при връщането му през оградата.Надвечер ще отида пак и ще го прегледам по-подробно.
Направих малко снимки,ще ги пусна като се прибера у дома.Сега съм в службата,там държа храната ,крия се от близките.За бебетата е по-качествена испанска (ветката ми подари една торба към 4- 5 кила

Публикувано: 29 August 2009 - 02:34 PM
Поне на 2-3 месеца ми изглежат.
Това, означава, че Лиска всеки момент може да се разгони!!! Много бързичко трябва да я кастрираш, а и щом има двор, в който после да се съвземе, това е супер!
- (14 Страници)
- 1
- 2
- 3
- >
- Последна »