Dog.bg Форуми : Шая се нуждае от помощ

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (14 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Шая се нуждае от помощ мама-куче и нейните незнайно колко дечица

#1 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 22 August 2009 - 08:47 PM

Това е Шая(името го измисли дъщерята)Може би е имала някога свое име и човек,но сега е на улицата.
Забелязах я преди около десетина дена,по различно време и на различно място в квартала.Няколко пъти я храних.Много е страхлива и не търси контакт с хората,обикаля по контейнерите като сянка,личи си че скоро е раждала.Поинтересувах се дали е позната кучицата на хората от дружеството,но явно е прясно изхвърлена.Ще я кастрираме като поотраснат кученцата.Засега не знам къде са и колко са на брой.От три дена ме чака в точен час на определено място по маршрута по който разхождам кучето си и и давам храна.Днес се сетих да взема фотоапарата.Проблема е,че и аз се страхувам от кучета не по-малко отколкото тя от хора и не знам как ще се оправяме.....Затова пиша и разчитам на помощ и напътствия.
User's Signature

Качена снимка

#2 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 August 2009 - 09:02 PM

Кучинката е невероятно добричко същество,както се вижда от снимките се разбира идеално с котки,даже котетата и измъкват храната изпод носа и Шая безропотно се примирява.Сякаш не обича гранули,затова леко ги накисвам и разбърквам с надробено саламче.Оня ден имаше кръв по главата,хората я гонят,има доста движение на коли в района и не знам дали ще оцелее дълго.Засега се опознаваме.Надявам се да намеря къде се е подслонила,има наблизо разрушена къща и градина ,но ме е страх да вляза.

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#3 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 August 2009 - 08:22 PM

Днес подраних с половин час за "срещата" с Шая, а тя вече нетърпеливо ме чакаше.Отдалече я видях как гледа с надежда минаващите хора,като и проговорих-грейна от щастие .Следва ме почти допряла нос до петите ми(за голям мой ужас)Сипах манджата и отпраших нагоре да не тръгне по мен,че да си навлече неприятности.Да ама обаче Шая явно е следотърсач- прибирам се и я заварвам да ме чака пред блока в който живея ab_041.gif Явно не и е стигнал порциона,ше трябва да увеличим дажбата dh_188.gif .....Цицките ми се видяха доста по-малки от вчера dry.gif Дали е удачно да и давам гранули за малки кученца накиснати в кисело мляко.
User's Signature

Качена снимка

#4 Потребителят е офлайн   Розинка Икона

• *Dog whisperer*
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
  • Interests:Dogs
Икона за мнението  Публикувано: 23 August 2009 - 08:44 PM

Много е миличка,и е толкова сладка! wub.gif Дано и провърви!Успех! smile.gif
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#5 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 August 2009 - 09:43 PM

За нея няма надежда,никой не иска страхливо и несоциализирано куче.Ама не мога да я подмина,къса ми се сърцето като я видя такава смачкана,с подвита опашка и угаснал поглед( а само след 3-4 дена редовни" срещи "като си бръкна в чантата за храна и почва да прикляка и подскача- мисля си че е младичка,може да няма и година.Ако се понапери малко ще е хубавица wub.gif
Шая може да се види всеки ден около 7.30 - 8 часа вечер около контейнерите при магазин" Висота " на ул Илинден-гр Благоевград.Давам и храна в градинката пред блока където е роден Бербатов.Ще се радвам ако някой помогне да социализираме това мамче.
User's Signature

Качена снимка

#6 Потребителят е офлайн   чери Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 August 2009 - 09:51 AM

Днес ме обзеха едни терзания...Значи понеже почти нищо не знам за тази кучинка се притеснявам дали са и живи бебенцата ,защото ако са изхвърлени примерно или не са оцелели мисля че трябва друг вид хранене(по-оскъдно)да не развие мастит.Днес ще отида доста по-рано и ще чакам да видя откъде ще се появи,но се чудя каква храна да приготвя.Не е лошо да дам и нешо за вътрешно обезпаразитяване и се чудя колко килограма е,че е с дълга козина и не личи (за 10 кг дали е добре,да не взема да я отровя ud_009.gif )
User's Signature

Качена снимка

Чери живее в сърцето ми ......и не спира да боли.........

http://www.youtube.c...h?v=3j3Zyu69lpA

#7 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 August 2009 - 10:06 AM

Изглежда ми повече от 10кг, но не мога да преценя със сигурност.

Ако не иска да яде гранулите сухи, бъркай ги с кисело мляко или паучове, но недей със саламчета!

Разходи се наоколо да потърсиш бебета- под балкони, в кашон, зад храст, в някое мазе. Потърси ветеринар, който може да я види на място, за да прецените за цицките. Най-добре ще е да намериш кой да я упои със стреличка (щом е плашлива), за да я кастрирате!

А пък това, че ти се страхуваш... като виждаш отношението й, как може все още да те е страх от тази душа? ;)
User's Signature

Качена снимка

#8 Потребителят е офлайн   чери Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 August 2009 - 10:31 AM

За кастрацията ще действаме като успея да разбера има ли бебета и колко са големи.От дружеството ще окажат съдействие,вече съм се обадила.Сега ми предстои спешно разузнаване.Разгледала съм наоколо всички потенциални места и нищо....Може да идва от по-далече,като я е подгонил глада....Ще накисвам гранулите в кисело мляко,благодаря за съвета.Дано и двете да успеем да преодолеем страха си,аз нямам опит с кучета,мойто е на размери по-малко от котка.Иска ми се някой от Благоевград ако чете тук да дойде с мен за кураж и да опитаме да храним от ръка и да видим дали ще успеем да я погалим.Дала съм си срок до 2 дена да открия откъде идва,дано успея.
User's Signature

Качена снимка

#9 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 August 2009 - 09:17 PM

Лелеее,хора тая Шая е невероятно мило същество.Днес пак ме чакаше към 7 на "нашето" място и грейна като ме видя.Хубаво е ,че през деня не излиза,проверявах към обяд и после след работа към 5.30 - нямаше я,дано да си стои при бебетата за да не бие много на очи.Има невероятен апетит и подозирам че е кожа и кости,дългата козина крие донякаде колко е слаба всъщност.А че козинката е дълга лично се уверих,престраших се и я погалих ,а тя се престраши и ми позволи af_089.gif Хареса и много ,въпреки че си личеше колко е притеснена и как нерешително си облизва муцунката и примлясва с език.Това куче ако се поохрани малко,ако се поокопити и изкъпе ще стане такава златна красавица wub.gif Сега остава да успея да преценя каква доза трябва да дам за вътрешно обезпаразитяване и до няколко дена мисля че ще мога и външно да обезпаразитя.Кажете какво е подходящо- има дълга козина и вероятно бебета.Днес цял час не се отлепи от мене,галихме се много пъти и после ме изпрати до къщи.Ще сменявам маршрута на разходката с по-безопасен за нея dog.gif Цицките са доста големи,по едната имаше драскотини.Как да позная дали всичко е наред ,мастита по какво се познава.Ще опитам да доведа лекар ,но ще ми трябват поне още 2-3 дена за опознаване ,за да ми се довери напълно.Днес успя да погълне 250 грама гранули накиснати с кисело мляко,и 400 грама консерва и още търсеше,а после дойде и щерката и я почерпи с 2 кебапчета.Утре ще увелича грамажа на гранулите за да не смесвам храната .Стискайте палци ако има бебета да са по-малко на брой.Вече имам подозрения къде може да са -но не мога да стигна до там,че се минава през ограден двор.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#10 Потребителят е офлайн   чери Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 August 2009 - 01:35 PM

При нас с Шая нещата се развиват бързо.Днес след обедната почивка на път за работа познайте кой ме чакаше до блока......Та се понагалихме вече по-смело, имах малко гранули,омете ги набързо и ненакиснати,лошото е че се залепи за мен ,а пък в района около работата ми нищо добро не я очаква,ще я пребият със сигурност или ще и метнат отрова,няма какво да ги спре- при нея няма опасност да им умре в дървата и да замиришат.Идея нямам как да я отуча да ме следва.Днес се принудих да изтичам до Еврошопа(плътно придружена от признателната кучица) да купя консерва и после докато ядеше със спринт се изнесох по посока службата..И от дъното на улицата я мернах как притичва и ме търси.Ще се побъркам от притеснение,улицата е оживена а тя не може да се пази от колите,ходи бавно и те намаляват,всеки път изтръпвам от ужас.Май най удачно е да сменя маршрута и да движа по заобиколен път,засега мисля това да направя.
И нещо да попитам ,като купувах гранули в зоомагазина,собственика ми даде почти цял пакет със свински уши защото били много стари ( вместо да ги хвърля )каза да и давам по 1 на ден.Тя сигурно от кофите и по-лоши неща може да е яла,ама все пак се колебая дали няма да и навреди а и не ми се иска да ги хвърлям като знам как им се кефят кучетата ,мойто куче(хем е злоядо) си умира за свинско копито,а то даже по-зле мирише zz_020.gif
Много ще съм благодарна за всякакви съвети и напътвия най вече за социализирането и възпитанието на това куче,как да постигна спокойно и ненатрапчиво поведение,жизнено важно за да може да оцелее.Няма къде да я прибера.Като я приведа в "търговски вид"ще опитвам да намеря осиновители,такава никой не би я поискал....
User's Signature

Качена снимка

#11 Потребителят е офлайн   Anelia Икона

• опитваща се да помага
  • PipPipPip
  • Interests:непородисти кучета

Публикувано: 25 August 2009 - 02:44 PM

Чери, възхищавам ви се за това, което правите, въпреки че ви е страх от големи кучета. Друг на ваше място точно с това би оправдал нежеланието си да помогне. Вярвам, че и сама ще можете да се справите, без да е необходимо някой от Благоевград да ви помага.
Късмет с Шая (много красиво име и много готина кучинка) - тръгнали сте по верния път!
User's Signature

0897/878 298 Анелия
......
http://spasijivot.dog.bg/

#12 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 August 2009 - 09:55 PM

Anelia,благодаря за милите думи,за мен подкрепата на съмишленици значи много и ми помага да не се чувствам толкова сама и да не забелязвам подигравателните погледи наоколо zz_217.gif
Значи след като два дена мандам потурите като луда с едно куче под мишница(мойто си) и друго по петите(Шая ) из района,мойте разследвания се увенчаха с успех.Има бебета и то много- около 6 броя според дядото-информатор ,"бозави"на цвят,все още не щъкат много-много,ама правят опити.Обаче са в заграден двор,в който има вързано голямо по размер и малко на възраст куче с кучешка колиба.Нашата мадама се е самонастанила в багажната част на двора,искат да я гонят ама чакат да поотраснат кученцата dh_188.gifОтричат да е тяхна и да имат нещо общо с потомството.Баща- неизвестен. Дядото е интилигентен,контактен ,но много възрастен и зле с очите,затова бройката на бебетата е под въпрос(дано да ги е виждал двойно и да са по-малко dh_188.gif Като се поопознаем още малко с мамчето (до няколко дена) ще поискам да ме допуснат да снимам бебоците и трябва да запретвам ръкави и тях да спасявам.Горко ми ud_009.gif За Шая ще се боря да не я гонят поне докато я кастрираме.Тя става все по-мила,идва и ме побутва с муцунка да я галя.Позволи и на дъщерята(нея я ползвам за "социализатор") ама си личеше ,че с нея е по-напрегната и си отдъхва като свърши "галенето"
Обаче на връщане изневиделица група пубери я замяткаха с камъни с викове "марш мръсен помияр" и ми скапаха деня.

User's Signature

Качена снимка

#13 Потребителят е офлайн   techichi Икона

• !!! CHIHUAHUA !!!
  • PipPipPip
  • Interests:https://www.facebook.com/mini.muzzles

Публикувано: 25 August 2009 - 11:19 PM

Чери,ако ти си кръстила това момиче да знаеш,че много хубаво име си и избрала.Също като красивите и очи.Един ден дано да се охрани, и като запълни личицето ще проличи още повече чарът и!А още по-красиво ще изглежда на повод до накой обичащ я осиновител wub.gif Личи си,че тя е с благ характер и много ще радва и ще дава обич! smile.gif
User's Signature

MINI MUZZLES
chihuahua kennel
Sofia

#14 Потребителят е офлайн   чери Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 August 2009 - 12:59 PM

Ей това е едно от дечицата на Шая.Днес по време на обедната почивка нали се оглеждам и разузнавам ud_009.gif и мернах през пролуките на затворена врата как две невръстни момиченца разнасят нагоре на долу също толкова невръстно кутре.Отворих и ги заприказвах и от дъното на двора се показаха майката и бащата,ама хич не ми се зарадваха че проявявам интерес и не бяха особено контактни.Ама все пак разбрах със сигурност,че Шая в момента не е при кученцата (няма я и из района,направо се притеснявам къде е )Успях да снимам момиченцето, май използват кученцата за живи играчки.Кученцето е невероятно кротко ,нито шава нито звук издава и явно по външен вид ще прилича на мама.Тук ми казват че са 4 бройки.Възраст-неизвестна-"вече шават".Давайте акъл какво да правя.
Шая твърдо е бездомна- просто"била родила в двора"...

Прикачени снимки

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#15 Потребителят е офлайн   чери Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 August 2009 - 08:51 AM

При Шая нещата не ми изглеждат хич добре.Днес сутринта беше на улицата,галихме се много,тя вече се тръшка по гръб като ме види,та поразгледах гърдичките и не ми харесаха - празни и целите я драскотини,ама доста дълбоки,сигурно адски я боли.Предполагам кученцата са я нахапали.....аз очаквах да има мляко като засилим храната,пък то....Ще гледам да вляза в контакт с дядото,той е обещал да осигури достъп до малките и ще взема една консерва да видим дали ще ядат.Лошото е че няма къде да ги настаня,при разрушената къща където храня Шая снощи една кисела лелка ми вдигна скандал да не храня там бездомни кучета,че разнасяли бълхи и зарази.Където и да идем пречим и ни гледат на кръв,много е тъжно,че такава мила и добра животинка е така тормозена и гонена...а едни преминаващи младежи говореха "пак ще трябва да правим чистка" гледайки я .Някакъв ужас е тук направо,ще ми се скъса сърцето от мъка.
User's Signature

Качена снимка

#16 Потребителят е офлайн   чери Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 August 2009 - 01:24 PM

Ох,пак ще пиша,дано не съм много досадна.Но имам нужда да споделям с някой,по спокойно ми е че няма да оплескам нещо.Ако видите нещо погрешно в това което правя моля да ми кажете,признавам си че нямам практически опит и приемам всякакви критики.
Така,значи влязох във връзка с дядото и проникнах в двора.Кученцата се бяха разпълзели на доста голяма площ в търсене на храна,явно гладът ги е подгонил.Двора е вътрешен за 3 залепени една за друга кооперации,има огради ама кученцата се промушват.Дадох им накиснати гранули с кисело мляко.Ядоха като невиждали.....Дойде и Шая(дядото и вика Лиска и това име много и пасва,мисля и аз така да почна да и викам...)Веднага и се залепи едно кученце да цока,махнах го и гледам кръв се стича по гърдичката,ще я изядат миличката.Нахраних и нея.Дядото е страхотен,интилигентен и добър,но е доста възрастен,не вижда добре и малко засегнат от склероза(повтаря някои неща по наколко пъти)Той самият предложи да храня кучинка в двора вместо на улицата,та да може да я "приобщим",че тя се страхува от него.С моя помощ Лиска се престраши му позволи да я погали.Поел е ангажимента да осигурява редовно прясна вода,за друго освен малко хлебец няма възможност,с пренсия от стотина лева...Та плановете са да приобщим Лиска да е спокойна в дора,и да я кастрираме.Направо звучи чудесно,дано не възникне проблем от сина му или съседите.Обаче малките са с големи тумбаци(сигурно пълни с глиси) и имат страхно много едри бълхи,виждат се как им пълзят из козинките.Та оттам се изстрелях към мойта ветка,обясних подробно ситуацията и ми даде хапчета Азипирин(за бебите по четвъртинка ,за мама 1 и половина) и някакво бяло лекарство в шишенце от което да направя разтвор с 2 литра вода и да напръскам обилно всичко- кученцата,Лиска,тревата бараката.Дано ги спася от гадните паразити.
Малките са 6 броя,3 мъжки,2 женски и едно страхливо.Едното скимти при опитите да го взема,според дядото е наранено от децата в съседната кооперация които са доста малки и не знаят как да играят с кученцата.Възможно е да са го изпуснали отвисоко при връщането му през оградата.Надвечер ще отида пак и ще го прегледам по-подробно.
Направих малко снимки,ще ги пусна като се прибера у дома.Сега съм в службата,там държа храната ,крия се от близките.За бебетата е по-качествена испанска (ветката ми подари една торба към 4- 5 кила rc_036.gif )За Лиска купих по-евтина (от 2.90 пак за бебета) и доста хубави консерви от 2 лева на промоция (изтича им срока на годност през септември )
User's Signature

Качена снимка

#17 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 August 2009 - 02:30 PM

Качвам малко снимки.Не са много хубави,защото от вълнение не са сетих ,че съм чела темата от форума "как да снимаме "
Това е дядото -отива за вода.И бебоците бяха доволни да пийнат водичка след нахранването.

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#18 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 August 2009 - 02:34 PM

Ами те са доста големички вече, нормално е мама да няма мляко.
Поне на 2-3 месеца ми изглежат.
Това, означава, че Лиска всеки момент може да се разгони!!! Много бързичко трябва да я кастрираш, а и щом има двор, в който после да се съвземе, това е супер!
User's Signature

Качена снимка

#19 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 August 2009 - 02:37 PM

Не мога да се сетя кое какво беше,тепърва ще се опознаваме ab_041.gif

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature