Dog.bg Форуми : Как да намерим женски лабрадор за мъжки без родословхо дърво

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (5 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Как да намерим женски лабрадор за мъжки без родословхо дърво Оцени темата: -----

#1 Потребителят е офлайн   Katro Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 28 August 2009 - 01:31 PM

От часове се ровя из форума и не мога да намеря принципен отговор на нашия проблем....
Преди 4 години, когато живеехме в Израел си взехме лабрадор. Беше на месец и половина, без родословно дърво. Не сме го водили на специалист да го оценява, защото това не беше най-важно за нас. Изправихме се пред дилемата дали да го кастрираме или не и във втеринарната клиника ни посъветваха да не го прави, тъй като кучето има много добра физика и ще е жалко да не бъде използвано за разплод. Бяхме силно изненадани от тази реакцията, но още по- шокирани бяхме от подобна реакция, когато живяхме половин година в Шатите с кучето. Там също се поинересувахме дали не е по добре да му направим операция, при което лекарката отговри, че противно на всички нейни принципи и на принципите на тяхната организация, които са преди всичко ЗА кастрацията и против генетичното предаване на слабите белези в породите, тя не би позволила подобен "екземплаяр" до бъде лишен от потомство!!!.

Това наистина много ни затрудни, особено идвайки в България където вече година и половина не можем да намерим женска за нащия красив екземпляр тъй като по форумите "без родословно дърво" е равносилна на "чумав", а всички, които ни спират по парковте и предлагат женските си се оказват несериозни заради самта процедура и най-вече размера на кучетата.

Не знам как да процедирам и какво да мисля. За нас вече не е важно да подобряваме породата, а по-скоро сме загрижени за "сексуалното здраве" на кучето си, което започва да налита и на кастрирни женски.
За това се обръщам за съдействие и препоръки....

Кучето е на 4 години, 48 кг, физически здрав, строен, с дълги крака и голяма глава и изключително благ характер

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#2 Потребителят е офлайн   лабчо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 August 2009 - 01:42 PM

Проблемът не е в това, че кучето ви като е без родословие се смята за чумаво, както вие се изразихте. Проблемът е в това, че всяко куче, което е без родословие е с неясен произход, неустановени родители, без изследвания, без доказани качества на породата и пр.

Аз не мисля, че ако пуснете вашето куче то ще спре да се качва по другите женски, напротив мисля, че ще започне още повече да се качва. А това, че се грижите единствено за сексуалното здраве на вашето куче, еми кастрирайте го и тогава със сигурност ще спре да се качва по женски.

Всеки клуб на порода си има изисквания за развъдна дейност и това, че вие не искате да се съобразявате с тях, не означава, че те не са правилни. Всеки иска здраво куче, а това, което вие възнамерявате да направите е да множите някакви кучета, които според вас приличат на лабрадори.

Съжалявам за казаното, но това е така, мога да кажа, че се радвам, че досега не сте си намерили женска, защото предполагам, че след време и нейните кученца могат д се окажат на улицата, защото нещо не им е наред, не приличат на лабрадори и поради ред други причини.

И ще ме извинявате, ама лабрадор, който тежи 48 кг. няма как да е чист лабрадор.

Родословието не е документ израз на снобария, а документ, показващ, че вашето куче произхожда от родители, които отговарят на външните белези на породата, имат доказани качества на породата и са им направени необходимите изследвания за генетични болести. Със сигурност това можете да го прочете в много форуми и аз наистина ви съветвам да се откажете от идеята със заплождането, защото това няма да доведе до нищо добро.

#3 Потребителят е офлайн   Katro Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 28 August 2009 - 01:54 PM

Благодаря, за кометара! Точно от подобни мненич се опасявах! Не зная защо автоматично решавате, че поколението ще бъде проблемно и ще остане на улицата!
Нашето куче е напълно здраво и не се отличава от лабрадор!!!

#4 Потребителят е офлайн   Hela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 August 2009 - 01:59 PM

Здравейте, Katro. Toва едно куче дали е хубаво и дали да се развъжда не го казва ветеринарния лекар или онези, които срещате в градинките, а съдиите по изложбите, които, обаче оценяват само кучета с родословие. Развъждат се САМО най- добрите и здравите екземпляри, които ще подобрят и запазят породните белези. По родословието се знае, че за да е развъдено, неговите родители са спазили правилниците за развъдна дейност към клубовете, като задължителни са някои изследвания за носените тежки наследствени заболявания от породата.
Тук може да се запознаете с изискванията, валидни за България:
http://labrador-bg.c...ivity-rules.htm,
а тук да видите стандарта на породата:
http://www.labrador-....com/?dir=15.31

Аз имам кастриран женски лабрадор, с родословие и Ви уверявам, че това по никакъв начин не и пречи да е прекрасното ни слънчице, което ще бъде винаги номер 1 в сърцата ни! А при мъжките е още по- лесна и безпроблемна процедурата.

Никой не гледа на неродословните като на чумави. Обичайте си ги, но не е редно да се развъждат! Това може да доведо до много проблеми и до никаква полза.

#5 Потребителят е офлайн   лабчо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 August 2009 - 01:59 PM

О, повярвайте ми, може да е здраво, но че се отличава от лабрадор спор няма:

Височината му, размерът на главата, удължената муцуна, дългата опашка, килограмите и пр.

Не съм казала, че 100 % ще се окажат на улицата, но често се случва. Съмнявам се, че ако някой плати цената на едно куче с всички изследвания и го е чакал около година да се роди, защото е искал точно тази кръв ще го остави ей така. Но ако нищо не си дал и не си инвестирал често се случва хората да размислят и след това се мъчим да овладеем популацията на бездомните кучета, които не са виновни, че не са попаднали на съвестни стопани.

П.П.

Според мен при такъв пост е неизбежно да получите и коментари като моите, защото на мен вече ми е втръснало да обяснявам на хора, които ме срещат по улиците, защо техните кучета няма да станат като моите или като тези на другите от клуба.

#6 Потребителят е офлайн   лабчо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 August 2009 - 02:01 PM

А и още нещо - аз също имам мъжки, които повярвайте ми си отговаря на всички стандарти на породата, има родословие и пр. Но поради малък дефект на зъбите той не може да вземе необходимите му оценки, които да гарантират, че той напълно, на 100 %, отговаря на изискванията за породата и поради тази причина няма да бъде допуснат до разплод.

Всеки прави жертви, оставете развъждането на хората, които се занимават с това, а вие си обичаите вашето кученце

#7 Потребителят е офлайн   Waikikii Икона

• Free the мушмул :)
  • PipPipPip
  • Група: Root Admin

Публикувано: 28 August 2009 - 02:03 PM

Има ли кучето изследвания за очи и лакътня/тазобедрена дисплазия? Имате ли информация за наличието на дисплазия в неговите родители?

#8 Потребителят е офлайн   paloma_blanka Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Dogo Group
Публикувано: 28 August 2009 - 02:07 PM

Цитат(Katro @ Aug 28 2009, 02:54 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Благодаря, за кометара! Точно от подобни мненич се опасявах! Не зная защо автоматично решавате, че поколението ще бъде проблемно и ще остане на улицата!

Не ме разбирайте погрешно, кучето Ви е хубаво, обичайте го, всяко живо същество заслужава любящ дом. Но наистина няма как да докажете че е "чистопородно" (както неправилно казват повечето хора) и че не е носител на наследствени болести в гените си. Единствения начин за тове е да имате документ, удостоверяващ, че това куче произлиза от женска Х и мъжки У с тестове от изследвания Х и У и така поколения назад - т.е. родословие. smile.gif
User's Signature

Качена снимка

#9 Потребителят е офлайн   Katro Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 28 August 2009 - 02:09 PM

Според мен при такъв пост е неизбежно да получите и коментари като моите, защото на мен вече ми е втръснало да обяснявам на хора, които ме срещат по улиците, защо техните кучета няма да станат като моите или като тези на другите от клуба.
[/quote]

Добре, кой казва, че аз търся хора от "Клуба" или, че искам кучето ми да е като едно от тези на другите от клуба. Аз вече се радвам, че кучето, че не намирате че то прилича някое от българския клуб, защото те са повечето трътлести и със склоности към трупане на излишни килограми, освен това страдат от дисплазия!!!!

#10 Потребителят е офлайн   лабчо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 August 2009 - 02:14 PM

Твърдението, че кучетата в клуба страдат от дисплазия е абсолютно неверно, защото кучетата, които са записани в клуба са снимани за дисплазия и ако то страда от такава не се допуска за разплод.

Това, че се радвате, че вашето куче не прилича на тези е добре, сигурно вие си имате някаква ваша си идея затова как трябва да изглежда лабрадорът, но МОЛЯ не пишете тогава, че ще РАЗВЪЖДАТЕ ЛАБРАДОРИ !!!!!!!

#11 Потребителят е офлайн   Hela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 August 2009 - 02:22 PM

Цитат(Katro @ Aug 28 2009, 11:54 AM) <{POST_SNAPBACK}>

Здравето се удостоверява не "на око", а ПОНЕ с рентгенова снимка за тазобедрена дисплазия и изсл. на очи.

И дори вашето сладурче да е здраво, поради липса на информация за родителите, може да носи и предаде на поколението си някое от тези тежки заболявание

От евентуалната връзка си преставете, че се родят 8 кученца, които до година ще ослепеят напълно; ще са в невъзможност да се движат и да живеят нормално или ще сменят стопанин след стопанин. Не казвам, че ще стане , но има РЕАЛНА предпоставка! Готови ли сте да живеете цял живот с това. 8 семейства с трагедията да гледат болни кученца. Представете си това.

И е редно да представете фактите, с които разполагате, при твърденията си за дисплазните клубни кучета в развъдна дейност.

#12 Потребителят е офлайн   Hela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 August 2009 - 02:23 PM

Цитат(Hela @ Aug 28 2009, 12:22 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(Katro @ Aug 28 2009, 11:54 AM) <{POST_SNAPBACK}>

Здравето се удостоверява не "на око", а ПОНЕ с рентгенова снимка за тазобедрена дисплазия и изсл. на очи.

И дори вашето сладурче да е здраво, поради липса на информация за родителите, може да носи и предаде на поколението си някое от тези тежки заболявание

От евентуалната връзка си преставете, че се родят 8 кученца, които до година ще ослепеят напълно; ще са в невъзможност да се движат и да живеят нормално или ще сменят стопанин след стопанин. Не казвам, че ще стане , но има РЕАЛНА предпоставка! Готови ли сте да живеете цял живот с това. 8 семейства с трагедията да гледат болни кученца. Представете си това.

И е редно да представете фактите, с които разполагате, при твърденията си за дисплазните клубни кучета в развъдна дейност.

#13 Потребителят е офлайн   Норита Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 28 August 2009 - 02:28 PM

Цитат(Katro @ Aug 28 2009, 03:09 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Добре, кой казва, че аз търся хора от "Клуба" или, че искам кучето ми да е като едно от тези на другите от клуба. Аз вече се радвам, че кучето, че не намирате че то прилича някое от българския клуб, защото те са повечето трътлести и със склоности към трупане на излишни килограми, освен това страдат от дисплазия!!!!

Здравейте Катро. Вие потърсихте мнение в този форум и го получихте. Както виждате всички са единодушни. След като сте се опасявал от такъв отговор, защо въобще пуснахте темата? Не ми се обиждайте, но не виждам с какво вашето куче е по-уникално от всяко друго. Щом няма родословие, следователно произходът му не е доказан! Това че прилича не значи че е! В този форум такова развъждане е против правилата. Ако те не ви харесват... Няма порода български лабрадоб, нито унгарски, нито турски... Идеята на родословното развъждане е запазване на породата и на определен тип белези - физически и нравствени. За това, че кучетата на българския клуб са предразположени към натрупване на килограми, можем да поспорим доста.

Има стандарт! И това е! Малък дефект и няма поколение. Ако вие не желаете да спазвате тези правила, не търсете съвети тук. Развъждайте си приличащи на лабрадори кучета на ваша отговорност.

Но аз ви съветвам да се разгледате из форума и то по-конкретно Без дом, за да видите какво се случва на душички, резултат от неконтролируемо развъждане.

И последно. Вие няма как да знаете какво ще се случи с поколението на вашето куче. Представете си някоя женска попадне у хора с вашите разбирания, тя роди и малките се продадат/подарят. Едно от тези малки отново е женско, но попада във хора, които не се грижат добре за него, а го заплождат 2 пъти годишно с цел печалба на пари? Искате ли това да се случи?
User's Signature

Когато хората разберат, че животните могат да чувстват, животните ще разберат, че хората могат мислят.

Качена снимка

#14 Потребителят е офлайн   Katro Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 28 August 2009 - 02:52 PM

Искам да благодаря на Paloma Blanka за единствния умерен, на мяати и цивилизован отговор.

И на всички останали за техните кометари. Няма спор, че всички са единодушни, което до голяма степен ме доведе до някакви изводи за ситуацията и за някои други аспекти относно участниците в настоящия форум.

Аз най-малко съм човек. който би постъпил безотговорно, особено що се отнася до живи същества.
Може би недоразумението е предизвикано от заглавието на темата, която повдигнах.
Аз нямам желание да се занимавам с професионално развъждане на лабрадори, но когато нвколкократно ми се отказва да ми бъде кастритрано кучето, а то е на 4 години и не е било със женска, как би следвало да процедирам понататък.

P.S. Умишлено игнорирам резките, снобски и обидни кометари, които бяха напражени до момента!

#15 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 28 August 2009 - 02:54 PM

Като оставим настрана нещата които всеки ги вижда по различен начин "Колко е хубаво кучето, колко е здраво и прочие" да помислим само на д едно единствено нещо: Знаете ли какво е тазобедрена дисплазия? Виждали ли сте куче с такова заболяване? Знаете ли колко боли, цял живот боли, каква мъка е, какво страдание е и за кучето и за хората му? Ако не знаете потърсете да прочетете що за мъки са... адски.....
След това един единствен неоспорим факт - не се знае дали родителите на вашето куче нямат ТД, нали? Не говорим за родословно дърво, а само за ТД. След като не се знае, това означава, че евентуалното поколение на вашето куче има огромен риск да има ТД.... От тук нататък остава вие да помислите... БИХТЕ ли поели такъв риск и бихте ли се грижили после за 4-5-6-7-8 кученца с ТД, при все, че мъките са адски, а операциите струват хиляди долари за един крак? Да, може и да не се разболеят... Но има голям риск и да се. Аз лично на ваше място не бих поела риска да съм виновна за няколко страдащи кученца. Просто бих си оставила другаря, приятеля, най-доброто и красиво куче на света... мой приятел без поколение.

П.п. Имам понастоящем две кучета, невероятно красиви и "идеални екземпляри" мъжко и женско. Кастрирани без поколение, защото предпочитам да нямат деца, които евентуално да съм обрекла на някакви страдания, заради ... и аз не знам точно защо.

Успех при взимането на решение.

П.п. Мъжкарят го кастрирахме преди 2 седмици, на 5 годишна възраст. Нищо не ви пречи да го кастрирате и утре или след половин година, убедена съм, че в България има достатъчно ветеринари които качествено биха извършили операцията без да ви разубеждават.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#16 Потребителят е офлайн   Waikikii Икона

• PipPipPip

Публикувано: 28 August 2009 - 02:56 PM

Цитат(Valia And Kara @ Aug 28 2009, 02:03 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Има ли кучето изследвания за очи и лакътня/тазобедрена дисплазия? Имате ли информация за наличието на дисплазия в неговите родители?

И моят ли въпрос, на който не дадохте отговор, определяте като рязък, снобски и обиден коментар?

#17 Потребителят е офлайн   Katro Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 28 August 2009 - 03:02 PM

Знам за дисплазията, симптомите и страданията!!! Знам, че кучето ми не страда от тази болест, да защото му е снимана на ренген тазобедрената става!
Знам също, че очите му са здрави, защото също е изследван!
Толкова изследвания не са правени на куче, което е без оплаквания, поради простата причина, че пропутува половината свят! И не на последно място, защото ние искахме да сме сигурни, че всичко е на ред!

Това не е, което беше в момента най-важното! Аз ако знаех, че кучето е склонно кум заболявания, нямаше изобщо да пиша където и да било....

#18 Потребителят е офлайн   Норита Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 28 August 2009 - 03:04 PM

Не е казано че трябва да кастрирате кучето си. Но кучетата не са като хората. Сексът за тях не е като сексът за нас. Те могат и без него. Дори според мен кастрацията е прекомерна мярка, която не е необходима, като се има предвид зравословното състояние на вашият домашен любимец. Просто ви съветваме да не го "развъждате". Разбираме всички колко го обичате и не ви съдим за това. Просто повечето сме ставали свидетели на нечистопородно развъждане и последиците от него. И все пак решението е ваше, ние само се опитваме да дадем съвет, но не можем да ви спрем. Това може да го направи само вашата съвест, нали? Кучето ви е хубаво! Моето също, но това не означава, че трябва поне един път да роди... Приликата с дадена порода не прави моето куче с нищо по-велико от онези, които се разхождат по улиците. Единствената разлика е че моето е добре гледано, но е порода Х, защото няма как да докажа принадлежността му към която и да е порода. Според мен същото се отнася и за вашият красавец
User's Signature

Когато хората разберат, че животните могат да чувстват, животните ще разберат, че хората могат мислят.

Качена снимка

#19 Потребителят е офлайн   Waikikii Икона

• PipPipPip

Публикувано: 28 August 2009 - 03:05 PM

А лактите снимани ли са? А на родителите му? След като знаете за тази наследствена болест и как се предава, има ли смисъл изобщо да продължава да се пише?

#20 Потребителят е офлайн   Hela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 August 2009 - 03:06 PM

Предполагам знаете, че се снимат двете стави. След като знаете за ТД, значи знаете, че иначе здарото ви куче може да носи и предаде тези гени на поколението си. С какВа степен е тази става, която е снимана?

• (5 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни