Dog.bg Форуми : Как да намерим женски лабрадор за мъжки без родословхо дърво

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (5 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Как да намерим женски лабрадор за мъжки без родословхо дърво Оцени темата: -----

#21 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 28 August 2009 - 03:07 PM

Извинявам се, но тук не говорим за вашето куче. Тук говорим за неговото евентуално поколение. Вашето куче не може да е склонно... То или има или няма дадено заболяване. Със въпросните снимки се доказва, че то няма. Ок. Но тези снимки по никакъв начин не доказват, че не го носи генетично скрито и че няма да го предаде на бебетата си. Затова за кучета за разплод се изисква родословие, защото в него е записано до поне 4 коляно че преците му имат изследвания и не го носят генетично в себе си. Което вече гарантира, че бебетата също ще бъдат здрави. Вие не можете да сте сигурен, защото кучето ви е здраво, но нямате никакви данни за родители му и техните родители.
Риска си остава също толкова голям, въпреки снимките на вашето куче.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#22 Потребителят е офлайн   Katro Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 28 August 2009 - 03:07 PM

Цитат(Valia And Kara @ Aug 28 2009, 03:56 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(Valia And Kara @ Aug 28 2009, 02:03 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Има ли кучето изследвания за очи и лакътня/тазобедрена дисплазия? Имате ли информация за наличието на дисплазия в неговите родители?

И моят ли въпрос, на който не дадохте отговор, определяте като рязък, снобски и обиден коментар?

Мисля, че последният ми отговор е и на Вашия въпрос.
Моля не приемайте нещата лично!

#23 Потребителят е офлайн   vesi792007 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 August 2009 - 03:21 PM

Въпроса Ви е: "Как да намерим женски лабрадор за мъжки без родословхо дърво"
Отговор: Няма как, това е.. tb_195.gif Не и ако искате да сте с чиста съвест пред породата, нейните почитатели, малките кученца (децата на кучето ви) и евентуалните им бъдещи стопани. Няма да намерите тука човек, който да ви каже нещо различно, защото просто няма какво да се казва повече. Като 2+2 = 4, независимо къде и как ще попитате, резултата няма да се промени, нали?

Е, ако зачеркнете всичко това (гореизброеното) е много лесно- хващате си първото женско куче, което повечко прилича на вашето и хоп- имате си бебенца. А после Бог да им е на помощ (и съфорумците в случай, че той е в почивка zz_219.gif )

Кого и как ще убеждавате после, че бебетата са лабрадори, е това е друга тема.

#24 Потребителят е офлайн   Katro Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 28 August 2009 - 03:30 PM

Цитат(vesi792007 @ Aug 28 2009, 04:21 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Отговор: Няма как, това е.. tb_195.gif Не и ако искате да сте с чиста съвест пред породата, нейните почитатели, малките кученца (децата на кучето ви) и евентуалните им бъдещи стопани. Няма да намерите тука човек, който да ви каже нещо различно, защото просто няма какво да се казва повече. Като 2+2 = 4, независимо къде и как ще попитате, резултата няма да се промени, нали?

Е, ако зачеркнете всичко това (гореизброеното) е много лесно- хващате си първото женско куче, което повечко прилича на вашето и хоп- имате си бебенца. А после Бог да им е на помощ (и съфорумците в случай, че той е в почивка zz_219.gif )

ab_041.gif Е, много ЯКО! "Благодаря"

#25 Потребителят е офлайн   Waikikii Икона

• Free the мушмул :)
  • PipPipPip
  • Група: Root Admin

Публикувано: 28 August 2009 - 03:36 PM

Аз не приемам нищо лично, не се притеснявайте smile.gif Само не разбрах, какво искате да чуете от нас?

#26 Потребителят е офлайн   Hela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 August 2009 - 03:51 PM

Ами очевидно не сме оправдали очакванията, щом истините, стандартите и правилниците са "резките, снобски и обидни кометари".

#27 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 August 2009 - 04:01 PM

Здравейте !

С нормални думи - ако пуснете вашето куче на женска, то това НЯМА да прекрати и ни най малко опитите му да се качва на женски, това, заради което казвате че искате да го пуснете. Напротив - ще имате обратния ефект и това ще стане още по неконтролируемо.

Ако не го пуснете, след година и малко, най много две, ще се успокои и няма да имате този "проблем" - ако той е толкова голям, както казвате.

Ако решите да го кастрирате, кучето ще продължи да се качва на кучки още доста време. Въпреки че ще елиминирате възпроизводителния процес, то инстинктите остават и няма кой и какво да ги спре, освен евентуално с хормонални инжекции, но това е нещо, което не ви препоръчвам. Факт - кучето може да промени поведението си, може да не бъде толкова активно, може да започне да напълнява, да не бъде толкова активен.

Решението е единствено и само ваше. Нашата молба е да помислите най вече първо за породата, да поставите на първо място не вас и вашите желания, да помислите за вашите възможности да осигурявате дом на поколения от вашите потомци. Да, днес или утре ще намирите дом за тях. Не мислете, че с това вашите задължения ще се изчерпят - малките ще пораснат, други хора ще ги пускат отново, водени от вашия "пример". Рано или късно някои от вашите потомци ще бъдат или на улицата, или в приютите, или в зоофермите. Надявам се да осъзнавате това и да го разбирате - вашите ангажименти не приключват с "раздаването" на малките, те тогава започват. Освен ако не искате да приберете парите и малките да не ви интересуват повече, но от поста съдя, че не сте такъв човек.

Между другото вече има антибебе за кучета. Но както ви написах по горе, това няма да ви помогне в успокоението на кучето, напротив - ще го провокира и ще търси да го прави все повече, инстинкт.

#28 Потребителят е офлайн   Katro Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 28 August 2009 - 04:02 PM

Цитат(Hela @ Aug 28 2009, 04:51 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Ами очевидно не сме оправдали очакванията, щом истините, стандартите и правилниците са "резките, снобски и обидни кометари".

Изводите ги оставям за Вас, аз моите съм си ги направил!

#29 Потребителят е офлайн   Katro Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 28 August 2009 - 04:07 PM

Цитат(dog.bg @ Aug 28 2009, 05:01 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Здравейте !

С нормални думи - ако пуснете вашето куче на женска, то това НЯМА да прекрати и ни най малко опитите му да се качва на женски, това, заради което казвате че искате да го пуснете. Напротив - ще имате обратния ефект и това ще стане още по неконтролируемо.

Ако не го пуснете, след година и малко, най много две, ще се успокои и няма да имате този "проблем" - ако той е толкова голям, както казвате и неконтролируем.

Ако решите да го кастрирате, кучето ще продължи да се качва на кучки още доста време. Въпреки че ще елиминирате възпроизводителния процес, то инстинктите остават и няма кой и какво да ги спре, освен евентуално с хормонални инжекции, но това е нещо, което не ви препоръчвам. Факт - кучето може да промени поведението си, може да не бъде толкова активно, може да започне да напълнява, да не бъде толкова активен.

Решението е единствено и само ваше. Нашата молба е да помислите най вече първо за породата, да поставите на първо място не вас и вашите желания, да помислите за вашите възможности да осигурявате дом на поколения от вашите потомци. Да, днес или утре ще намирите дом за тях. Не мислете, че с това вашите задължения ще се изчерпят - малките ще пораснат, други хора ще ги пускат отново, водени от вашия "пример". Рано или късно някои от вашите потомци ще бъдат или на улицата, или в приютите, или в зоофермите. Надявам се да осъзнавате това и да го разбирате - вашите ангажименти не приключват с "раздаването" на малките, те тогава започват. Освен ако не искате да приберете парите и малките да не ви интересуват повече, но от поста съдя, че не сте такъв човек.

Между другото вече има антибебе за кучета. Но както ви написах по горе, това няма да ви помогне в успокоението на кучето, напротив - ще го провокира и ще търси да го прави все повече, инстинкт.

ЕТО, ТОВА БЕШЕ ОТГОВОРА, КОЙТО ТЪРСЕХ! ИСКРЕНО ВИ БЛАГОДАРЯ! МИСЛЯ, ЧЕ ТОВА МИ ДАВА КОНКРЕТНА НАСОКА КАК ДА ПОСТЪПЯ!!!

#30 Потребителят е офлайн   Waikikii Икона

• PipPipPip

Публикувано: 28 August 2009 - 04:12 PM

чудесно и какво решихте?

#31 Потребителят е офлайн   Activate Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 28 August 2009 - 04:12 PM

Цитат(Katro @ Aug 28 2009, 01:30 PM) <{POST_SNAPBACK}>

Приемете го както искате, това е самата истина.
Ще дам аз един пример: Тази година на морето срещнахме собственик на мъжки голдън ретривър, който му търсеше женска. Кучето си беше без родословие, "минало на километри" покрай голдън. Казахме му, че не е задължително кучето да има поколение, а дори ще се чувства по-добре ако е кастрирано. И отговора беше "Ама как? Това е все едно да си кастрирам сина!" ud_009.gif
Кучето няма нужда да се "задоволява" от такава гледна точка, то просто има инстинкти. Инстинкти които лекичко биха останали на заден план, ако то бъде кастрирано. Животното ще се чувства по-добре, знам го от личен опит. Имам мъжки голдън, с родословие, с направени всички нужни изследвания (всичко му е наред), но го кастрирахме. В момента характерът му е като на 2месечно кутре.
А за това, което ветеринерите са ви казали за кастрацията на кучето ви... Ветеринарен лекар не е = на съдия. ea_103.gif По-добре се всушайте в това, което ви казват съфорумците, защото както вие протестирате за казаното от другите по тази логика трябва и ние да се държим като пощипнати мадами защото за 10000000000 път се създава подобна тема и на всички им е втръснало да обясняват!!!

ПП: Докато съм писала е имало и други отговори, съжалявам ако се повтарям.
User's Signature

Качена снимка

#32 Потребителят е офлайн   Katro Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 28 August 2009 - 04:30 PM

Цитат(Activate @ Aug 28 2009, 05:12 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(Katro @ Aug 28 2009, 01:30 PM) <{POST_SNAPBACK}>

Приемете го както искате, това е самата истина.
Ще дам аз един пример: Тази година на морето срещнахме собственик на мъжки голдън ретривър, който му търсеше женска. Кучето си беше без родословие, "минало на километри" покрай голдън. Казахме му, че не е задължително кучето да има поколение, а дори ще се чувства по-добре ако е кастрирано. И отговора беше "Ама как? Това е все едно да си кастрирам сина!" ud_009.gif
Кучето няма нужда да се "задоволява" от такава гледна точка, то просто има инстинкти. Инстинкти които лекичко биха останали на заден план, ако то бъде кастрирано. Животното ще се чувства по-добре, знам го от личен опит. Имам мъжки голдън, с родословие, с направени всички нужни изследвания (всичко му е наред), но го кастрирахме. В момента характерът му е като на 2месечно кутре.
А за това, което ветеринерите са ви казали за кастрацията на кучето ви... Ветеринарен лекар не е = на съдия. ea_103.gif По-добре се всушайте в това, което ви казват съфорумците, защото както вие протестирате за казаното от другите по тази логика трябва и ние да се държим като пощипнати мадами защото за 10000000000 път се създава подобна тема и на всички им е втръснало да обясняват!!!

ПП: Докато съм писала е имало и други отговори, съжалявам ако се повтарям.

Е, доколкото знам, да се отговаря на въпроси по форуми не е задължително, така че на смятам че някой, който доброволно е счел за нужно да си сподели компетентното мнение трябва да се чуства "пощипнат"!

#33 Потребителят е офлайн   Katro Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 28 August 2009 - 04:32 PM

Цитат(Valia And Kara @ Aug 28 2009, 05:12 PM) <{POST_SNAPBACK}>
чудесно и какво решихте?

да запазя решението за мен и моето семейство,м все пак това е мое право...

#34 Потребителят е офлайн   лабчо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 August 2009 - 04:36 PM

Дано да е вярното решение dh_188.gif

#35 Потребителят е офлайн   Waikikii Икона

• PipPipPip

Публикувано: 28 August 2009 - 04:37 PM

Ясно, успех с въденето на четиридесет и осем килограмови 'лабрадорчета'.

#36 Потребителят е офлайн   Katro Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 28 August 2009 - 04:55 PM

Цитат(Valia And Kara @ Aug 28 2009, 05:37 PM) <{POST_SNAPBACK}>

Изобщо не Ви прави чест да смеете да преполагате как ще постъпя, по-скоро е признак на не знам и аз какво....

#37 Потребителят е офлайн   vesi792007 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 August 2009 - 05:05 PM

Цитат(Katro @ Aug 28 2009, 02:55 PM) <{POST_SNAPBACK}>

Изобщо не Ви прави чест да смеете да преполагате как ще постъпя, по-скоро е признак на не знам и аз какво....

Изказването е малко рязко, но това е от горчивия опит на много хора тук, не е лично против вас. Моля ви поразгледайте малко темата за кастрация и плюсовете и минусите на тази интервенция. Разгледайте и раздела "Без дом", както и "Сеславци". Вижте хората, които са по хапливи тук, какво пишат там, обикновено това са същите хора, които измъкват кучета и кученца от всякакви неописуеми условия и в ужасно състояние, отделят и последните си пари за спасяването им и намирането на добри стопани.
Разрешете ни малко скепцизъм или пък ни зарадвайте с хубава новина относно решението Ви rc_036.gif

#38 Потребителят е офлайн   Katro Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 28 August 2009 - 05:12 PM

Цитат(vesi792007 @ Aug 28 2009, 06:05 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(Katro @ Aug 28 2009, 02:55 PM) <{POST_SNAPBACK}>

Изказването е малко рязко, но това е от горчивия опит на много хора тук, не е лично против вас. Моля ви поразгледайте малко темата за кастрация и плюсовете и минусите на тази интервенция. Разгледайте и раздела "Без дом", както и "Сеславци". Вижте хората, които са по хапливи тук, какво пишат там, обикновено това са същите хора, които измъкват кучета и кученца от всякакви неописуеми условия и в ужасно състояние, отделят и последните си пари за спасяването им и намирането на добри стопани.
Разрешете ни малко скепцизъм или пък ни зарадвайте с хубава новина относно решението Ви rc_036.gif

ок!

#39 Потребителят е офлайн   Хърс Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 August 2009 - 11:19 PM

Имам две кучета - самоеди. Едното няма, а другото има родословие. Първото (без родословие) го взехме на 23 дни от съжаление, защото майка му почина на 12-тия ден след раждането. Грешката ни беше, че го взехме и после започнахме да четем, за което въбще не съжаляваме - напротив, радвам се, че успяхме да му помогнем и в момента е едно щастливо и обичано куче, а не на улицата. Та като навърши 6 месеца се оказа, че страда от тежка тазобедрена дисплазия и на двата крака. Болката бше неописуема. Едва ставаше, а аз само седях до него, галех го и плачех, че не мога да му помогна. За да направим операциите трябваше да чакаме поне до 10 месечна възраст. Последните два месеца краката му се вадеха от ставите, а той милия квичеше като прасе, което го колят. Да продължавам ли още?... Надявам се сте добили представа що за заболяване е това. Майката, бащата и всичките му братя и сестри са здрави. Това означава, че болеста е някъде назад в поколенията. Вие това няма как да знаете, защото едва ли знаете кои са бабите, прабабите, дядовците и т.н.
Относно кастрацията - ясно е, че няма да позволя кучето ми да стане татко за нищо на света, но не смятаме да го кастрираме. Той също се качва (или поне се опитва, защото е ясно, че никога няма да има движенията на здраво куче) на всички женски без значение дали са кастрирани или не, но не виждам защо това на вас вие проблем. Ми нека си се качва. Това са си кучешки взаимоотношения. Само го пазете от разгонени женски и това е.
Успех и се надявам да сте взели правилното решение smile.gif

#40 Потребителят е офлайн   BGG Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 09 September 2009 - 01:14 PM

Представете си сега следната ситуация - вие сте човешко същество без значение от какъв пол и си намирате половинка от противоположния пол, с която искате да създадете семейство.Жените се и на другия ден при вас идва някой държавен чиновник който ви казва следното: тъй като вие нямате добро образование, перспективна работа, някакви особенни възможности и не сте постигнали със съпругата или съпругът ви нищо особенно в живота, държавата ви лишава от право да имате деца защото неможете да им осигурите по-добри възможности от тези, които сте имали вие, и децата ви няма да бъдат нищо повече от поредните консуматорчета на продуктите които предлага съвременното общество (т.е. те ще бъдат обременени и ще живеят така както им налагат обстоятелствата, а вие като тяхни родители не можете да им осигурите силата и възможноста сами да избират житейският си път - което е и условие за съществуването на прогреса).Та нямате право на деца и подлежите на кастрация!
Дискриминацията може да се извърши и по други признаци - например вие сте грозни, вие или родителите ви сте страдали от някакви заболявания и т.н.
Е мислите ли, че това ще бъде редно - не нали.И аз също мисля, че не би било редно.Именно в многообразието е цялата красота на света.
Семейството и децата са въпрос на личен избор и пак въпрос на личен избор е дали и кучето ни да има поколение или не.Кучето е създадено от човека с определени качества и характеристики и затова се казва куче, а не вълк, койот, чакал или динго.И при положение, че е физически здраво, какъв е проблемът да има поколение - щом природата му е дала тази възможност да се възпроизвежда така, значи тя му е нужна.А наш, спрямо нашите цели и желания, е изборът с кое куче да го направи.
И като имате впредвид, че всичко се променя непрестанно, бавно, малко по малко, и кучетата и хората и природата и условията на живот, мислите ли че ще можете да запазите породата такава, каквато е била преди 150 години примерно.НЕ.
Тогава какво е значението на хартийката, наречена родословие - за да удостоверите формалнто, че родителите били здрави.А болестите за които говорите са генни мутации, а те настъпват в плода и все още не могат да бъдат котролирани от човека.Има фактори които не могат да бъдат предвидени и върху които не може да бъде въздействано.Дори и от здрави кучета с родословие могат да се родят такива бебета.
А сега и една друга страна на въпроса с родословието - знаете как стават нещата в България - с пари.С пари можете да си изкарате родословие за кучето, пак с пари го правите шампион на някоя си изложба или състезание и т.н.И за какво това - само от меркантилна гледна точка - за да искате повече пари за кученцатата, които продавате.Е със сигурност не всички сте такива но повечето които се занимавате с професионално развъждане - да такива сте.Иначе в крайна сметка, ако ви интересуваше просто развитието на породата, щяхте да ги подарявате или пък да ги продавате срещу символична сума.
Тези неща явно могат да бъдат опорочени, но няма как да опорочите избора на един човек дали кучето му да има поколение или не.
Та относто вашия въпрос, KATRO, ами просто си намерете здрав женски лабрадор, чийто стопанин не страда от предразсъдъци дали кучетата имат родословие или не.А таки ва са почти всички, които не са членове на някой си клуб и не си прекарват времето по форумите.Просто си гледат кучетата за удоволствие.

• (5 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни