Как да намерим женски лабрадор за мъжки без родословхо дърво
Публикувано: 28 August 2009 - 03:07 PM
Риска си остава също толкова голям, въпреки снимките на вашето куче.

Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 28 August 2009 - 03:07 PM
И моят ли въпрос, на който не дадохте отговор, определяте като рязък, снобски и обиден коментар?
Мисля, че последният ми отговор е и на Вашия въпрос.
Моля не приемайте нещата лично!
Публикувано: 28 August 2009 - 03:21 PM
Отговор: Няма как, това е..

Е, ако зачеркнете всичко това (гореизброеното) е много лесно- хващате си първото женско куче, което повечко прилича на вашето и хоп- имате си бебенца. А после Бог да им е на помощ (и съфорумците в случай, че той е в почивка

Кого и как ще убеждавате после, че бебетата са лабрадори, е това е друга тема.
Публикувано: 28 August 2009 - 03:30 PM

Е, ако зачеркнете всичко това (гореизброеното) е много лесно- хващате си първото женско куче, което повечко прилича на вашето и хоп- имате си бебенца. А после Бог да им е на помощ (и съфорумците в случай, че той е в почивка

Публикувано: 28 August 2009 - 03:36 PM

Публикувано: 28 August 2009 - 03:51 PM
Публикувано: 28 August 2009 - 04:01 PM
С нормални думи - ако пуснете вашето куче на женска, то това НЯМА да прекрати и ни най малко опитите му да се качва на женски, това, заради което казвате че искате да го пуснете. Напротив - ще имате обратния ефект и това ще стане още по неконтролируемо.
Ако не го пуснете, след година и малко, най много две, ще се успокои и няма да имате този "проблем" - ако той е толкова голям, както казвате.
Ако решите да го кастрирате, кучето ще продължи да се качва на кучки още доста време. Въпреки че ще елиминирате възпроизводителния процес, то инстинктите остават и няма кой и какво да ги спре, освен евентуално с хормонални инжекции, но това е нещо, което не ви препоръчвам. Факт - кучето може да промени поведението си, може да не бъде толкова активно, може да започне да напълнява, да не бъде толкова активен.
Решението е единствено и само ваше. Нашата молба е да помислите най вече първо за породата, да поставите на първо място не вас и вашите желания, да помислите за вашите възможности да осигурявате дом на поколения от вашите потомци. Да, днес или утре ще намирите дом за тях. Не мислете, че с това вашите задължения ще се изчерпят - малките ще пораснат, други хора ще ги пускат отново, водени от вашия "пример". Рано или късно някои от вашите потомци ще бъдат или на улицата, или в приютите, или в зоофермите. Надявам се да осъзнавате това и да го разбирате - вашите ангажименти не приключват с "раздаването" на малките, те тогава започват. Освен ако не искате да приберете парите и малките да не ви интересуват повече, но от поста съдя, че не сте такъв човек.
Между другото вече има антибебе за кучета. Но както ви написах по горе, това няма да ви помогне в успокоението на кучето, напротив - ще го провокира и ще търси да го прави все повече, инстинкт.
Публикувано: 28 August 2009 - 04:02 PM
Изводите ги оставям за Вас, аз моите съм си ги направил!
Публикувано: 28 August 2009 - 04:07 PM
С нормални думи - ако пуснете вашето куче на женска, то това НЯМА да прекрати и ни най малко опитите му да се качва на женски, това, заради което казвате че искате да го пуснете. Напротив - ще имате обратния ефект и това ще стане още по неконтролируемо.
Ако не го пуснете, след година и малко, най много две, ще се успокои и няма да имате този "проблем" - ако той е толкова голям, както казвате и неконтролируем.
Ако решите да го кастрирате, кучето ще продължи да се качва на кучки още доста време. Въпреки че ще елиминирате възпроизводителния процес, то инстинктите остават и няма кой и какво да ги спре, освен евентуално с хормонални инжекции, но това е нещо, което не ви препоръчвам. Факт - кучето може да промени поведението си, може да не бъде толкова активно, може да започне да напълнява, да не бъде толкова активен.
Решението е единствено и само ваше. Нашата молба е да помислите най вече първо за породата, да поставите на първо място не вас и вашите желания, да помислите за вашите възможности да осигурявате дом на поколения от вашите потомци. Да, днес или утре ще намирите дом за тях. Не мислете, че с това вашите задължения ще се изчерпят - малките ще пораснат, други хора ще ги пускат отново, водени от вашия "пример". Рано или късно някои от вашите потомци ще бъдат или на улицата, или в приютите, или в зоофермите. Надявам се да осъзнавате това и да го разбирате - вашите ангажименти не приключват с "раздаването" на малките, те тогава започват. Освен ако не искате да приберете парите и малките да не ви интересуват повече, но от поста съдя, че не сте такъв човек.
Между другото вече има антибебе за кучета. Но както ви написах по горе, това няма да ви помогне в успокоението на кучето, напротив - ще го провокира и ще търси да го прави все повече, инстинкт.
ЕТО, ТОВА БЕШЕ ОТГОВОРА, КОЙТО ТЪРСЕХ! ИСКРЕНО ВИ БЛАГОДАРЯ! МИСЛЯ, ЧЕ ТОВА МИ ДАВА КОНКРЕТНА НАСОКА КАК ДА ПОСТЪПЯ!!!
Публикувано: 28 August 2009 - 04:12 PM
Публикувано: 28 August 2009 - 04:12 PM

Приемете го както искате, това е самата истина.
Ще дам аз един пример: Тази година на морето срещнахме собственик на мъжки голдън ретривър, който му търсеше женска. Кучето си беше без родословие, "минало на километри" покрай голдън. Казахме му, че не е задължително кучето да има поколение, а дори ще се чувства по-добре ако е кастрирано. И отговора беше "Ама как? Това е все едно да си кастрирам сина!"

Кучето няма нужда да се "задоволява" от такава гледна точка, то просто има инстинкти. Инстинкти които лекичко биха останали на заден план, ако то бъде кастрирано. Животното ще се чувства по-добре, знам го от личен опит. Имам мъжки голдън, с родословие, с направени всички нужни изследвания (всичко му е наред), но го кастрирахме. В момента характерът му е като на 2месечно кутре.
А за това, което ветеринерите са ви казали за кастрацията на кучето ви... Ветеринарен лекар не е = на съдия.

ПП: Докато съм писала е имало и други отговори, съжалявам ако се повтарям.
Публикувано: 28 August 2009 - 04:30 PM

Приемете го както искате, това е самата истина.
Ще дам аз един пример: Тази година на морето срещнахме собственик на мъжки голдън ретривър, който му търсеше женска. Кучето си беше без родословие, "минало на километри" покрай голдън. Казахме му, че не е задължително кучето да има поколение, а дори ще се чувства по-добре ако е кастрирано. И отговора беше "Ама как? Това е все едно да си кастрирам сина!"

Кучето няма нужда да се "задоволява" от такава гледна точка, то просто има инстинкти. Инстинкти които лекичко биха останали на заден план, ако то бъде кастрирано. Животното ще се чувства по-добре, знам го от личен опит. Имам мъжки голдън, с родословие, с направени всички нужни изследвания (всичко му е наред), но го кастрирахме. В момента характерът му е като на 2месечно кутре.
А за това, което ветеринерите са ви казали за кастрацията на кучето ви... Ветеринарен лекар не е = на съдия.

ПП: Докато съм писала е имало и други отговори, съжалявам ако се повтарям.
Е, доколкото знам, да се отговаря на въпроси по форуми не е задължително, така че на смятам че някой, който доброволно е счел за нужно да си сподели компетентното мнение трябва да се чуства "пощипнат"!
Публикувано: 28 August 2009 - 04:32 PM
да запазя решението за мен и моето семейство,м все пак това е мое право...
Публикувано: 28 August 2009 - 04:37 PM
Публикувано: 28 August 2009 - 04:55 PM
Изобщо не Ви прави чест да смеете да преполагате как ще постъпя, по-скоро е признак на не знам и аз какво....
Публикувано: 28 August 2009 - 05:05 PM
Изобщо не Ви прави чест да смеете да преполагате как ще постъпя, по-скоро е признак на не знам и аз какво....
Изказването е малко рязко, но това е от горчивия опит на много хора тук, не е лично против вас. Моля ви поразгледайте малко темата за кастрация и плюсовете и минусите на тази интервенция. Разгледайте и раздела "Без дом", както и "Сеславци". Вижте хората, които са по хапливи тук, какво пишат там, обикновено това са същите хора, които измъкват кучета и кученца от всякакви неописуеми условия и в ужасно състояние, отделят и последните си пари за спасяването им и намирането на добри стопани.
Разрешете ни малко скепцизъм или пък ни зарадвайте с хубава новина относно решението Ви

Публикувано: 28 August 2009 - 05:12 PM
Изказването е малко рязко, но това е от горчивия опит на много хора тук, не е лично против вас. Моля ви поразгледайте малко темата за кастрация и плюсовете и минусите на тази интервенция. Разгледайте и раздела "Без дом", както и "Сеславци". Вижте хората, които са по хапливи тук, какво пишат там, обикновено това са същите хора, които измъкват кучета и кученца от всякакви неописуеми условия и в ужасно състояние, отделят и последните си пари за спасяването им и намирането на добри стопани.
Разрешете ни малко скепцизъм или пък ни зарадвайте с хубава новина относно решението Ви

ок!
Публикувано: 28 August 2009 - 11:19 PM
Относно кастрацията - ясно е, че няма да позволя кучето ми да стане татко за нищо на света, но не смятаме да го кастрираме. Той също се качва (или поне се опитва, защото е ясно, че никога няма да има движенията на здраво куче) на всички женски без значение дали са кастрирани или не, но не виждам защо това на вас вие проблем. Ми нека си се качва. Това са си кучешки взаимоотношения. Само го пазете от разгонени женски и това е.
Успех и се надявам да сте взели правилното решение

Публикувано: 09 September 2009 - 01:14 PM
Дискриминацията може да се извърши и по други признаци - например вие сте грозни, вие или родителите ви сте страдали от някакви заболявания и т.н.
Е мислите ли, че това ще бъде редно - не нали.И аз също мисля, че не би било редно.Именно в многообразието е цялата красота на света.
Семейството и децата са въпрос на личен избор и пак въпрос на личен избор е дали и кучето ни да има поколение или не.Кучето е създадено от човека с определени качества и характеристики и затова се казва куче, а не вълк, койот, чакал или динго.И при положение, че е физически здраво, какъв е проблемът да има поколение - щом природата му е дала тази възможност да се възпроизвежда така, значи тя му е нужна.А наш, спрямо нашите цели и желания, е изборът с кое куче да го направи.
И като имате впредвид, че всичко се променя непрестанно, бавно, малко по малко, и кучетата и хората и природата и условията на живот, мислите ли че ще можете да запазите породата такава, каквато е била преди 150 години примерно.НЕ.
Тогава какво е значението на хартийката, наречена родословие - за да удостоверите формалнто, че родителите били здрави.А болестите за които говорите са генни мутации, а те настъпват в плода и все още не могат да бъдат котролирани от човека.Има фактори които не могат да бъдат предвидени и върху които не може да бъде въздействано.Дори и от здрави кучета с родословие могат да се родят такива бебета.
А сега и една друга страна на въпроса с родословието - знаете как стават нещата в България - с пари.С пари можете да си изкарате родословие за кучето, пак с пари го правите шампион на някоя си изложба или състезание и т.н.И за какво това - само от меркантилна гледна точка - за да искате повече пари за кученцатата, които продавате.Е със сигурност не всички сте такива но повечето които се занимавате с професионално развъждане - да такива сте.Иначе в крайна сметка, ако ви интересуваше просто развитието на породата, щяхте да ги подарявате или пък да ги продавате срещу символична сума.
Тези неща явно могат да бъдат опорочени, но няма как да опорочите избора на един човек дали кучето му да има поколение или не.
Та относто вашия въпрос, KATRO, ами просто си намерете здрав женски лабрадор, чийто стопанин не страда от предразсъдъци дали кучетата имат родословие или не.А таки ва са почти всички, които не са членове на някой си клуб и не си прекарват времето по форумите.Просто си гледат кучетата за удоволствие.