Изобщо нямам намерение да бързам, а това че информативно се обаждам тук там е само в мой плюс. Ветеринаря ме посъветва да си взема куче от частно лице, но това не значи, че ще се втурна набързо да търся такова. Всичко е въпрос на време. Ако е от частно лице ще направя пълни изследвания и тогава ще е вкъщи. Вече на никой не вярвам, дори и на легитимните развъдници. Предполагам, че те са перфектни, но аз не държа кучето ми да има известно родословие и куп други неща, които предлагат тези развъдници. За да изисквам от тях това все пак трябва да има някакъв смисъл за в бъдеще. Няма да ходя по изложби и т.н. Разгледах подфорума neznainata :) , както и много други.
Дайте съвет
Публикувано: 01 September 2009 - 02:02 PM
Цитат(neznainata @ Sep 1 2009, 01:07 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Веднъж вече ви казаха - влезте в подфорума за сибирско хъски и вижте темата с бебетата. Каза ви се също - куче само от легитимен развъдник. Вие пак търсите някакви други начини да вземете куче. Не мога да ви разбера. Искате контрол, а грам не сте прочели, не сте проучили. Вие подпомагате подобни "развъдници" и "развъждачи", после искате да няма подобни неща. Преди да взема моето куче, четох форума 2 месеца, след това писах в него още близо 6, докато проуча въпроса, разбера как стоят нещата и се появи моето куче. Но се интересувах, четох, питах.
Изобщо нямам намерение да бързам, а това че информативно се обаждам тук там е само в мой плюс. Ветеринаря ме посъветва да си взема куче от частно лице, но това не значи, че ще се втурна набързо да търся такова. Всичко е въпрос на време. Ако е от частно лице ще направя пълни изследвания и тогава ще е вкъщи. Вече на никой не вярвам, дори и на легитимните развъдници. Предполагам, че те са перфектни, но аз не държа кучето ми да има известно родословие и куп други неща, които предлагат тези развъдници. За да изисквам от тях това все пак трябва да има някакъв смисъл за в бъдеще. Няма да ходя по изложби и т.н. Разгледах подфорума neznainata :) , както и много други.
Публикувано: 01 September 2009 - 02:17 PM
Частно лице = междусъседското развъждане.
Резултата е по улиците
Абра
Марта
Хъси
Пак синеочковци
Балто
и още много-много-много хъски-подобни нещастници, купени като хъски, а после неоправдали надежди на собствениците си.
Не можете ли да видите майката и бащата + документи за прародителите - купувате не се знае кого.
Като не искате изложби - ми не ги посещавайте.
Или си осиновете бездомно кученце.
Но моля ви НЕ насърчавайте това развъждане на моята кучка със съседския мъжкар".
Резултата е по улиците
Абра
Марта
Хъси
Пак синеочковци
Балто
и още много-много-много хъски-подобни нещастници, купени като хъски, а после неоправдали надежди на собствениците си.
Не можете ли да видите майката и бащата + документи за прародителите - купувате не се знае кого.
Но моля ви НЕ насърчавайте това развъждане на моята кучка със съседския мъжкар".
Публикувано: 01 September 2009 - 02:58 PM
Цитат(rodegunda @ Sep 1 2009, 03:17 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Частно лице = междусъседското развъждане.
Резултата е по улиците
Абра
Марта
Хъси
Пак синеочковци
Балто
Резултата е по улиците
Абра
Марта
Хъси
Пак синеочковци
Балто
Разбира се, че ще видя родителите. Не съм чак толкова зле запозната с породата хъски. Не спирам и да се интересувам за тази порода включително и за Аляски Маламут. Не бързайте да ме съдите. Това, че споделям не означава, че непременно ще действам и то сляпо. Всичко ще се проверява оттук нататък.
Публикувано: 01 September 2009 - 03:05 PM
Най-общо казано родословието е акта за раждане на кученцето,няма ли го този документ,вие просто ще купите едно синеоко куче с незнаен произход и с незнайни породи скрити в него!
П.С.Вие хубаво ще видите майката и бащата,а бабите и дядовците къде ще ги видите и ще знаете ли какви са изобщо?!
П.С.Вие хубаво ще видите майката и бащата,а бабите и дядовците къде ще ги видите и ще знаете ли какви са изобщо?!
Публикувано: 01 September 2009 - 03:10 PM
Пък и това, че дадено куче изглежда точно КАТО хъски, изобщо не означава, че Е хъски.
Независимо от това как изглеждат майката и бащата, както и малкото кученце, в гените си то може да носи какво ли не - включително и множество тежни генетични заболявания, за които клубовете на породите следят и елиминират!
Искате куче от дадена порода- купувате от легитимен развъдник.
Не държите на порода - осиновявате безпородниче.
Всичко останало само и единствено ще финансира и подкрепи или бизнеса на безсърдечните прекупвачи, или криворазбраната любов на някой, заплодил кучето си, щото е "много хубаво"!!!
Независимо от това как изглеждат майката и бащата, както и малкото кученце, в гените си то може да носи какво ли не - включително и множество тежни генетични заболявания, за които клубовете на породите следят и елиминират!
Искате куче от дадена порода- купувате от легитимен развъдник.
Не държите на порода - осиновявате безпородниче.
Всичко останало само и единствено ще финансира и подкрепи или бизнеса на безсърдечните прекупвачи, или криворазбраната любов на някой, заплодил кучето си, щото е "много хубаво"!!!
Публикувано: 02 September 2009 - 12:22 AM
Цитат
Предполагам, че те са перфектни, но аз не държа кучето ми да има известно родословие и куп други неща, които предлагат тези развъдници. За да изисквам от тях това все пак трябва да има някакъв смисъл за в бъдеще. Няма да ходя по изложби и т.н.
Купът други неща, които предлагат развъдниците (поне тези, които знам), и на които вие не държите, са следните - първа ваксина, микрочип, здраво кутре в момента на закупуването.
Е, добре, щом не държите на тези неща, мисля, че няма какво повече да се говори.
Родословието не означава изложби, не означава шампион, означава доказан произход. И само това. Разберете го!!!
Nickey го е казала правилно - искате дадена порода, купувате куче от истински, легитимен развъдник.
Но на мен по-интересно ми е в случая, ако не беше станало така, дали щяхте да си направите труда въобще да потърсите този форум? Да прочетете нещо? След дъжд качулка, както се казва.
Публикувано: 02 September 2009 - 07:16 AM
Цитат(neznainata @ Sep 2 2009, 01:22 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат
Предполагам, че те са перфектни, но аз не държа кучето ми да има известно родословие и куп други неща, които предлагат тези развъдници. За да изисквам от тях това все пак трябва да има някакъв смисъл за в бъдеще. Няма да ходя по изложби и т.н.
Купът други неща, които предлагат развъдниците (поне тези, които знам), и на които вие не държите, са следните - първа ваксина, микрочип, здраво кутре в момента на закупуването.
Е, добре, щом не държите на тези неща, мисля, че няма какво повече да се говори.
Родословието не означава изложби, не означава шампион, означава доказан произход. И само това. Разберете го!!!
Nickey го е казала правилно - искате дадена порода, купувате куче от истински, легитимен развъдник.
Но на мен по-интересно ми е в случая, ако не беше станало така, дали щяхте да си направите труда въобще да потърсите този форум? Да прочетете нещо? След дъжд качулка, както се казва.
В този форум се регистрирах преди да купя кученце. Човек не може да знае всичко. Никога не съм предполагала че има такава търговия с кучета в България. Аз съм веща в много други области. И държа да подчертая, че обичам всякакви животни включително и такива, от които някои хора се страхуват. Така, че всяко живо същество е ценно и всяко живо същество трябва да получи място между нас, но ако това животинче по някакъв начин вреди на хората и на себеподобните си подкрепям законовите разпоредби, които налагат премахването му. Надявам се правилно да ме разберете. Разбирам всичко, което ми казвате изключително прави сте, но никога няма 100% гаранция. Нещата до известна степен са и на късмет, защото мой познат си закупи от такъв кучкарник две кученца и са живи и здрави. Само искам да ви помоля да не се отклоняваме от темата. Все пак се намира във "Ветеринарен кабинет".

Публикувано: 02 September 2009 - 08:12 AM
Лесиния, много съжалявам за кученцето ти! За нещастие всеки ден чувам за нов подобен случай! Направо съм възмотена, като четях коментарите ми се насълзиха очите. Навсякаде е пълно с ферми и няма гаранция за никое кученце дали ще оживее. Препоръчвам ти когато дойде времето за ново кученце да си вземеш по-голямо, поне с 2 ваксини и всякакви обезпаразитявания, да е над 3 месеца и наистина проучи нещата, дори и да е по-скъпо вземи го от елитен развъдник! Моето меченце го взехме от Унгария и е по-големичко на около 4 месеца е, но за сега не сме имали проблеми! Пожелавам ти да си вземеш най-здравото кученце на света
и да те радва всеки ден!

Публикувано: 02 September 2009 - 09:15 AM
Цитат(sisi_ @ Sep 2 2009, 09:12 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Лесиния, много съжалявам за кученцето ти! За нещастие всеки ден чувам за нов подобен случай! Направо съм възмотена, като четях коментарите ми се насълзиха очите. Навсякаде е пълно с ферми и няма гаранция за никое кученце дали ще оживее. Препоръчвам ти когато дойде времето за ново кученце да си вземеш по-голямо, поне с 2 ваксини и всякакви обезпаразитявания, да е над 3 месеца и наистина проучи нещата, дори и да е по-скъпо вземи го от елитен развъдник! Моето меченце го взехме от Унгария и е по-големичко на около 4 месеца е, но за сега не сме имали проблеми! Пожелавам ти да си вземеш най-здравото кученце на света
и да те радва всеки ден! 

Благодаря ти Сиси, точно това смятам да направя. Мисля, че ти най добре си ме разбрала.