Dog.bg Форуми : Дайте съвет

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Дайте съвет

#41 Потребителят е офлайн   Лесиния Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 01 September 2009 - 02:02 PM

Цитат(neznainata @ Sep 1 2009, 01:07 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Веднъж вече ви казаха - влезте в подфорума за сибирско хъски и вижте темата с бебетата. Каза ви се също - куче само от легитимен развъдник. Вие пак търсите някакви други начини да вземете куче. Не мога да ви разбера. Искате контрол, а грам не сте прочели, не сте проучили. Вие подпомагате подобни "развъдници" и "развъждачи", после искате да няма подобни неща. Преди да взема моето куче, четох форума 2 месеца, след това писах в него още близо 6, докато проуча въпроса, разбера как стоят нещата и се появи моето куче. Но се интересувах, четох, питах.

Изобщо нямам намерение да бързам, а това че информативно се обаждам тук там е само в мой плюс. Ветеринаря ме посъветва да си взема куче от частно лице, но това не значи, че ще се втурна набързо да търся такова. Всичко е въпрос на време. Ако е от частно лице ще направя пълни изследвания и тогава ще е вкъщи. Вече на никой не вярвам, дори и на легитимните развъдници. Предполагам, че те са перфектни, но аз не държа кучето ми да има известно родословие и куп други неща, които предлагат тези развъдници. За да изисквам от тях това все пак трябва да има някакъв смисъл за в бъдеще. Няма да ходя по изложби и т.н. Разгледах подфорума neznainata :) , както и много други.

#42 Потребителят е офлайн   rodegunda Икона

• планински вир
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 01 September 2009 - 02:17 PM

Частно лице = междусъседското развъждане.
Резултата е по улиците
Абра
Марта
Хъси
Пак синеочковци
Балто
и още много-много-много хъски-подобни нещастници, купени като хъски, а после неоправдали надежди на собствениците си.

Не можете ли да видите майката и бащата + документи за прародителите - купувате не се знае кого.
Като не искате изложби - ми не ги посещавайте.
Или си осиновете бездомно кученце.
Но моля ви НЕ насърчавайте това развъждане на моята кучка със съседския мъжкар".

#43 Потребителят е офлайн   Лесиния Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 September 2009 - 02:58 PM

Цитат(rodegunda @ Sep 1 2009, 03:17 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Частно лице = междусъседското развъждане.
Резултата е по улиците
Абра
Марта
Хъси
Пак синеочковци
Балто
и още много-много-много хъски-подобни нещастници, купени като хъски, а после неоправдали надежди на собствениците си.

Не можете ли да видите майката и бащата + документи за прародителите - купувате не се знае кого.
Като не искате изложби - ми не ги посещавайте.
Или си осиновете бездомно кученце.
Но моля ви НЕ насърчавайте това развъждане на моята кучка със съседския мъжкар".

Разбира се, че ще видя родителите. Не съм чак толкова зле запозната с породата хъски. Не спирам и да се интересувам за тази порода включително и за Аляски Маламут. Не бързайте да ме съдите. Това, че споделям не означава, че непременно ще действам и то сляпо. Всичко ще се проверява оттук нататък.

#44 Потребителят е офлайн   rodegunda Икона

• планински вир
  • Икона

Публикувано: 01 September 2009 - 02:59 PM

Аз не съдя, просто казвам :)
И не само за вас.

#45 Потребителят е офлайн   elena07 Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 01 September 2009 - 03:05 PM

Най-общо казано родословието е акта за раждане на кученцето,няма ли го този документ,вие просто ще купите едно синеоко куче с незнаен произход и с незнайни породи скрити в него!

П.С.Вие хубаво ще видите майката и бащата,а бабите и дядовците къде ще ги видите и ще знаете ли какви са изобщо?!
User's Signature

Качена снимка

#46 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 September 2009 - 03:10 PM

Пък и това, че дадено куче изглежда точно КАТО хъски, изобщо не означава, че Е хъски.
Независимо от това как изглеждат майката и бащата, както и малкото кученце, в гените си то може да носи какво ли не - включително и множество тежни генетични заболявания, за които клубовете на породите следят и елиминират!

Искате куче от дадена порода- купувате от легитимен развъдник.
Не държите на порода - осиновявате безпородниче.

Всичко останало само и единствено ще финансира и подкрепи или бизнеса на безсърдечните прекупвачи, или криворазбраната любов на някой, заплодил кучето си, щото е "много хубаво"!!!
User's Signature

Качена снимка

#47 Потребителят е офлайн   neznainata Икона

• Just a dream
  • PipPipPip

Публикувано: 02 September 2009 - 12:22 AM

Цитат
Предполагам, че те са перфектни, но аз не държа кучето ми да има известно родословие и куп други неща, които предлагат тези развъдници. За да изисквам от тях това все пак трябва да има някакъв смисъл за в бъдеще. Няма да ходя по изложби и т.н.

Купът други неща, които предлагат развъдниците (поне тези, които знам), и на които вие не държите, са следните - първа ваксина, микрочип, здраво кутре в момента на закупуването.
Е, добре, щом не държите на тези неща, мисля, че няма какво повече да се говори.
Родословието не означава изложби, не означава шампион, означава доказан произход. И само това. Разберете го!!!
Nickey го е казала правилно - искате дадена порода, купувате куче от истински, легитимен развъдник.
Но на мен по-интересно ми е в случая, ако не беше станало така, дали щяхте да си направите труда въобще да потърсите този форум? Да прочетете нещо? След дъжд качулка, както се казва.
User's Signature

Качена снимка
Doesn't matter.

#48 Потребителят е офлайн   Лесиния Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 September 2009 - 07:16 AM

Цитат(neznainata @ Sep 2 2009, 01:22 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат
Предполагам, че те са перфектни, но аз не държа кучето ми да има известно родословие и куп други неща, които предлагат тези развъдници. За да изисквам от тях това все пак трябва да има някакъв смисъл за в бъдеще. Няма да ходя по изложби и т.н.

Купът други неща, които предлагат развъдниците (поне тези, които знам), и на които вие не държите, са следните - първа ваксина, микрочип, здраво кутре в момента на закупуването.
Е, добре, щом не държите на тези неща, мисля, че няма какво повече да се говори.
Родословието не означава изложби, не означава шампион, означава доказан произход. И само това. Разберете го!!!
Nickey го е казала правилно - искате дадена порода, купувате куче от истински, легитимен развъдник.
Но на мен по-интересно ми е в случая, ако не беше станало така, дали щяхте да си направите труда въобще да потърсите този форум? Да прочетете нещо? След дъжд качулка, както се казва.

В този форум се регистрирах преди да купя кученце. Човек не може да знае всичко. Никога не съм предполагала че има такава търговия с кучета в България. Аз съм веща в много други области. И държа да подчертая, че обичам всякакви животни включително и такива, от които някои хора се страхуват. Така, че всяко живо същество е ценно и всяко живо същество трябва да получи място между нас, но ако това животинче по някакъв начин вреди на хората и на себеподобните си подкрепям законовите разпоредби, които налагат премахването му. Надявам се правилно да ме разберете. Разбирам всичко, което ми казвате изключително прави сте, но никога няма 100% гаранция. Нещата до известна степен са и на късмет, защото мой познат си закупи от такъв кучкарник две кученца и са живи и здрави. Само искам да ви помоля да не се отклоняваме от темата. Все пак се намира във "Ветеринарен кабинет". if_147.gif

#49 Потребителят е офлайн   sisi_ Икона

Публикувано: 02 September 2009 - 08:12 AM

Лесиния, много съжалявам за кученцето ти! За нещастие всеки ден чувам за нов подобен случай! Направо съм възмотена, като четях коментарите ми се насълзиха очите. Навсякаде е пълно с ферми и няма гаранция за никое кученце дали ще оживее. Препоръчвам ти когато дойде времето за ново кученце да си вземеш по-голямо, поне с 2 ваксини и всякакви обезпаразитявания, да е над 3 месеца и наистина проучи нещата, дори и да е по-скъпо вземи го от елитен развъдник! Моето меченце го взехме от Унгария и е по-големичко на около 4 месеца е, но за сега не сме имали проблеми! Пожелавам ти да си вземеш най-здравото кученце на света te_138.gif и да те радва всеки ден! dog.gif

#50 Потребителят е офлайн   Лесиния Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 September 2009 - 09:15 AM

Цитат(sisi_ @ Sep 2 2009, 09:12 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Лесиния, много съжалявам за кученцето ти! За нещастие всеки ден чувам за нов подобен случай! Направо съм възмотена, като четях коментарите ми се насълзиха очите. Навсякаде е пълно с ферми и няма гаранция за никое кученце дали ще оживее. Препоръчвам ти когато дойде времето за ново кученце да си вземеш по-голямо, поне с 2 ваксини и всякакви обезпаразитявания, да е над 3 месеца и наистина проучи нещата, дори и да е по-скъпо вземи го от елитен развъдник! Моето меченце го взехме от Унгария и е по-големичко на около 4 месеца е, но за сега не сме имали проблеми! Пожелавам ти да си вземеш най-здравото кученце на света te_138.gif и да те радва всеки ден! dog.gif

Благодаря ти Сиси, точно това смятам да направя. Мисля, че ти най добре си ме разбрала.

• (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни