Уличната котка Маца роди 6 котенца в мазето на входа в края на Юли
Вече са на около 40-45 дни.
Сложихме вода, тоалетна, храна за Маца, кашон за спане..
Но от събота /вече 48 часа/ Маца я няма,.. Вероятно й се е случило нещо,..

Ужасно!,. И белия котак, който все покрай нея се навърташе /вероятно таткото/ - и него не го виждаме втори ден,..
Една зла (без извинение) съседка ги тровела, ми казват хората .. Ама това е недоказано,.
Иска ми се да вярвам, че утре Маца ще се върне,..
Тази вечер беше голям рев - гладни, безпомощни,..
С майка ми се чудехме какво да правим и отворихме една консерва с пиле /таква иамахме за нашите красавици/ - сосче с вода и малко намачкани хапки и спретнахме вечерята
Понеже бях чела да не им се дава краве мляко. Хапнаха миличките,.. После си натопиха нослетата във водата, но пийнаха все пак,..
Ползват тоалетната за радост!,.. Не знам дали всичките, но имаше какво да се почисти
Та така - търсиме им дом!
Страшно се притеснявам на какви хора ще попаднем!,..
И чак не ни се дават поради това съображение,..
Каква е гаранцията, че утре няма да попълнят уличната гвардия бездомници?
Ох,. не знам,..
А тази котка е чудесна майка! Ние имаме 2 домашни котки от нейното котило - тя роди на нашата тераса /1 ет/ , но от 6 останаха две момичета - кучетата изядоха две, другите две ги хвана онази гадна болест , от която не остават,..
Така че няма как да вземем у дома повече. При това се грижим за още няколко около блока, които кастрирахме, слагаме Фронтлайн и т.н.. Полагаме грижи като за нашите , домашните, ползваме едно мазе, което напръскахме превантивно с подходящи препарати.
А котетата на Маца са много гальовни , кротки и красиви! И много бързо се ориентират към тоалетната - това ме изненадва, но е факт! Не са капризни на храна. Споделям от личен опит с нашите две, а и с тези, за които се грижиме -пак са нейни , намаля им доста бройката, но,..
И сега се чудим какво да правим с котетата,..!
Ако останат в мазето - комшиите няма да ни търпят дълго,..
А като се опитат да излязат самички през прозорчето навън - една хапка са за кучетата - имам 2 глутници в квартала, които и на мен налетяха пред 2 седмици, а и намерихме доста котета с нагризани вратове в последните 1-2 години,..
Ако ги дадем на хора - как да изберем такива?.. Много е притеснено на всички ни у дома!
На 45 дни мисля, че е нормално да се дадат , нали? И без това си нямат майка,.. Хранят се самостоятелно , ползват си тоалетната
Помогнете моля!
Ако се намерят грижовни и отговорни хора, обичащи котките и поемащи отговорността да се грижат за малките, ще съм много благодарна на всички!
Ще се опитам да кача снимки - едно рижо, едно сивичко /на райета/ , две бели с големи черни петна, едно кафяво-черно и едно черно по гърба с бяло коремче
Големи сладури са!
Искам да намеря правилното решение с Ваша помощ!