Dog.bg Форуми : За голдъна който беше убит от лекар!!!!!!!!!

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

За голдъна който беше убит от лекар!!!!!!!!!

#21 Потребителят е офлайн   mohas Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 14 September 2009 - 10:59 AM

В ПАМЕТ НА БЕЛЛА

hb_027.gif ОБИЧАМЕ ТЕ ВСИЧКИ hb_027.gif
User's Signature

Мартин Малинов

#22 Потребителят е офлайн   Nikita_72 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 September 2009 - 09:14 AM

Здравейте .....плаках докато четох темата.....дано Белла вече да е на едно по-добро място , без болка .....четейки написаното за кой ли път ми се иска , да бъда лоша и да пожелая на въпросната лекарка "да не види бял ден". Убийството във всичките му форми е нещо , което би трябвало да се наказва. Отнемането на живот не се оневинява с думите "съжалявам". Знам , че един ден тази лекарка нистина ще съжалява , за недоглеждането или некомпетентността си....има Видовден....лошото е ,че хората забравят това, а когато един ден ги сполети лишото започват да се питат: Защо на мен?къде сгреших???????? и не намират отговора , който е пред тях. А той е "Всичко се връща"!!!!Рано или късно....нека не го забравяме.......Знам как боли.....аз също загубих куче ......знам каква празнота остава и болката, коята разкъсва....знам какво е да изгубиш приятел.....Почивай в мир Белла и ни прости, че сме лоши.....
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#23 Потребителят е офлайн   tyana_lil Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 September 2009 - 07:03 AM

Цитат(Nikita_72 @ Sep 16 2009, 10:14 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Здравейте .....плаках докато четох темата.....дано Белла вече да е на едно по-добро място , без болка .....четейки написаното за кой ли път ми се иска , да бъда лоша и да пожелая на въпросната лекарка "да не види бял ден". Убийството във всичките му форми е нещо , което би трябвало да се наказва. Отнемането на живот не се оневинява с думите "съжалявам". Знам , че един ден тази лекарка нистина ще съжалява , за недоглеждането или некомпетентността си....има Видовден....лошото е ,че хората забравят това, а когато един ден ги сполети лишото започват да се питат: Защо на мен?къде сгреших???????? и не намират отговора , който е пред тях. А той е "Всичко се връща"!!!!Рано или късно....нека не го забравяме.......Знам как боли.....аз също загубих куче ......знам каква празнота остава и болката, коята разкъсва....знам какво е да изгубиш приятел.....Почивай в мир Белла и ни прости, че сме лоши.....

Мерси за хубавите думи ... мерси за разбирането... Болката и празнотата се смесват с чуството за вина, и този коктейл от емоции е почти непоносим... може би трябваше да внимаваме повече или да не се захващаме изобщо да я кастрираме... ако бяхме избрали друг ден или друг лекар... не знам...
User's Signature

Почивай в мир, моята красавица...
http://forum.dog.bg/-t28455.html

#24 Потребителят е офлайн   katya_st Икона

Публикувано: 17 September 2009 - 08:52 AM

Цитат(tyana_lil @ Sep 8 2009, 01:18 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Защо първият смъртен случай в тази клиника е моето кученце Белла? Защо точно на нас ни се случиха тези неща? Защо точно на 31 август др. Кисьова излизаше отпуска? Защо??? Ако намерите разумни и логични обяснения на тези въпроси, може би тогава ще спря да хуля тази клиника и тази докторка! Но ние всички много добре знаем, че отговори на тези въпроси няма! Кученцето е починало от загуба на кръв. Затова единственото нещо което мога да правя, е да хуля...

tyana_lil, много съжалявам за това, което се е случило. Аз също имам две кучета вкъщи, и си представям как бих се чувствала ако им се случи нещо. Вашата история много ме разстрои, и реших да споделя с Вас, че това не е първия смъртен случай в тази клиника. Преди около два месеца, на едно от кучетата /Басетче/, с които се разхождаме в парка на ж.к.Младост 3, му беше направена операция в същата тази клиника. То е било изписано няколко часа след нея, и стопаните си го прибират вкъщи. Малко по-късно басета започва да диша много учестено, и звънят на лекарката. Тя не си вдига телефона. И така милото кученце умира, и то само на една годинка. С какво то заслужи такова отношение от въпросните лекарки. И мисля че това което се случва при тях трябва да спре. Не може така да си играеш с живота на милите животинки. Като не можеш да ги лекуваш, по-добре не им вреди.

#25 Потребителят е офлайн   tyana_lil Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 September 2009 - 12:05 PM

Цитат(katya_st @ Sep 17 2009, 09:52 AM) <{POST_SNAPBACK}>
tyana_lil, много съжалявам за това, което се е случило. Аз също имам две кучета вкъщи, и си представям как бих се чувствала ако им се случи нещо. Вашата история много ме разстрои, и реших да споделя с Вас, че това не е първия смъртен случай в тази клиника. Преди около два месеца, на едно от кучетата /Басетче/, с които се разхождаме в парка на ж.к.Младост 3, му беше направена операция в същата тази клиника. То е било изписано няколко часа след нея, и стопаните си го прибират вкъщи. Малко по-късно басета започва да диша много учестено, и звънят на лекарката. Тя не си вдига телефона. И така милото кученце умира, и то само на една годинка. С какво то заслужи такова отношение от въпросните лекарки. И мисля че това което се случва при тях трябва да спре. Не може така да си играеш с живота на милите животинки. Като не можеш да ги лекуваш, по-добре не им вреди.

Те ни казаха че нашата Белла е първият смъртен случай.... Хмммм.... Нямам думи... Моите съболезнования на хората, изгубили също толкова нелепо кученцето си... Защото болката, която изпитват, не ми е чужда. Дали са направили нещо???? Дали ще си търсят правата???
User's Signature

#26 Потребителят е офлайн   Nikita_72 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 September 2009 - 12:58 PM

В България това е лошото , че вет. лекари и грешките им остават безнаказани. Цената на живота в Бг независимо дали кучешки или човешки е безкрайно обезценен. И точно тази безнаказаност води до смъртта на все повече домашни любимци. Аз само се чудя на едно нещо: Как заспиват тези лекари????????? Как се чувстват пълноценни след като са убили животно?????? Не ги ли е страх от възмездието??????? Не ги ли стряскат в съня им душичките на отишлите си кучета и котки??????И що за човек трябва да си за да продължаваш без да ти пука??????
незнам дали някога ще намеря отговор на тия въпроси.....знам само , че боли.....и че е непростимо и непрежалимо.....
Вината не е ваша въпреки ,че Вие я носите. Знам , че Белла е била щастлива с вас и , че сте и дали най-доброто. Докато я носите в сърцата си , тя ще е жива. Преди три години си отиде по страшно нелеп начин моята първа Фрида......знам колко нощи съм се питала какво ли щеше да бъде ако не бяхме излезли??????Ако бяхме отишли другаде......И така дни наред.....Моля Ви помнете я в ония мигове , когато е била до вас.......нямате вина.......нямате.....просто тя не е била за този свят.....
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#27 Потребителят е офлайн   tyana_lil Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 September 2009 - 02:05 PM

Цитат(Nikita_72 @ Sep 17 2009, 01:58 PM) <{POST_SNAPBACK}>
В България това е лошото , че вет. лекари и грешките им остават безнаказани. Цената на живота в Бг независимо дали кучешки или човешки е безкрайно обезценен. И точно тази безнаказаност води до смъртта на все повече домашни любимци. Аз само се чудя на едно нещо: Как заспиват тези лекари????????? Как се чувстват пълноценни след като са убили животно?????? Не ги ли е страх от възмездието??????? Не ги ли стряскат в съня им душичките на отишлите си кучета и котки??????И що за човек трябва да си за да продължаваш без да ти пука??????
незнам дали някога ще намеря отговор на тия въпроси.....знам само , че боли.....и че е непростимо и непрежалимо.....
Вината не е ваша въпреки ,че Вие я носите. Знам , че Белла е била щастлива с вас и , че сте и дали най-доброто. Докато я носите в сърцата си , тя ще е жива. Преди три години си отиде по страшно нелеп начин моята първа Фрида......знам колко нощи съм се питала какво ли щеше да бъде ако не бяхме излезли??????Ако бяхме отишли другаде......И така дни наред.....Моля Ви помнете я в ония мигове , когато е била до вас.......нямате вина.......нямате.....просто тя не е била за този свят.....

Мерси....
User's Signature

#28 Потребителят е офлайн   tyana_lil Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 September 2009 - 02:07 PM

Дали ги мъчи съвестта? съмнявам се. Може би вече са забравили името й - Bellissima.
User's Signature

#29 Потребителят е офлайн   Nikita_72 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 September 2009 - 07:25 PM

Съвестта мъчи, когато я има.....съмнявям се тази лекарка да я има.....а относно това дали помни името на Белла....майната и ВАЖНОТО е ,че Вие го помните.Не е вярно , че времето лекува.....то просто размива чертите на любимия образ.....и постепенно притъпява болката. Аз много страдах за моята първа Фрида. Докато един ден просто реших да си взема друго куче.Страхувах се ,че предавам. Страхувах се, че няма да е същото......но когато взех в ръце Фрида 2 бях сигурна , че това същество ще ме спаси от чувството за вина и ще ме накара да се чувствам отново пълноценна. Никога няма да забравя моя първи кокер.За НЕЯ в сърцето ми има много специално място, което никой няма да заеме. Знам , че тя ме гледа отгоре и се радва , че съм пак усмихната. И се надявам , че ми е простила....бъдете силни!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#30 Потребителят е офлайн   tyana_lil Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 September 2009 - 07:15 AM

Цитат(Nikita_72 @ Sep 17 2009, 08:25 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Съвестта мъчи, когато я има.....съмнявям се тази лекарка да я има.....а относно това дали помни името на Белла....майната и ВАЖНОТО е ,че Вие го помните.Не е вярно , че времето лекува.....то просто размива чертите на любимия образ.....и постепенно притъпява болката. Аз много страдах за моята първа Фрида. Докато един ден просто реших да си взема друго куче.Страхувах се ,че предавам. Страхувах се, че няма да е същото......но когато взех в ръце Фрида 2 бях сигурна , че това същество ще ме спаси от чувството за вина и ще ме накара да се чувствам отново пълноценна. Никога няма да забравя моя първи кокер.За НЕЯ в сърцето ми има много специално място, което никой няма да заеме. Знам , че тя ме гледа отгоре и се радва , че съм пак усмихната. И се надявам , че ми е простила....бъдете силни!

Белла до последния си дъх се опитваше да прояви своята безкористна и безусловна любов към нас - опитваше се да маха с опашката и да си дигне главата да ни погледне. В нея нямаше и капка фалш или преструвка. Само безкрайна и всеотдайна любов към семейството си. За съжъление вече нямам възможност, най-вече финансова, а пък и времето необходимо за гледане на малко кутре е лукс за мен сега. Вероятно, някой ден.....
User's Signature

#31 Потребителят е офлайн   Nikita_72 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 September 2009 - 03:34 PM

Разбирам Ви напълно .....Тази безусловната любов най-много липсва.Аз също мислех да кастрирам Фрида , но в последно време Вие сте 5 случай с куче починало след кастрация така , че много се замислям дали да го правя.При женските кучета си е наистина операция /колкото и лека да е както ме уверяват/.......
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#32 Потребителят е офлайн   Waikikii Икона

• Free the мушмул :)
  • PipPipPip
  • Група: Root Admin

Публикувано: 18 September 2009 - 03:44 PM

Цитат(Nikita_72 @ Sep 18 2009, 03:34 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Аз също мислех да кастрирам Фрида , но в последно време Вие сте 5 случай с куче починало след кастрация така , че много се замислям дали да го правя.При женските кучета си е наистина операция /колкото и лека да е както ме уверяват/.......

Има лекари, за които кастрацията е рутинна операция. Необходимо е малко да се поинтересува човек и да има доверие на лекарите си. И аз познавам 5 кучета, които се чувстват перфектно след кастрацията си.

#33 Потребителят е офлайн   pepa koleva Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 23 September 2009 - 08:35 PM

Здрасти Марто, дано прочетеш този коментар! В същата клиника на 29 юли моя Басет на 8 месеца претърпя злощастна хирургична интервенция и три часа след това почина в къщи! Жена ми, двете ми деца на 5 и 7 години и моя милост изпитахме шок, всичко се преобърна и живота ни продължи мъчително! Поради грешка на същата лекарка почина немската овчарка на един приятел! Ако искаш да поговорим тел ми е 0878655404!
Миро

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#34 Потребителят е офлайн   pepa koleva Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 23 September 2009 - 08:43 PM

Между другото искам да ви споделя, че във въпросната клиника, където смърта си е намерило кученцето на Марто се твърди, че нямат смъртни случаи! Това въобще не кореспондира с истината, само аз знам за три случая в рамките на последните два месеца! След операцията на моя Арчи, въпреки, че състоянито му не беше добро, той бе изписан. В къщи започна да му пада телесната температура, гледаше ме с умолителни очи, очакваше да го избавя от смърта! Лекарката не отговори на около 40 мои позвънявания! Кучето почина! Погребах го същата вечер! Мислех да не споделям мъката си, защото съм наясно, че в шибаната ни държава животните нямат никакво значение! След като прочетох коментара на Марто, мъките на Арчи(басета, които почина) оживяха с нова сила в съзнанието ми! Не мога да си простя, че се доверих на тези девойки!
Нека в името на всички починали животни им цитирам имената: д-р Кисьова и д-р Савова

#35 Потребителят е офлайн   deneva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 September 2009 - 08:53 PM

Здравейте!
Искренно съчувствам за загубените приятелчета.
Г-жо Колева,предполагам че все още страдате за вашата любимка,но в момента в темата "Без дом"има една намерена басетка на около 2г.,която си търси нови стопани-защо не проверите.
Ако това,което пиша ви се струва абсурдно,моля извинете ме!

#36 Потребителят е офлайн   pepa koleva Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 23 September 2009 - 09:23 PM

Благодаря за мнението Ви, то не е ни най-малко абсурдно! Напротив идеята е добра, ще проверим за басетката! В момента си взехме бебе ретривър, от мъжки пол и това може да ни спре, доколкото разбирам кучето, което търси стопани е женско!

#37 Потребителят е офлайн   deneva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 September 2009 - 06:31 AM

Радвам се,че сте намерили сили да си вземете пак кученце!Относно женската басетка тя може да се кастрира(даже е желателно) и няма да имате проблеми с мъжкото ретрийвърче.Но решението си е ваше,аз просто се опитах да помогна и на нея,защото доколкото разбрах човека,който я е намерил не може да я задържи много дълго тъй като има друго куче(бултериер).

#38 Потребителят е офлайн   tyana_lil Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 September 2009 - 11:48 AM

Цитат(Nikita_72 @ Sep 18 2009, 04:34 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Разбирам Ви напълно .....Тази безусловната любов най-много липсва.Аз също мислех да кастрирам Фрида , но в последно време Вие сте 5 случай с куче починало след кастрация така , че много се замислям дали да го правя.При женските кучета си е наистина операция /колкото и лека да е както ме уверяват/.......

Моите приятели с кучета вече се отказаха от тази идея....
User's Signature

#39 Потребителят е офлайн   pepa koleva Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 24 September 2009 - 08:37 PM

Г-жо Денева, сегашния господар на Басетката иска да намери най-подходящия стопанин, може би аз не съм този, а и виждам, че има много желаещи! По принцип съм готов да взема Басета! Във форума съм обявил и телефона си! След случилото се с моя Арчи не искам да участвам в кастинги! Подкрепям позицията Ви всеки да чисти след кучето си, макар, че понакога аз съм немарлив, за което търпя критика! Знаете ли за спрейове, които втърдяват отделените фекалии на кучето и така ги прави по-лесни за почистване? Кучето на снимката Бернска овчарка ли е!

P.S Пише съпруга на П. Колева, затова е в мъжки род

#40 Потребителят е офлайн   deneva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 September 2009 - 09:46 PM

Прави сте,че се случва нещо като кастинг,но го отдавам на желанието на човека да намери добри стопани smile.gif
Да,кучето ми е бернер зененхунд или бернско пастирско куче(не е точно овчарско,но това е друга тема) smile.gif
Относно акото,ами аз незнам за такива спрейчета-моето решание е предимно гранулирана храна.Признавам,че не ми е много приятно да го върша,но мисля,че така е редно-омръзна ми да ме гледат укорително,искам децата ми да играят на чисто,искам да има кучешки поляни(и там ще трябва да чистим!!!) и смятам,че така е редно.Всеки ден се сблъсквам с притеснени погледи на стопани,които оставят следите след себе си и се чудят дали и аз имам куче и знам как е или си мисля,че са мърлячи,а аз,всъщност вътршно се смея защото си прибирам тортите след Галка и колкото и да ми е неприятно да го правя, вече не гледам като тях!

• (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни