Винаги е болезнено и мъчително да се загуби същество,което обичаш.
Пълно е с лекари шарлатани или по скоро с некадърници.Но истината е че дори и на най-добрите може да им се случи да направят грешка ,която да доведе до смъртта на домашен любимец.Никой не е застрахован от неприятни случаиности да ги наречем.
Големият проблем тук е че мнозинството от тях като се случи да направят грешка не си я признават и започва едно нагло държание от което направо ти се потриса.Едно вирене на носа и доказване колко велики доктори са и как няма просто начин да е тяхна грешката. А понякога е нужно само няколко добри и стойностни думи на място за да се обясни на стопанина какво е станало.Да се поеме вината и да се сведе глава.Ако трябва да се компенсира и морално и материално човека.Ако за една недупостима грешка си убил животното му,какъв е проблема да предоставиш поне малко животинче на стопанина и едно огромно извинение.
Колко правят така????Аз не съм чула за такъв случай.
Имала съм две кучета,които бяха убити по различно време и при различни ситуации от такива "специалисти".Много нерви съм потрошила.Ама какво да се прави.Тя държавата ни е на никъде,та искаме ветеринарите да са с различно мислене и действие.Няма как да стане.
За голдъна който беше убит от лекар!!!!!!!!!
Публикувано: 01 July 2010 - 08:39 AM
Искам да изразя дълбока съпричастност към семейството на Белла. Разбирам колко ви е тежко и се надявам да намерите сили да го преодолеете. Не търсете вина у себе си, мотивите ви са били Белла да получи най-добрите грижи. Но според мен много други хора са виновни. Като започнеш от този, който е дал право на въпросната ветеринарка да се учи на кучето ви (защото забелязвам, че всякакви млади лекари без опит започват веднага самостоятелен "бизнес") и стигнем до тези, на които им плащаме да ни представляват като граждани и да измислят закони в наша защита, а не срещу нас.
Искам също да ви благодаря, че дадохте гласност на вашия случай и може би спасихте нечий живот. Смятам, че всеки, който ви упрекне за това, заслужава да го пратят на лечение при същата ветеринарка и дори повече - такива хора не заслужават да живеят в демокрация. Искам на всички лекари (човешки и ветеринари) да им се изясни, че ние пациентите не приемаме грешките им, защото и на нас и на нашите любими същества ни се живее, живее пълноценно!!! И ако имат съмнения в компетенцията си и се притесняват да не сгрешат, то това си е чист експеримент с живота.
Смятам, че никой истински лекар не би се засегнал от това и не би трябвало, дори обратното. Просто с тази гласност вие се борите за това такива "лекари" да не слагат имената си до тези на истинските специалисти и да не очернят.
Още веднъж веднъж искам да изкажа сърдечни благодарности към вас за това, че предупредихме толкова хора да се предпазят от това, което вие преживявате.
Искам също да ви благодаря, че дадохте гласност на вашия случай и може би спасихте нечий живот. Смятам, че всеки, който ви упрекне за това, заслужава да го пратят на лечение при същата ветеринарка и дори повече - такива хора не заслужават да живеят в демокрация. Искам на всички лекари (човешки и ветеринари) да им се изясни, че ние пациентите не приемаме грешките им, защото и на нас и на нашите любими същества ни се живее, живее пълноценно!!! И ако имат съмнения в компетенцията си и се притесняват да не сгрешат, то това си е чист експеримент с живота.
Смятам, че никой истински лекар не би се засегнал от това и не би трябвало, дори обратното. Просто с тази гласност вие се борите за това такива "лекари" да не слагат имената си до тези на истинските специалисти и да не очернят.
Още веднъж веднъж искам да изкажа сърдечни благодарности към вас за това, че предупредихме толкова хора да се предпазят от това, което вие преживявате.