Имe, вълшебната дума команди за привличене на внимание
Публикувано: 01 October 2009 - 09:16 AM
Оня ден го къпах. Той много мрази тази процедура. Скрих малко гранули в ръка, тръгнах към банята и му подвикнах Хайде.
Беше незабавно в банята до мен. Даже не се замисли, че е нагазил в това "опасно и мокро" помещение. Е, осъзна се, но аз вече го бях притиснала в ъгъла и пусках душа.

Must Love Dogs. Must Care. Must Share.

Публикувано: 05 October 2009 - 07:52 AM

И при нас е това привлича внимание

Иначе забелязала съм, че не е толкова до думата, колкото до тона, с който се казва.
Мога да му изсъскам "глупак такъв" и да изчезне, мога да му кажа и с най-мазния тон същото и да доприпка
Публикувано: 20 November 2009 - 03:04 PM
Публикувано: 26 November 2009 - 11:38 AM

При нас понеже "сопата" е свъзана с една много неприятна за него манипулация и той знае че ТОВА е "сопа"

Публикувано: 26 November 2009 - 05:16 PM

При нас понеже "сопата" е свъзана с една много неприятна за него манипулация и той знае че ТОВА е "сопа"

Ако сте си направили труда да прочетете темата,щяхте да знаете,че става на въпрос за привличане на вниманието,а не за прекратяване на нежелано действие.Ама де сопа,де

Публикувано: 26 November 2009 - 05:33 PM

Ако сте си направили труда да прочетете темата,щяхте да знаете,че става на въпрос за привличане на вниманието,а не за прекратяване на нежелано действие.Ама де сопа,де

Прочетох темата

Публикувано: 27 November 2009 - 09:23 AM
Точно така.

За неутрални ситуации си имаме команда "ела тук", която дори чат-пат и изпълняваме

Публикувано: 27 November 2009 - 09:49 AM
Точно така.

За неутрални ситуации си имаме команда "ела тук", която дори чат-пат и изпълняваме

Ще продължава да е чат-пат.Нищо вълшебно няма в това едно куче да гледа виновно и никакво вълшебство няма в постигането на този ефект. Неслучайно Ви зададох въпрос,в който се криеше и отговора.Темата е за съвсем друго,а уж бяхте я чели....При добро желание я поразгледайте отново и вижте къде изобщо авторката споменава''неприятните манипулации'',за които Вие говорите.
Публикувано: 27 November 2009 - 10:12 AM
Точно така.

Ще продължава да е чат-пат.Нищо вълшебно няма в това едно куче да гледа виновно и никакво вълшебство няма в постигането на този ефект. Неслучайно Ви зададох въпрос,в който се криеше и отговора.Темата е за съвсем друго,а уж бяхте я чели....При добро желание я поразгледайте отново и вижте къде изобщо авторката споменава''неприятните манипулации'',за които Вие говорите.
Тона Ви ми изглежда доста недобронамерен

Ако МОДЕРАТОРА на темата сметне, че изказването ми беше спам и не касаеше темата - нека го изтрие.
Темата е "привличане на внимание", а това по какъв начин го прави човека няма никакво значение, просто всеки си споделя начините.
Публикувано: 27 November 2009 - 10:20 AM
Публикувано: 27 November 2009 - 10:29 AM
Говорим за различни неща, наистина, затова спора не е нужен. Вие говорите за "тръпка в очакване", а аз говоря за привличане на внимание.

Публикувано: 27 November 2009 - 10:55 AM

това е друг вариант на думи на забранителна команда Не! или Фу!.
Не е вълшебната дума.
Това не е привличене на внимание, а стиране на нежелателно действие.

Кога човек взима ски- пьрво,той идва да се научи как да ходи на тях. Кога човек купува кола, то идва в училище да се научи как да кара тази кола. Но кога човек взима куче, вместо сам да научи как да общува със куче, той опитва да учи куче! Тотално объркана работа!

училище
Публикувано: 27 November 2009 - 11:35 AM

Смисълът и е "внимание, не, спри да го правиш", кучето знае за това и всичко е чудесно

Благодаря за разовора.

Публикувано: 27 November 2009 - 01:03 PM

Смисълът и е "внимание, не, спри да го правиш", кучето знае за това и всичко е чудесно

Благодаря за разовора.

това че ти пробваш да обучаваш своето куче е страхотно! за сега това е рядкост в БГ. По добре да дойдеш на училище, много трудно да обучаваш на нещо така по форуми... кинолог е като стоматолог- важни са практика и много години обучение.
Куче не е плюшена играчка, а жив организм на който оказва влияние : хране, режим на расходки, гени и темперамент, съседи, опит кой куче натрупва всеки ден.... много неща!

Кога човек взима ски- пьрво,той идва да се научи как да ходи на тях. Кога човек купува кола, то идва в училище да се научи как да кара тази кола. Но кога човек взима куче, вместо сам да научи как да общува със куче, той опитва да учи куче! Тотално объркана работа!

училище
Публикувано: 27 November 2009 - 01:12 PM
С удоволствие бих завела кучето си на такова училище, но все още не успях да намеря такова в София. Училище, където обучението ще е в групи, заедно с други кучета. Струва ми се, че е по-ефективно от това, да го обучаваш насаме

Публикувано: 27 November 2009 - 01:23 PM

училище
Публикувано: 01 March 2010 - 01:51 AM
Аз не разбирам само с какво би ми помогнала тази вълшебна дума, ако сме навън на разходка. Моята Мими е на 1год и 3 месеца. Като чуе думите "хайде", "навън", "разходка" и подивява, защото знае, че излизаме на разходка.
За вълшебна дума мога да кажа, че използвам и името й, защото мисля, че много зависи от тоналността... Като искам да й се радвам с лигав глас и викам Мимииии и да върти дупе... Но също така, като сме навън и ако не слуша като й кажа "Ела тук" , рязко отсичам името й, тя спира моментално и знае, че нещо което прави не е наред...
И затова бих искала да знам за какво ми служи тази вълшебна думичка :)
Публикувано: 07 March 2010 - 11:48 PM
Аз не разбирам само с какво би ми помогнала тази вълшебна дума, ако сме навън на разходка. Моята Мими е на 1год и 3 месеца. Като чуе думите "хайде", "навън", "разходка" и подивява, защото знае, че излизаме на разходка.
За вълшебна дума мога да кажа, че използвам и името й, защото мисля, че много зависи от тоналността... Като искам да й се радвам с лигав глас и викам Мимииии и да върти дупе... Но също така, като сме навън и ако не слуша като й кажа "Ела тук" , рязко отсичам името й, тя спира моментално и знае, че нещо което прави не е наред...
И затова бих искала да знам за какво ми служи тази вълшебна думичка :)
Апсо го е обяснила в началото:
Има 3 категории команди привличащи внимание на кучето:
- Имя, за да куче обърне своето внимание към вас. Обикновено след Имя! се подава друга команда Ела тук! или Седни!(след Имя! не подават команда Фу!, само позитивни носящи награди на куче. Кучето души нещо= Имя! Ела тук!Награда!)
- "Очички" /Погледни Мен!/ Люк! за да куче сконцетрира внимание на Водача.
- Вълшебната дума се исползва за да куче забрави всичко на света... тайно оръжие

Всеки си взима решение дали да използва и трите вида или няма нужда.