Dog.bg Форуми : Нужда от съвети

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (11 Страници) +
  • « Първа
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Нужда от съвети Място за всякакви питания за породата

#141 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 12 May 2012 - 04:54 PM

Кой е развъдника?
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#142 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• Afrodita of Angel's staff
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:American Staffordshire Terrier
Публикувано: 12 May 2012 - 05:00 PM

Спрете с тоя калций, стафа няма нужда от допълнителен калций. Ами по-добре кажете с какво точно храните кученцето. Извара и кисело мляко се дават като добавка. Проблема сто процента идва от основната храна, с която храните.

#143 Потребителят е офлайн   giba Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 12 May 2012 - 05:17 PM

Развъдника е desirefortouch Храним я предимно с кучешка храна про план от време на време взимаме и някоя по евтина Към храната и давам ориз,извара кисело мляко и месце от масата.Понеже хората от развадника са и давали калци и аз мислех че се почват от третия месец и сам ги спрял може би заради това... Калците които сега и давам са на vibrac + да не би да я претрупвам с калци?> Ветеринара ми каза да и давам по 1 цяла таблетка на ден , но като питах един приятел тои ми каза че му е дава на неговото куче (Джак Ръсел) половин теблетка или 1/4

#144 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 12 May 2012 - 05:19 PM

Направете му изследвания за калций-фосфор как така давате калций без изследване?
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#145 Потребителят е офлайн   giba Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 12 May 2012 - 05:28 PM

За 1ви път имам куче и не сам много в нещата.Ветеринаря ми каза,че е сигорно от липса на калци и започнах да му давам...

#146 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 12 May 2012 - 05:34 PM

Цитат

от време на време взимаме и някоя по евтина

Не си играйте със здравето на кученцето. То сега е във възраст, в която храната е критичен фактор за правилното му развитие. Като добавка към храната премахнете ориза, оставете само - извара, месо, кисело мляко. Вземете си един чувал супер премиум клас храна за кученца от едри породи и ще решите проблема си.
И още нещо - не задавайте въпроси по форумите, защото много лесно може някой да ви подведе. Обръщайте се към развъдника, от където сте взели кученцето, те със сигурност ще ви помогнат най-добре.

#147 Потребителят е офлайн   giba Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 12 May 2012 - 05:40 PM

Благодаря много , а калциите да ги спра ли ?>

#148 Потребителят е офлайн   bulldogmen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 May 2012 - 05:52 PM

giba, на малките е даван калций за малки кученца на "канина" . Многократно ви казах,че просто на кучето му трябва тривитаминол или виатолин за да се коригира това нещо от самото начало,от последния разговор мина доста време и както виждам нещата не седят добре. Просто ви моля да отидете при добър ветиринар да му направи калциево-фосфорен анализ и след това ако и той реши да приложите тези неща инжективно или през устата, наистина ако оставите така нещата положението ще се влоши. Ако не знаете къде да го заведете,обадете ми се и ще ви дам насока,къде може да го направите и да ви се помогне,бързи и лесно. :rc_036:
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА АНГЛИЙСКИ БУЛДОГ И АМЕРИКАНСКИ СТАФОРДШИР ТЕРИЕР www.desirefortouch.com
Качена снимка

#149 Потребителят е офлайн   giba Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 12 May 2012 - 06:16 PM

Ветеринарите ми казаха че е за стари кучета и не могат да я сложат и аз се чуда какво да направа ако може да ми напишете адреса на някоя хубава клиника в София и да я заведа...

#150 Потребителят е офлайн   bulldogmen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 May 2012 - 06:22 PM

Просто ми се обади :rc_036: !
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА АНГЛИЙСКИ БУЛДОГ И АМЕРИКАНСКИ СТАФОРДШИР ТЕРИЕР www.desirefortouch.com
Качена снимка

#151 Потребителят е офлайн   dimo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 12 May 2012 - 07:37 PM

Дали има недостиг или излишък на калций може да се каже само след изследване на кръвта.
Спрете да го давате и в понеделник направете изследване.
User's Signature

Good blood doesn't lie !
Dimanovs Kennel

#152 Потребителят е офлайн   giba Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 21 May 2012 - 11:12 AM

Оказасе ,че я прехранваме и от там идва проблема....
Искам да питам храната на happy dog добра ли е?>

#153 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 21 May 2012 - 09:27 PM

Да.

#154 Потребителят е офлайн   tNd Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 06 June 2012 - 11:29 PM

Здравейте ,

Живот и здраве след месец ще съм горд собственик на едно мъжко пале от породата на 50 дни . До тук установих ,че като сме вече заедно вкъщи ще ми трябват :

- Клетка ( достатъчно голяма , за да наня палето в нея )

-Нашииник ( разбрах ,че въжетата от крепежни инструменти , са добър вариант както за водене , така и за укротяване на палето докато свикне )

-Играчки ( от пресована кожа или дебело морско въже )

-И папане поне за месец за палето

Можете ли да ми дадете указания какво бъркам и какво пропускам . Както и някакво четиво за това как да напредваме в правилната посока със сладура поне за първата година . Мерси : )))

П.П. Намирам се във Варна , всякаква информация за надеждни ветеринари / зоо магазини , места от където може да се закупи качествена натурална храна на достъпни цени ми е от полза , благодаря ви още веднъж предварително .

#155 Потребителят е офлайн   mariam_123 Икона

Публикувано: 22 July 2012 - 06:29 PM

Здравейте на всички, ще съм ви много благодарна, ако ми отговорите на няколко въпроса. Имам Амстаф на 5 години, но е много агресивна особено към мен (даже май само към мен) знам, че вината си е лично моя, но късно ли е вече да взема мерки. Има ли в Бургас хора, които обучават такива кучета? И също така знам, че е взета от развъдник някъде около Пловдив, подарък ми е и никога не съм се интересувала от родословието и. Мога ли по дата, и година на раждане да разбера нещо повече за родителите и. Питам, защото ако няма родословие по-добре да я кастрирам, понеже прави фалшива бременност за втори път.

#156 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 23 July 2012 - 10:30 PM

Цитат

-Нашииник ( разбрах ,че въжетата от крепежни инструменти , са добър вариант както за водене , така и за укротяване на палето докато свикне )

Това е кученце, а не носорог! Малко 5-10 килограмово кученце, докато стане 25-30 кила трябва да сте успели да го възпитате, за да не се налага да го "укротявате".

Цитат

Имам Амстаф на 5 години, но е много агресивна особено към мен (даже май само към мен) знам, че вината си е лично моя, но късно ли е вече да взема мерки.

Кучето определено не ви уважава и не ви приема за "водач на глутницата". Много неспецифично е за амстаф да е агресивно към собствениците си, по начало тези кучета се привързват много силно към стопанина и ситуацията ви ми се струва доста притеснителна. На каква възраст сте? Кой се грижи основно за кучето - разходки, хранене и т.н...

Цитат

е взета от развъдник някъде около Пловдив, подарък ми е и никога не съм се интересувала от родословието и. Мога ли по дата, и година на раждане да разбера нещо повече за родителите и.

Ако кучето е родено през 2007ма, тогава не е имало регистриран развъдник за амстаф в Пловдив и околностите. Опасявам се, че кучето ви не е родословно, а като се вземе предвид и агресията, възможно е дори да не е амстаф.

Относно фалшивата бременност, доста амстафове по мои впечатления правят такава. Принципно е лесно да се овладее чрез редуциране на храната, но ако кучето прави фалшива бременност на всяко разгонване се увеличава риска от пиометра, която е животозастрашаващо състояние на организма.

#157 Потребителят е офлайн   mariam_123 Икона

Публикувано: 24 July 2012 - 08:06 AM

http://prikachi.com/...88/5047188a.jpg това е кучето. Аз съм на 26 г. Живея с майка ми и баща ми, и всички се грижим за нея. Винаги е нахранена и изведена сутрин, и вечер от този, който не е на работа, и винаги поне час, час и половина е на вън. Не е агресивна към чужди хора подминава ги и изобщо не им обръща внимание. Никога не е бита или тормозена, ние и се караме тя ни се зъби. Ако лежи до мен и реша да я бутна да се премести започва пак да се зъби. Все едно тя е господарка на дома, и ние сме длъжни да се съобразяваме с нея. Хапана съм два пъти от нея и не, като да захапе и да пусне а пуска, и захапва на ново започва да мята глава, да иска да разкъса. Виждам, че и вие сте от Бургас и може да сте по запозната има ли хора да обучават такива кучета, ако не успеем да овладеем тази агресия ще се наложи да я махнем.

#158 Потребителят е офлайн   koniarska Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом
Публикувано: 24 July 2012 - 11:32 AM

Винаги има начин да бъде поправено това поведение,стига да имате желание.Нека хората от Бургас препоръчат треньор,който да работи заедно с вас и нещата ще си дойдат на мястото.Ако не е родословно кучето по добре я кастрирайте,два пъти фалшива бременност не е на добре.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#159 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 24 July 2012 - 09:25 PM

Спомням си преди време един хора от Бургас имаха същия проблем с бултериера си. Кучето съзря, стана шеф на къщата и започна да напада стопаните си. Наложи се да го държат с намордник у дома, и в клетка, но накрая успяха да се справят с проблема и сега цари мир и покой. В Бургас няма подходящ треньор. Трябва да прочетете този раздел - http://forum.dog.bg/...BD%D0%B8%D0%B5/

И да започнете веднага да променяте грешките, които сте направили с кучето си. Като начало ограничете достъпа му в къщата до 1 стая. Не му давайте да минава през вратите преди вас, не му давайте да се качва по дивани и легла, не му давайте да ляга по средата на коридора и да ви препречва пътя. Ако кучето ви яде преди вас на вечеря, значи то е шефа, ако винаги за него са най-удобните места (най-удобния фотьойл, най-удобното място на дивана), значи то е шефа. Просто променете йерархията и характера на кучето ви ще се омекоти и промени. За 5 годишно куче ще стане бавно и постепенно, доста сте закъснели, направо се чудя как досега сте търпяли поведението му. Но мога да ви уверя, че е напълно възможно. Когато си взимате за отглеждане куче от доминантна порода, трябва да сте убедени, че вашият характер е по-твърд и доминантен. Тези кучета са страшно интелигентни и бързо схватливи, намерете слабото място на вашето куче (храна, играчка) и го манипулирайте да изпълнява вашите желания.

#160 Потребителят е офлайн   Best of the Bear Spirit Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 05 August 2012 - 04:20 PM

Здравейте.Вчера си взех една красавица на 6 месеца почти 7.Стафа е от развъдника в Созопол с родословие и всичките необходими неща.Казва се Best като ника ми.Докарах я с клетка от В.Търново до Бургас.Ясно ми е че за нея е стрес пътуването и новите стопани но ми прави впечатление че е много наплашена.Просто се свива като опитам да я погаля.Веднага след като я заведохме в къщи да си види новия дом я заведохме на плажа и това мисля че стопи малко леда.Но въпреки това моля за съвет какво да направя за да свикне по-бързо с нас.Държи се като малтретирано животно но семейството от което я взехме изглеждаха много добри хора .

• (11 Страници) +
  • « Първа
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни