Dog.bg Форуми : Нужда от съвети

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (11 Страници) +
  • « Първа
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Нужда от съвети Място за всякакви питания за породата

#161 Потребителят е офлайн   Best of the Bear Spirit Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 05 August 2012 - 04:22 PM

ето я

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#162 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• Afrodita of Angel's staff
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:American Staffordshire Terrier
Публикувано: 05 August 2012 - 10:20 PM

Показване на мнениетоBest of the Bear Spirit, в 05 August 2012 - 02:20 PM, написа:

Здравейте.Вчера си взех една красавица на 6 месеца почти 7.Стафа е от развъдника в Созопол с родословие и всичките необходими неща.Казва се Best като ника ми.Докарах я с клетка от В.Търново до Бургас.Ясно ми е че за нея е стрес пътуването и новите стопани но ми прави впечатление че е много наплашена.Просто се свива като опитам да я погаля.Веднага след като я заведохме в къщи да си види новия дом я заведохме на плажа и това мисля че стопи малко леда.Но въпреки това моля за съвет какво да направя за да свикне по-бързо с нас.Държи се като малтретирано животно но семейството от което я взехме изглеждаха много добри хора .

Здравей, моля те пиши ми лично съобщение, за да се уговорим да видя малката в Бургас. Не успях да я видя, когато беше в Созопол при Йордан. Малката всъщност е сръбско кученце, произведено в развъдник Bear Spirit - Сърбия. Нейна сестра е при Румен Йорданов - развъдник Валдимор. Неин брат е в Швеция - мога да ти дам контакт със собственичката му. Друга нейна сестра остана в развъдник Bear Spirit в Сърбия и стана Бест бебе на Сръбската специалка Amstaff Super Cup тази година. Производител на кученцето ти е Милан Романович - http://bearspiritken....com/index.html

Бащата на кученцето ти - Cimaron Long Step - Пабло се намира в момента в Созопол - http://bearspiritken...step-pablo.html така, че можеш да го видиш на живо, страхотен е.
А това кученце е сестра на твоето - http://bearspiritken...pirit-tara.html

Виждаш, че мога да ти кажа много неща, като се видим наживо. :smile:

Доколкото съм запозната семейството във Велико Търново е имало проблеми с малката, бащата е развил страхотна алергия и затова и търсиха нов стопанин. Радвам се, че пак се е върнала в нашия район. :)

Искам да я видя, как изглежда, и да видим характера й дали наистина е плашлив или просто е от смяната на обстановката. Кученцето в момента е под стрес, ще му е нужно време да се адаптира.

#163 Потребителят е офлайн   tihomir.s.t Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 August 2012 - 08:59 AM

Показване на мнениетоBest of the Bear Spirit, в 05 August 2012 - 04:20 PM, написа:

Здравейте.Вчера си взех една красавица на 6 месеца почти 7.Стафа е от развъдника в Созопол с родословие и всичките необходими неща.Казва се Best като ника ми.Докарах я с клетка от В.Търново до Бургас.Ясно ми е че за нея е стрес пътуването и новите стопани но ми прави впечатление че е много наплашена.Просто се свива като опитам да я погаля.Веднага след като я заведохме в къщи да си види новия дом я заведохме на плажа и това мисля че стопи малко леда.Но въпреки това моля за съвет какво да направя за да свикне по-бързо с нас.Държи се като малтретирано животно но семейството от което я взехме изглеждаха много добри хора .

Здравейте аз съм Тихомир ( също от Велико Търново), приятно ми е да се запознаем . :md_064: Кученцето, което сте взели е страхотно ! Много е игрива, но наистина и на мен ми направи впечатление, че е доста страхлива към случайни минувачи. Мога да гарантирам, че кучето не е малтретирано от собствениците. Няма никакви такива признаци, нито един път не си е проличавало да я е страх от момчето от което сте я взели. Просто си е такава от малка. Дайте й малко време и ще свикне :ba_025: И от мен я беше страх в началото.

Ето една снимка на Бест и Ректор :db_046:

http://forum.dog.bg/...29411_thumb.jpg

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#164 Потребителят е офлайн   mlechen Икона

Публикувано: 06 August 2012 - 01:33 PM

Здравейте аз съм миналият собственик на бест. Спокойно тя като разбере кой и е стопанин няма да се дърпа. Примерно аз като се приберех от някъде вкъщи тя веднага започваше да скача и да ме ближе от радост, но пък лаеше баща ми явно от страх макар че той я хранеше. Просто характера и е такъв трудно свиква. Така че няма да се притеснявате, когато свикне с вас изобщо няма да се дърпа, дори ще се радва. Видяхте колко свободно си я пускам да тича покрай мене, когато вече започне да свиква няма проблем да я пускате без кайшката. :mg_062: :mg_062:

#165 Потребителят е офлайн   Best of the Bear Spirit Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 06 August 2012 - 03:39 PM

Здравей Тихомире.Аз точно това написах че собствениците и изглеждаха готини хора и държанието и ме учуди.Страха от мен и семейството вече е заместен с много мокри целувки но към непознати се държи резервирано.Даже вчера докато бяхме на една кръчмичка в Морската градина тя лежеше кротко под стола ми и ведин момент скочи с брутално ръмжене .Помислих че зад мен минава друго куче-оказа се една 200кг лелка с бебе в ръцете която взе да цирика(ама то и аз да бях)Защо го направи не знам преди това на сантиметри от главата и минаха десетки хора.

#166 Потребителят е офлайн   mlechen Икона

Публикувано: 07 August 2012 - 11:33 AM

Спокойно случва се. Сядали сме на кафе и минават супер много хора и тя си лежи просто по едно време се стресва и някой непознат отнася малко ръмжене, но това ми се е случвало само един път. За това няма да се притесняваш това е от страх предполагам.

#167 Потребителят е офлайн   helguera Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 08 August 2012 - 05:41 PM

Здравейте , от скоро имам стаф и все още се уча относно породата. Можете ли да ми отговорите , до каква възраст се развива костната система на тези кучета? Имам чувството ,че на моя стаф (мъжки на 10 месеца) тялото му не е много съразмерно, черепа му ми се струва прекалено малък , до каква възраст расте и ще се развива ли още? Ушите му са пречупени по средата и сочат напред , това недостатък ли е? Благодаря предварително !!

#168 Потребителят е офлайн   tihomir.s.t Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 August 2012 - 06:09 PM

Качи някоя снимка да го видим . :db_046:

#169 Потребителят е офлайн   helguera Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 09 August 2012 - 08:52 AM

Ето това са няколко снимки ,ама аз съм на мнение ,че снимките не винаги отразяват реалната ситуация , защото много зависи как са снимани , от какъв ъгъл , от колко близо и т.н.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#170 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 09 August 2012 - 10:05 AM

Кучето ти е супер, има високо поставени уши (това е добре), за 10месечна възраст е развито много добре даже, има хубав фронт, изглежда добре гледано. Изобщо не се притеснявай. Има много още да се развива и да се променя. Храни си го с качествена храна, и си го тренирай, и ще стане много красиво куче.

#171 Потребителят е офлайн   Best of the Bear Spirit Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 12 August 2012 - 05:00 PM

Здравейте.Амстафката я имам от седмица и вече се сблъсквам с непознати за мен неща свързани с женските кучета.Вчера принцесата почна да ръси капки кръв(вече е дама).По време на сутрешната разходка до плажа седнах да си изпия кафето на хавлията и се нагледах на невероятна за нея агресия-хора кучета врабчета даже бяха дразнител за нея.Днес е малко по-добре само двойка хъскита я накараха да респектира останалите клиенти на капана на който бяхме седнали.Дали е от първата менструация.И другия въпрос-пременихме я с ъс стари пликчета на дъщеря ми с цепка за опашката.Много е смешна така имате ли други идеи за справяне със ситуацията.Поздрави.
П.П. Да не реши някой че я изкарвам по бикини.

#172 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 12 August 2012 - 07:45 PM

Има гащи за разгонени кучета на Camon, Ferplast, много са удобни! Слага се и ежедневна превръзка. Разгонването трае около 20 дни. Честито ви! :) Определено първото разгонване е свързано с драматични хормонални промени в организма, така че избягвайте дразнители, защото ще е по-сприхава.

#173 Потребителят е офлайн   Best of the Bear Spirit Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 12 August 2012 - 08:01 PM

Благодаря Весела.Утре ще ходя в ветеринарната клиника за капки за външно и ще питам дали там не предлагат.Тепефона ми съм ти го пуснал на лично да си уговорим среща.

#174 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 12 August 2012 - 08:36 PM

Няма проблем като се освободя, ще ти се обадя. А по принцип във всеки зоомагазин има гащи за разгонени кучета. За вас ще са мисля номер 4 или 5 на Камон.

#175 Потребителят е офлайн   helguera Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 17 August 2012 - 08:03 AM

Аз също имам проблем с разгонено куче. Моят стаф е някакав сексуален маниак , изведа ли го с друго куче и не мога да го удържам. Без значение мъжко или женско единственото нещо , което прави е да скача на другото куче отзад да го чифтосва. Вчера с едно кане корсо(на 7 месеца) го изведох , за 1,5 часа направо не го остави за една секунда на спокойствие. Само на 10 месеца е и според мен това не е нормално. Някой има ли опит с подобно нещо ? не знам какво да му правя .

#176 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 17 August 2012 - 11:46 AM

Мъжките кучета не се разгонват, те са перманентно така. Това е също начин да покажа, че доминира над другото куче. Затова не подбира пол и възраст.

#177 Потребителят е офлайн   helguera Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 17 August 2012 - 01:15 PM

незнам каква е тая доминация , имал съм и други кучета ама такова нещо досега не съм виждал. Има ли някакъв начин да го отуча , супер изнервящо е защото не се спира и за секунда и го прави със всяко куче. Вчера бях дори със строг нашийник и щеше да ми откъсне ръцете докато се приберем заедно с другото куче и неговият собственик, налита като обезумяло ...

#178 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 17 August 2012 - 03:27 PM

Еми карай му се :ab_041: Това е стаф, види ли че минава номера, няма спиране!

#179 Потребителят е офлайн   Best of the Bear Spirit Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 07 September 2012 - 09:09 PM

Здравейте.Искам да ви помоля за помощ за избор на играчка за малката фурия.По принцип успешно се справя със 8 часовата самота през деня но искам да и взема някаква играчка.Колегата ми(бивш моряк) и изплете от здраво въже някакви сложни възли.Ае получи се яката работа но Бест я направи на парчета за много кратко време.И да се похваля -вече три поредни вечери сме в загражденията за кучове до Зорница и жертви няма.

#180 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 08 September 2012 - 12:03 AM

Цитат

И да се похваля -вече три поредни вечери сме в загражденията за кучове до Зорница и жертви няма.

:ab_041: Проблема с играчките е наистина сериозен, на българския пазар почти няма нищо, което да издържи повече от 10 мин под зъбите на амстафа. Големи апортни салами от брезент и юта Афродита ги прави на конци за половин час. Кожени кокали, които са твърди като камък за няма и един час така ги е надъвкала, че са омекнали като като желе. Купувам и големи въжета с по 2 или 3 възела, но после всичко вкъщи е в конци, направо няма оправия егати.
Поръчах тази играчка - http://zoomagazin.eu...d=18377&start=0 малко е скъпичка, обаче ако издържи ще останa много доволна, била направена от изключително здрава гума и диаметъра и е толкова голям, че да не може кучето да я захапе. Ще видим тази работа. Има доста видео за тази играчка в youtube.com - boomer ball.

• (11 Страници) +
  • « Първа
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни