Нужда от съвети Място за всякакви питания за породата
Публикувано: 29 July 2011 - 12:13 AM
Стефан1, в 28 July 2011 - 09:02 PM, написа:
Сутрента го преглеждах за бълхи на всякаде и това го нямаше.
Как може толкова бърже да се подуи и то видемо?
Породата е АСТ женска
Аз не мога да разбера, как хората когато имат здравословен проблем с кучето си не тичат при ветеринарния лекар, ами сядат на компютъра и имат време да си чатят?! На безплатно, чудейно интернет лечение ли разчитате? Е няма такова. Идете при къдерен ветеринар за да определи какво точно му е на кучето. Ние тук имаме някакав опит, но не сме богове, не хвърляме боб, не гледаме на кафе или на карти. Няма да стане без да се прегледа кучето, ако държите на него. Е ще трябва да платите за преглед и за изследвания, ако желате да сте наясно с диагнозата на животинката и да й помогнете.
Публикувано: 29 July 2011 - 08:20 AM
Това го забелязах вчера в 8сем пм. ,,привечер,, така,че няма вет отворен по това време.
А и мисля че тук е место и за съвети а не за нервни критички.....търсещи адреналин от поредния источник.
Надявам се да има приятни и отзевчиви хора тука!!!

До колкото ветеранаря се консолтирах, има въспаление на млечна жлеза и в момента е на антибиотик.
Много е неприятно да си дръгнат нервите тук някои не компетентни ,,личности,,
Моляви комплексите със кафето и боба на село...
Нека пишат хора със опит и знание....

Публикувано: 29 July 2011 - 08:47 AM
КАСТРАЦИЯ

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Публикувано: 29 July 2011 - 09:53 AM
Да кучето е взимано от развъдник,взех е преди седмица от стопанина и е на 3г.,има добра кръв и ген.Всички много е обикнахме и тя ни прие много добре,както децата така и нас.
Когато е взех имаше много силно растроиство и липса на апетит,оправи се със предписание от вет.,,PEHYDRATION SUPORT,, ,след това и даох ,,Cestal plus,, за вътрешни паразити.
Много е жизнена и играха със другото ми куче,но игрите са им груби както знаем.
Искам да запитам,може ли от удар при сблъсак да и се е подуло?
Преди да е взема е гледана на двор,а сега е гледам в апартамент и сам и осигорил добра хигена.
Публикувано: 29 July 2011 - 10:52 AM
koniarska, в 29 July 2011 - 06:47 AM, написа:
КАСТРАЦИЯ
Не съм привърженичка на кастрацията на здрави, прави животни, които се гледат добре и няма опасност да се сдобият с нежелана бременност. Твърдо вярвам, че репродуктивната системата на кучета има важна роля за здравословното състояние на животното - хормонален баланс и т.н. Привърженик съм на 100% за кастрацията на бездомни животни и на животни подложени на риск от нежелана бременност (вързани в необезопасен двор, кучета "пазачи" и т.н.).
При стафордширите съм забелязала, от личен опит, и от опит на мои познати, че те след всяко разгонване правят фалшива бременност, съответно гърдите се уголемяват, подуват, дори понякога отделят мляко. И в този период има опасност от появата на мастит (възпаление на млечна жлеза). Това, което се предприема е да се намали дажбата храна на кучето, съответно и водата, за да може организма да не се заблуждава че навлиза в бременност - този метод действа и за около седмица кучето се възстановява. Ако това не помогне се отива на ветеринар, който предписва медикамент или компреси за гърдите на кучето.
Публикувано: 01 August 2011 - 07:28 PM

Публикувано: 01 August 2011 - 07:45 PM
Публикувано: 30 August 2011 - 11:34 AM
Публикувано: 11 January 2012 - 03:16 PM

Публикувано: 11 January 2012 - 03:53 PM
Няма да коментирам, "развъдната" Ви дйност,защото предполагам други ще направят първия разрез

Относно породата Холандски стаф- тя е също като Канадски вълк, Руски Рот, Вълчак, Плачеща Болонка- измишльотина.
Хахаха би трябвало да се казва Холандси Амстердамски териер хахаха
Само да попитамн : нали не Ви го е казал човека, от когото сте си купили Стафа.

Съжалявам ама съм в такова лигаво настроение

Да възпиташ котка,като куче...Т'ва му е майката....
Публикувано: 11 January 2012 - 04:30 PM
Публикувано: 12 May 2012 - 04:35 PM

Искам също да попитам дали към храната му мога да давам ориз,извара,кисело мляко защото ветеринаря категорично не дава , а от развадника които го зехме казаха че е хубаво..?
Ето я и красавицата...