лекарства за отводняване
#21 Guest_vet_voychev_*
Публикувано: 19 October 2009 - 05:20 PM
и как помогнахме на човека питам аз, само коментари и предположения без да сте го видели или поне някакви резултати
Със съвет за ехокадиография. Повече няма как да се помогне. Смятам е ясно. Докато няма пълни данни за изследвания и проведена терапия... Ако някой тук си позволи да изписва лекарства по данни от постове ще бъде санкциониран!
мод
Със съвет за ехокадиография. Повече няма как да се помогне. Смятам е ясно. Докато няма пълни данни за изследвания и проведена терапия... Ако някой тук си позволи да изписва лекарства по данни от постове ще бъде санкциониран!
мод
Публикувано: 19 October 2009 - 05:41 PM
Нищо иронично. Напротив, наистина браво. Но... Нека не се наричаме с дадени звания, освен ако наистина ги имаме. Това не е колегиално.

ветеринарен кабинет "Д-р КОКО" гр. Пловдив
тел: 0887415207 032/693578
Аз не съм най-добрия лекар, аз просто си върша работата.
#24 Guest_vet_voychev_*
Публикувано: 19 October 2009 - 05:51 PM
Цитат(D-r Koko @ Oct 19 2009, 06:41 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Нищо иронично. Напротив, наистина браво. Но... Нека не се наричаме с дадени звания, освен ако наистина ги имаме. Това не е колегиално.
no koments
#27 Guest_vet_voychev_*
Публикувано: 19 October 2009 - 09:51 PM
Цитат(D-r Koko @ Oct 19 2009, 07:35 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Правилният начин да се напише е no comment 
и без това моето мнение е че не се помага много много в този форум, така че поне да си чешем пръстите с колегите:)
как можеш да помогнеш, и да дадеш мнение като нито знаеш примерно какво е открил при клиничният преглед колегата който е прегледал пациента, какви са допълнителните лабораторни изследвания, защо точно така е решил да започне лекуването и тнт не говоря конкретно за този случай а по принцип за 90% от постовете.
А колкото до но коментс, знам как се пише, просто ползвах фонетика колега но мерси за корекцията намирам я за градивна.
Да на нас ни купуват хубави играчки и трябва да ви кажа че те ни помагат да правим доста смислена медицина и не си играем с тях а ги ползваме, и е хубаво и вие колеги когато виждате че не можете да сте полезни на 100% да се сещате че там някъде има едни дето имат хубави играчки и едно изследване би било важно за живота на пациента. Нека почнем да работим както работят хората в развитите страни или поне малко да се стремим да ги достигнем, пак казвам за това животно има още какво да се направи, ако колегата лекуващ го лекар не му спести едно важно изследване.
Публикувано: 19 October 2009 - 10:10 PM
Помощ в интернет може да се даде само с насоки. Нищо повече. Или смятате да изписвате медикаменти? Никой няма претенции за повече от даване на съвет. Помолих да се спре.

Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" ул. "Княз Борис I" N125, София
тел: 929 80 29; 0896 604 835

Публикувано: 20 October 2009 - 02:33 PM
Добре де, има повече от 200 ветеринарни ехографа в страната,самият аз ползвам ехографията като диагностичен метод от поне 10 години,със сигурност знам един ,който е доста по-скъп и по-модерен от този в Анимо,означава ли това ,че само там,където е най-скъпата апаратура,само там правят ЦИТИРАМ-"смислена медицина"?????Мисля,че по този начин,ВИЕ д-р Войчев,нарушавате професионалната етика.
Що се отнася до случая с кардиомиопатията искам да добавя още нещо,обикновенно когато първопричината е наистина проблем в клетките на сърдечния мускул,то тя се появава в периода на зрялата възраст,а не в периода на растеж.
Всяко изследване:рентгенография,електрокардиография,ехография си своето място в пъзела наречен ДИАГНОЗА,но най-голямо значение имат знанията и желанието на лекуващия лекар,да реши случая,но те за съжаление не се купуват с пари.Това е моето скромно мнение.
Що се отнася до случая с кардиомиопатията искам да добавя още нещо,обикновенно когато първопричината е наистина проблем в клетките на сърдечния мускул,то тя се появава в периода на зрялата възраст,а не в периода на растеж.
Всяко изследване:рентгенография,електрокардиография,ехография си своето място в пъзела наречен ДИАГНОЗА,но най-голямо значение имат знанията и желанието на лекуващия лекар,да реши случая,но те за съжаление не се купуват с пари.Това е моето скромно мнение.
Публикувано: 20 October 2009 - 11:20 PM
Още едно мнение за "скъпи играчки", "смислена медицина" или мерене на нещо си и темата ще бъде заключена! Моля най-любезно да се спрат дрязгите между колеги.
мод
мод

Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" ул. "Княз Борис I" N125, София
тел: 929 80 29; 0896 604 835

Публикувано: 21 October 2009 - 08:39 AM
Здравейте. днес прочетох всички коментари по темата за отводняване.Искам да благодаря на AХЕL-Бултериерът за коментар нр.29 където се даваха подробни обснения за миопатията при кучетата за набирането на вода и разширяване на сърцетор откъдето идват и проблемите им. ДО НАСТОЯЩИЯ МОМЕНТ аз самата търсих помощ - информативно по горните въпроси но никой не се ангажира с мнение. При моето кученце се случиха гореупоменатите неща -дишаше тежко. имаше кашлица 2 месеца..правиха му ЕКГ-УСТАНОВИХА ЧМЕ ИМА РАЗШИРЕНО СЪРЦЕ И БЯЛ ДРОБ.Лекувано беше с Еналаприл м.септември. на 10 и11.окт.2009г по спешност го гледаха на ренген. правиха му кръвни изследвания и евентоално пункця за вода - и пак потвърдиха диагнозата увелич.сърце и сърдечна недостатъчност.като изписаха и ПРИЛАКТОН 40 мгсложиха му и инжекциии двата дни- но на 12.окт.2009г.то започна да диша тежко-и изведнъж почина. Лекарят каза че е тромбоемболия. От Вашият коментар ми стана ясно че увреждането и разширението на сърцето е довело до увеличаване на дроба и оттм и фаталните последици.Кученцето беше на 14.5 гБЛАГОДАРЯ ЧЕ МИ ДАДОХТЕ ИЗВЕСТНА ЯСНОТА по случая. Според мене кучето е било правилно лекувано и са му изписани точните лекарства-.просто болестта е била развита. Въпреки това в мене си остана чувството за вина. че не му осигурих още малко живот.
Публикувано: 21 October 2009 - 08:53 AM
Цитат(d-r Bobadova @ Oct 20 2009, 10:20 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Още едно мнение за "скъпи играчки", "смислена медицина" или мерене на нещо си и темата ще бъде заключена! Моля най-любезно да се спрат дрязгите между колеги.
мод
А аз моля най-любезно модератора, когато види такива ясни рекламни послания, които убеждават стопаните че другите клиники са неспособни за лечение на даден пациент и слагат титли на лекарите, каквито не притежават, направо да трие поста. Има си определено място във форума, където сме си дали координатите и информация за нас. Тук даваме съвети и евентуално насоки, които биха помогнали на даден пациент или които биха насочили колега към изясняване на случая. Ако някой собственик на животно препоръча или е недоволен от дадена практика няма значение, но колега да се опитва да принизява останалите е лошо.мод
Обръщам се към колегите като член на Националната комисията по контрол и етика към Българския Ветеринарен Съюз: Прочетете етичния кодекс и го спазвайте!
А аз моля да се успокоите. Направена е забележка. Колегата разбра. Имайте малко милост, не всички са с висока форумна култура. Като модератор мога само да следя за слазването на правилата. Една част от рекламите са изтрити, за другите колегата е получил забележка. Точка.
В тоя ред на мисли, споменавайки Националната комисия, аз като Председател на софийската такава, се обръщам към вас, колега, с молба да ми подавате сигнали за нарушаване на професионалната етика в този форум. Към вас също има забележки относно горното. Самият вие доста често си позволявате категоризации.
Тук е мястото да заявя - като Председател на ККПЕ София и като модератор на този форум - няма да търпя оплюване на колеги от колеги. Съжалявам, но по-гнусно нещо няма. Ако някой има забележки към проведена терапия или каквото и да било, моля коментарчетата да си прави на ЛС. Точка и по този въпрос.
мод

ветеринарен кабинет "Д-р КОКО" гр. Пловдив
тел: 0887415207 032/693578
Аз не съм най-добрия лекар, аз просто си върша работата.

Вход

Горе
Цитиране +