Шарпланинец
Публикувано: 28 April 2009 - 06:48 PM
ILIEV, в Jan 2 2006, 06:20 PM, написа:
Цитат
още веднъж ще попитам - защо повечето кучета /да не кажа всички/ от снимките публикувани тук ми приличат на КО
Приятелю когато имаш качествен изходен материял не ти трябва кавказка овчарка.
После там от където произхожда кавказката овчарка Александър Велики е строил градове.Мoже и да е изпратил и някоя кавказка овчарка в Македония.
Не знам дали знаеш че кавказките и другите руски породи са напълно неспособни да задържат човек извън своята територия.
Айде още един маке познавач на КО. Как съм изтървала толкова писания??? Относно задържането на човек извън територията- КО не го задържа,просто му излайва"Стой, не мърдай,ще стрелям"

Публикувано: 28 April 2009 - 11:35 PM
Незнам какво означава :руските породи не задържат човек извън техните територии! Ами те да не са бесни или малоумни ,да се нахвърлят по всичко и навсякъде ,важното е ,че си изпълняват предназначението -да пазят собственото си имущество и ограждения.....отвън са благородни може би!----пак не се достига обсега им. И най големите мастии като се приберат -пазят и лаят,обаждат...за това са кучета !!!!!и лигавата ми 11г. догиня Палома-,моля неканен гостинино Заповядай у нас без мен!!!!!!!!да , ама не е възможно....................................................тук е темата за Шарпланинеца! Моля всички в БГ ,които имат такива кучета -да ги представят да ги снимат и да не ги смесват с други породи.Това е целта .чао

www.irishwolfdog.com FILIPOPOLIS KENNEL , IRISH WOLFHOUND
#173 Guest_Mataka_*
Публикувано: 01 January 2010 - 06:22 PM
http://www.youtube.c...1gMSJc38Rw&NR=1 1-ва част
http://www.youtube.c...BVMh9ezWNU&NR=1 2-ра част (истинският трилър)
http://www.youtube.c...BVMh9ezWNU&NR=1 2-ра част (истинският трилър)
Публикувано: 01 January 2010 - 07:41 PM
И сега с какво се характеризира породата ?
от това което прочетох :
"Безстрашен пазач , издръжливо куче . Голямо" Нищо ново под слънцето . Всяка порода пазач на стада я характеризират с това . Нещо с което да се отличи по характер има ли ?
И гледам че за пореден път се пише че еди кое си куче можело да надвие питбула . Хората като видят че "гигантът" обърне и тресне пита в земята в началото победителят е ясен . Е да ама не . На питбула срещу по-едри кучета му отнема почти винаги доста време но на края пита е победител . (Говоря за добри представители на питбул).
За сравнението с БОК не е добро защото май никой не знае какво е истинско БОК . Дори и тези които се правят на разбирачи .
За сравнението с Кавказец - нз какъв страх толкова са показали тия кучета като съм минавал няколко пъти където има кавказец за пазач на синджир и съм правил заплашителни движения зада видя реакцията и кучето се агресира повече . Страхлив кавказец не съм видял до сега . . . Сигурно има тук таме (защото то си е и до куче) . . .
от това което прочетох :
"Безстрашен пазач , издръжливо куче . Голямо" Нищо ново под слънцето . Всяка порода пазач на стада я характеризират с това . Нещо с което да се отличи по характер има ли ?
И гледам че за пореден път се пише че еди кое си куче можело да надвие питбула . Хората като видят че "гигантът" обърне и тресне пита в земята в началото победителят е ясен . Е да ама не . На питбула срещу по-едри кучета му отнема почти винаги доста време но на края пита е победител . (Говоря за добри представители на питбул).
За сравнението с БОК не е добро защото май никой не знае какво е истинско БОК . Дори и тези които се правят на разбирачи .
За сравнението с Кавказец - нз какъв страх толкова са показали тия кучета като съм минавал няколко пъти където има кавказец за пазач на синджир и съм правил заплашителни движения зада видя реакцията и кучето се агресира повече . Страхлив кавказец не съм видял до сега . . . Сигурно има тук таме (защото то си е и до куче) . . .
#175 Guest_Mataka_*
Публикувано: 01 January 2010 - 11:01 PM
Абе не знам за питбула чесно казано и не ме и интересува... но като гледах филмчето разбрах че срещу вълците се оправят доста успешно все пак за това са предназначени да пазят овцете от вълци а не от питбули и всякви други породи кучета
Публикувано: 22 February 2012 - 03:09 AM
ILIEV, в 02 January 2006 - 08:14 PM, написа:
Цитат
Що се отнася до комунистите, трябва да сте им благодарни, защото именно те стоят в основата на създадената държава Македония.
Искам да ви попитам, г-н Илиев - говори се за автохонна порода шарпланинец, която няма нищо общо с шарпланинеца. И тъй като стандарта на породата не позволява да бъде регистрирана, според вас ще изгрее ли нова звезда под слънцето? И защо новата звезда, всъщност ще е старата, автентичната?
Убава работа, ама македонска! cheers
Искам да ви попитам, г-н Илиев - говори се за автохонна порода шарпланинец, която няма нищо общо с шарпланинеца. И тъй като стандарта на породата не позволява да бъде регистрирана, според вас ще изгрее ли нова звезда под слънцето? И защо новата звезда, всъщност ще е старата, автентичната?
Убава работа, ама македонска! cheers
Македония е на 2800г и тогава комунисти не е имало.
Ако искате да задавате въпроси за Македония има други форуми.
Говоря за Македония защото породата е неина.
Имам чувството че всички от форум каракачанско куче са тук.
Меgду другото преди 2 месеца бях на Гръцки CACIB и там видях доста представители на Гръцкото овчарско куче .
Направи ми впечатление че са доста еднотипни и си мисля че те ще регистрират първи своята порода,а това стане ли Българската порода няма шaнс за регистрация.
Пак ви приканвам да говорим за кучетата и да не отклоняваме темата.
После никъде не съм казал че шарпланинеца е по велика порода от други.