Шарпланинец
Публикувано: 30 October 2006 - 09:36 PM

"Животните са голямото мълчаливо мнозинство,без право на глас,което може да оцелее едиствено с наша помощ" Джералд Даръл
Публикувано: 05 March 2007 - 03:12 PM
много красиво куче е,много е игриво,направо нямам думи
Прикачени файлове
-
DSC00020.JPG (49.96K)
Брой сваляния: 597
Публикувано: 05 March 2007 - 03:12 PM
Прикачени файлове
-
DSC00024.JPG (37.59K)
Брой сваляния: 555
Публикувано: 05 March 2007 - 03:13 PM
Прикачени файлове
-
DSC00028.JPG (59.83K)
Брой сваляния: 556
Публикувано: 23 July 2007 - 07:59 AM
и това е мястото от кадето произлиза породата
Прикачени файлове
-
area_sarplanina.jpg (10.44K)
Брой сваляния: 576
Публикувано: 30 November 2007 - 12:49 AM
Цитат
Цитат
Подобна на каракачанката.
Една Румънска нова порода и Гръцката.
Би трябвало повечето любители на БОК И каракачанско куче да са наясно с тази презентация на Балканските породи в Белград.
Имаше цял камион с кучета от България.
Проблема е там че от FCI казват че прекалено си приличат Българската Гръцката и Румънската порода.Говоря за нерегистрираните породи.
Гръцкото куче е по дребно от нашето защото няма кръв от други по-едри представители,но са наи-еднотипни и си мисля че ако има друга балканска порода то това ще е Гръцката.
А другото наи вероятно което може да се случи е да признаят обща балканска порода.
И за това виновни в България пак няма да има.Много делене много цепене типична Българска черта.Докато тук се карат влакат може да не се върне.
Това не е вярно.
В Белгарад, ден преди пролетния CACIB пред бюрото на FCI бяха представени четири породи - сръбско овчарско куче - Serbian shepheard dog, две румънски породи - овчарско куче от Буковина - Romanian shepheard dog BUCOVINA и Romanian Miortic, както и българско овчарско куче - Bulgarian shepheard dog !
Не са представяви никакви македонски и гръцки породи.
Хърватския торляк бе представен на есенния CACIB в Загреб.

Не признавам друго превъзходство пред добротата. [br]Kogito ergo sum - мисля, значи съществувам!
Публикувано: 30 November 2007 - 01:18 AM
Цитат
Цитат
Цитат
Цитат
Поздрави!
Ние говорим за СТРАХ.
Ами обясни ми тогава:
1. Сигурен ли си, че кучетата които си имал са били каракачански и по кои линии са били?
2. С колко каракачански кучета си имал контакт?
3. Формулирай "страх" и как си го установил?
Те не са били карака'ански те са македонски ку'eta а това което е сега в България е трагедия.
Доколкото разбрах ще ходиш на Белград,там могeш да видиш какво е тест за характер.
Страх е когато един човек се спусне с вик срещу едно куче то бяга или лае на почтено разстояние.
Смелото куче ,дори никога да не е обучавано ще гледа смело човека без да бяга или ще го атакува .
В Белград всички Руски породи се изложиха и то сериозно.
Азиатци ,кавказци се мятаха от страх и само това че са вързани ги спасяваше да не избягат някъде далече.
Но с Българската порода нещата са направо трагични.
15години се занимавам с дресировка.

Не признавам друго превъзходство пред добротата. [br]Kogito ergo sum - мисля, значи съществувам!
Публикувано: 02 December 2007 - 09:39 PM

"Животните са голямото мълчаливо мнозинство,без право на глас,което може да оцелее едиствено с наша помощ" Джералд Даръл
Публикувано: 04 December 2007 - 08:16 AM
Цитат

Публикувано: 04 December 2007 - 03:01 PM
А сега по темата ,че се отклоних .Казвате ,че овчарите са селектирали Шарпланинеца по интуитивност съобразителност, вярност или по други качества или аз не разбрах?А и бих искал да ви питам на какъв принцип всъщност са селектирани тези кучета изобщо ,в миналото?

Публикувано: 04 December 2007 - 03:26 PM
означава Орел или по точно Скален Орел, испанците наричат
и обозначават на картите си Албания с думата ШИПЕРИЯ, а самите Албанци
въобще ама въобще не се обиждат като ги наричат - ШИПТАРИ, дори им е приятно...
Публикувано: 04 December 2007 - 03:30 PM
Извинявам се за офтопика