Dog.bg Форуми : Булмастиф

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (32 Страници) +
  • « Първа
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Булмастиф

#141 Потребителят е офлайн   Napoletano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 27 October 2006 - 07:36 PM

Да бе дайте да направим една среща, аз няма да идвам с Габи, защото още се панира от други кучета, но поне може се очнем :)

#142 Потребителят е офлайн   m_dyakova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 October 2006 - 04:33 PM

Цитат

Не не е дог а Булмастиф,но не е с тъмна маска както повечето от кучилото имаше с тъмна но бяха женски а ние държахме да е мъжко!!!

Извинявай... r) но той си е сладък! w) Обаче понеже в стандарта на булмастифа пише:

Цитат

ЦВЯТ.Всеки отенък на чист и ясен тон на тигрово, пясъчно или червено. Тъмната маска на муцуната, която стига до над очите е задължителна, придавайки на кучето нужното изражение.
Недостатъци: Бели петна на други учястъци от тялото, с изключение на гърдите.

Аз за това си помислих, че е Дог де Бордо, макар че те са малко по сбръчкани от булмастифите... Иначе изражението му и външния вид си е булмастифски... b)
А защо така се е получило с окраските? Това не е типично. Виждала ли си майката и бащата? Те от къде са, знаеш ли?

#143 Потребителят е офлайн   m_dyakova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 October 2006 - 05:09 PM

Цитат

Сега погледнах пак снимката на Тара и определено Додо е с доста по тъмен косъм и по набит и внушителен от нея. Ама нали е мъж.

В София има една женска в развъдник "Trifonovland" (на Митко Трифонов), която много прилича на Таричка, но е по-набита, почти кафява, с много широка предница - абе сладурана е... w)
Тя по родословие се казва Dru и е от последното кучило (2001 г.) на двойката булмастифи на Сранимир Енев от Ямбол (Roostasproud West Boy и Doobletake Obsessions). В това кучило имаше и две момчета - Don и David. Дейвид е в Плевен, а за другия нямам информация, но май беше продаден или в Сливен или в Благоевград... r)
Lunabg, дали не е този Додо? r)

#144 Потребителят е офлайн   m_dyakova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 October 2006 - 05:40 PM

Цитат

Цитат

Ще ила представители на породата на 28 и 29.10. в Пловдив
ПОЗДРАВИ!  super best

да и аз ще ходя и казвайте по какво да ви познавам,че да ви видя кутченцата на живоооо b)

s) За съжаление този път мисля че никой от клуба няма да бъде в Пловдив, но не е изключено да има булмасифи - на не членове на клуба, a и от Русия - те традиционно си участват на Пловдивските изложби. b)
НО мисля че, там ще бъде едно куче с бяло (непълно) родословие, което ще се яви само за оценка. Казва се Акбар (Аби), собственост е на Светла от с.Белозем и вече има отлична оценка от изожбата в Пловдив от пролетта, беше на 8 мес. - вижте тука в темата има негови снимки: стр.3 Акбар сега е на 1,2 г., той е брат на Киара (на Sisinka).
Той е с бяло родословие, защото е син на Тара, която е с две отлични оценки от изложби, но на нея (както вече стана дума) не можем да открием документите и произхода. Иначе баща му е "нашето бебе" - Ahat from Atomzone (CAC, 3xRCAC), който е много впечатляващ...

Качена снимка Ахатчо като беше на 18 мес. b)

Napolitano, Varna Staf, Притил, МОЛЯ ВИ, направете снимки, ако има булмастифи... Притил, дай снимки и на Зевс. ;)

П.П.:

Цитат

тези кучета са супер!вашите направо ме грабнаха особенно някои-няма да споменам кои,че да няма обидени  !!

Притил, аз специално не мога да се обидя - всички ги харесвам! А и повечето от тези (български) кучета на снимките са или произведени от мен и Емо Борисов (Atomzone) или са били отгледани от нас или са поколоние на наши кучета, т.е. на всичките гледам като на мой бебета! w)
Иначе в момента аз лично нямам куче - Атом и Блонди са на Емо. НО признавам си - от всички Атомчо си ми е слабост... w)

#145 Потребителят е офлайн   притил Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 October 2006 - 06:24 PM

еее аз днес не видях нито един булмастиф,но утре може да има-незнам s) ама аз утре няма да мога да ида s) s) !!
снимки на Зевс-след време b)

е добре любимци са ми Киара и Атом, но и много други ме кефят w)

е та как са мойте любимци!? r) w)
User's Signature

Качена снимка[br][br][br]ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ НА ВСИЧКИ СТОПАНИ И ДОМАШНИТЕ ИМ ЛЮБИМЦИ

#146 Потребителят е офлайн   lunabg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 October 2006 - 10:57 AM

Здравейте м_дякова :) Бях обещала да пиша повече неща за Додо. Той е роден 1999 г. в град Ямбол. Бил от ямбулските булмастифи, на мен това нищо не ми говори, но така ми каза собственика му. Според него и майката и бащата имат родословие, но той като е взел малкото не е получил родословие (незнам защо) и за сега Додо няма такова, въпреки че според стопанина му кучилото е записано в клубната книга и евентуално може и да може да му се извади ново родословие. Водил го е през 2002 на излобжа, която е била в нашия град, но поради липса на родословие е получил само оценка 5 ( бил е слабичък тогава) b) За вашият Бодигард също научих няколко неща r) Казаха ми че момчето гони 80 кила понеже живее на двор, хранят го много, но има липса на движение n)

Ами това е за сега от мен! Поздрави
User's Signature

Качена снимка

#147 Потребителят е офлайн   milanova Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 29 October 2006 - 04:36 PM

Цитат

Цитат

Не не е дог а Булмастиф,но не е с тъмна маска както повечето от кучилото имаше с тъмна но бяха женски а ние държахме да е мъжко!!!

Извинявай... r) но той си е сладък! w) Обаче понеже в стандарта на булмастифа пише:

Цитат

ЦВЯТ.Всеки отенък на чист и ясен тон на тигрово, пясъчно или червено. Тъмната маска на муцуната, която стига до над очите е задължителна, придавайки на кучето нужното изражение.
Недостатъци: Бели петна на други учястъци от тялото, с изключение на гърдите.

Аз за това си помислих, че е Дог де Бордо, макар че те са малко по сбръчкани от булмастифите... Иначе изражението му и външния вид си е булмастифски... b)
А защо така се е получило с окраските? Това не е типично. Виждала ли си майката и бащата? Те от къде са, знаеш ли?

Майката и бащата са от Бургас,аз не съм била когато са го купили,но ми казаха че е имало и с черна маска,не знам защо той е светла,но съм сигурна че не е Дог защото те са много по провиснали

#148 Потребителят е офлайн   Napoletano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 October 2006 - 05:00 PM

Отидох малко късно, но булмастифи не видях. Тибетеца беше страааашен b) Ще пусна снимки в темата за CACAB-а само, че довечера да прати девойчето снимките w) Беше ми неудобно да заговоря жената с тибетския мастиф, но беше наистина внушително животно... Проверих сто пъти за булмастифи - нямаше.. Само един, който се чудя боксер ли е или булмастиф тигров, но ще видите от снимките cheers

#149 Потребителят е офлайн   Sisinka Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 29 October 2006 - 06:01 PM

е радвам се,че след временния застой пак се пише в темата :) Ето една сравнително новичка снимка на Киара,ще я снимам пак тези дни и ще кача още....Иначе някакви новини за Акбар има ли,нали ни е братче и се интересуваме w)

Прикачени файлове

#150 Потребителят е офлайн   Sisinka Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 29 October 2006 - 06:06 PM

А ето тук се е качила на дивана без никои да я забележи.....ама как да и се скарам като ми слабост w) w)

Прикачени файлове

#151 Потребителят е офлайн   притил Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 October 2006 - 06:13 PM

еха моята любимка-Киара w) !!Много е хубава-тя направо с всеки изминал ден по-хубава става!!! w) да и живичка и здравичка,че да ни радва още мнооооого години!!! w)

е ми ного ясно,че няма и се караш-тя затова се качва!!! l) w)
User's Signature

Качена снимка[br][br][br]ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ НА ВСИЧКИ СТОПАНИ И ДОМАШНИТЕ ИМ ЛЮБИМЦИ

#152 Потребителят е офлайн   Sisinka Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 29 October 2006 - 07:28 PM

много се радвам,че ти харесва Киара b) А иначе не е много хубаво така да я лигавя.....ама понякога сърце не ми дава ,толкова сладко прави всички бели w)

#153 Потребителят е офлайн   m_dyakova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 October 2006 - 04:01 PM

Цитат

Той е роден 1999 г. в град Ямбол. Бил от ямбулските булмастифи, на мен това нищо не ми говори, но така ми каза собственика му. Според него и майката и бащата имат родословие, но той като е взел малкото не е получил родословие (незнам защо) и за сега Додо няма такова, въпреки че според стопанина му кучилото е записано в клубната книга и евентуално може и да може да му се извади ново родословие.

Здравей Lunabg, "Ямболските кучета" - това са едни от първите официално внесени през 1995 г. булмастифи в БГ и то от Англия! Собственика беше Станимир Енев от Ямбол - един от първите сериозни развъждачи на породата у нас. В кръвта на повечето булмастифи в БГ тече тяхна кръв... 1super
Roostaproud West Boys е с няколко титли от участия в изложби (3CAC, 3CACIB, 3BOB) и родословие с имената на световно известни развъдници като: Roostasproud, Poachersfoe, Maybrook, Pitman, Stamford, Naukeen. В родословието на женската Double Take Obsessions има много кучета с шампионски титли от развъдници като Tartuffe, Marbette, Maybrook, Pitman, вкл. и Marbette Master Brandy (шампион на Англия 1972 г.)!
Това са двете кучета:

Качена снимка - Rostasproud West Boys (р.1995)

Качена снимка
Dooble Take Obsessions (р.1995)

На Първата национална клубна изложба за породата "Булмастиф" CAC Варна - 02.09.2001 г. - Roostaproud West Boys (3BOB, 3CACIB, 3CAC) заслужено взе наградата за "Club's Best progeny group" (Клубен победител за Най-красива група на разплодника) заедно с дъщерите си Alice (3CAC, BJ, собств. на Atomzone, Варна), Queen Rostaproud (Отличена, собств. на Queen's - Т.Вълканов, Бургас ) и Gery Space Princess (2xBIS baby, собств. на Д.Стоянов, Варна)
В България от него и:
- и от Dooble Take Obsessions има 5 поколения - 2 поколения от 1997 г., едно от 1998 г. и 2 поколения от 2001 г.
- и от Тiva (собств. на Иван Белчев, София) през 1998 г. - 1 поколение, от което е разкошния King's Mark of Tiva, заминал за Испания.
- и от Eljkenshof la Belle Rosa (собств. на С.Стефанов, Айтос) през 1999 г. - 1 поколение.
Така че, макар и да не е вече жив (почина 2002 г.), той и до днес води класацията за мъжки с най-много поколения в БГ...

А това са предполагаемите братя и сестри на Додо:
Качена снимка Качена снимка
нашата Alice и брат и Argo и сестра им Anika (тя е в София и е майка на нашия Атом) - родени на 20.05.1997 г. от първото кучило на Roostasproud West Boys и Dooble Take Obsessions

Качена снимка Качена снимка
Сестрите Vela и Viki - родени 03.10.1998 г. от третото кучило

Качена снимка
Gery Space Princess - р.02.03.2001 спечелила 2xBIS bab, вкл. и Clubs BIS baby 2001 г. Тя е от четвъртото кучило

Следователно Додо е или от нерегистрирано в клуба "Ямболско" кучило или е от връзката с Eljkenshof la Belle Rosa (от Айтос) през 1999 г. НО е възможно да има издадено от БРФК родословие и то да е още в Станимир.
Възможно е кучето да не е получило документи, защото точно тогава се извършваха организационни промени в БРФК и от нея година родословия започнаха да се издават само от клубовете. Това беше и причината да създадем Булмастиф клуба в края на 1999 г.
Ако собствениците на Додо имат интерес и желаят да проверим нека да се свържат с нас на клубния имейл: bullmastiff_bg@abv.bg (мога да ти дам и телефони, ако желаят).

Що се отнася до Бодигард - и аз знам че живее в голяма къща и го гледат добре, но не съм го виждала от бебе.
Благодаря ти за информацията! А ще можеш ли да направиш снимки на Додо?

Поздрави,
Марта

#154 Потребителят е офлайн   m_dyakova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 October 2006 - 04:17 PM

Цитат

Майката и бащата са от Бургас...

А знаете ли имената на собствениците им? В Бургас имаме членове на клуба и за това питам - няма как да не се познават... r)

#155 Потребителят е офлайн   m_dyakova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 October 2006 - 04:31 PM

Цитат

Беше ми неудобно да заговоря жената с тибетския мастиф, но беше наистина внушително животно...

oleeee Ама и ти - не знаех, че си такъв срамежливец! b) А тигровото сигурно е било боксер... wink

Sisinka, Аби май не е участвал... s) Киарка е станала гооооляма сладурана - браво на вас! super best Ти взе ли си документите? Имаш ли телефона на Белчев или да ти го дам?

#156 Потребителят е офлайн   lunabg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 October 2006 - 05:11 PM

Здрасти Марта. Предполагам, че Додо е точно от това кучило от 99г. ;) За снимки ще гледам да взема апарата някоя вечер и да го щракна, а сега като гледам родата му ако погледнеш малката снимка на кучето от 98 г. ( Вики или Вила) с човека със синята грейка, е Додо е 1 към 1 с това куче. Гарантирам ти 1super

Поздрави Драга и nok Ника

П.С. Ще кажа на момчето на Додо, мейла на който може да ти пише. Мисля че преди време се е опитал да търси дама за Додо, чрез някъква зооборса, но май нищо не е станало s)
User's Signature

Качена снимка

#157 Потребителят е офлайн   milanova Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 31 October 2006 - 03:08 PM

Цитат

Цитат

Майката и бащата са от Бургас...

А знаете ли имената на собствениците им? В Бургас имаме членове на клуба и за това питам - няма как да не се познават... r)

.....Съжалявам но в момента не мога да се сетя,вече минаха повече от 2 години...спомням си че видяхме обява в списание "Кучето",но вече не помня имената им.

#158 Потребителят е офлайн   POWERPUFF Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 October 2006 - 03:52 PM

Sisinka,
да не би да става въпрос за същата Киара, с която се запознахме веднъж в Банско? Преди 5-6 месеца?

#159 Потребителят е офлайн   Sisinka Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 31 October 2006 - 11:11 PM

Марта още не сме го взели родословието,ще съм ти благодарна ако ми дадеш телефона :)
POWERPUFF предполагам .че там си ни виждал,защото ходихме до Банско по това време.обаче много хора ме спират и ме разпитват за кучето така че не помня някои по-кокретно (за което се извинявам) b)

#160 Потребителят е офлайн   m_dyakova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 November 2006 - 10:57 AM

Цитат

Марта още не сме го взели родословието,ще съм ти благодарна ако ми дадеш телефона :)

OK, ще ти го напиша на лични... ;)

• (32 Страници) +
  • « Първа
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема