Булмастиф
Публикувано: 28 October 2006 - 04:33 PM
Цитат
Извинявай... r) но той си е сладък! w) Обаче понеже в стандарта на булмастифа пише:
Цитат
Недостатъци: Бели петна на други учястъци от тялото, с изключение на гърдите.
Аз за това си помислих, че е Дог де Бордо, макар че те са малко по сбръчкани от булмастифите... Иначе изражението му и външния вид си е булмастифски... b)
А защо така се е получило с окраските? Това не е типично. Виждала ли си майката и бащата? Те от къде са, знаеш ли?
Публикувано: 28 October 2006 - 05:09 PM
Цитат
В София има една женска в развъдник "Trifonovland" (на Митко Трифонов), която много прилича на Таричка, но е по-набита, почти кафява, с много широка предница - абе сладурана е... w)
Тя по родословие се казва Dru и е от последното кучило (2001 г.) на двойката булмастифи на Сранимир Енев от Ямбол (Roostasproud West Boy и Doobletake Obsessions). В това кучило имаше и две момчета - Don и David. Дейвид е в Плевен, а за другия нямам информация, но май беше продаден или в Сливен или в Благоевград... r)
Lunabg, дали не е този Додо? r)
Публикувано: 28 October 2006 - 05:40 PM
Цитат
Цитат
ПОЗДРАВИ! super best
да и аз ще ходя и казвайте по какво да ви познавам,че да ви видя кутченцата на живоооо b)
s) За съжаление този път мисля че никой от клуба няма да бъде в Пловдив, но не е изключено да има булмасифи - на не членове на клуба, a и от Русия - те традиционно си участват на Пловдивските изложби. b)
НО мисля че, там ще бъде едно куче с бяло (непълно) родословие, което ще се яви само за оценка. Казва се Акбар (Аби), собственост е на Светла от с.Белозем и вече има отлична оценка от изожбата в Пловдив от пролетта, беше на 8 мес. - вижте тука в темата има негови снимки: стр.3 Акбар сега е на 1,2 г., той е брат на Киара (на Sisinka).
Той е с бяло родословие, защото е син на Тара, която е с две отлични оценки от изложби, но на нея (както вече стана дума) не можем да открием документите и произхода. Иначе баща му е "нашето бебе" - Ahat from Atomzone (CAC, 3xRCAC), който е много впечатляващ...
Napolitano, Varna Staf, Притил, МОЛЯ ВИ, направете снимки, ако има булмастифи... Притил, дай снимки и на Зевс. ;)
П.П.:
Цитат
Притил, аз специално не мога да се обидя - всички ги харесвам! А и повечето от тези (български) кучета на снимките са или произведени от мен и Емо Борисов (Atomzone) или са били отгледани от нас или са поколоние на наши кучета, т.е. на всичките гледам като на мой бебета! w)
Иначе в момента аз лично нямам куче - Атом и Блонди са на Емо. НО признавам си - от всички Атомчо си ми е слабост... w)
Публикувано: 28 October 2006 - 06:24 PM
снимки на Зевс-след време b)
е добре любимци са ми Киара и Атом, но и много други ме кефят w)
е та как са мойте любимци!? r) w)
Публикувано: 29 October 2006 - 10:57 AM
Ами това е за сега от мен! Поздрави
Публикувано: 29 October 2006 - 04:36 PM
Цитат
Цитат
Извинявай... r) но той си е сладък! w) Обаче понеже в стандарта на булмастифа пише:
Цитат
Недостатъци: Бели петна на други учястъци от тялото, с изключение на гърдите.
Аз за това си помислих, че е Дог де Бордо, макар че те са малко по сбръчкани от булмастифите... Иначе изражението му и външния вид си е булмастифски... b)
А защо така се е получило с окраските? Това не е типично. Виждала ли си майката и бащата? Те от къде са, знаеш ли?
Майката и бащата са от Бургас,аз не съм била когато са го купили,но ми казаха че е имало и с черна маска,не знам защо той е светла,но съм сигурна че не е Дог защото те са много по провиснали
Публикувано: 29 October 2006 - 05:00 PM
Публикувано: 29 October 2006 - 06:01 PM
Прикачени файлове
-
2.09.2006_093.jpg (142.92K)
Брой сваляния: 255
Публикувано: 29 October 2006 - 06:06 PM
Прикачени файлове
-
DSC00651.JPG (131.4K)
Брой сваляния: 244
Публикувано: 29 October 2006 - 06:13 PM
е ми ного ясно,че няма и се караш-тя затова се качва!!! l) w)
Публикувано: 30 October 2006 - 04:01 PM
Цитат
Здравей Lunabg, "Ямболските кучета" - това са едни от първите официално внесени през 1995 г. булмастифи в БГ и то от Англия! Собственика беше Станимир Енев от Ямбол - един от първите сериозни развъждачи на породата у нас. В кръвта на повечето булмастифи в БГ тече тяхна кръв... 1super
Roostaproud West Boys е с няколко титли от участия в изложби (3CAC, 3CACIB, 3BOB) и родословие с имената на световно известни развъдници като: Roostasproud, Poachersfoe, Maybrook, Pitman, Stamford, Naukeen. В родословието на женската Double Take Obsessions има много кучета с шампионски титли от развъдници като Tartuffe, Marbette, Maybrook, Pitman, вкл. и Marbette Master Brandy (шампион на Англия 1972 г.)!
Това са двете кучета:

Dooble Take Obsessions (р.1995)
На Първата национална клубна изложба за породата "Булмастиф" CAC Варна - 02.09.2001 г. - Roostaproud West Boys (3BOB, 3CACIB, 3CAC) заслужено взе наградата за "Club's Best progeny group" (Клубен победител за Най-красива група на разплодника) заедно с дъщерите си Alice (3CAC, BJ, собств. на Atomzone, Варна), Queen Rostaproud (Отличена, собств. на Queen's - Т.Вълканов, Бургас ) и Gery Space Princess (2xBIS baby, собств. на Д.Стоянов, Варна)
В България от него и:
- и от Dooble Take Obsessions има 5 поколения - 2 поколения от 1997 г., едно от 1998 г. и 2 поколения от 2001 г.
- и от Тiva (собств. на Иван Белчев, София) през 1998 г. - 1 поколение, от което е разкошния King's Mark of Tiva, заминал за Испания.
- и от Eljkenshof la Belle Rosa (собств. на С.Стефанов, Айтос) през 1999 г. - 1 поколение.
Така че, макар и да не е вече жив (почина 2002 г.), той и до днес води класацията за мъжки с най-много поколения в БГ...
А това са предполагаемите братя и сестри на Додо:
нашата Alice и брат и Argo и сестра им Anika (тя е в София и е майка на нашия Атом) - родени на 20.05.1997 г. от първото кучило на Roostasproud West Boys и Dooble Take Obsessions
Сестрите Vela и Viki - родени 03.10.1998 г. от третото кучило

Gery Space Princess - р.02.03.2001 спечелила 2xBIS bab, вкл. и Clubs BIS baby 2001 г. Тя е от четвъртото кучило
Следователно Додо е или от нерегистрирано в клуба "Ямболско" кучило или е от връзката с Eljkenshof la Belle Rosa (от Айтос) през 1999 г. НО е възможно да има издадено от БРФК родословие и то да е още в Станимир.
Възможно е кучето да не е получило документи, защото точно тогава се извършваха организационни промени в БРФК и от нея година родословия започнаха да се издават само от клубовете. Това беше и причината да създадем Булмастиф клуба в края на 1999 г.
Ако собствениците на Додо имат интерес и желаят да проверим нека да се свържат с нас на клубния имейл: bullmastiff_bg@abv.bg (мога да ти дам и телефони, ако желаят).
Що се отнася до Бодигард - и аз знам че живее в голяма къща и го гледат добре, но не съм го виждала от бебе.
Благодаря ти за информацията! А ще можеш ли да направиш снимки на Додо?
Поздрави,
Марта
Публикувано: 30 October 2006 - 04:31 PM
Цитат
oleeee Ама и ти - не знаех, че си такъв срамежливец! b) А тигровото сигурно е било боксер... wink
Sisinka, Аби май не е участвал... s) Киарка е станала гооооляма сладурана - браво на вас! super best Ти взе ли си документите? Имаш ли телефона на Белчев или да ти го дам?
Публикувано: 30 October 2006 - 05:11 PM
Поздрави Драга и nok Ника
П.С. Ще кажа на момчето на Додо, мейла на който може да ти пише. Мисля че преди време се е опитал да търси дама за Додо, чрез някъква зооборса, но май нищо не е станало s)
Публикувано: 31 October 2006 - 03:08 PM
Цитат
Цитат
А знаете ли имената на собствениците им? В Бургас имаме членове на клуба и за това питам - няма как да не се познават... r)
.....Съжалявам но в момента не мога да се сетя,вече минаха повече от 2 години...спомням си че видяхме обява в списание "Кучето",но вече не помня имената им.
Публикувано: 31 October 2006 - 11:11 PM
POWERPUFF предполагам .че там си ни виждал,защото ходихме до Банско по това време.обаче много хора ме спират и ме разпитват за кучето така че не помня някои по-кокретно (за което се извинявам) b)