Dog.bg Форуми : Булмастиф

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (32 Страници) +
  • « Първа
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Булмастиф

#181 Потребителят е офлайн   Rexxar Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 22 January 2007 - 05:15 PM

еми те са казали, 500 кинта най-малко.
Другото е да случиш някой да продава/подарява възрастно куче.
А преди колко са стрували, щом сега ти се струват скъпи?
Ти нещо не си в час ми се струва с цените.

#182 Потребителят е офлайн   m_dyakova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 February 2007 - 05:27 PM

Цитат

Хммм мерси за точната информация чел съм интервиото на Емо Борисов имам точно този брой на Моят Приятел Кучето ...... но някак си в мен преобладава любовта ми към Дого Аржентино ..... това е моето любимо куче още от малък си го харесвам .... и мастивите много ми допадат както и повечето МОЛОСИ но Дого си остава дого ..... мерси и съжалявам че те накарох напразно да ми даваш информация ... :-(

Eee, за мен е удосволствие да си говорим за породатата - няма проблеми!
И аз много харесвам Догото - прекрасна порода, добър приятел и работно куче! super best Но аз харесвам и почти всички от "работните кучета" от ІІ породна група, така че не е лесно.... oleeee b)

#183 Потребителят е офлайн   m_dyakova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 February 2007 - 05:48 PM

Цитат

СКЪПИ ПРИЯТЕЛИ, МОЛЯ ЗА ПОМОЩ
Съпруга ми отгледа Булмастиф-5г и наскоро той почина. Това беше голяма трагедия, защото това е най-умното куче на света и най добрият ни приятел. Рових във всички сайтове и открих, че това куче е доста скъпо в момента. Моля да ми кажете за най-ниската възможна цена! Надявам се някой, който търси дом за малко Булмастифче на разумна цена да ми пише:
vdunkova@abv.bg

Здравей, Veli-D, извини ме, че чак сега ти отговарям... cl)
За съжаление Rexxar е прав донякъде - сега са доста скъпи... верно е, че преди няколко години можеше да намериш сравнително хубав булмастиф и за 300 лв. ("изложбен клас"). НО сега хубавите изложбени булмастифи са скъпи, но не е невъзможно да се намери и по-евтин вариант.
Както казах и по-рано в момента в клуба нямаме малки, а и изминалата година не беше много "успешна" по отношение на развъдната дейност за членовете на клуба, така че в момента има по-голямо търсене от предлагането на булмастифчета...
През тази година (сега на пролет) се очакват няколко заплождания на различни по "клас" женски, от различни развъдници и съответно малките ще бъдат на различни цени. Ако искаш можеш да следиш темата тук или мога да те уведомя (чрез клубния ни емайл), когато имаме осъществени връзки.
Освен това в момента има два мъжкаря на 2 г. от развъдник "Staves" - Варна, с родословие са, които мисля че все още се продават, но цените бяха около 400-500 лв. Ако те интересува мога да питам, дали все още информацията ми е актуална.
Много съжалявам за загубата ви, знам колко е тежко в такъв момент, НО ако наистина много искате булмастифче (малко) най-добре се въоръжите с търпение и почакайте, за да видим колко и какви кучила ще имаме за тази година и дали ще има нещо подходящо като за вас...
Освен това винаги можете и да се разберете и нещо допълнително с развъдчика - при личния контакт всичко е възможно... wink r)
Така че, моя съвет е търпение...

А от къде беше вашия булмастиф? Качете снимки...

#184 Потребителят е офлайн   m_dyakova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 February 2007 - 05:55 PM

Със закъснение ви представям резултатите при булмастифите от Световното в Полша 2006 г.:
--------------------------------------------------------------------------------

JWW P (M) 3126 RESPECTABLE IRON Dynamic Force, F. Las van Bennekom, Holandia (Млад световен шампион - мъжки)

Качена снимка

JWW S (F) 3195 RISE 'N SHINE Dynamic Force, M., L. Huls, Holandia (Млад световен шампион, женски, BEST Junior & BIGJ-II - 2. BEST Junior in Group)

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

#185 Потребителят е офлайн   m_dyakova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 February 2007 - 05:56 PM

WW P (M) 3142 ARAGON Green Dragon, 18.02.2003, HD 6;6 - Elbow 0, Burton T., Green Dragon, Włochy (Световен шампион, мъжки)

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

WW BOB S (F) 3232 GALADRIEL Green Dragon, 18.02.2003, HD C1 - Elbow 1, Maurizio Guidotti, Włochy (Световен шампион, женска и BOB - Най-добър представител за породата)

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

#186 Потребителят е офлайн   m_dyakova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 February 2007 - 05:56 PM

BVet S (F) 3240 FUNNY-GIRL Pi-Et-Ra, Trefan Sandor, Унгария (Победител в клас "Ветерани" - женски)

Качена снимка

Качена снимка

A в конкурса за двойки на 2ро място BIS е за:
P (M) 3142 ARAGON Green Dragon, Green Dragon Kennel, Włochy
S (F) 3232 GALADRIEL Green Dragon

Качена снимка

#187 Потребителят е офлайн   m_dyakova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 February 2007 - 05:59 PM

Нека да обърна внимание на няколко интересни факта:
Участвали са 133 булмастифа - съдии Mr. Peter V. Montfoort - HOLLAND и Paul Odenkirchen за малките класове.
И резултата е, както пише на сайта на развъдник Greendragon:
"The World Winner show is signed GREEN DRAGON"
6 Green Dragon showed - 6 Green Dragon placed

Но да започнем по ред с новините...
При "големите" - титлата "Световни шампиони" е присъдена на кучета от един и същи развъдник - Greendragon от Италия! Качена снимка
Това е развъдник, който от няколко години печели почти всички призови места по Световни, Европейски и други изложби.
За отбелязване е и факта, че Световните шампиони тази година при булмастифите - ARAGON Green Dragon и GALADRIEL Green Dragon не само са произведени от един развъдник, но и са брат и сестра! И мисля че, това е прецедент!!!
Женската GALADRIEL Green Dragon е вече две поредни години Най-добър представител за породата в Европа - в Хезинки, Финландия 2006 и Тулн, Австрия 2005, като във Финландия стана и 3та в групата BIG-ІІІ.
Освен тях в Полша се е представил и още един техен брат (р.18.02.2003 г.) Multi Ch. GREEN DRAGON Gandalf , които се е класирал 2ри от 23 участници в клас Шампиони - мъжки.
Качена снимка Multi Ch. GREEN DRAGON Gandalf

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

А в клас "Млади" Greendragon имат и подгласник на Световния шампион и това е GREEN DRAGON Hamish - 2ро място от 17 участвали в клас Млади - мъжки.

Качена снимка

както и GREEN DRAGON Albus - заел призовото 4то място също в клас Млади - мъжки
Качена снимка

При женските в Открития клас GREEN DRAGON Saraide е класирана на 3то място от 19 участници.

Качена снимка

А освен това, както вече споменах и по-горе Мulti Ch. GREEN DRAGON Galadriel и Multi Ch. GREEN DRAGON Aragon at Rockverne са RES. BIS PAIRS от участвали 43 двойки от 2ра породна група:

Качена снимка

Шест участвали кучета - шест класирани!
Световното първенство в Полша е един безспорен успех и признание за дългодишния труд на този развъдник! И наистина може да се каже, че това Световно първенство мина под знака на "Дракона"!

#188 Потребителят е офлайн   m_dyakova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 February 2007 - 05:59 PM

Но на това Световно имаше и още една голяма новина!
И двамата Световни шампиони, победителите в клас Млади са също от един и същ развъдник Dynamic Force от Хонландия - http://www.bullmastiff.nl ! От няколко години кучета от този развъдник също се представят много достойно и печелят все призови места по-големите изложения.
Dynamic Force Rise 'n Shine (Sexy) тази година също беше European Junior Winner '06 от Хелзинки, Финландия и класирането и сега затвърждава този и успех!
Развъдника представи и още 2 кучета - Dynamic Force Opium Law (U Open Kl.) и Dynamic Force Limited Edition (U. Ch. Kl.)

Качена снимка
Dynamic Force Opium Law

Dynamic Force Limited Edition - " Turbo"
Dutch Ch, Lux., Int.,VDH-German Champ., Belg. Champ. Bdssg'05, Belgian Winner '06 & Amsterdam Winner '06
Качена снимка

Нека припомня, че Multi Champion DYNAMiC FORCE MISTER HOT SHOT, собственост на развъдника, също е FCI WORLD CHAMPION & BEST OF BREED и FCI EUROPEAN CHAMPION & BEST OF BREED още през 2002 г., така че успешното представяне на кучетата от този развъдник не е изненада, а резултат от сериозна селекция.

Качена снимка
Multi Champion DYNAMiC FORCE MISTER HOT SHOT

Развъдника работи усилено с кучета от развъдници Frankental, Ferdhu и други.
Ние в България също сме виждали на живо булмастиф от този развъдник и това е Dynamic Force One Man Show, спечелил 2ро място в клас "Млади" на Европейското през 2005 г. в Тулн, Австрия, а у нас спечелил доста титли като BIS Dobrich 2006, BOB на CACIB Silistra и CAC Kamchia, a през тази година е планирано и заплождане между него и нашата шампионка Blondy from Atomzone.

Победителката в клас Ветерани на Световното първенство - FUNNY-GIRL Pi-Et-Ra е единственото участвало куче в този клас и е от развъдник Pi-Et-Ra - Унгария, който също се е представил с няколко кучета.

За отбелязване е, че сред записаните кучета в клас Шампиони е и името на нашия познат от Камчийските изложби през последните две години - 3172 CH SHAH, O. V. Rogovskaya, Ukraina, който за съжаление може би не се е явил - липсва оценка срещу името му.

Мисля че, победите на всички тези кучета не би трябвало да са изненада за никого, който следи отблизо развитието на породтата през последните няколко години.
Освен това се забелязва и една тенденция - избраните шампиони са с по-слабо изразена маска, много изчистен и наситен цвят, едри и здрави представители на породата (в горната граница на стандарта), но с хармонично тяло и подчертана активност. Това може би ще промени еталона, по който ще се равняват развъдчици и експертите по породата за в бъдеще!

................................................
Всички снимки са от сайтовете на посочените развъдници.
Коментарите са авторски.

Повече информация за цялото класиране при булмастифите можете да видите TУК.

Допълнителна информация от представянето на GALADRIEL Green Dragon и Dynamic Force Rise 'n Shineна Европейското в Хелзинки 2006 можете да видите ТУК и ТУК.

#189 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 21 February 2007 - 08:51 PM

JWW S (F) 3195 RISE 'N SHINE Dynamic Force, M., L. Huls, Holandia (Млад световен шампион, женски, BEST Junior & BIGJ-II - 2. BEST Junior in Group) 1super

Прикачени файлове

#190 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 21 February 2007 - 08:52 PM

JWW S (F) 3195 RISE 'N SHINE Dynamic Force, M., L. Huls, Holandia (Млад световен шампион, женски, BEST Junior & BIGJ-II - 2. BEST Junior in Group) 1super

Прикачени файлове

#191 Потребителят е офлайн   loki Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 20 March 2007 - 12:42 PM

m_dyakova
,
къде изчезна айде пиши, че иначе темата замира.
Какви кучила се очакват през 2007?

#192 Потребителят е офлайн   m_dyakova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 March 2007 - 02:22 PM

Здравей Loki,
ами доста ангажименти ме налегнаха нещо... r)
За планираните кучилата за 2007 г. - непременно ще пиша скоро.
Надявам се да успеем да се видим тези дни и с членовете на клуба във Варна и това също ще го обсъдим... И непременно после ще пиша! ;)

И още нещо - в момента по-важното е да успеем да намерим стопани за един неаполитански мастиф - виж темата ТУК и подробности за кучето ТУК.
Аз от няколко дни се опитвам и търся варианти, но.... s)

За това моля, всички членове на клуба ни и любители на булмастифите, да се опитат да съдействат за намиране на дом и ГРИЖОВНИ стопани за този неаполитанец! Той в момента има нужда не само от дом и подслон, а и от грижи, внимание, любов... w)

П.С.: Dog.bg, благодаря за това че си снимал булмастифите на Световното. super best
А дали имаш някакви снимки на булмастифите от зимната изложба на Молосите в Румъния?

#193 Потребителят е офлайн   loki Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 20 March 2007 - 03:23 PM

Zdrawei,
ами аз съм писал че проявявам интерес към мастиното говорих с едно момиче от изолатора,
не знам медиаторка ли е ква е и ако аруба не го вземе, може аз.
Иначе 1 конкретен въпрос,
скоро имаше обява за булмастифче и се обадих - някъве в плевенско е,
собственика каза че майката е внос от испания бащата шампион за 2005 има ли такава връзка за кoqto ti da znae[,
бтв на Q влизаш ли, искам да поговорим повече.

#194 Потребителят е офлайн   m_dyakova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 March 2007 - 05:06 PM

Цитат

скоро имаше обява за булмастифче и се обадих - някъве в плевенско е,
собственика каза че майката е внос от испания бащата шампион за 2005 има ли такава връзка за кoqto ti da znae[,

Да, има такава връзка в гр.Червен бряг (до Плевен).
Родени са 3 малки - мъжки (доколкото знам). Двете са червени, едното е пясъчно. В момента са на около 2,5 мес. мисля...
Две са продадени. Имаше останало само едно от бебетата, НО не съм сигурна дали и то не е продадено вече.

Майката е женска с редовно испанско родословие, в което има кучета от сериозни испански развъдници, НО към момента няма export pedigree.
Женската е с червеникав оттенък.
За съжаление аз лично не съм я виждала и нямам нейни снимки, но казат че е много хубава...

Бащата е BG CH Cliff from Atomzone - роден 30.03.2002 г. (произ. от развъдник ATOMZONE - Варна) - един от разкошните мъжки в България с много титли CAC, CACIB и BOB и взел сертификат за "Шампион на България" още през 2003 г.
Клиф е със светъл пясъчен цвят. Собсвеност е на Иван Белчев - отговорник по развъдната дейност на клуба ни и клубен съдия (развъдник "JOEBEL" - София).

По-напред в темата има доста негови снимки и резултати от участията му в изложбите, но ще сложа няколко снимки и тук:

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка
Тук Cliff е със полу-сестра си BG CH Blondy from Atomzone на изложбата в Добрич 2006 г.

Качена снимка

Качена снимка
На изложбата в Пловдив 2006 г.

Ако имаш други въпроси питай... може и на Q-то - ползвам го, но ми остави съобщение, за да знам че си ти и да ти отговоря. wink b)

#195 Потребителят е офлайн   loki Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 20 March 2007 - 07:14 PM

Ами миналата седмица все още не бе продадено.

Цитат

НО към момента няма export pedigree.

Това как ще се отрази на потомството и?
В смисъл ще имат ли редовни документи.
Бтв писах ти на ку-то.

#196 Потребителят е офлайн   m_dyakova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 March 2007 - 06:45 PM

Според новите изисквания на БРФК, за да се завери родословието на куче ВНЕСЕНО в БГ и то да бъде вписано в Племенната книга трябва да има export pedigree от страната, от която е закупено.
В момента клуба е пуснал процедура за проверка на родословието на женската (чрез БРФК) и ако всичко е ОК, се надяваме собственика да задейства получаването на export pedigree-то.
Иначе Актовете за удостоверяване на връзката са попълнени.
С две думи - след получаване на отговора от БРФК, всичко ще е в ръцете на собственика, за да могат малките да получат документите си.
За съжаление това ще отнеме време...

БТВ: сега ще погледна в Q-тo... wink

#197 Потребителят е офлайн   loki Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 22 March 2007 - 11:52 AM

Ами ако собственика реши да не вади ексорт педигри?
Колко струва това педигри?
Тук във форумите бях чел че унгарските са 50 евро.

#198 Потребителят е офлайн   m_dyakova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 March 2007 - 04:10 PM

По принцип, клуба не може да направи нищо за издаване на документи на малките от някоя връзка (дори и кучетата да са на световно ниво), ако техните собсвеници не предприемат необходимите действия.

Не знам колко струва export pedigee-то в Испания, но ще е някъде там 50 евро... r)
За това казах, че след като получим отговор от Испания за родословието на женската - отговорността за документите на малките остава единствено и само в ръцете на собственика.
Дори и да се окаже че тази женска няма редовни документи (в което се съмнявам), след обсъждане на казуса от УС на клуба и преценяване на качествата на малките, може да се вземе решение им бъдат издадени непълни "бели" родословия (това ще означава че не могат да се явяват на изложби, но биха могли да се ползват за разплод).
За щастие мисля, че в конкретния случай, собственика има желанието да направи всичко необходимо, за да може бебетата да са с редовни документи! Просто ще е необходимо време и няма да може кученцата да вървят заедно с родословието си, като е редно... r)

#199 Потребителят е офлайн   m_dyakova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 March 2007 - 03:43 PM

Филм с булмастиф в главната роля по [span style='color:blue']БНТ Канал 1 тази неделя![/span]
Да се гледа ЗАДЪЛЖИТЕЛНО от всички, които не вярват, че булмастифа е чудесно работно куче! b)

Качена снимка Качена снимка

Канал 1 - неделя, 1 април 2007 г., 20.40 ч.
"Виж, Спот избяга" (САЩ, 2001)

Най-добрият агент на ФБР не говори, не носи панталони, но усеща опасността отдалече. Неговият нюх е безпогрешен...Няма тайни за "Агент 11"...

Пощальон поема грижата за непознато куче, което всъщност е суперагент на ФБР, експерт по дрогата, избягал от Програмата за защита на свидетелите под смъртоносна заплаха от гангстерско отмъщение.

Спот е обучено куче - булмастиф, агент на ФБР, известен като "Агент единайсет". Мафиот /Пол Сорвино/ е изгубил заради него 22 милиона долара и един от важните си анатомични органи... Той нарежда на своите хора да го унищожат, но Спот успява да избяга и случайно попада при пощальона Гордън /Дейвид Аркет/ и неговия малък приятел Джеймс /Ангъс Т. Джоунс - познат ни от "Двама мъже и половина" :D /.

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Истинското име на кучето е Бoб и той е 100% булмастиф от Англия.
Заедно с Боб, 40 други кучета вземат участие в този филм, вкл. и 4-ри дублюри на Боб.
Това не е единствения филм с Боб - той е участвал и в малка роля в "102 Далматинци".

Още инфо, трейлър на филма и игри със Спот - можете да видите на официалния сайт: http://www.see-spot-run.com или ТУК.

#200 Потребителят е офлайн   babylon1977 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 April 2007 - 09:14 PM

Здравейте търся мъжки булмастиф за една 5-годишна мома булмастифка. wink

• (32 Страници) +
  • « Първа
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11