Dog.bg Форуми : CAC-ПЛОВДИВ -ZOOREVEW 2009 / 31.OКТ.09

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (6 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

CAC-ПЛОВДИВ -ZOOREVEW 2009 / 31.OКТ.09 В МЕЖДУНАРОДЕН ПАНАИР ПЛОВДИВ Оцени темата: -----

#61 Потребителят е офлайн   whippets-bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 24 October 2009 - 10:52 PM

Цитат(goldroks @ Oct 24 2009, 04:48 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Еха, страхотна програма! Щеше ми се да мога да присъствам през всичките дни.... дано поне на 2 да отида. Иначе във събота със сигурност - като зрители. wb_052.gif
Поздравления!

Благодарим Ви за поздравленията! Това, че няма да дойдете с куче не е изобщо проблем (поне за нас Пловдивчани!), важното е да бъдете на излозбата. Да се докоснете до Празника, който сме Ви подготвили! Да - винаги това е най-важното във Фелибето! - (май се повтарям), но все пак - квалитетни съдии, които до сега не се съдилии в България, интересни и, при това много весели конкурси, много голям награден фонд (две фирми ще награждават с храни и една с облекла и обувки за кучета), а що се отнася до купите, то ние (Киноложко Дружество Пловдив) ги поръчахме в Италия. Разбира се и това не е на-важното! Дали са италиански, или тайландски (до година ще са наистина тайландски), това, пак повтарям - не е наай-важното! Най-доброто е да сме заедно на всички изложби организирани от нас - БРФК!!!
Това, че поръчваме купи в различни държави, го правим все пак за вас! - вие които ще дойдете на нашите изложби.

#62 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 October 2009 - 01:03 PM

Малко off - моля за извинение, но винаги ми е било интересно - защо така?

Много съм се чудила защо изложбата трябва да бъде само киноложко мероприятие, а да не стане повод за празник и за популяризиране на кинологията сред хората - нали все пак чистопородното развъждане не е самоцел, а средство? Средство за това да се популяризират породите, а в домовете на обикновените хора да влязат здрави, красиви, желани и обичани животни от любимата порода, избрана от стопаните след подробно запознаване с нея, включително и на живо? Не и ли това и цел на БРФК и клубовете?

Щото то не става само със "За Бога, братя, не купувайте от борси и зоомагазини!" ea_103.gif

А хората масово не са и чували за БРФК, за клубове и развъдници - купуват си "чистокръвно" куче от комшията, по обява или от съседния зоомагазин и гордо заявяват - "Аз искам кучето за приятел, а не да го водя по изложби, да печели купи и награди". ud_009.gif
Явно си представят киноложките изложби нещо като конкурс за миски, където раздават на собствениците на победителите чувалчета с мангизи, а изложбените кучета живеят някъде "под похлупак" и ги извеждат там само да се разходят по ринга af_089.gif
Ама от къде да знаят, като не са виждали такава изложба? И как да я видят, ако те не се популяризират, няма предвидено нищо атрактивно за публиката, за удобства да не говорим, нищо не се разбира на тях от обикновения зрител, нито даже кое куче е на ринга и за какво се състезава? Поне така беше на тези, на които присъствах, а май това си е често срещан вариант...

В този смисъл изложба +"Панаир на домашните любимци и всичко за тях" - звучи супер, така повече хора ще се заинтересуват, ще дойдат, за да видят и научат повече, а и да се позабавляват!
Все пак не би трябвало да има "зидана стена" между сериозната кинология и хората, които имат или искат да имат домашен любимец, или просто обичат животните и искат да ги покажат на децата си, за да ги обичат и харесват и те ...

Така хубаво звучи написаното, че ми се прииска да се вдигна от София и да дойда на това зооревю. Дано успея!
Сори за дългия "офф" и успех на организаторите!
ae_085.gif

#63 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 October 2009 - 03:10 PM

И аз да попитам същото,както в предишен пост тук-ще има ли експертна оценка за породност и в кой ден и по кое време по-точно?Кой ще я проведе почти съм наясно-г-н Тодоров,ако не греша.
User's Signature

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....

#64 Потребителят е офлайн   Konan03 Икона

• OWNER-IW KENNEL "PHILIPOPOLIS"
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:dog&quot;s

Икона за мнението  Публикувано: 25 October 2009 - 03:12 PM

Цитат(rimela @ Oct 25 2009, 12:03 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Малко off - моля за извинение, но винаги ми е било интересно - защо така?

Много съм се чудила защо изложбата трябва да бъде само киноложко мероприятие, а да не стане повод за празник и за популяризиране на кинологията сред хората - нали все пак чистопородното развъждане не е самоцел, а средство? Средство за това да се популяризират породите, а в домовете на обикновените хора да влязат здрави, красиви, желани и обичани животни от любимата порода, избрана от стопаните след подробно запознаване с нея, включително и на живо? Не и ли това и цел на БРФК и клубовете?

Щото то не става само със "За Бога, братя, не купувайте от борси и зоомагазини!" ea_103.gif

А хората масово не са и чували за БРФК, за клубове и развъдници - купуват си "чистокръвно" куче от комшията, по обява или от съседния зоомагазин и гордо заявяват - "Аз искам кучето за приятел, а не да го водя по изложби, да печели купи и награди". ud_009.gif
Явно си представят киноложките изложби нещо като конкурс за миски, където раздават на собствениците на победителите чувалчета с мангизи, а изложбените кучета живеят някъде "под похлупак" и ги извеждат там само да се разходят по ринга af_089.gif
Ама от къде да знаят, като не са виждали такава изложба? И как да я видят, ако те не се популяризират, няма предвидено нищо атрактивно за публиката, за удобства да не говорим, нищо не се разбира на тях от обикновения зрител, нито даже кое куче е на ринга и за какво се състезава? Поне така беше на тези, на които присъствах, а май това си е често срещан вариант...

В този смисъл изложба +"Панаир на домашните любимци и всичко за тях" - звучи супер, така повече хора ще се заинтересуват, ще дойдат, за да видят и научат повече, а и да се позабавляват!
Все пак не би трябвало да има "зидана стена" между сериозната кинология и хората, които имат или искат да имат домашен любимец, или просто обичат животните и искат да ги покажат на децата си, за да ги обичат и харесват и те ...

Така хубаво звучи написаното, че ми се прииска да се вдигна от София и да дойда на това зооревю. Дано успея!
Сори за дългия "офф" и успех на организаторите!
ae_085.gif
Toва все едно аз съм го писал,,,,моето мнение е 100% съвпадащо ,Тази изложба е традиционна и просто града си я чака..Но,, Трябва да се появи по реповете в БГ-каталог със развъдниците по породи и календар за изложбите през годината на брфк.... Конан03
User's Signature

www.irishwolfdog.com FILIPOPOLIS KENNEL , IRISH WOLFHOUND

#65 Потребителят е офлайн   whippets-bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 October 2009 - 06:23 PM

Цитат(Ариел @ Oct 25 2009, 01:10 PM) <{POST_SNAPBACK}>
И аз да попитам същото,както в предишен пост тук-ще има ли експертна оценка за породност и в кой ден и по кое време по-точно?Кой ще я проведе почти съм наясно-г-н Тодоров,ако не греша.

Бих могъл да направя оценки за принадлежност към порода, но само в петък - 30.10.2009г. от 13.00ч. На самите изложби няма да присъствам. Иван Димитров е във Франция (до колкото ми е известно до края на октомври). Друтият български експерт, който нма тези права е Камен Литов и той ще бъде в Панаира в неделя, така че ще трябва да се обърнете към него.
Андон Тодоров

#66 Потребителят е офлайн   bullstaf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 October 2009 - 08:06 PM

В деня на изложбата мога ли да се запиша просто нямам възможност по рано

Прикачени файлове

#67 Потребителят е офлайн   whippets-bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 October 2009 - 12:05 AM

Цитат(bullstaf @ Oct 25 2009, 07:06 PM) <{POST_SNAPBACK}>
В деня на изложбата мога ли да се запиша просто нямам възможност по рано

Ако става въпрос за изложбата на 31.10.2009г. - да, но за тази на 01.11.2009 - не.

#68 Потребителят е офлайн   Milla Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 October 2009 - 11:29 AM

Мога ли да попитам, изложбата ще бъде ли по някакъв начин съобразена със специалката на далматини?
Успешна изложба пожелавам!

#69 Потребителят е офлайн   whippets-bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 October 2009 - 12:16 PM

Цитат(Milla @ Oct 26 2009, 10:29 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Мога ли да попитам, изложбата ще бъде ли по някакъв начин съобразена със специалката на далматини?
Успешна изложба пожелавам!

Специалката на далматини ще бъде съобразена с изложбата!

#70 Потребителят е офлайн   Konan03 Икона

• OWNER-IW KENNEL "PHILIPOPOLIS"
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:dog&quot;s

Публикувано: 29 October 2009 - 10:33 PM

Съдиите от Полша ------- вече са в Пловдив ,,,,,се дочу в кл-ките на фризъор. салон ! Ужас!!!!!!!!!!!! няма лъжа ,няма измама - до най-важния САС на годината не остана времееее ! събота,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, Моята конкуренция не СПИ /на Лейди/! Има : Левретка шоу клас от висока класса,страшилището за грабването на групата /БОГ/ ,Борзои ,салуки в супер форма , съвършенни Уипети .........и още.....породи ./ако въобще не ни отрежат по рано/

Прикачени файлове

User's Signature

www.irishwolfdog.com FILIPOPOLIS KENNEL , IRISH WOLFHOUND

#71 Потребителят е офлайн   gloria Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 October 2009 - 02:04 PM

Преди малко се прибирам разочарована.В програмата пишеше,че днес от 13.00 има демонстрация на аджилити и обучение за хендлери,но уви.Нищо нямаше.От 13.10 до 13.30 обикалях първия етаж,накрая попитах охраната и той ми каза,че днес нямало нищо свързано с такива демонстрации и общо с кучета dh_188.gif

#72 Потребителят е офлайн   vano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 October 2009 - 03:07 PM

Цитат(gloria @ Oct 30 2009, 12:04 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Преди малко се прибирам разочарована.В програмата пишеше,че днес от 13.00 има демонстрация на аджилити и обучение за хендлери,но уви.Нищо нямаше.От 13.10 до 13.30 обикалях първия етаж,накрая попитах охраната и той ми каза,че днес нямало нищо свързано с такива демонстрации и общо с кучета dh_188.gif

А изложба на котки имаше ли? Щото днес обявената съдийка си беше на работното място в София. ab_041.gif ab_041.gif ab_041.gif

Може би има промени в програмата.
User's Signature

www.bgdogs.net

Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен.
Алберт Айнщайн

#73 Потребителят е офлайн   gloria Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 October 2009 - 03:31 PM

Имаше изложени котки,но дали е имало изложба,незнам.Попринцип изложбата на котки ако не се лъжа е била около 10.30 по програма,така че незнам дали се е състояла smile.gif

#74 Потребителят е офлайн   whippets-bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 October 2009 - 04:04 PM

Цитат(gloria @ Oct 30 2009, 01:04 PM) <{POST_SNAPBACK}>

Всички кинологки прояви са не на пърия, а на втория етаж, където няма котки!

#75 Потребителят е офлайн   vano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 October 2009 - 04:38 PM

Цитат(gloria @ Oct 30 2009, 02:31 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Имаше изложени котки,но дали е имало изложба,незнам.Попринцип изложбата на котки ако не се лъжа е била около 10.30 по програма,така че незнам дали се е състояла smile.gif

Ами в програмата пише :

Цитат
13.00
Провеждане на тренировки за Аджилити и обучение за хендлери (водачи на кучета в ринг)
място: палата 8, етаж І

Както и да е, явно е станало някакво объркване.
User's Signature

www.bgdogs.net

Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен.
Алберт Айнщайн

#76 Потребителят е офлайн   тониTO Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 October 2009 - 05:28 PM

Днес и аз бях на първия етаж, като попитах охраната на втория етаж има ли някой, ми отговори, че горе няма нищо и аз изобщо не се качих. Бях към 13.30.

#77 Потребителят е офлайн   Malaika wa mbinguni Икона

• старо куче шампион
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 October 2009 - 05:34 PM

Еееее Аджилити занимания ще има но се очертава да започнат в събота-31.10.09-към рания следобед сиреч към 14:00ч.-те ще се провеждат в рамките на ежегодишната традициона есена изложба-Зоо Ревю гр.Пловдив инструктор по Аджилити заниманията ще бъде съдия г-н Антоан Хлебаров!

П.с Аз само предавам инфото! wb_052.gif
За подробно инфо се обръщайте към съдия г-н Тодоров или на тел.-0888234210-съдия Хлебаров!

Що се отнася до хендлинг занятията аз лично също се надявам утре да има "показно"или уроци,но ако няма то с голямо удоволствие ще се насладя на хендлинга на едни от най добрите Бг. хендлери-Анелия Светла Пламен Гери-ще бъде един хубав празник-както всяка година!!!

Така така и като си говорим за киноложки празник и добро настроение аз да вметна и нещичко което пак е свързано с кинологията-само дето се отнася за не породисти кучета които за съжаление не знаят що е то човешка ласка и обич просто защото са изоставени от "хората" или са родени на пътя а не в топъл и изпълнен с внимание и любов развъдник,те са лишени от това право-някой ги е лишил,но някой друг е решил да даде шанс на тези животинчета-в повечето случаи това са кучета,като им помага чрез набиране на средства за храна лечение,стационар и понякога когато се усмихне късмета на някое от тях дори и за пътни до други държави където късметлийчетата са желани и осиновявани от Хора които са надраснали предрасъдаците си и са решени да дадат шанс за живот на някое бездомно кутре или куче-по този повод искам да помоля за официалното разрешение от организаторите на утрешния киноложки празник с благотворителна цел да изложим тениски които са с логото на този сайт-Дог.бг а от другия край са с надпис-Дог пърсън и снимка на кучо който не е чистопороден-просто защото всички постъпления от кампанията ще отидат за подпомагане на кучовци които се нуждаят от нашата Човешка помощ-повечето истории са тук в темата -Без дом или в сайта Без дом!
Моля за вашето съгласие и разбиране!
Всички постъпления ще бъдат оповестени писмено тук в темата на изложбата -а след време ще бъдат и показани кучовците на които тези парички са помогнали!Дано в тези вълчи времена не сме забравили да бъдем Хора!!!
Слагам линк и към самата тема с тениските!
Цената за един брой тениска е 25.00лв -като всеки мераклия закупил тениска ще бъде фотографиран с най-новата си придобивка и снимката му ще бъде качена в благотворителната темичка-последното е по-желание! smile.gif

http://forum.dog.bg/-t28978.html

-можете да видите как изглеждат тениските-а номерациите са от S до 3XXL!
Благодаря предварително!!!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#78 Потребителят е офлайн   Цвети Милева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 31 October 2009 - 03:00 PM

Извинете, но на 2ри ринг ли трябваше да са шпицовете?
Зашото аз попитах една жена,която мисля записваше и тя ме прати на 2ри ринг, но там нямаше подобни кучета :( освен ако не са били след 12.45 dry.gif
User's Signature

Kleinspitz kennel
●THE SMALL STEP●
www.thesmallstep.com

#79 Потребителят е офлайн   lab4e Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 31 October 2009 - 05:13 PM

Здравейте!Току-що се връщам от изложбата. ab_041.gif Видях много хубави кучета,много усмихнати хора,това е,което истински ме зарадва. af_089.gif Макар че беше доста изморително,настроението беше страхотно!
Поздравления за всички кучовци и стопани,за всички изложители!
Колкото до съдиите-нас ни съдеше Maciej Kozber-останах с хубаво впечатление.Много прецизен,внимателен в оценването,усмихнат човек. ae_085.gif
И след милите думи,нека да отправя и една критика към организаторите. ab_041.gif ea_103.gif Макар че пловдивските изложби наистина са хубави и днешната също,ми прави впечатление,че няма никакъв ветеринарен контрол.Това за мен като стопанин е много обезпокоително и съм наистина разочарована от този факт.Никой не проверява ветеринарните паспорти на кучетата,не се проверяват ваксините за бяс.Дори попитах-на кой да покажа паспорта-отговориха ми "На НИКОЙ!" ud_009.gif Мисля,че на такава изложба това е абсолютно недопустимо!Да не говорим,че няколко кучета повръщаха неколкократно,имаше такива със силно разстройство.Възможно е да е нещо съвсем безобидно,но ако не е?
Така че една молба и към стопаните-моля ви не водете кучето си по такива мероприятия,ако подозирате,че има здравословен проблем.А към организаторите-направете си труда да проверите поне ваксината за бяс,която е задължителна и предварително пишете,че ще се проверява.На септемврийската изложба в Пловдив също не се проверяваше..
Лошо впечатление ми направиха и стопани,чиито кучета се изхождаха доооста обилно в залата,а те не си направиха труда да си носят по едно пликче за такива "аварии".
Хайде стига със забележките,като цяло беше хубава изложба!За в бъдеще се надявам нещата да се получават още по-добре с малко отговорност на изложители и организатори!
Поздрави!

#80 Потребителят е офлайн   goldroks Икона

• ● -๑- ●
  • PipPipPip

Публикувано: 31 October 2009 - 05:48 PM

Здравейте,
Току-що се връщам от изложбата - беше много хубава, само дето доста се проточи.
Организацията беше добра, конкурсите също ae_085.gif

Много съм щастлива от представянето на едно от бебетата ни Ashley Snow Cool - взе BIS Baby af_089.gif flagbg.gif
Аз от своя страна заех 2ро място на дете с куче при доста голяма конкуренция re_037.gif

Не останах обаче до БИСа tb_195.gif
User's Signature

• (6 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема