Dog.bg Форуми : Отново проблем с пишкането

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
Страница 1 от 1
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Отново проблем с пишкането

#1 Потребителят е офлайн   Borislava_vd Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 12 October 2009 - 06:26 PM

Котката ми не може да се изпишка. Много е раздразнителна и не иска да яде. Само се крие,лежи и се готви да пишка но не го прави. Е понякога пишка по няколко кампи където му падне. И лятото имахме такъв проблем,но се оправихме и повече не се появи до сега. И не иска да доиде при мен за да го заведа на ветеринар. А и вън вали и начин няма да отидем. Моля ви кажете какво да направя!
User's Signature

We love animals and they love us

#2 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 12 October 2009 - 07:56 PM

Не разбрах какво общо има дъжда, но е ясно, че е много важно да идете на лекар.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#3 Потребителят е офлайн   Borislava_vd Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 October 2009 - 08:43 PM

Имам предвит че няма как да го заведа на лекар защото вън вали и той има ужасен страх от вода. Знам че всички котки ги е страх, но той е направо ужасен. Аз мога да го сложа в преносима чанта,но при най-удобен случай ще излезе и ще побегне на някъде и ще изчезне. Вече ми се е случвало и трябваше да се кетерим на едно дърво с ветеринаря. Просто отворихме чантата и той изхвърча.
User's Signature

#4 Потребителят е офлайн   Borislava_vd Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 October 2009 - 08:46 PM

Сега е малко по-добре. Излезе от под леглото огледа се,постоя до мен и отиде да спи. Но не хапна нищо и повърна пияна. Майка ми каза че повръща пияна когато няма какво друго да повърне.
User's Signature

#5 Потребителят е офлайн   Хърс Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 October 2009 - 08:50 PM

Бягайте на лекар докато не е станало късно. Имах котарак със същия проблем. Оказа се, че му се е запушил пикочния канал с камъче, което е изхвърлено от бъбреците. При мъжките котки се получава от хранане с нискокачествена гранулирана храна. Под упойка му източиха урината с катетър и вета тогава ни каза, че още 2 часа ако сме се забавилии нямало да оживее. Бъбреците му бяха започнали да се скапват. В момента живее при една жена с друга котка и се храни със специална храна на вирбак за такива проблеми. Това се случи преди 4 години и оттогава е на строгата дията и е ок. Не отлагайте! Ако е същото може и да го загубите.
Успех!

#6 Потребителят е офлайн   Borislava_vd Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 October 2009 - 08:56 PM

Хърс ужасно ви благодаря! Ако трябва ще го вържа на каишка,но ще го заведа на ветеринар.
User's Signature

#7 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 12 October 2009 - 09:13 PM

За сега не знам, но по принцип си купи специален пластмасов бокс, за да го пренасяш. От него не може да избяга.
User's Signature

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.

#8 Потребителят е офлайн   vetvet Икона

• Member
  • Икона
  • Група: Ветеринарен лекар

Публикувано: 12 October 2009 - 09:37 PM

Цитат(Хърс @ Oct 12 2009, 07:50 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Бягайте на лекар докато не е станало късно. Имах котарак със същия проблем. Оказа се, че му се е запушил пикочния канал с камъче, което е изхвърлено от бъбреците. При мъжките котки се получава от хранане с нискокачествена гранулирана храна. Под упойка му източиха урината с катетър и вета тогава ни каза, че още 2 часа ако сме се забавилии нямало да оживее. Бъбреците му бяха започнали да се скапват. В момента живее при една жена с друга котка и се храни със специална храна на вирбак за такива проблеми. Това се случи преди 4 години и оттогава е на строгата дията и е ок. Не отлагайте! Ако е същото може и да го загубите.
Успех!

Да,точно това е.Марш при доктора. Изпикаване,стабилизация и операция.Успех!!
User's Signature

Ветеринарна клиника "АЛГИ" гр.Поморие
денонощен прием

двм.Петко Димитров Бойчев
0887278169

#9 Потребителят е офлайн   Borislava_vd Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 October 2009 - 06:44 PM

Днес отидохме при същия лекар при които ходехме и миналия път. Само му казах какво му е и вета веднага ми каза че получавал някакви спазми. Биха му "Гентамицин" това ще го отпусне и ще може да се изпишка. Утре пак ще му го бие както и другиден. ab_041.gif
User's Signature

#10 Потребителят е офлайн   Borislava_vd Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 October 2009 - 06:46 PM

Аз му давам първокласна храна - whiskas и kitekat.
User's Signature

#11 Потребителят е офлайн   D-r Koko Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Ветеринарен лекар

Публикувано: 13 October 2009 - 07:03 PM

Цитат(Borislava_vd @ Oct 13 2009, 05:46 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Аз му давам първокласна храна - whiskas и kitekat.
Това са най-популярните храни. Като качество са на дъното на средния клас. Даже Китекат е нисък клас храна. Гентамицин е антибиотик и не действа отпускащо, а антибактериално. Би помогнал ако животното има инфекциозен цистит или нефрит. Което обаче е доста рядко при котки. На вашето животно е нужно следното: да се провери проходимостта на уретрата. Да се направи анализ на урината. Да се направи подробен преглед на животното. Като се изясни проблема да се проведе АДЕКВАТНО лечение, като това включва и подходяща диета за състоянието.

User's Signature

ветеринарен кабинет "Д-р КОКО" гр. Пловдив
тел: 0887415207 032/693578
Аз не съм най-добрия лекар, аз просто си върша работата.

#12 Потребителят е офлайн   Borislava_vd Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 October 2009 - 03:13 PM

Котето ми умря днес. Цяла нощ се мъчи горкото. Спукал му се е пикочния мехур и урината се разпространила в кръвта. Ходехме къде ли не,но всички казваха че вече е късно и ще умре. И днес към 14 часа той почина. Съжалявам но просто не мога да пиша вече. Още не мога да повярвам че никога повече няма да го видя. И още по-трудно ми е да изразя мъката си че го няма вече. dh_188.gif dh_188.gif dh_188.gif
User's Signature

#13 Потребителят е офлайн   Francesca Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 14 October 2009 - 03:31 PM

Съжалявам за котето ви, но не мога да повярвам каква безотговорност проявихте! Трима човека, от които двама лекари, ви казаха какъв е проблема и какво трябва да се направи. Обсъдихте ли изобщо с вашия лекар тази диагноза?!

#14 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 14 October 2009 - 04:09 PM

Цитат(Francesca @ Oct 14 2009, 04:31 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Обсъдихте ли изобщо с вашия лекар тази диагноза?!

За съжаление, по това което е писала се разбира, че лекаря е този, който е изпуснал котката.

Не е лошо най-сетне да се ориентираш в храните, защото Уискас, Педигри и другите боклуци е най-добре да се избягват, особено при мъжки котки. За кучетата също.
User's Signature

#15 Потребителят е офлайн   Borislava_vd Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 October 2009 - 07:24 PM

Да обсъдих тази диагноза с ветеринаря. Той каза че е малко вероятна. И чак когато го викнах да направи нещо защото котето ми умираше той каза че е имал камаче в някаква трабичка. Реших вече да не се доверявам на този ветеринар. А бихти ли ми казали каква храна да давам на кучето си така че да не се получи същото?
User's Signature

#16 Потребителят е офлайн   Tuliq Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 October 2009 - 07:38 PM

Съжалявам за котенцето много , на теб пожлеавам кураж!
Моето също беше така но за щастие го спасиха преди да се пукне мехура сложиха му катетър .
Напълно разбирам мъката ти аз също я преживях!
Гушкам те силно .
И много много цунки по муцунки wub.gif

#17 Потребителят е офлайн   Borislava_vd Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 October 2009 - 07:43 PM

Благодаря за подкрепата ! smile.gif
User's Signature

#18 Потребителят е офлайн   denicc Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: German Shepherd Dog

Публикувано: 14 October 2009 - 09:19 PM

Цитат(Borislava_vd @ Oct 14 2009, 06:24 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Да обсъдих тази диагноза с ветеринаря. Той каза че е малко вероятна. И чак когато го викнах да направи нещо защото котето ми умираше той каза че е имал камаче в някаква трабичка. Реших вече да не се доверявам на този ветеринар. А бихти ли ми казали каква храна да давам на кучето си така че да не се получи същото?

Има много теми във форума за храните, качеството им и т.н. просто трябва да се поразтърсите.
Има си и специални лечебни храни за дом.любимци със здравословни проблеми, включително и за този, от който си е отишло вашето коте.
Само аз съм писала, не знам колко пъти точно по този проблем, и как съм се справила с него.
Котаракът ме и със същите проблеми и благодарение на добра профилактика, и правилно хранене е вече на навършени 13 год.
Но никога не чакайте за да отидете на доктор, независимо дали вали или е сред нощ.Питайте, но и се вслушвайте, защото не един тук предположи и уцели вярната диагноза за съжаление късно.
Искренни съболезнования!

User's Signature

АКО ИСКАШ ДА РАЗСМЕЕШ ГОСПОД.......КАЖИ МУ, ЧЕ ИМАШ ПЛАНОВЕ....

"За величието на една нация, и моралния й прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди

Страница 1 от 1
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни