Семинар с Иван Балабанов
Публикувано: 09 November 2009 - 05:29 PM
Обсъждане и най-вече практическо показно за решение на различни проблеми в IPO дисциплините следа, послушание и защита. Впечатли ни, като с 2 сесии докара 6месечно куче до ниво да приема и държи апорт (гира). Може на някои да не ви се струва трудно, както на мен едно време, но всъщност приучаването към правилен апорт е ...ужасно трудно.

Всичко останало също беше супер интересно като подход за решение на проблеми. Направо се чудех как да побера повече информация, няма преразказване тая работа.
Ето малко снимки на моята кучица Алира (не е черен ротвайлер, кане корсо е

Ииии едно кратко клипче на Уник.
Публикувано: 09 November 2009 - 07:51 PM
Опиши поне какво е направил за да върне играчката

Публикувано: 09 November 2009 - 10:36 PM
Опиши поне какво е направил за да върне играчката

Мястото е клуб Сириус, зад Музея Земята и хората, всяка събота и неделя, няма слънце, няма дъжд - хората и кучетата са там. Ако имаш желание и куче за спортна дресура - ще те научат.

Публикувано: 09 November 2009 - 10:47 PM
Но общо казано както аз го разбрах - според него има игри, в които кучето се поставя в конкурентна позиция на хендлера т.е "състезателни" и други, в които няма "мерене" между двамата. Конкретното куче има силно изявено чувство за притежание и присъстезателна игра, каквато е дърпанката на желания предмет се стреми да придобие предмета и придобие ли го - бяга, няма желание да се върне за "още" или дори да допусне да му се отнеме. Въпреки че досега веднага щом му се отнеме му се е дава отново да захапе и дърпа.
Иван препоръча да се ползва "несъстезателна игра" - т.е хвърляне и донасяне на желания предмет, без никакво дърпане, без залъгване и "мое си е, искаш ли го". Веднага щом донесе (заучавано на повод и фини корекции, много прецизно) предметът се хвърля. Но наистина беше работа с внимание към детайла, така написано може би звучи много логично и лесно, затова и не мисля, че мога да го опиша така както беше онагледено, но това беше принципът на действие общо казано.

За Мария

Публикувано: 10 November 2009 - 10:20 AM
Дог.бг за сириус все още няма даходя . Имах си познат тренер ама не сме се засичали вече 2 месеца и на края може и да прибягна до сириус . То е хубаво място ама една от причините за които не искам за момента да ходя е че трябва да си оставиш кучето изцяло в тяхните ръце и там няма "не искам това" - или учиш всичко което ти кажат или не си за там а има неща които се учат там които за мене са просто неприложими и не искам кучето да ги знае след като няма да ги приложи в реална ситуация а не искам да го учи само за "спорта" . Там си е написано точно и ясно - "Спортна дресура" . Но още малко и ще се прежаля и ще отида и аз :)
Публикувано: 10 November 2009 - 10:57 AM
Много ми е любопитно кое точно имаш предвид.....

Никога не обяснявай. Пред приятели не се налага, а враговете няма да повярват!
Публикувано: 10 November 2009 - 11:05 AM
Мога да ти дам пример - не знам как точно се нарича . Търсене - когато оставиш предмет и след няколко минути му кажеш да го намери . или следа . Такива работи . (просто аз нямам желанието да го науча на неприложими неща)
Публикувано: 10 November 2009 - 11:11 AM
наистина ....да не разваляме темата.

Никога не обяснявай. Пред приятели не се налага, а враговете няма да повярват!
Публикувано: 10 November 2009 - 12:06 PM
пп.А колкото до неприложимите неща....веднъж ми изпадна телефона ,карайки Дейзи с колело.Разбрах за това чак два часа по-късно като се прибрах.Естествено се върнах с нея и тя го намери.Освен това го маркира лягайки така както е учена.Иначе във високите треви както се беше търкулил и да го беше само подушила,нямаше да разбера.
Публикувано: 10 November 2009 - 12:43 PM

Впечатления могат да се напишат, но от това нищо няма да научите!Просто следващия път не изпускайте семинара!Тези, които наистина се интересуват от спортна дресура бяха информирани.Обява за семинара имаше още от август месец.

Публикувано: 10 November 2009 - 01:27 PM

Дарк 07.10.1998- 08.02.2010 /// Ата 07.10.1998- 26.07.2011
Тичайте волни, мили мои кученца...
Публикувано: 10 November 2009 - 01:34 PM
Публикувано: 10 November 2009 - 01:41 PM
Еййй, супер практичен пример

Публикувано: 12 November 2009 - 09:26 PM

Публикувано: 12 November 2009 - 10:10 PM
И сега,съжалявам че,не съм знаел по-рано за него.Този човек е енциклопедия.

Няма лошо куче,има лош стопанин.
Публикувано: 12 November 2009 - 10:27 PM
Сизър от своя страна има невероятния усет и помага на обикновените стопани с проблемни кучета.
Публикувано: 12 November 2009 - 10:31 PM
Ето едно клипче.
ПП: Писали сме едновременно.