Dog.bg Форуми : Куче уби 5-годишно момиченце в Разградско

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (5 Страници) +
  • « Първа
  • 3
  • 4
  • 5
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Куче уби 5-годишно момиченце в Разградско Инцидентът е станал на улицата, но кучето, нападнало детето не е уличн Оцени темата: -----

#81 Потребителят е офлайн   ssiberia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 16 April 2010 - 02:07 PM

Цитат(dog.bg @ Apr 16 2010, 07:51 AM) <{POST_SNAPBACK}>
...Показания освен очевидците дават кметовете на селото и общината Атике Ешреф и Ахтер Велиев. Двамата трябваше да са обвиняеми. Те са хората, които бяха длъжни да вземат мерки срещу кучетата... www.trud.bg

Аз съм прясно нахапана от домашно куче!
На 14.04.2010 г. сутринта, прибирайки се от разходка с куче, с нагръдник и на повод завързан за китката ми. С копие от регистрацията и от паспорта в джоба. Както винаги.
Бях нападната в гръб от домашно куче - непородисто, тип шаро, каракачанец с още нещо. Впоследствие съседи ми казаха, че е доведено от село и собственикът му се хвалел, че е много агресивно.
Аз не пуснах нагръдника на моето. Не му позволих да се бие. С другото куче беше някаква жена, която не смееше да го доближи и видимо се страхуваше от него. В резултат: Аз съм сериозно нахапана по лявата ръка, с която държах нагръдника на кучето си и левият крак /на нивото на нагръдника/. Кучето ми куца с предните крака въпреки, че не открих рани под козината. Казах й, че този път ще пусна жалба.
Вечерта до мен се доближи мъж, който ме блъскаше и ме заплашваше, аз да пускам жалби, пък той щял да ме бие. Чак когато спомена за жалби се сетих, че е свързано със сутрешната случка. В подробности няма да навлизам.
Имам медицинско и жалба в полицията. Четох, четох и подготвих жалби до кмет, еколог, РВМС, Столичен инспекторат и т.н. Остава да ги погледне юрист и да ги разпратя.
Не очаквам никой нищо да предприеме.
Съседите с кучета, като ме видят си ги хващат на повод, както никога досега. Някои недоволстват. Моето е кротко ... Моето е малко ... Моето е бебе ... Някои идват при мен видимо съчувстващи ми. Това е общественото мнение. Никой не е чел и никого не го интересува, че в гр. София кучетата се водят на повод и собственикът им е отговорен за тяхното поведение на обществено място и дали застрашават живота и здравето на хора и животни.
На отговорните за контрола на наредбата не им пука. Всичко е оставено на битово-съседска разправия. Докато се случи най-страшното: отрязаните крака на бабата, вследствие нахапване; разкъсано гърло на дете; откъснати полови органи на момченце, ... Винаги и само от домашни кучета /или дворни или както щете им казвайте/. Идва ред на медиите. Щастливи от новината?! Изопачено и цинично ни поднасят хорското нещастие.
За да се случи това, къде са контролните органи??? Къде е превантивният контрол?
Утре може същото или друго домашно куче да къса мръвки от мен и да ме обезобрази, а собственикът му да ме пребие или да лисне киселина в лицето ми. Защото съм посмяла да се позова на закона и да потърся защита /от кого ли?/.
На кого му пука!
Ще замажем нещата като убием някой и друг бездомен пес. Такива има достатъчно. Винаги удобните виновни без вина.

#82 Потребителят е офлайн   Athanna Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Интереси: древни езици и култури, литература, свирене на пиано, пеене, музика, писане (поезия и кратки форми), short movies making, фотография, фотообработка, рисуване, танцуване, white sensations, джаз, цветя и животни
Публикувано: 16 April 2010 - 02:13 PM

Какво ще въздаде една присъда, след като една от най- дълбоките, загадъчни, неописуеми, сакрални връзки: майка-дете вече е потрошена на парчета, сипещ се прах върху гроба на невинна душа?! Не и вътрешен мир. Вие знаете ли какво е да изгубиш дете или то да бъде под сериозна заплаха, знаете ли колко дълги нощи след това се питаш каква ли е щяла да стане, как ли е щяла да ти се усмихне когато си сам, да се сгуши в теб, да те прегърне... Ами не - повечето хора оттук сме млади и обикновено след такава новина само говорим и съдим. Кой е виновен. Този, онзи. Темата потъва в дълбока забрава, както и съзнанието - в дълбок сън.

Не мога да изразя с думи колко дълбока болка е това ти да загубиш своето дете и си мисля, че това е една доста по-глобална тема, която не засяга само кучетата вън, безотговорността на този и онзи, ала и нашата собствена (без)отговорност. Ние сме тези, които си седим и мълчим при всеки случай, в който нечие друго дете страда, нечие друго семейство страда. Нас не ни интересува нищо друго, освен нашето си собствено семейство, нашето собствено куче, нашето собствено дете. Живеем си нашия си живот, спим си в нашата действителност и заразяваме със същата тази сънена реалност семействата си. Ние имаме покрив над главата си и някаква храна, работим нещо, нашият живот е толкова уреден, че на нас такава трагедия не може да ни се случи. Не ни прави впечатление, ако някъде там, някакво озверяло животно атакува някакви си хора... Мълчим си. Нищо, че утре това дете може да е нашето си... А НИЕ какво правим като общество, цивилизовано общество!? Говорим как кметът е виновен. И органите на властта.

User's Signature

The best compliment they made me ever, is that we look very much alike with my dog.
~Athanna

#83 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 16 April 2010 - 02:21 PM

За трети път се вади стара информация - такава тема има отдавна.
Не ми е ясна целта. Може би поне да се слее И ТАЗИ със старата.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#84 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 16 April 2010 - 02:27 PM

Цитат(bushkata @ Apr 16 2010, 02:26 PM) <{POST_SNAPBACK}>
За трети път се вади стара информация - такава тема има отдавна.
Не ми е ясна целта. Може би поне да се слее И ТАЗИ със старата.

Информацията не е стара, днес е започнало делото и поради това има статия в Труд.

Ще обединя темите.

#85 Потребителят е офлайн   dora7511 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Фитнес,йога, източна литература,здравословен начин на живот...кучета и котки:)

Публикувано: 17 April 2010 - 10:49 PM

Кучетата на тази жена не са виновни , нито са особено зли.Просто са много, глутница...изтървала е контрола и бройката.Те действат вече като група, пазят територия, събуждат им се ловните инстинкти, нападат.....това не е било от глад.
И жената и управниците на селото носят вина.
User's Signature

Качена снимка

#86 Потребителят е офлайн   Baba Marta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 April 2010 - 07:42 PM

Променете заглавието на темата "Домашно куче уби 5 - годишно момиченце..." като не искате хората да се настройват срещу кучетата. Много жалко за детенцето, голяма трагедия. ca_003.gif

• (5 Страници) +
  • « Първа
  • 3
  • 4
  • 5
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни