JOSERA мнения? немска храна
Публикувано: 26 August 2013 - 09:17 AM
http://www.zoofast.b...15-p-14403.html
За това говори синият заек. Цените са наистина доста привлекателни, на някой марки са много по-ниски от тези в нашенските зоомагазини. Обаче, ако сте по-нетърпеливи и не ви се чака дълго за доставянето, винаги има от къде да си поръчате от България.

Публикувано: 26 August 2013 - 09:40 PM
Публикувано: 27 August 2013 - 09:29 AM
ние взимаме josera.. храната си е добра (тоест не е фалшива или нещо такова, пристига в оригиналната си опаковка..).. може да се плати с наложен платеж, тоест като ви дойде храната плащате на куриерите..

Публикувано: 08 September 2013 - 01:27 AM
Благодаря предварително :)
Публикувано: 13 September 2013 - 07:02 PM

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Welcome to yani4ka's zoo world :)

#88 Guest_Zartosht_*
Публикувано: 13 September 2013 - 08:16 PM
simona623, в 26 August 2013 - 09:17 AM, написа:
http://www.zoofast.b...15-p-14403.html
За това говори синият заек. Цените са наистина доста привлекателни, на някой марки са много по-ниски от тези в нашенските зоомагазини. Обаче, ако сте по-нетърпеливи и не ви се чака дълго за доставянето, винаги има от къде да си поръчате от България.

Симона, а ти обърнала ли си внимание какви са компонентите на тази храна:
"Състав: Птиче брашно, месно брашно, ориз, царевица, цвеклови влакна, птичи мазнини, мая, минерали, цикориево брашно, миди на прах."
Само два продукта от изброените имат място в храненето на кучето. Единият от тях е маята и то при условие, че е обяснено дали е сирищна мая или продукт на химически процес.
А в състава й на английски е написано - animal by-products, plant by-products
Публикувано: 13 September 2013 - 10:32 PM
Zartosht можете ли да ми кажете точно на кой вид сте прочели animal by-products, plant by-products?

#91 Guest_Zartosht_*
Публикувано: 13 September 2013 - 10:48 PM
yani4ka, в 13 September 2013 - 10:32 PM, написа:
Zartosht можете ли да ми кажете точно на кой вид сте прочели animal by-products, plant by-products?
Pri mene e silna burya. Nyamam internet. Poravya vruzka sus spicephon. Vtoriya post v nachaloto na temata. Nyakoi go be kachil na angliyski
Публикувано: 13 September 2013 - 11:11 PM
Да, доволна съм от храната, даже много. Ако ще и от кисели краставички да е направена.
Кучето ми е с чувствителен стомах и когато беше малък сменихме няколко храни. Единствено с тази се чувства добре - не повръща, нямал е разстройство без причина, енергичен е, дори в повече.
Хранех го с Роял канин, преди да мине на Йосера, уж че е по-хубава, много рекламирана марка, пък и уж лечебна за стомаха. Да, ама не, голям боклук е това Роял канина. Кучето ми беше с постоянно разтройство и повръщаше през ден, по едно време по няколко пъти на ден.
Хранеше се с Йосера и стомаха му се успокои, растеше си добре, енергичен и всичко беше точно. В началото и козината му беше много хубава, но после изведнъж стана ужасна. Проблемите започнаха при пролетната смяна на козина, оттогава косъма му загуби блясъка си, стоеше ужасно и продължи да пада много и след смяната. Така мина на друга марка гранули, от която също съм доволна, нямал е проблеми и със стомаха. След това, поради смяна на режима му и по моя преценка, мина на натурално. Готвя му всякакви меса с малко количество ориз, мазнина и някои пъти слагам по някой зеленчук. Добре се чувства кучето и с този вид храна, но проявява алергична реакция към някой от продуктите (не знаем към кои или поне не сме сигурни). Тази реакция се изразява в ужасяващи обриви по цялото тяло. Някои хора чак са се плашили от това колко много пъпки има и колко големи са те. Последния път бяха големи и твърди по гърба, а след ден се появиха и по-малки по корема. По наблюдения, появяват се, когато му давам пилешко или свинско. Ами, с Йосерата тези проблеми ги нямахме, затова съм доволна от нея и я препоръчвам. Единствения ни проблем се появи в последствие и беше с козината. Сега смятам да спра натуралното, защото много скъпо излиза с телешко, и да мина пак на гранули. Какви ще са още не съм решила със сигурност. Само заради козината му, не ми се иска да са Йосера.
Чела съм различни състави за едни и същи храни. Преди около месец четох разни мнения на хора, добри и лоши. В тези мнения тълкуват по свой си начин състава (мога да ги копирам, ако ги намеря) и естествено изказват своите впечатления и наблюдения. Има доволни, има и недоволни. Всеки решава как да си храни кучетата. По-добре с птиче брашно, отколкото само с пшеница, соя и оцветители. Ако семейството ти е закъсало или имаш голямо куче, пък едва свързваш двата края, по-добре е да храниш с Йосера, отколкото с по-скъпо излизащия Педигри или пък с кокали от масата да речем.
Моето мнение на потребител е, че храната е хубава, не перфектна и съвършена, но доста добра, особено в сравнение с някои други на същите цени. Препоръчвам я, особено на хора с финансови затруднения. Финансите на моето семейство също не са цветущи. Не казвам, че на всяко едно куче по света ще му се отрази добре, но нищо не пречи да се опита. Всеки има глава, да чете, да преценява възможностите си и да избира
Ето ви състава на Сенсито, с което хранех.
Composition:
poultry meat meal (poultry 12,8 %, duck 15 %); maize; rice; maize meal; sugarbeet pulp; poultry fat; poultry protein, hydrolised; sodium chloride; chicory powder; potassium chloride
http://www.josera.co...ensiplus&area=2
В някакъв немски форум, разни стопани изразяваха недоволството си, че 2/3 от месото е свинско. Не знам на кой състав да вярвам, затова просто гледам кучето как е. Забелязвам, че не само на моето куче храната се отразява добре.

#93 Guest_Zartosht_*
Публикувано: 13 September 2013 - 11:24 PM
simona623, в 13 September 2013 - 11:11 PM, написа:
Да, доволна съм от храната, даже много. Ако ще и от кисели краставички да е направена.
Кучето ми е с чувствителен стомах и когато беше малък сменихме няколко храни. Единствено с тази се чувства добре - не повръща, нямал е разстройство без причина, енергичен е, дори в повече.
Хранех го с Роял канин, преди да мине на Йосера, уж че е по-хубава, много рекламирана марка, пък и уж лечебна за стомаха. Да, ама не, голям боклук е това Роял канина. Кучето ми беше с постоянно разтройство и повръщаше през ден, по едно време по няколко пъти на ден.
Хранеше се с Йосера и стомаха му се успокои, растеше си добре, енергичен и всичко беше точно. В началото и козината му беше много хубава, но после изведнъж стана ужасна. Проблемите започнаха при пролетната смяна на козина, оттогава косъма му загуби блясъка си, стоеше ужасно и продължи да пада много и след смяната. Така мина на друга марка гранули, от която също съм доволна, нямал е проблеми и със стомаха. След това, поради смяна на режима му и по моя преценка, мина на натурално. Готвя му всякакви меса с малко количество ориз, мазнина и някои пъти слагам по някой зеленчук. Добре се чувства кучето и с този вид храна, но проявява алергична реакция към някой от продуктите (не знаем към кои или поне не сме сигурни). Тази реакция се изразява в ужасяващи обриви по цялото тяло. Някои хора чак са се плашили от това колко много пъпки има и колко големи са те. Последния път бяха големи и твърди по гърба, а след ден се появиха и по-малки по корема. По наблюдения, появяват се, когато му давам пилешко или свинско. Ами, с Йосерата тези проблеми ги нямахме, затова съм доволна от нея и я препоръчвам. Единствения ни проблем се появи в последствие и беше с козината. Сега смятам да спра натуралното, защото много скъпо излиза с телешко, и да мина пак на гранули. Какви ще са още не съм решила със сигурност. Само заради козината му, не ми се иска да са Йосера.
Чела съм различни състави за едни и същи храни. Преди около месец четох разни мнения на хора, добри и лоши. В тези мнения тълкуват по свой си начин състава (мога да ги копирам, ако ги намеря) и естествено изказват своите впечатления и наблюдения. Има доволни, има и недоволни. Всеки решава как да си храни кучетата. По-добре с птиче брашно, отколкото само с пшеница, соя и оцветители. Ако семейството ти е закъсало или имаш голямо куче, пък едва свързваш двата края, по-добре е да храниш с Йосера, отколкото с по-скъпо излизащия Педигри или пък с кокали от масата да речем.
Моето мнение на потребител е, че храната е хубава, не перфектна и съвършена, но доста добра, особено в сравнение с някои други на същите цени. Препоръчвам я, особено на хора с финансови затруднения. Финансите на моето семейство също не са цветущи. Не казвам, че на всяко едно куче по света ще му се отрази добре, но нищо не пречи да се опита. Всеки има глава, да чете, да преценява възможностите си и да избира
Ето ви състава на Сенсито, с което хранех.
Composition:
poultry meat meal (poultry 12,8 %, duck 15 %); maize; rice; maize meal; sugarbeet pulp; poultry fat; poultry protein, hydrolised; sodium chloride; chicory powder; potassium chloride
http://www.josera.co...ensiplus&area=2
В някакъв немски форум, разни стопани изразяваха недоволството си, че 2/3 от месото е свинско. Не знам на кой състав да вярвам, затова просто гледам кучето как е. Забелязвам, че не само на моето куче храната се отразява добре.
Така, отново имам интернет връзка и ще си позволя да добавя още нещо, като предварително заявявам, че нямам намерение да се впускам в коментари.
Първо, обръщам се към Вас, защото предполагам, че сте момиче, за което имам доста информация от човек, който е наш общ познат. Разбира се, ако не се заблуждавам.
Ще кажа само едно нещо.
През 2011 година в САЩ бе финализирано изключително обстойно световно проучване на качеството (пълноценността и възможно най-малката вреда) на всички световно известни марки храни за кучета. Накрая бе направена класация на тридесетте най-добре храни. Само ще вметна, че от известните на нашия пазар храни за кучета като качествени са посочени единствено Acana и Origen. Нито една, повтарям - НИТО ЕДНА друга храна, която се предлага на българския пазар не влиза в списъка на тридесетте.
Споменавайки двете храни, съвсем не искам да им правя реклама. Просто нямаше как да не ги спомена. Но ! Ако това вземе, че повдигне самочувствието на търговците на тези храни, може да напиша и какви са недостатъците им. На този свят нищо не е идеално!
П.П. Не ми споменавайте състав на някоя от храните на Йосера. Никога не съм хранил с Йосера, нямам и намерение да го правя. Аз съм избрал своята си храна, повече от 10 години храня кучетата си с нея, не казвам, че е идеалната, но просто ми допадна, не се отразява зле на кондицията на животните и си "стискам очите" за това, което в нея не ми харесва.
Публикувано: 13 September 2013 - 11:32 PM
Не оспорваме качеството на Акана и Орижен, но аз мога да Ви кажа не един човек който категорично не би хранил кучето си с тези храни, поради това че се отразяват ужасно на животното му.. Както казах храни бол, кучета различни..
Щом като не сте хранили и нямате намерение да храните с Йосера не мисля, че можете да коментирате от гледна точка на това как се отразява на животното. Както казах всеки може да види че състава и не е най-добрия възможен и може да реши дали да я пробва..
А бихте ли ни казали с каква марка храна храните..10 години на са малко време да храниш само с една и съща храна и все още да си доволен от нея..

Публикувано: 13 September 2013 - 11:44 PM
Класации не ме вълнуват. Акана пробвах за малко преди и не ми хареса, просто на моето куче не се отрази добре. Вярно, че беше насипна и не е сигурно дали закупената от мен храна наистина беше въпросната Акана. Не съм изключила възможността в бъдеще да я пробвам в пакет, а не насипна.
Йосерата му се отразяваше добре. Естествено, че не е перфектна, но и аз си затварям очите за недостатъците. Како казах, не само на моето куче му влияе добре храната. Мога да копирам още мнения на различни хора, в различни теми в този форум и естествено всеки може да си намери още много в интернет. Към храната се насочих главно от мнения на ShiBumi_GirL.
От общият ни познат, може би знаеш, че кучето ми повръща само от парченце кренвирш. Значи тази кучешка храна е по-добра от много други човешки.

#96 Guest_Zartosht_*
Публикувано: 13 September 2013 - 11:47 PM
simona623, в 13 September 2013 - 11:11 PM, написа:
В състава е казано:
Брашно от птиче месо. Въпросът е от какви птици – има разлика дали ще са кокошки или пуйки.
Да приемем, че 12.8% poultry е кокоше. Защо обаче е необходимо да се включва 15% от патица.
Царевица – изключително неподходяща и не виждам посочен % на участие в дажбата.
Царевично брашно – също, дори нещо повече – още по-голямо обременяване на дажбата.
Захарно цвекло – защо именно от цвеклото ще се набавят захарите. Отчита ли се високото съдържание на влакнини втях.
Мазнина от птици – защо, при условие, че гранясват много бързо.
Птичи протеин – как е добит.Означава ли това, че да кажем имаме изсушено и превърнато в брашно чисто птиче месо.
И накрая - не ме разбирайте неправилно. Коментарът ми е негативен, защото информацията при повечето храни е почти 100% подвеждаща.
Но както казах някъде по-горе и аз храня с гранули, нищо чудно да са и с по-лошо качество от тези, но в случая се водя от принципа, че не трябва да се вманиачваме толкова много при условие, че самите ние ядем вече почти тотални химии.
#97 Guest_Zartosht_*
Публикувано: 13 September 2013 - 11:53 PM
simona623, в 13 September 2013 - 11:44 PM, написа:
Обърнах се към Вас, защото прецених, че си заслужава. Просто не пишете като папагал, а разсъждавате. Ако ползвате английски език, нашият общ познат ще Ви каже къде може да се регистрирате и да прочетете фрапиращо негативни данни за храните, с които храним нашите кучета.
Колкото до кренвирша, за мене това е един от най-големите боклуци, посочени като продукт за хранене. Аз не ям кренвирши, на котките си не давам кренвирши, на кучетата също. Ако видите как се получават кренвиршите и колко много химия се вкарва вътре, сигурно ще си изповръщате червата.
Публикувано: 14 September 2013 - 12:08 AM
Аз въобще не се вманиачавам. Не храня с марка номер едно във всички класации. Просто гледам кое как влияе на кучето ми.
Мисля, че ми е казвал къде да се регистрирам. И се регистрирах, четох малко, но по други теми, после бях леко възпрепятствана и не видях писмото, че трябва да дам някаква информация за мен на време и регистрацията ми бе изтрита. От тогава се каня да се регистрирам пак, но както се вижда, не съм го направила още.

Публикувано: 14 September 2013 - 12:15 AM
simona623, в 13 September 2013 - 09:44 PM, написа:
.След като не сте убедена каква е била храната тогава няма как квалифицирате и да давате мнение относно нея.
П.П.Не съм вносител на акана изобщо не работя в тази област,нито съм представител на шампион пет фуд/ да не си помисли някой,че правя реклама/,откакто е навлязла на нашия пазар храня с нея,тъй като питовете и подобни се славят с какви ли не алергии и съм доволна.Говоря за голям брой кучета,не за едно и две.Аз лично си имам мнение относно храните и не го налагам,смятам че качественото е малко по скъпо,но след това излиза евтино за сметка на дългогодишен здравословен живот за любимеца ми.Давам прост пример: куче 27 кг,яде 270 грама на ден,разделено на два пъти,като пари ми излиза,зависи от кой вид акана,но е от 1.40лв/класическа серия/ до 2.00лв.грейн фрий.Това е от мен,бъдете живи и здрави и Вие и любимците Ви.

#100 Guest_Zartosht_*
Публикувано: 14 September 2013 - 07:34 AM
simona623, в 14 September 2013 - 12:08 AM, написа:
Нямам предвид форума за който говориш.
Имам предвид друг, където има информация само от световно известни специалисти в съответната област.
Аз го регистрирах там, но той до момента е влизал само веднъж. В момента има други проблеми и едва ли му е до форуми.