shifter, в 16 October 2013 - 04:45 PM, написа:
Ще се повторя, че специално сравнението с цветните боклуци е нереално - качеството на Josera е в пъти по-добро от тези цветни боклуци. Лично според мен е по-добро от други сходни в същия клас и нямам предвид цветните боклуци. И споменаването "само като факт" на храната за добитък е оправдание и половина: ако беше само като факт, щяхте да го формулирате другояче. Просто за вас ние ряпа ядем, явно.
За цената - ами не знам откъде го взимате и не ме интересува - всеки си търси изгодни условия. Отваряме интернет и гледаме средната цена в зоомагазините: 130 кинта за 15 кг. чувал. Йей

Дали те са по-добри от посочената от вас марка? Не знам, не съм я пробвала, но при равни други условия ще купя примерно Ардън Грейндж, защото за същата средна цена по магазините ще получа супер-качество. И трудно ще ме убедите, че в сравнение с посочения по-назад в темата състав на Флатазор, Ардън Грейндж примерно не е с класи по-добър за кучето ми.
Темата за качеството на храни, произвеждани за българския/източноевропейския/руския пазар и за западния е дъвкана много и не й е тук мястото; дали изобщо е доказуемо или е градска легенда... сложна работа. Нормално е заводът в Русия, Румъния, Сърбия и заводът във Франция да имат (драстични) разлики - икономията е майка на крадването. Но икономия от произведена в западен завод храна за нашата част на света... ... ... И не, НЕ МОЖЕ да се отиде в завод и да си поръчате "1 или 100 или милион" чувала от дадена марка, ама с окастрена рецепта за окастрена цена: това е разваляне на имиджа на марката и в нормалните страни никой няма да се съгласи. Та дори и в Източния блок вече става проблемно.
Та... стига вече.
Josera е една от много добрите храни в собствения си ценови клас и не претендира за нищо друго, за разлика от МНОГО други марки. Много храни със сходен състав се предлагат на двойни и тройни цени от производител. Тъжна работа.

1.2.3.4
Така аз доколкото си спомням в Метро боклуците дето продават за храна за куче са 40-50лв. 15-20кг.... нали, Йосерата съм я купувал за 60-65лв. та както го казах вече веднъж, ще се повторя, дали ще дам 40 или 60лв. за мен е ВСЕ тая! И двете са некачествени. :) ПО МОЕ МНЕНИЕ. А мнението си е субективно нещо.
Аз акана и орижен не съм коментирал или другите марки, които ми цитираш, защото не съм ги пазарил и кучето не ги е консумирало. Ползвал съм нутрамите, и споменах, че няма кой знае каква разлика според моите скромни наблюдения. Защо - ами защото е супер прехвалена в БГ, супер рекламирана и набиват това GRAIN FREE в очите ми, а не видях драстична разлика. Кучето ми и с едната и с другата серее едно и също, тича по 20-30км на ден, енергично е, щастливо е и яде 150-200гр/ден.
А аз ти казвам, че това с марките и пазарлъка и промяната в качеството е така! Разликата е огромна. Ако искаш ми вярвай, каквото искаш мисли.
Явно или не пиша на български, или не знам какво става, но ще го кажа така да бъда 14458585858% разбран.
1. Йосера е храна, която аз лично не бих почетвъртил да закупя.
2. Йосера е качествена храна за ценовия си клас и САМО до там!
3. За мен не си заслужава парите. за 10-20лв. отгоре или същата сума може да се намери по-добра!