Dog.bg Форуми : Агресия, доминантно поведение

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (93 Страници) +
  • « Първа
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Агресия, доминантно поведение Оцени темата: ***** 4 Гласове

#1021 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 22 June 2010 - 03:39 PM

Показване на мнениетоno_brain, в 20 June 2010 - 08:40 PM, написа:

Незнам дали това е точната тема но тук ще споделя за проблема си. Значи страдаме от свръх радост. :ab_041: Майка ми се прибира от работа, кучо започва да лае,да скача, да препикава.На мен никога не ми се е радвал така защото съм го научила като се прибера да седи отстрани, нито лае нито нищо, но като се прибере майка ми или брат ми, направо пощурява. Пробвали сме без да му се обръща внимание-не става, да се слага коляно пред него за да може като скочи да се удари и да спре. Пак не става. Някакви идеи? ;д Също така съм пробвала и с команда. Попринцип 'седни' е знае най-добре и винаги е изпълнява. Еми в такива моменти на радост просто не чува. Викам ли викам, няма братче... радва си се, опикава всичко и след 5 мин мирясва. ;д

Ако те,при влизане у вас,започнат да му се радват,дори да му говорят само,то неминуемо отреагира с възбуда.Знае кой го обича,радва му се,глези го или дори лигави и изпада в еуфория,че е пристигнал.Ако те влезнат през вратата и се направят,че той не съществува,или поне в началото са спокойни и по някое време му кажат нещо благо или го погалят,то тогава тяхното поведение ще рефлектира аналогично върху кучето.Арес лежи и не отреагира,когато аз или каката се прибираме.Само с периферията чака кога ще минем покрай него през коридора и веднага вдига заден крак,за да почем да го чешем по корема.Или ни посреща със снишена глава,прибрани назад уши и свалена опаша,която размахва от радост.Идва ми първо да го нацелувам и намачкам,но си налагам да се съблека,събуя,пооправя малко и тогава чак да му обърна внимание и той чинно си чака реда.Но това се постига и с време-младите и незрели още кучета са по-емоционални.
User's Signature

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....

#1022 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 June 2010 - 03:46 PM

Искам да поздравя прекрасните специалисти,работещи по този сайт-просто нямам думи и от ден на ден става.....но комент!!!Нерви да имаш само.Не се извинявам за празните си постове-перфектната организация и функционалност нека да оберат овациите.Извинявам се само за офф-а!
User's Signature

#1023 Потребителят е офлайн   no_brain Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 June 2010 - 07:13 PM

Показване на мнениетоАриел, в 22 June 2010 - 01:44 PM, написа:

Показване на мнениетоno_brain, в 20 June 2010 - 08:40 PM, написа:

Незнам дали това е точната тема но тук ще споделя за проблема си. Значи страдаме от свръх радост. :ab_041: Майка ми се прибира от работа, кучо започва да лае,да скача, да препикава.На мен никога не ми се е радвал така защото съм го научила като се прибера да седи отстрани, нито лае нито нищо, но като се прибере майка ми или брат ми, направо пощурява. Пробвали сме без да му се обръща внимание-не става, да се слага коляно пред него за да може като скочи да се удари и да спре. Пак не става. Някакви идеи? ;д Също така съм пробвала и с команда. Попринцип 'седни' е знае най-добре и винаги е изпълнява. Еми в такива моменти на радост просто не чува. Викам ли викам, няма братче... радва си се, опикава всичко и след 5 мин мирясва. ;д

Ако те,при влизане у вас,започнат да му се радват,дори да му говорят само,то неминуемо отреагира с възбуда.Знае кой го обича,радва му се,глези го или дори лигави и изпада в еуфория,че е пристигнал.Ако те влезнат през вратата и се направят,че той не съществува,или поне в началото са спокойни и по някое време му кажат нещо благо или го погалят,то тогава тяхното поведение ще рефлектира аналогично върху кучето.Арес лежи и не отреагира,когато аз или каката се прибираме.Само с периферията чака кога ще минем покрай него през коридора и веднага вдига заден крак,за да почем да го чешем по корема.Или ни посреща със снишена глава,прибрани назад уши и свалена опаша,която размахва от радост.Идва ми първо да го нацелувам и намачкам,но си налагам да се съблека,събуя,пооправя малко и тогава чак да му обърна внимание и той чинно си чака реда.Но това се постига и с време-младите и незрели още кучета са по-емоционални.
Точно сега като прочетох се сетих, че като се прибере майка ми /попринцип тя много рядко го гали и не му обръща много внимание/ й хапи краката сякаш иска да й привлече вниманието и тя да му се радва. Вече ми стана ясно защо се радва на брат ми, тъй като той като се рибере веднага почна ' Ръфи, какво павиш бе Ръфи' и да му се лигави. :ab_041:

#1024 Потребителят е офлайн   unique Икона

Публикувано: 24 June 2010 - 02:46 PM

Здравейте. Ще ви помоля за съвет и помощ относно поведението на нашия любимец. Родителите ми имат кокерче на 10 месеца. Още от бебе постоянно хапеше и гризеше всичко. Сега вече порастна и хапането на родителите ми е съпроводено с много страшно ръмжене. Не се поддава нито на команда 'Не', нито на удряне с вестник. Гризе столовете и каквото докопа. По принцип повече слуша майка ми. Тя го научи да не влиза във всички стаи, но като цяло е своенравен. Хапе ги като го бършат след разходка, като му слагат и махат каишката и ръмжи. Ако му се скарат започва да лае.

Към другите кучета е много добър и не проявява абсолютно никаква агресия. Преди това също имахме кученце дълги години и просто беше коренно различно от кокерчето.

Много ще съм ви благодарна ако ни дадете съвет. Родителите ми много обичат животните и искам да им помогна, за да не стане така че малкият палавник да 'им се качи на главите'. :dog:

#1025 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 June 2010 - 11:01 PM

А това кокерче знае ли,че е куче?Дават ли му да ходи по мебели,да спи на легло,кога и къде го хранят,глезят ли го,наказват ли го-не с бой,а психолигически?При захапване как процедират като наказание и позволяват ли си да го ударят с ръка?Кучето ги доминира и се изживява като Алфа.При непослушание да го респектират като направят хватка с пръсти,сякаш майка му го захапва като наказание по врата и да го държат в подчинение,докато се кротне,спре да се съпротивлява и се отпусне.И така при всяко неподчинение.Да поработят с него за команди и да му угаждат само,ако той е изпълнил нещо.Да свикне да не минава никога пръв през врата,да не яде заедно или преди тях и само от паницата си,никакво носене на ръце,освен ако не е каталясал или болен нещо.Ако това не даде ефект до две седмици,обърнете се към специалист.Но...и там обучението на едно куче няма да мине с курс на обучение и на неговите стопани.Все пак те са му позволили да им се качи на главата и те трябва да знаят как да го реабилитират после сами.
User's Signature

#1026 Потребителят е офлайн   unique Икона

Публикувано: 25 June 2010 - 09:11 AM

Благодаря ти за отговора.
Тъй като преди това много години имахме един много обичан сладур, знаем кои грешки не се допускат още от самото начало.
Просто кокерчето още като взехме беше много палаво (да ни е жив и здрав) и хапеше своите братчета и сестричета.
Ако го удрят е само с вестник. Той си яде само от купичката и никога не си позволяваме да му даваме нещо от масата.
Ще опитаме пак като направи някоя беля да го хванем за вратлето. Само съжалявам, че не можахме да го научим на команда 'не', но дано не е късно още.
Ще се радвам на всеки съвет, който ни дадете как да научим малкия палавник на команда 'НЕ'. На този етап смятам, че е много важно да изпълни това и да не прави нещата, които са забранени.

#1027 Потребителят е офлайн   Katt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 June 2010 - 01:33 PM

Здравейте.Имам женски пекинез на година и половина.Кучето ми показва агресия към мен не от скоро,но напоследък започва да става сериозно.Ако си е легнала да дреме и ако се опитам да я целуна ме изръмжава а понякога дори захапва,но не на шега.Не веднъж ме е хапала понякога дори по лицето :dh_188: .След такъв инцидент извиквам: Чери,Не и се сърдя,игнорирам я.Но напоследък започва все повече да ме плаши.Вчера се случи нещо което ме накара да се замисля дали не е време да предприема нещо.Разхождахме се както всеки ден заедно с Цецко(бездомен).Всеки ден минаваме по тези поляни и всеки ден я пускам там да побяга.От едната страна на поляните има магазини и детска площадка от другата улица.Досега никога Чери не е ходила към тази улица.(всъщност подредени са,улица по която рядко минават коли,след това разделителна поляна и страшно натоварена двупосочна улица).Вчера Чери реши да отиде към улиците.Уплашена извиках:Чеери Неее,но знаех,че ако тръгна към нея тя ще пресече без да се замисли.Запазих самообладание и казах спокойно:Чери,ела тук,но тя ме погледна,оплези език и се засили към улиците.Пречерня ми.За мое нещастие Чери реши да спре по средата на улицата и да се ''надупи'' за игра.Добрече(слава на Цецко) прие поканата и се засили към нея.Пресякоха улицата,побягнах към тях.(от другата страна има още улици и къща с бая настървен ротвайлер който се чуди с кое нахално пале да закуси).Имах чуството,че или ще я блъсне кола или чичко ротвайлер ще закуси с нея.Знам,че не трябва да бягам към нея,така,че вървах бавно доакато тя душеше тревата.Скочих отгоре и и я хванах.Идваше ми да я нацелувам,но знам,че така все едно казвам:Браво Чери,браво! така,че я вдигнах и и казах сериозно:Забога Чери,какво правиш.Лошо,момиче,ужасно момиче!Не!, и я пернах по главата.След което и сложих повода и се прибрахме до у нас в команда редом без право да души тревата или да се заплесва на страни.Когато се прибрахме я оставих до врата и за мое учудване тя отиде само да пие вода,а друг път започва да бяга из къщи мръсна и ме докарва до лудост.Докато я миех и четох едно ''конско'',но колко ли е разбрала от думите ми.Цяла вечер я игнорирвах,не си играх с нея след банята и а го прявя всеки ден,не и дадох да спи върхо блузата ми.За мое учудане си изяде всички гранули,нещо което прави много рядко.Вечерта беше легнала на леглото ми и когато видя,че идвам да си лягам чино се премести в края на леглото.Днес цяла разходка беше на повод,но накрая реших,че е слушала и я пуснах да играе с Цецко.Да ама отнво пресече улица,този път по малко,но не помалко опасна.Преди малко беше на земята реших да я гушна и само докато я хванах започна да се мята,да ръмжи и хапе.Без да се замисля я хванах и обърнах по гръб докато се успокои и след това я оставих и игнорирах.
Искам да помоля за съвет защото кучето определено ми се е качило на главата.Знам,че темата е точно за това,но моляви кажете кое точно да прочета,кое е за моя пробем.Много обичам кучето си и не искам да я удрям.Благодаря предварително.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#1028 Потребителят е офлайн   Katt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 June 2010 - 06:32 PM

Ето как я горигирам когато покаже агерсия към мен.Чери лежи,отивам да я гушна и тя ме изръмжава,казвам силно:Шъттттттттт,тихооо!и тя млъква.Чери прави нещо и решавам да я гушна,тя се опитва да ме захапе и започва да ръмжи,обръщам я по гръб и я държа докато не млъкне след което я пускам.Започва все по малко да ми се зъби.Подходящо ли я коригирам?Мисля да започнем да учим нови команди(знае само седни).
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#1029 Потребителят е офлайн   tigi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 June 2010 - 09:12 AM

Здравейте всички!
Имам проблем с Нанук, който сериозно ме безпокои.
Гледам я от 2.5 месеца, тя е но около 4 години. Свикна със семейството ми и определено ме е приела за лидер. Слуша ме много и изпълнява командите ми.Първият месец ме ръмжеше и трудно се подчиняваше, но постигнах много и сега правим процедури като ресане и къпане без никаква съпротива. Но! Напоследък проявява агресия към хора и кучета. И тъй като всички нейни емоции са свързани с ръмжене, не мога да различа кога предупреждава, че ще ухапе. Първия ухапан беше приятелско хъски в дома ни, нанук пазеше храната си, но той никак не проявяваше интерес към купите, не му разрешаваше да се разхожда из стаите.
Втората жертва беше стопанката на въпросното куче Арес, а случката навън в кучешкото заграждение. Нанук се беше поразлаяла по другите кучета, а Ира и каза "не" застанала пред нея права. За секунди я захапа от вътрешната страна на бедрото, прожули кожата и и остави огромни синини.
И последния за сега случай е с гостенин в къщи, който спокоъно я галеше. Тя приръмжаваше, но често го прави и от удоволствие, но в един момент го захапа силно по ръката, единия от зъбите и проби доста плътта и шурна много кръв. Изведох я от стаята, беше озверяла, дърпаше се и оголвоше зъби, наказах я да стои сама. Приемам съвети всякакви. На първо време днес ще и купя намордник. За друго не се сещам...
Ето и темата от сайта за Нанук http://forum.dog.bg/..._1&#entry831321
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка
"В най-ледената нощ,когато звездите изчезнат от небето и мрак поледи самотното иглу,само бялото куче с очи като полярен лед ще премине през прага на душата ти и човешкото зло ще те напусне...Завинаги."

#1030 Потребителят е офлайн   Tali Икона

• EVERLASTING
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 26 June 2010 - 11:02 AM

Да няма скрита рана или нещо да я боли... Ние имаме подобен период (не с чак такава агресия, слава Богу)...
Нашето се дължи първо на вече излекуван Отит и закъсняване на разгонване поради стреса от Отита... Замислете се?
Предполагам красавицата е кастрирана, т.е. сигурна съм!
Просто не е възможно да има агресия, и да няма причина. Замислете се, отидете на ветеринар... Проблема може да не е поведенчески, ами да е поради здравословно неразположение... Дано да съм помогнала по някакъв начин с тази идея...

Поздрави и Успех!

#1031 Потребителят е офлайн   tigi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 June 2010 - 11:13 AM

Няма никакъв здравословен проблем. По-скоро е изключително доминантна с териториална агресия и е много ревнива.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка
"В най-ледената нощ,когато звездите изчезнат от небето и мрак поледи самотното иглу,само бялото куче с очи като полярен лед ще премине през прага на душата ти и човешкото зло ще те напусне...Завинаги."

#1032 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 June 2010 - 11:18 AM

Показване на мнениетоTali, в 26 June 2010 - 11:07 AM, написа:

Да няма скрита рана или нещо да я боли... Ние имаме подобен период (не с чак такава агресия, слава Богу)...
Нашето се дължи първо на вече излекуван Отит и закъсняване на разгонване поради стреса от Отита... Замислете се?
Предполагам красавицата е кастрирана, т.е. сигурна съм!
Просто не е възможно да има агресия, и да няма причина. Замислете се, отидете на ветеринар... Проблема може да не е поведенчески, ами да е поради здравословно неразположение... Дано да съм помогнала по някакъв начин с тази идея...

Поздрави и Успех!

Арес бе цял месец с отит и освен да намали игрите и храната-не е имал поведенчески проблеми.Нанук развива териториална агресия,или по-скоро вече я проявява.Покрай осиновяването и Тиги задължително я води на ветеринарен преглед,дори мисля,че е и кастрирана,понеже има белег от маркировка на ухото си.Проблемът,според мен,се корени в липсата на социализация от първите и собственици-кой знае какво е било миналото и.Показвам и силата на агресията и спрямо мен.
User's Signature

#1033 Потребителят е офлайн   Tali Икона

• EVERLASTING
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 26 June 2010 - 11:29 AM

Не мисля, че е териториална, защото не я проявява само вкъщи, ами и на кучешката поляна и т.н...
Нанук на колко години е всъщност?
Около две годишна възраст (и след) кучетата съзряват и е възможна промяна в характера... Търсете логичната причина, какво я предизвиква, кога се появява агресията, обстоятелства, шумове, действия... всичко...
Но пак казвам, не мисля, че е териториална или поне не само! Заведете я на вет. лекар!

Типове агресия;
http://gringo999.dir...116ee8eb9186d62

#1034 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 June 2010 - 11:48 AM

Агресията и се проявява при:1)минаване само покрай купата и с храна или покрай леглото,на което лежи;2)при влизане на ново куче в клетката и както си лежи кротко-се хвърля към вратата да го лае;3)ако кучета си играят дори на метър до нея-почва да ги ръмжи,после се втурва към тях да ги лае. Това поведение в никакъв случай не е правокирано от евентуален здравословен или хормонален проблем.Не е работено с нея,докато е била още малка.Тя е затворена в себе си-тиха и дълбока вода,която изригва на моменти с агресия.Има нужда от специалист по поведенчески проблеми при кучета.
User's Signature

#1035 Потребителят е офлайн   HRISI_1084 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 June 2010 - 11:08 AM

Имам нужда от съвет :dh_188: .Моят калпазанин,кокер на почти 3 год.,не дава друго куче да си качи лапите върху мен.За по-просто скорошна история,разхождаме се ,той вързан,надупва се за нуждичка,в това време виждам мъж с пит ,което е пуснато.Навеждам се да събера каквото там е сторил и пита вече е долетял до нас,следва душене,въртене на опашки ( което за моя е рядкост),аз естествено започвам:"Ей,сладурано,много си хубава" и питката в радоста си ми скача с предни лапи ,за да я погаля,в този момент кокера ми вече е върху гърбът й и я избутва,сръмжава я и до там.Човека дойде повървяхме малко заедно,Чочо не прояви повече агресия към нея.Това е всеки път,когато друго куче се доближи до мен и ми се качи.Викам си от една страна добре,защитава ме,но от друга,аз не смея да помачкам чуждо куче,че моя се разлютява,когато кажа "не" се дръпва,но застава с гръб към сцената ,в която аз мачкам не него,а друг и е един такъв "сърдит".
Като цяло,само аз се занимавам с него,разходките ни представляват игри между нас двамата,така ми е по-приятно,не ходим при другите кучета да го пусна и той да търчи с тях( до 1 год и половина така беше),а сме двамата само.Грешка?Дължи се на факта,че той самият не му е интересно да си играе с други кучета,като е сред тях само души и пак е залепен за мен,все пак те не могат да му хвърлят топка:).Не мога да кажа,че не е социализаран,ако просто върви с друго куче няма проблеми,но ако другото започва да го бута за игра,да иска да му взима топката,да го обдушва по-дълго време,определено не е очарован и ги сръмжава.Дори при среща с друго куче,не проявява емоции,само дреме,подуши и отминава,изключително рядко размахва опашка.Та затова си играем двамцата.В тези моменти цялото му внимание е съсредоточено върху мен.Друго ако има значение,ако срещна някой на пътя,той реагира според моите реакции,ако му се зарадвам или съм положително настроена,върти дупе към човека,все едно са първи прители,но ако съм несигурна и той е така,даже не иска да го пипнат ; у дома същата работа,ако аз позволя на някой да влезе,няма проблеми,но ако ме усети,че не искам лае,ръмжи.О,и към котето е така,ако Малчо започне да ме "меси",Чочо идва сяда гледа с глава на една страна и ако се включи и мъркане( което е доста силно) започва да скимти и ако не го отпратя,изръмжава котето.
Пиша всичко това за да се добие представа за отношенията ни,до някъде.Социализацията ли е проблема,доминатност ли,как да го разреша?
Благодаря предварително :ae_085:
User's Signature

Качена снимка

#1036 Потребителят е офлайн   tigi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 July 2010 - 10:31 AM

Здравейте всички! Пиша най-вече заради всички лели на Нанук, които са притеснени за нея и проявите и.
Нучка прекара 4 дена в ТВУ-то на Галядогс, и никога не съм предполагала, че ще има такъв резултат. Не че се съмнявам в Галя, но не ми се е налагало да ползвам такъв род услуги.
Та за четири дена там, успяха да изкоренят някои, всъщнос до тук всички вредни навици. Спря да се бута пред мен по вратите на влизане и излизане, с едно "не" я спирам в крачка да се качи на дивана, на вратата чака да и откача повода, вече не ръмжи на другото ми куче, на кучешкото ограждение минават през нея, около нея, само на главата и не се качват, а тя не лае и е спокойна, дори започна да проявява интерес към себеподобни. С една корекция и "не", ляга на земята смирена и чака следващата ми команда или желание. За хапането нищо още не мога да кажа, но предполагам си е научила урока.
Изобщо...няма такова куче!
Толкова ми липсваше докато я нямаше, но благодаря на Галя, че я има!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#1037 Потребителят е офлайн   radusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 July 2010 - 11:17 PM

Здравейте,

Имам Джак ръсел териерче на 2 месеца, което проявява доминантен характер :(
По време на "игра" се стреми да хапе непрекъснато ръцете, краката ми, и общо взето навсякъде до където има достъп! От няколко дни хапането е съпроводено и от ръмжене, дори се случва и да ме лае!
Не го допускам да спи при мен на леглото, но спим в една стая и няма вечер, в която да се наспя нормално.. събуди ли се се започват опити да се качи при мен, първоначално съпроводени със скимтене, а в момента скимтене и веднага след като види, че не въряи работа започва да ръмжи и дори да лае! В тези моменти се принуждавам да стана и да седна при него на земята за да го осмиря, при което той започва да ме хапе... знам, че е грешно и че не трябва да му обръщам внимание, но в съседната стая спи 2 г. дете и не искам да го събуди със скимтежите и лая си!
Проблем е също и, че прилага опитите си за хапане и с/у детето....
Моля ви кажете какво да правим :( много ме е страх да не се превърне в онези кучета, които излъчват злоба и неконтролируемост :dh_188: !
А ако знаете какъв ми е сладур и колко много го обичам......

#1038 Потребителят е офлайн   vinek Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 18 July 2010 - 11:47 PM

Купи му уграчки да се забавлява,кожените кокалите лично на нас са ни много полезни за гризане, щом има кокали не ми хапе палците(малкото куче), а голямото и до ден днешен си ги гризе с голямо удоволствие, като наркотик им действат........опитвай се да го измаряш повече за да спите и двамата вечер :))))))))))
Успех
User's Signature

In a moment of peace
http://vbox7.com/play:0c7b79a9

#1039 Потребителят е офлайн   radusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 July 2010 - 10:40 AM

Показване на мнениетоvinek, в 18 July 2010 - 11:52 PM, написа:

Купи му уграчки да се забавлява,кожените кокалите лично на нас са ни много полезни за гризане, щом има кокали не ми хапе палците(малкото куче), а голямото и до ден днешен си ги гризе с голямо удоволствие, като наркотик им действат........опитвай се да го измаряш повече за да спите и двамата вечер :))))))))))
Успех

Затрупан е с играчки, има и кожен кокал но почти не му обръща внимание :dry:
А относно измарянето, имаме двор и малкия тича като ненормален поне по 1-2 ч. на ден - всеки път като се събуди го пускам там да подивее малко :dog: така, че едва ли е от това :((( Просто иска да се наложи и той да командва кога, къде и как!

#1040 Потребителят е офлайн   Anuk Икона

• северен вятър
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 19 July 2010 - 03:54 PM

Показване на мнениетоtigi, в 17 July 2010 - 10:36 AM, написа:

Здравейте всички! Пиша най-вече заради всички лели на Нанук, които са притеснени за нея и проявите и.

беше ми се свило всичко
диването с диване...
тиги - нЕма да я държив лабаво
Анук - ако и отпусна края и ми се качва на главата - и за нея съм ползвала конскултаций
не сме стигали до ТВУ :smile: - ама научих доста неща
без да се усетя беше пренаредила глутницата удома и взе, че реши - Аз съм шефа - да ама не
и въпреки всичко - ползва всяка възможност - да покаже - аз съм N1

• (93 Страници) +
  • « Първа
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема