Имам нужда от съвет

.Моят калпазанин,кокер на почти 3 год.,не дава друго куче да си качи лапите върху мен.За по-просто скорошна история,разхождаме се ,той вързан,надупва се за нуждичка,в това време виждам мъж с пит ,което е пуснато.Навеждам се да събера каквото там е сторил и пита вече е долетял до нас,следва душене,въртене на опашки ( което за моя е рядкост),аз естествено започвам:"Ей,сладурано,много си хубава" и питката в радоста си ми скача с предни лапи ,за да я погаля,в този момент кокера ми вече е върху гърбът й и я избутва,сръмжава я и до там.Човека дойде повървяхме малко заедно,Чочо не прояви повече
агресия към нея.Това е всеки път,когато друго куче се доближи до мен и ми се качи.Викам си от една страна добре,защитава ме,но от друга,аз не смея да помачкам чуждо куче,че моя се разлютява,когато кажа "не" се дръпва,но застава с гръб към сцената ,в която аз мачкам не него,а друг и е един такъв "сърдит".
Като цяло,само аз се занимавам с него,разходките ни представляват игри между нас двамата,така ми е по-приятно,не ходим при другите кучета да го пусна и той да търчи с тях( до 1 год и половина така беше),а сме двамата само.Грешка?Дължи се на факта,че той самият не му е интересно да си играе с други кучета,като е сред тях само души и пак е залепен за мен,все пак те не могат да му хвърлят топка:).Не мога да кажа,че не е социализаран,ако просто върви с друго куче няма проблеми,но ако другото започва да го бута за игра,да иска да му взима топката,да го обдушва по-дълго време,определено не е очарован и ги сръмжава.Дори при среща с друго куче,не проявява емоции,само дреме,подуши и отминава,изключително рядко размахва опашка.Та затова си играем двамцата.В тези моменти цялото му внимание е съсредоточено върху мен.Друго ако има значение,ако срещна някой на пътя,той реагира според моите реакции,ако му се зарадвам или съм положително настроена,върти дупе към човека,все едно са първи прители,но ако съм несигурна и той е така,даже не иска да го пипнат ; у дома същата работа,ако аз позволя на някой да влезе,няма проблеми,но ако ме усети,че не искам лае,ръмжи.О,и към котето е така,ако Малчо започне да ме "меси",Чочо идва сяда гледа с глава на една страна и ако се включи и мъркане( което е доста силно) започва да скимти и ако не го отпратя,изръмжава котето.
Пиша всичко това за да се добие представа за отношенията ни,до някъде.Социализацията ли е проблема,доминатност ли,как да го разреша?
Благодаря предварително