Dog.bg Форуми : Агресия, доминантно поведение

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (93 Страници) +
  • « Първа
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Агресия, доминантно поведение Оцени темата: ***** 4 Гласове

#1821 Потребителят е офлайн   anela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 04 December 2014 - 09:53 PM

Сега да ви кажа съвет от г-р Старкопф не чакайте. Ако се надявате, няма да стане докато не си платите за он-лайн консултация. По времето на която ще имате привилегията да му зададете два въпроса. Това е, безплатен обяд не чакайте.
User's Signature

Качена снимка

#1822 Потребителят е офлайн   Pr07o7yp3 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 December 2014 - 02:41 AM

Показване на мнениетоБискит, в 04 December 2014 - 07:24 PM, написа:

Все си мисля, че форумите са място, където хората да потърсят помощ или да дадат такава. Вие, господин шварцкоф или какъвто там сте, явно нямате нужда от съвети, защото разбирате от всичко, а помощ също не можете да окажете...Защо изобщо си губите времето, пишейки тук? Вероятно нямате друга работа! Айде не ми говорете за любов и търпение само, че без да съм длъжна да ви давам обяснение ще кажа само, че едва ли някой друг на моето място би задържал това куче! Факт, че е още у дома и през ум не ми минава даже да серазделя с него! Очаквам все пак някой компетентен и доброжелателен съфорумец да се включи с нещо ценно, а против тролове съм ваксинирана отдавна, така, че просто не си губете времето да пишете безбройните си постове-печелите ли нещо от тях, освен неприязънта на останалите тук? Извинявам се за off-а!

Аз също това съм забелязал. Пише във всяка тема с упреци към съветите, които даваме, държи се надменно, но нито веднъж не е излязъл с лично мнение и съвет относно даден проблем.

Ето и поредния му полезен пост, за който искрено му благодаря, научих доста:

Показване на мнениетоstarrkopf, в 02 December 2014 - 07:10 PM, написа:

:tb_195:

#1823 Потребителят е офлайн   Pr07o7yp3 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 December 2014 - 02:41 AM

Все си мисля, че форумите са място, където хората да потърсят помощ или да дадат такава. Вие, господин шварцкоф или какъвто там сте, явно нямате нужда от съвети, защото разбирате от всичко, а помощ също не можете да окажете...Защо изобщо си губите времето, пишейки тук? Вероятно нямате друга работа! Айде не ми говорете за любов и търпение само, че без да съм длъжна да ви давам обяснение ще кажа само, че едва ли някой друг на моето място би задържал това куче! Факт, че е още у дома и през ум не ми минава даже да серазделя с него! Очаквам все пак някой компетентен и доброжелателен съфорумец да се включи с нещо ценно, а против тролове съм ваксинирана отдавна, така, че просто не си губете времето да пишете безбройните си постове-печелите ли нещо от тях, освен неприязънта на останалите тук? Извинявам се за off-а!

Аз също това съм забелязал. Пише във всяка тема с упреци към съветите, които даваме, държи се надменно, но нито веднъж не е излязъл с лично мнение и съвет относно даден проблем.

#1824 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 05 December 2014 - 10:33 AM

Мдам, ето затова форума западна.
Аз съм член тук почти откакто е създаден. Имаше страхотни хора. За две страници съвети ми помогнаха да реша проблем с кучето ми за няма и месец. Обясниха ми основата, принципите, аз последвах съветите и приложих методите. С този проблем не сме се срещали с моето куче вече над 9 години. А днес се търси само кой с кого да се заяде или да му обясни колко е неук и погрешно е постъпил.Ми като е постъпил погрешно пъ обяснете му. Току виж ви изненадал човека и схванал!
Но тук явно дори и по Коледа няма да стане чудото някой да вземе да каже нещо по темата...
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#1825 Потребителят е офлайн   anela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 December 2014 - 10:48 AM

Съветите се заплащат, за това не се казва нищо по темата! Не разбрахте ли? Коментарите на господина са само, за да ни докаже, че друг никой не разбира и няма кой да ни даде съвет и единствения начин е да му платим да ни консултира он-лайн!

Аз обаче си намерих треньор, който ме консултира съвсем безплатно. Видя кучето ми, видя как реагира в определени ситуации и ми обясни какво да правя и всичко това БЕЗПЛАТНО. Понеже ми хареса и спечели доверието ми ще работим и за напред заедно :).
User's Signature

Качена снимка

#1826 Потребителят е офлайн   mikivt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 December 2014 - 11:40 AM

Показване на мнениетоБискит, в 04 December 2014 - 04:14 PM, написа:

mikivt Не знам какво точно имате предвид под набиване на клинци или канче :) но за бой и дума не може да става, освен ако не му сложа намордника предварително и тогава да го опухам! В противен случай се лее кръв, казвам го от опит! Както казах, куча е доста мил и добър, даже лигав с изключение на изброените ситуации.

Самороден талант съм и за съжаление линкове не мога да дам, щот не знам :ab_041: Но ако кучето няма някакви сериозни здравословни проблеми, пак да кажа, е абсолютно неприемливо да ви хапе. Трябва ясно и категорично да му го покажете. Без страх, че те са телепати. Аз лично бих провокирал ситуация и бих го нашутил безцеремонно. И така до изчезване на симптомите.
Предполагам, че става и по други начини, но на мен не са ми известни.

Показване на мнениетоstarrkopf, в 04 December 2014 - 06:41 PM, написа:

Вие и така се справяте за шестица - защо да пиша ?
Ами съжалявам ,че няма емотикон с бутилка алкохол и цигара ( то може и да има ,но карай ) ,та тогава да видите купона какъв ще да е ........
А на господина с име на руски изтребител ще кажа : Ми дайте и Вие линк ,само дето ако после се наложи да пишете ще останете с него . Или тук всичко става като в едновремешната рубрика "По желание на читателите "?

Брей ,че жадни за знания и нетърпеливи при това ??????

Дъра-бъра, 100 чадъра.

#1827 Потребителят е офлайн   starrkopf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:All You Need is Love

Публикувано: 20 December 2014 - 02:14 PM

Показване на мнениетоPr07o7yp3, в 05 December 2014 - 02:41 AM, написа:

Със сигурност бих адмирирал всеки ,който напише нещо грамотно ... И как точно разбрахте ,че съм надменен като въобще не ме познавате ?
User's Signature

Всеки има кучето,което заслужава...
https://www.facebook..._homepage_panel
https://www.facebook...34862426717095/

#1828 Потребителят е офлайн   anela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 December 2014 - 02:26 PM

Не е надменен (въпреки, че оставя такова впечатление у хората, които не го познават) всъщност е много добър човек, от който можем да научим много Качена снимка. Аз също се заблудих от леко резкия му тон, но се убедих, че не съм била права.
User's Signature

Качена снимка

#1829 Потребителят е офлайн   Бискит Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 December 2014 - 04:29 PM

Показване на мнениетоstarrkopf, в 20 December 2014 - 02:14 PM, написа:

Показване на мнениетоPr07o7yp3, в 05 December 2014 - 02:41 AM, написа:

Със сигурност бих адмирирал всеки ,който напише нещо грамотно ... И как точно разбрахте ,че съм надменен като въобще не ме познавате ?

И какво му е неграмотното на написаното?
Еееееех, човек има проблем търси помощ, а намира един (понякога и повечко) доброжелателен, ненадменен, грамотен и крайно услужлив човек, който да му каже всъщност колко е прост, неграмотен и едва ли не не заслужава да има куче!
starrkopf, да, не те познавам и по-добре! Искам само да ми обясниш каква е целта на писаниятат ти тук? Освен, че пълниш темите с грамотните си постове и си мислиш, че дразниш, аз друга файда от тебе не виждам. Весели празници! Да си жив и здрав!

#1830 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:строителство , техника, ядене и пиене .

Публикувано: 20 December 2014 - 04:42 PM

Показване на мнениетоanela, в 05 December 2014 - 10:48 AM, написа:

Съветите се заплащат, за това не се казва нищо по темата! Не разбрахте ли? Коментарите на господина са само, за да ни докаже, че друг никой не разбира и няма кой да ни даде съвет и единствения начин е да му платим да ни консултира он-лайн!

Аз обаче си намерих треньор, който ме консултира съвсем безплатно. Видя кучето ми, видя как реагира в определени ситуации и ми обясни какво да правя и всичко това БЕЗПЛАТНО. Понеже ми хареса и спечели доверието ми ще работим и за напред заедно :).

Не е вярно това за ,Старкопф.
Чел съм безброй подробни негови отговори , не знам какво работи , но пише професионално .

Има дразнещи въпроси от типа " кучето ми се усра , кво да правя ?"
или "щом го откача - лови гората " и съм забелязал , че тогава не отговаря .

Единствени забележки към него има - че трябва да разбере ,че
1-нормалният форумец никога не чете текст над 10 реда , а и да ги прочете , не може да ги осмисли .
2- непризнаването на световно известният С. Милан , и неговият метод на положителна енергия ,и ако требва - малко бой .

#1831 Потребителят е офлайн   Кочо Икона

Публикувано: 29 December 2014 - 09:57 PM

След последните постове в тази тема, май няма много смисъл да задавам въпроса си тук, но все пак..

Имам Хъски на 3+ години. Когато беше пале нямах никакво време и за това баща ми се занимаваше най-много с него.. не е диване, знае основни команди - Ела, Седни, Дай лапа. Свикнал е да го пускам да си тича из парка и само веднъж е бягал и то в размножителния период. До скоро нямах проблеми с него, но малко по-малко се е озлобил към другите кучета, без значение от пола на кучето. Преди 3-4 дни нападна един млад женски Самоед, а днес се е зъбил на дребно женско куче, докато приятелката ми е била с него на разходка. До скоро нямаше такава агресия, само към мъжките (и тя се появи след като беше ухапан от питбул).
Злобата не е към всички кучета, последно време си играе с 4 месечен женски питбул и 2-3 годишен женски лабрадор и не е е показвал агресия. С какво мога да отуча да напада. (Досега не е скачал на човек, но с това темпо може и да започне да скача)

#1832 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 December 2014 - 08:10 AM

Показване на мнениетоКочо, в 29 December 2014 - 09:57 PM, написа:

След последните постове в тази тема, май няма много смисъл да задавам въпроса си тук, но все пак..

Имам Хъски на 3+ години. Когато беше пале нямах никакво време и за това баща ми се занимаваше най-много с него.. не е диване, знае основни команди - Ела, Седни, Дай лапа. Свикнал е да го пускам да си тича из парка и само веднъж е бягал и то в размножителния период. До скоро нямах проблеми с него, но малко по-малко се е озлобил към другите кучета, без значение от пола на кучето. Преди 3-4 дни нападна един млад женски Самоед, а днес се е зъбил на дребно женско куче, докато приятелката ми е била с него на разходка. До скоро нямаше такава агресия, само към мъжките (и тя се появи след като беше ухапан от питбул).
Злобата не е към всички кучета, последно време си играе с 4 месечен женски питбул и 2-3 годишен женски лабрадор и не е е показвал агресия. С какво мога да отуча да напада. (Досега не е скачал на човек, но с това темпо може и да започне да скача)

Кочо!

Ела, седни и дай лапа са наистина основни команди, но ще е добре да преминете на по-горно ниво като седни долу и не мърдай оттука! Хъскитата произлизат директно от вълчите породи и на тях им е вродено по инстинкт да скачат. Обикновено скачат много и това не бива да те безпокои. Игрите с четиримесечния питбул и две-три годишния лабрадор също са типични, просто си подхождат като породи, защото са еднакво умни и независими за да си играят. Злобата и зъбенето към дребни кучета трябва да се заобикаля с умели практики, препоръчвам Сизър Милан, в частта на обучението с кривака. Винаги предпазва от зъбене, особено ако знаеш как да го използваш вярно. Това не ознаава да си пребиваш куето, но малко бой в умерени граници и като внимаваш да не му му избиеш зъбите си е класическа дресировка. Хъскитата са доминанти и често разбират само от по-силно доминиране, то е ясно! И после няма да се зъби, отработено е, особено през размножителния период. Тук е пълно с идиоти, които само се заяждат и затова не им обръщай внимание и ги остави сами да си пишат тука като са толкова умни. Дреме ти!
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#1833 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 December 2014 - 08:14 AM

Показване на мнениетоemilvr, в 20 December 2014 - 04:42 PM, написа:

...и ако требва - малко бой .

Ти и от бой ли започна да разбираш вече? Нали не се биеше, а сега някакви пропаганди тука.
User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#1834 Потребителят е офлайн   Atlantis Икона

Публикувано: 31 January 2015 - 04:58 PM

Сега виждам, че и тук има тема по въпрос, който ме интересува. Съжалявам ако се повтарям, ще гледам да съм кратка.
Намерихме кученце и го осиновихме. На около 2 месеца, момиченце е и ме притеснява, че при игра е малко груба - хапе. Крака, ръце, крачоли, хваща здрави и почва да дърпа и да клати глава, понякога ръмжи. Като е спокойна и почнем да я галим или да я гушкаме, най-често за 5 сек тя преминава на вълна хапане, мятане и тнт. Имам чувство, че за нея играта се състои само в това. Предполагам, че е на игра, но въпреки това ме притеснява.
Засега използваме метода с "Не" и "Ох" и прекратяване на играта.
Тъй като е намерена, не знам как са се отнасяли с нея преди да дойде при нас. Възможно ли е това поведение да е било провокирано от по-грубо отношение при старите и собственици?
Само да кажа, че малката е с нас от 6-7 дена :)

#1835 Потребителят е офлайн   n_nova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 02 February 2015 - 03:26 PM

Имам спешна нужда от съвет. От 4 години имам женски мини пинчер. Преди 3,4 дни приютих още един мъжки - предполагам около 2,3 годишен(изхвърлен на улицата). Заведох го у дома, но моята не го иска – лае го, хапе го, ръмжи му, а той е много стресиран (поне беше в началото). Затова с мъжа ми решихме да го заведем у майка му (тя живее в къща с хубав двор). Първата нощ го оставихме само с нея и бяха нощували много спокойно – дори беше спал при нея на спалнята. Направихме го с цел често да водим нашата девойка (пинчерка), да тичат из двора и да се опознават постепенно, без да се насилват и стресират. През уикенда дъщеря ми реши да остане при баба си с нощуване. През деня ние с пинчерката им гостувахме. Всичко от страна на нашето куче минаваше много по-спокойно – нямаше го ръмженето, лаенето и хапането, остана само преследване и душене. Странно е, че за тези два дни младежът промени много държанието си към нас (изключвам дъщерята, тъй като тези две нощи спи с нея и е все около нея) – от свит, треперещ и стресиран, сега е цял звяр. Още с влизането ни – започва с ръмжене, дори и налита да ни хапе. Трябва да минат 20-30 минути за да се успокои. Така започна да се държи и към свекърва ми. Сутринта на излизане за работа дори я е ръфнал. Не дава никой да влиза в стаята, в която спи с дъщерята, а да седнеш на леглото е невъзможно. Довечера смятам да си прибера детето в къщи и да оставя звяра сам със свекърва ми, но се притеснявам да не я нарани. У дома все още не мога да го заведа. Моля за съвет какво да предприема като начало – не искам да отиде отново на улицата, а и не желая никой да пострада. Благодаря предварително за всеки съвет. Ще ми бъде от полза.

Желая Ви хубав ден!!!

User's Signature

Качена снимка

#1836 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 February 2015 - 09:23 AM

Показване на мнениетоn_nova, в 02 February 2015 - 03:26 PM, написа:

Имам спешна нужда от съвет.... но се притеснявам да не я нарани. ...не желая никой да пострада. Благодаря предварително за всеки съвет. Ще ми бъде от полза.

Струва ми се, че една нехуманна тупалка с метлата много бързо ще го постави където си му е мястото. Ако една не му стигне, две ще са му таман. Ако сте пацифисти и ви се дават пари, с удоволствие ще дойда на място да решим проблема за десетина минути. Хуманно и срещу стотина лева ... поне. От пинчери сънувам кошмари.
User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#1837 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:строителство , техника, ядене и пиене .

Публикувано: 03 February 2015 - 10:31 PM

Ако е вярно е нахапал свекърва Ви , аз го искам за 2-3 дена под наем.
И ако може да не бъде хранен 2 дена преди това .

#1838 Потребителят е офлайн   anela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 February 2015 - 10:25 AM

Хора, моля ви осъзнайте се, как предлагате да се бие куче, което явно е тотално стресирано от всичко, което му се случва (живота на улицата, нова къща, нови хора, ново куче, което го хапе).Не съм достатъчно компетентна да дам съвет как да се поправи поведението на клетото кученце, но със сигурно няма да стане с бой!
n_nova много силно се надявам да не послушате тези съвети. Така само ще задълбочите проблема на животното.
Осигурете му спокойна среда (да се климатизира) покажете му, бавно и полека, че хората не са заплаха за него, а после и другото куче. Много са му дошли новите, непознати неща.
Надявам се да се включат още хора с по-адекватни съвети. А вие бъдете търпеливи, много благородно, че сте го прибрали, но знаете кучетата от улицата имат психологически травми и с тях трябва да се работи, бавно и търпеливо.
Желая ви успех! Качена снимка

User's Signature

Качена снимка

#1839 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 February 2015 - 08:34 PM

Показване на мнениетоanela, в 04 February 2015 - 10:25 AM, написа:

Хора, моля ви осъзнайте се, как предлагате да се бие куче, ....Надявам се ... от улицата имат психологически травми и с тях трябва да се работи, бавно и търпеливо.
Желая ви успех! Качена снимка

A-a-a-a, той боят е да изгражда, не да разгражда. Вие ако там биете, ние тука коригираме. Ако не може с метла, може с лопата. А ако и от това не се сети за какво става дума, сигурно не е истински пинчер! Може и човек да го захлупи с една тенджера за десетина минути да му дойде акъла. На тъмно винаги им идва! :tb_195:
User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#1840 Потребителят е офлайн   Atlantis Икона

Публикувано: 18 March 2015 - 12:59 PM

Здравейте, знам че широко разпространеното мнение е, че няма агресивни малки кученца, но мисля че в къщи си имам точно такова.
Не говоря за хапането на игра, или за преследването на краката и дърпането на панталоните.
Говоря за случаи, в които малката ни принцеса хапе злобно, оставя рани и белези и целенасочено се опитва да ни нарани, защото примерно искаме да и сложиш нагръдника за разходка или да я изведем извън стаята когато се храним.
Вчера след няколко "Не"-та, защото се опитваше да бръкне в кофата за боклук, приятелят ми стана и съвсем леко я пипна по дупето в гръб, за да я дръпне от коша - тя се извъртя и почна една такава дъндания, нападна го и го захапа, зъбейки се и ръмжейки. Докато успея да се намеся, приятелят ми я удари по дупето, от което тя се озлоби още повее и почна да лае с/у него.

Сега малко повече инфо за самото кученце - на около 4 месеца е, безпородна. Намерихме я в безпомощно състояние, напъхана и затворена в един шкаф на боклука (беше на около 50 дена). Добре, че лаеше, за да я чуем, иначе сигурно така щеше да си умре.
Още първите седмица се научи да изпълнява "седни". Научихме я да сяда и да мирува когато и приготвяме и подаваме храната. Не влиза в дадена стая ако преди това не получи разрешение. Лека полека се отучи да хапе всичко по пътя си и си мислехме, че сме минали периода на "ходещата акула" - до снощи когато се случи това с налитането и хапането.
Когато излизаме малката е доста страхлива, особено от други кучета, но тази седмица ще я срещнем с други кучена на наши познати, за да се социализира малко по-малко.
В повечето случаи е малко вироглава и не обича да и казват или показват какво да прави. Може и малко доминантна да си пада.

Говорихме с 2ма треньори от Стара Загора. Единият обясни как за такова животно трябва твърда ръка или я заплашва приспиване в един момент, от което на мен ми настръхна косата. Другият беше много по-уравновесен, но ни поиска по 200лв. на седмица за обучението, като нямало гаранция за резултата, което ние не можем да си позволим.

Ще помоля за малко съвети, защото си я обичаме и искаме да я задържим.

• (93 Страници) +
  • « Първа
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни