Dog.bg Форуми : Агресия, доминантно поведение

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (93 Страници) +
  • « Първа
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Агресия, доминантно поведение Оцени темата: ***** 4 Гласове

#1801 Потребителят е офлайн   cybercop Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 25 October 2014 - 08:17 AM

Не мога да ви помогна за агресията. Има съм доста кучета, включително стафордширски териер, но никога мое куче не е правило опити да ме ухапе. Давал съм им храна докато ям (рядко), но кучете си знае, коя е неговата. Давам му винаги да се храни преди мен, защото не мога да търпя да ям, докато кучето ми е гладно. Не съм спазвал никакво правило да влиза след мен. Няма как, кучетата винаги бързат - както при влизане, така и при излизане.
От наблюденията над лабрадори, които има познати съм забелязал следното : Това са кучета създадени за работа. Трябва да им се осигуряват занимания почти непрекъснато. Иначе - правят пакости. Примерно - за няколко часа могат да направят на трески доста скъпа къщичка, купена няколко дни преди това. Примерът е реален. Другото е, че са кучета за навън. Големи са и отглеждането в апартамент ще е проблем. Не понасят и високи температури.
Помислете, дали не прекалявате с рестрикциите, които го изнервят и дали всички са уместни. Както и каква работа ще осигурите на това куче, създадено за работа.
Имайте предвид, че ако промените рязко държането си, ще изнервите кучето още повече.

#1802 Потребителят е офлайн   starrkopf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:All You Need is Love

Публикувано: 25 October 2014 - 04:55 PM

Показване на мнениетоcybercop, в 25 October 2014 - 08:17 AM, написа:

Няма как, кучетата винаги бързат - както при влизане, така и при излизане.
От наблюденията над лабрадори, които има познати съм забелязал следното : Това са кучета създадени за работа. Трябва да им се осигуряват занимания почти непрекъснато. Иначе - правят пакости. Примерно - за няколко часа могат да направят на трески доста скъпа къщичка, купена няколко дни преди това. Примерът е реален. Другото е, че са кучета за навън. Големи са и отглеждането в апартамент ще е проблем. Не понасят и високи температури.
Помислете, дали не прекалявате с рестрикциите, които го изнервят и дали всички са уместни. Както и каква работа ще осигурите на това куче, създадено за работа.
Имайте предвид, че ако промените рязко държането си, ще изнервите кучето още повече.

Много бих се зарадвал ако направите разбор на цитирания от мен Ваш текст ...

Особено последното " ....Имайте предвид, че ако промените рязко държането си, ще изнервите кучето още повече. ..."

User's Signature

Всеки има кучето,което заслужава...
https://www.facebook..._homepage_panel
https://www.facebook...34862426717095/

#1803 Потребителят е офлайн   cybercop Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 25 October 2014 - 05:35 PM

Точно така, както звучи. Дори някаква част от възпитанието да е докарала кучето до стрес, ако рязко се смени подхода, също ще го вкара в такъв. Не може да се премине от много ограничение, към много свобода.
Дори да премахне само това, което го дразни, кучето може да се държи странно още доста време.
Моето куче си знае къде му е храната и не предявява претенции към моята, дори да има храна на масата, а кучето е само. Не ми пипа и дрехите.
Лежи на дивана - това не съм се и опитвал да го избегна, защото е малко и козината му не пада.
Движи се преди мен постоянно - не ми пречи.
Кучето ме слуша, въпреки, че често го глезя.
Не съм чел почти нищо за възпитание на кучета, но досега съм имал пет кучета. Почти всяко е било с различен характер и се е налагало да се подхожда различно.
За вашата порода, мога да ви дам един съвет - осигурете му занимание. Най- малкото, научете го да ви носи топка. Когато започне да нервничи, му я хвърляйте за да се занимава с нещо. Намерете му и други играчки.
Не мога да кажа повече, защото не съм виждал кучето, а, както вече писах - всяко куче е различно.

#1804 Потребителят е офлайн   starrkopf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 October 2014 - 05:52 PM

На Вас изглежда термина социално влияние нищо не Ви говори , в противен случай нямаше така упорито да пишете . Но аз само коментирам и не внасям грам сарказъм
User's Signature

#1805 Потребителят е офлайн   anela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 November 2014 - 11:15 AM

Здравейте мисля, че имам сериозен проблем с 3 годишния ми мопс и искам да ви помоля за помощ. Прочетох само първите няколко страници от темата, но отговор не намерих. Случаят ни е такъв:
Ахил е много добронамерено животно с изключително уравновесен характер. Не проявява агресия нито към хора, нито към животни (котки, кучета, птици и т.н.) Имаме обаче огромен проблем с една порода- хъскитата. 3 пъти беше нападан от мъжки хъскита (без той да ги провокира), като единият път беше нахапан по врата и след тези инциденти види ли хъски му се нахвърля агресивно да го хапе (въпреки, че не успява нищо да направи със сплесканата си муцуна, но е опасно за него). Не знам как да коригирам това поведение, той направо полудява. Понякога иска да гони и колела и като цяло стана малко по- нервен и непослушен.
Не знам дали има някакво значение, но имаме малко бебе вкъщи (човешко :) ) Проблемите станаха общо взето след като родих и нямам толкова време да се занимавам с Ахил. Мъжът ми започна да го извежда по-често, а той е "втория" в йерархията вкъщи.
Имам позната с женско хъски, с която мисля да излезем и да срещнем кучетата. Иначе всички хъскита с които се срещаме и разминаваме в градината са мъжки и предимно агресивни. Виждам обаче, че Ахил също ги провокира с начина си на държание. Даже вече не съм сигурна как ще реагира и на други породи големи мъжки кучета.
Какво ще ме посъветвате? Разходките ни с бебешката количка започват да стават неприятни, а аз постоянно се оглеждам за кучета.

User's Signature

Качена снимка

#1806 Потребителят е офлайн   starrkopf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 November 2014 - 02:51 PM

Показване на мнениетоanela, в 11 November 2014 - 11:15 AM, написа:

Здравейте мисля, че имам сериозен проблем с 3 годишния ми мопс и искам да ви помоля за помощ. Прочетох само първите няколко страници от темата, но отговор не намерих. Случаят ни е такъв:
Ахил е много добронамерено животно с изключително уравновесен характер. Не проявява агресия нито към хора, нито към животни (котки, кучета, птици и т.н.) Имаме обаче огромен проблем с една порода- хъскитата. 3 пъти беше нападан от мъжки хъскита (без той да ги провокира), като единият път беше нахапан по врата и след тези инциденти види ли хъски му се нахвърля агресивно да го хапе (въпреки, че не успява нищо да направи със сплесканата си муцуна, но е опасно за него). Не знам как да коригирам това поведение, той направо полудява. Понякога иска да гони и колела и като цяло стана малко по- нервен и непослушен.
Не знам дали има някакво значение, но имаме малко бебе вкъщи (човешко :) ) Проблемите станаха общо взето след като родих и нямам толкова време да се занимавам с Ахил. Мъжът ми започна да го извежда по-често, а той е "втория" в йерархията вкъщи.
Имам позната с женско хъски, с която мисля да излезем и да срещнем кучетата. Иначе всички хъскита с които се срещаме и разминаваме в градината са мъжки и предимно агресивни. Виждам обаче, че Ахил също ги провокира с начина си на държание. Даже вече не съм сигурна как ще реагира и на други породи големи мъжки кучета.
Какво ще ме посъветвате? Разходките ни с бебешката количка започват да стават неприятни, а аз постоянно се оглеждам за кучета.

Tрудно ще се отговори на въпроса Ви ...
И защото информацията дотук е оскъдна и защото факторите за поведението на кучето не са напълно обективни . Но като цяло напълно възможно е то да е в резултат на суетата около бебето , отделно вече лошият опит навън . Но това е само бегло обяснение .
Разходките с женско куче ( дори от нелюбимата порода ) са алтернатива , но зависи къде ще се случат и кой ще е с всяко куче . Иначе има антистресесови програми ,както и метод ,чрез който със сигурност ще покажете на кучето си ,че определени обекти или животни не са заплаха ... И никой от тях не е свързан с насилие или команди за послушание .
Ако желаете пишете на ЛС .
User's Signature

#1807 Потребителят е офлайн   wind Икона

• Упражнението за мозъка е мисълта
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 11 November 2014 - 04:17 PM

А не може ли тези методи да се обяснят и тук?
Сигурна съм, че ще има полза от тях.
Нали форумът е за споделяне. Дори и някой да не е съгласен, или да има нападки, ако това са опасенията, със сигурност ще има полза от запознаването с тези методи.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#1808 Потребителят е офлайн   anela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 November 2014 - 06:39 PM

Благодаря за коментара и аз мисля, че и за други може да е от полза, ако споделите направо тук тези методи. Ако трябва да разясня още ситуацията ще отговоря на всичките ви въпроси. Умишлено не писах още в първия пост, за да не стане прекалено дълъг и объркан.
Не знам дали е възможно да страда заради новия член на семейството. Опитваме се да не го пренебрегваме, но все пак вниманието вече не е само към него, както беше го сега.
User's Signature

Качена снимка

#1809 Потребителят е офлайн   marin4eto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 November 2014 - 06:55 PM

Ще се радваме, ако споделите методите и тук. Ще са от полза на много хора.

#1810 Потребителят е офлайн   anela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 November 2014 - 09:42 AM

Ще се радвам на всякакви съвети. С всеки изминал ден нежеланото поведение се затвърждава и следователно коригирането му ще става все по-трудно.
Приемам препоръки и за добри треньори в Бургас!
User's Signature

Качена снимка

#1811 Потребителят е офлайн   Бискит Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 December 2014 - 09:52 AM

Да се запиша и аз тук :) изчетох не знам колко страници, но май не попаднах на проблем, подобен на нашия. Ще се опитам на кратко да обясня. Имаме кокер, вече на 2 години. Взехме го като беше на 8,9 месеца. В началото нямахме проблеми с агресията. Лесно се поддаваше на обучение. В един момент започна да ни посяга когато искаме нещо от него, но това не му харесва (пример-да слезе от дивана). На няколко пъти посяга да ме хапе, събарям го на земята и го държа така до като се предаде. Е, не се предава, кучето му с куче. С времето оправихме някои неща. Научи се да влиза у дома след мен, храни се след като ние вече сме се нахранили и общо взето се нагодихме ние към него, той към нас. Остана обаче май най-сериозния проблем. Когато някой спи, куча не дава да се влиза в стаята. Скача да яде направо. Затова и вече когато някой трябва да стане, другия му звъни по телефона от другата стая :) Онзи ден мъжа ми спеше в спалнята и аз влязох при него. Като змия скочи и ме клъвна по едната ръка. Скарах му се и той скочи да ме яде. С такава злоба, че чак мъжо едвам ни разтърва. Хапе по едната ръка, не пуска. Ако се откачи хапе на друго място. Ужас. Цялата ми ръка е синя и подута, анцунга съдран. Страх ме е, че някой ден ще посегне и на малката. Когато сме навън ме пази ревностно от всички кучета, които се доближат до мен. Спуска се да ги хапе. Не ще да играе с никой. Само седи до мен и ме пази. Иначе е много добър. Мога да му взема купата с храната, ако се наложи. Никога не е посягал на чужд човек. Приема радостно всички хора, които ни идват на гости. Радва се на съседите, които срещаме във входа. Няма капка агресия, освен в описаните случаи. Също се спуска и когато види, че прегръщам дъщеря си, мъжа си. Когато някой пипне някого, без значение аз-детето, тя- мен, мъжо-нея и т.н. Никой няма право да доближава до другия! Идея си нямам как да постъпя. Моля, ако някой може, да помага!

#1812 Потребителят е офлайн   starrkopf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 December 2014 - 07:10 PM

:tb_195:
User's Signature

#1813 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 04 December 2014 - 02:35 PM

Показване на мнениетоstarrkopf, в 02 December 2014 - 08:10 PM, написа:

Страхотен съвет, каква невероятна помощ! Вече жената няма да има нужда от нищо повече!
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#1814 Потребителят е офлайн   mikivt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 December 2014 - 03:52 PM

Показване на мнениетоsamotnata, в 04 December 2014 - 02:35 PM, написа:

Страхотен съвет, каква невероятна помощ! Вече жената няма да има нужда от нищо повече!

:ab_041: :ba_025:
И все пак не си права, и некой линк може да пусне господинът, има го в репертоара му :be_107:
ПП Бискит, без да съм никакъв разбирач, кучето да хапе и да се налага в къщи е крайно неприемливо. Аз бих му набил клинците/канчето незабавно.

#1815 Потребителят е офлайн   Бискит Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 December 2014 - 04:14 PM

Показване на мнениетоmikivt, в 04 December 2014 - 03:52 PM, написа:

Показване на мнениетоsamotnata, в 04 December 2014 - 02:35 PM, написа:

:ab_041: :ba_025:
И все пак не си права, и некой линк може да пусне господинът, има го в репертоара му :be_107:
ПП Бискит, без да съм никакъв разбирач, кучето да хапе и да се налага в къщи е крайно неприемливо. Аз бих му набил клинците/канчето незабавно.

И линк да беше пуснал, пак щеше да бъде по-полезен, ама айде, няма да се караме я, това решил, това писал!
Преминах през какво ли не с това куче и не се предадох! И сега няма да му се дам, просто имам нужда от компетентна помощ!
mikivt Не знам какво точно имате предвид под набиване на клинци или канче :) но за бой и дума не може да става, освен ако не му сложа намордника предварително и тогава да го опухам! В противен случай се лее кръв, казвам го от опит! Както казах, куча е доста мил и добър, даже лигав с изключение на изброените ситуации.

#1816 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 04 December 2014 - 06:26 PM

В интерес на истината това куче имаше доста повече проблеми. Бискит работи много над тях. Опита различни неща. Повечето проблеми се коригираха. И всичко на принципа проба-грешка. Каквото е прочетено тук, някой ако е дал съвет.
Но с тези проблеми /изброените/ все още не може да се справи. Не е като да не работи по тях.
Просто има нужда от още някой съвет и метод.А не от иконки с кафенца...
User's Signature

#1817 Потребителят е офлайн   starrkopf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 December 2014 - 06:41 PM

Вие и така се справяте за шестица - защо да пиша ?
Ами съжалявам ,че няма емотикон с бутилка алкохол и цигара ( то може и да има ,но карай ) ,та тогава да видите купона какъв ще да е ........
А на господина с име на руски изтребител ще кажа : Ми дайте и Вие линк ,само дето ако после се наложи да пишете ще останете с него . Или тук всичко става като в едновремешната рубрика "По желание на читателите "?

Брей ,че жадни за знания и нетърпеливи при това ??????
User's Signature

#1818 Потребителят е офлайн   starrkopf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 December 2014 - 06:42 PM

Показване на мнениетоsamotnata, в 04 December 2014 - 06:26 PM, написа:

В интерес на истината това куче имаше доста повече проблеми. Бискит работи много над тях. Опита различни неща. Повечето проблеми се коригираха. И всичко на принципа проба-грешка. Каквото е прочетено тук, някой ако е дал съвет.
Но с тези проблеми /изброените/ все още не може да се справи. Не е като да не работи по тях.
Просто има нужда от още някой съвет и метод.А не от иконки с кафенца...

Личи си ,особено в частта с намордника и боя ...
То не се опитва госпожо - сърце се иска ,любов и постоянство .
User's Signature

#1819 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 04 December 2014 - 06:43 PM

Любимия безсмислен спор/диалог пак започна... а помощ - 0
User's Signature

#1820 Потребителят е офлайн   Бискит Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 December 2014 - 07:24 PM

Все си мисля, че форумите са място, където хората да потърсят помощ или да дадат такава. Вие, господин шварцкоф или какъвто там сте, явно нямате нужда от съвети, защото разбирате от всичко, а помощ също не можете да окажете...Защо изобщо си губите времето, пишейки тук? Вероятно нямате друга работа! Айде не ми говорете за любов и търпение само, че без да съм длъжна да ви давам обяснение ще кажа само, че едва ли някой друг на моето място би задържал това куче! Факт, че е още у дома и през ум не ми минава даже да серазделя с него! Очаквам все пак някой компетентен и доброжелателен съфорумец да се включи с нещо ценно, а против тролове съм ваксинирана отдавна, така, че просто не си губете времето да пишете безбройните си постове-печелите ли нещо от тях, освен неприязънта на останалите тук? Извинявам се за off-а!

• (93 Страници) +
  • « Първа
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни