Dog.bg Форуми : Агресия, доминантно поведение

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (93 Страници) +
  • « Първа
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Агресия, доминантно поведение Оцени темата: ***** 4 Гласове

#621 Потребителят е офлайн   Tali Икона

• EVERLASTING
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
Публикувано: 27 January 2009 - 01:52 PM

Ами щом неможеш да му надвиеш опитай се да постигнеш консенсус с него. Използвай поощрителни методи, мотивация. Има такава тема във форума; намери я чрез търсачката, ( че ми остават 10 минути преди да ми спрат нета окончателно за месеца ;D )
Мисълта ми е всеки път когато е послушен и не е агресивен го поощрявай. Давай му любимо лакомство, когато е спокоен и не проявява агресия. Поощрявай го. Предотвратявай агресията, зъбенето и хапенето чрез команди. Примерно когато видиш, че рабиотата отива на зле казваш команда, която знаеш, че изпълнява безпрекословно и се подчинява. Ако мислиш, че няма да я изпълни показваш, че държиш награда, лакомство, любима играчка...
Преди когато Райа започваше да скача и да хапе или просто предусета, че се задава "нещо", което няма да ми хареса и не одобрявам казвам "Слънце, Седни!"... Слънце ни е думичката, след която следва винаги нещо хубаво и с която и привличам безпрекословно вниманието... Направете си и вие такава думичка; винаги когато е спокоен го гали, чешай го по коремчето, и му говори като използваш и повтаряш думичката. Когато си отсъствал дълго и те посреща на вратата с радост отново използвай тази думичка. Нека тя символизира нещо хубаво за куч, да приема самата дума като награда. А "Седни" я изпълнява винаги и така да се каже с тази команда я озаптявам. Когато види котка или куче и стоиме на едно место тя винаги сяда, дори без да я карам... просто защото всеки път като видеше котка или куче и казвах да сяда. Това си имаше име, ма сега немога да се сета как се казва, че нямам много време за писане и бързам доста (споменах, че ще ми спрат нета  :( ) Дано си ме разбрал  ;)
Успех!!!

#622 Потребителят е офлайн   Tali Икона

• EVERLASTING
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 27 January 2009 - 01:56 PM

А и както виждам кучето ти е на 3 месеца само... Овладей го докато е малко, че после няма да можеш да се справиш (щом сега ти е трудно)  :rolleyes:

#623 Потребителят е офлайн   no_brain Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 January 2009 - 02:04 PM

много ми помогна  :blink: не бих казала че ми е трудно просто греша метода с които се опитвам да го ''пречупя''  ;) мн ти благодаря.

#624 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 27 January 2009 - 02:12 PM

no_brain, ти не "грешиш метода". Ти всъщност не знаеш какво правиш. Вината не е твоя.
Пречупване, страх на кучето да те хапело - просто няма такива работи.
Мисля, че съвети тук и опитване на това-онова няма да ти помогнат, а ще влошат нещата. Потърси инструктор, задължително е да ти покаже за какво изобщо става дума.

#625 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 January 2009 - 02:15 PM

Цитат

на брат ми повече си позволява да ръмжи и като му се каже НЕ с по висок тон и почва да ръмжи. и както беше написано в един пост по нагоре наистина трябва да му говоря нормално за да избегна ръмжене,хапене и т.н. би трябвало да подеиства  :-   

това са пълни глупости...меко казано. кучето НЕ ТРЯБВА ДА РЪМЖИ НА СТОПАНИТЕ си ако ще да си издерат гърлото от крясъци по негов адрес ... най-сериозно те съветвам да спреш да търсиш съвети ТУК. най-доброто което може и трябва да направиш е да отидеш заедно с кучето при добър треньор който да ти отговори на всички въпроси....както и да те предпази от бъдещи сериозни проблеми !
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#626 Потребителят е офлайн   Таря Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 January 2009 - 03:47 PM

Не дъм сигурна дали въпроса е за тук, но все пак да попитам:
Едното ми куче - 4,5 годишна кастрирана женска, от една седмица насам проявява непривична за нея агресия спрямо други кучета. Зъби се и лае, което никога досега не е правила.
Постарали сме се във възпитанието и на двете ни кучета, те да не бъдат агресивни нито към хора, нито към себеподобни и промяната в поведението на Сара силно ме тревожи.

Анализирайки ситуацията стигам до две възможни причини за проявата на тази агресия:
1. Във входа в който живеем спи и се храни бездомно куче, което ни лае и напада при всяко влизане и излизане, т.е. всяка разходка започва и завършва с лай и спускане от страна на бездомното. Аз се правя, че не го забелязвам, защото съм сигурна, че ако тръгна да го гоня, същото ще направят и моите кучета. Сара също отначало не обръщаше внимание, но напоследък започна да лае и да се дърпа към него, като едва ли иска просто да го близне по носа.
Отделно по пътя към парка често биваме обилно облайвани, понякога и с елементи на нападение от една от кварталните глутници.

2. Тъй като Сара е с малко наднормено тегло, по съвет на ветеринарния ни лекар леко намалихме дневната и дажба гранули, орязахме и любимата филийка хляб за десерт.

Та питането ми е, възможно ли е някой от тези фактори да допринася за новопоявилата се агресия у Сара и какво бихте ме посъветвали?

#627 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 January 2009 - 05:01 PM

Цитат

Не дъм сигурна дали въпроса е за тук, но все пак да попитам:
2. Тъй като Сара е с малко наднормено тегло, по съвет на ветеринарния ни лекар леко намалихме дневната и дажба гранули, орязахме и любимата филийка хляб за десерт...Та питането ми е, възможно ли е някой от тези фактори да допринася за новопоявилата се агресия у Сара и какво бихте ме посъветвали?.

;D ... извинете ме... ;D
User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#628 Потребителят е офлайн   Таря Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 January 2009 - 05:24 PM

И Вие ме извинете, но не разбирам кое точно Ви е толкова смешно?
Филийката хляб ли, що ли?
За моите кучета хляба е върховно лакомство и им давам по една филийка (нарязан хляб за тостер) за "десерт". Е, на Сара филийката вече е половин.

Но за агресията ми беше всъщност питането.

#629 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 January 2009 - 07:17 PM

Цитат

Във входа в който живеем спи и се храни бездомно куче, което ни лае и напада при всяко влизане и излизане, т.е. всяка разходка започва и завършва с лай и спускане от страна на бездомното. Аз се правя, че не го забелязвам, защото съм сигурна, че ако тръгна да го гоня, същото ще направят и моите кучета. Сара също отначало не обръщаше внимание, но напоследък започна да лае и да се дърпа към него, като едва ли иска просто да го близне по носа.
Отделно по пътя към парка често биваме обилно облайвани, понякога и с елементи на нападение от една от кварталните глутници.

Сигурен механизъм за изработване на агресия на повод. И тук сме писали, в момента няма да мога да намеря къде. Чичо гугъл ще даде много на запитване "leash aggression". Но докато имате тази ситуация във входа, нещата няма да се оправят.

#630 Потребителят е офлайн   lonesome Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 January 2009 - 07:25 PM

Сега и аз имам въпрос. Да започна малко по - отдалеч. Вкъщи освен малко куче с неизградени все още навици имаме и един проблемен татко. И понеже всяко изпускане на бебето води до разни конфликти вкъщи все гледаме малкия да е на ръце или поне да можем да го виждаме за да си избегнем проблемите с таткото. Малкия си свикна много с нас, не сме изрядни в обучението, ама не се и оплакваме. Напоследък обаче се опитваме да постигнем някакъв баланс, така да го кажа, да уеднаквим вниманието и ласките, които даваме на двете кучета. И проблема е следния: като гушнем възрастното куче малкия пощурява. Започва да скача по мен, опитва се да я измести от ръцете ми, навира се, ту я ближе, ту се опитва да я гризне. Старото куче не проявява агресия към него, само бърчи нос ако се приближи прекалено или изръмжава. Ясно е, че сме сбъркали някъде, как да го поправим?
User's Signature

Качена снимка

#631 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 January 2009 - 07:38 PM

Цитат

все гледаме малкия да е на ръце

Обичаш да задаваш отговори  ;)

#632 Потребителят е офлайн   lonesome Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 January 2009 - 07:47 PM

Благодаря за светкавичната реакция.  :blink:
User's Signature

Качена снимка

#633 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 January 2009 - 08:45 PM

Цитат

За моите кучета хляба е върховно лакомство и им давам по една филийка (нарязан хляб за тостер) за "десерт". Е, на Сара филийката вече е половин.

;D ;D ;D...много неща ми се ще да напиша но в името на световния мир ще ги подмина...ох... не мога да спра да се хиля като пача наистина...и все пак само за протокола: кой ваш кумир ви подшушна че орязването на дневната дажба върховно лакомство във вид на филия хляб може да доведе до агресия...оффф ;D...пак да помоля да ме извините...имам проблем с хиленето... ;D ;D ;D
User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#634 Потребителят е офлайн   ben2418 Икона

• One ot them ...
  • PipPipPip

Публикувано: 27 January 2009 - 09:44 PM

Цитат

Цитат

;D ;D ;D...много неща ми се ще да напиша но в името на световния мир ще ги подмина...ох... не мога да спра да се хиля като пача наистина...и все пак само за протокола: кой ваш кумир ви подшушна че орязването на дневната дажба върховно лакомство във вид на филия хляб може дая доведе до агресия...оффф ;D...пак да помоля да ме извините...имам проблем с хиленето... ;D ;D ;D

:sarkastichen: ^_^ :sarkastichen: ;D
User's Signature

Айда Скот Тейлър е написал: Не поглеждай назад да скърбиш по миналото което вече е свършило и не се притеснявай за бъдещето което още не е дошло.Живей в настоящето и го прави толкова красиво че да си струва да го запомниш !

#635 Потребителят е офлайн   alexy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 January 2009 - 09:47 PM

no_brain- Мисля че е време да покажеш на кучето си колко е интресен света на вън и колко е хубаво да играе с теб на някоя полянка.А през останалото време КЛЕТКА.
User's Signature

"Гробарю,когато копаеш гроба ми,нека бъде плитък,за да усещам дъжда."

#636 Потребителят е офлайн   Таря Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 January 2009 - 11:15 PM

Мил, благодаря.
Прочетох за тази On-leash aggression. За съжаление обаче, съм в патова ситуация. Колкото и да работя с кучето си при наличие на непрестанен дразнител не съм убедена, че ще постигна напредък, още повече че не съм професионалист.
Ще чета още и ще мисля...

Уважаеми г-н KOKO_ko, радвам се, че съм развеселила деня Ви. Смехът е здраве все пак.
Само за протокола: Ако прочетете по-внимателно написаното от мен в първия пост, ще установите, че е намалена и дневната дажба на кучето, т.е. "десерта" няма важността, която Вие му придавате.

Когато едно куче, което в продължение на четири години и половина не е проявявяло и капка агресия изведнъж се промени смятам, че причината трябва да се търси в промените в регулярното му ежедневие и съвсем логично е да направя разбор на тези промени.
Това е моето скромно мнение.
Ако Вие като човек, който активно работи с кучета смятате, че мислите ми не вървят в правилна посока, то една конструктивна критика би била в пъти по-полезна от откровено подигравателните Ви постове.

#637 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 January 2009 - 07:58 AM

Цитат

Ако прочетете по-внимателно написаното от мен в първия пост, ще установите, че е намалена и дневната дажба на кучето, т.е. "десерта" няма важността, която Вие му придавате.

Ако Вие като човек, който активно работи с кучета смятате, че мислите ми не вървят в правилна посока, то една конструктивна критика би била в пъти по-полезна от откровено подигравателните Ви постове.

ако Вие като човек активно задаващ (ЯВНО ЗА МЕН САМО) СМЕШНИ ВЪПРОСИ ЗАщО СИ МИСЛИТЕ че след като правите още по-мъдрите си умозаключения от сорта на горецитираните от мен някой трябва градивно да критикува без да се посмее от сърце.

...и изобщо за каква критика говорите? няма критика. аз просто си се смея от сърце а и взех даже че два пъти се извиних че се смея от сърце. съжалявам че ранявам нещо у Вас - не е умишлено.

...съвсем  отделна тема е че Ви се дадоха сериозни съвети а Вие твърдите че сте в патова ситуация с уточнението че не сте професионалист. тук ситуацията не е патова. нито пък е нужен професионализъм за да бъде разрешена. например: правите къщички на кучетата живеещи във входа (водейки Вашата си малка война с Вашите си съседи) ... или пък много сериозно респектирате кучетата-дразнители за да разберат че нямат работа да ви се дзверят насреща...и други неща се сещам ама няма да Ви ги кажа щото вече съм Ви сърдит и не ме заслужавате чак толкова много ;D ;D ;D
User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#638 Потребителят е офлайн   margokk Икона

• Грънчарско колело
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 January 2009 - 08:48 AM

Таря, значи 4 години оставяте да Ви нападат, без да се защитавате. Нищо чудно, че кучето поема нещата в "свои ръце" - това си е неговия дом и неговотО семейство, пази си ги. По-добре Вие се справете с бездомника, първоначално без участието на кучетата Ви, отколкото да го правят те.
User's Signature

"Този, който търси ангел и следи само за крилата, рискува да се прибере вкъщи с гъска." Г.Лихтенберг

Ако се интересувате от някое от предлаганите животинки, пишете на margokk@abv.bg

#639 Потребителят е офлайн   Мил@ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 January 2009 - 09:35 AM

Таря, може би си струва да обясниш това, което си обяснила в друга тема, за да стане ясна ситуацията във входа ви и на другите в тази тема. На мен обаче също ми се струва, че докато ситуацията във входа ви не се разреши, трудно ще успееш да накараш твоите кучета да не реагират на нападенията... Особено пък, ако и ти и мъжът ти сте ядосани, когато това става - кучетата често са като огледало на нашите емоции...

Какво всъщност се стремиш да постигнеш във възпитанието на кучетата си?
User's Signature

"Консумацията на положителности е задължителна."
Качена снимка

#640 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 January 2009 - 11:07 AM

По-лошото е, че с времето се изработва  условен рефлекс на кучето и то започва да реагира агресивно само при вида на друго куче, когато е на повод. Рехабилитацията после е много трудна.
Това не е свързано с териториални инстинкти, по-друг е механизмът.

• (93 Страници) +
  • « Първа
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни