Dog.bg Форуми : Агресия, доминантно поведение

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (93 Страници) +
  • « Първа
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Агресия, доминантно поведение Оцени темата: ***** 4 Гласове

#1481 Потребителят е офлайн   Cene79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 12 February 2013 - 04:56 PM

Показване на мнениетоowl, в 12 February 2013 - 01:59 PM, написа:

Някаква идея как да стопирам желанието на кучето ми (женско на 1г и 3м) да тероризира кучета бебета и дребни породи?

Обикновено, когато нападне я хващам и я карам да стои на място, но тя подивява още повече, когато стопаните тръгнат да си прибират мъника...

Не мога да проследя закономерност в поведението й.
Това, което мога да дам като примери:
Респект към 2 по-възрастни от нея пекинезки и неутрално отношение към цвергшнауцер с които се вижда от време на време, от друга страна в момента в който види един шпиц (мъжки) го напада.
Снощи нападна бебе Дажк ръсел.
И още много случаи, но без закономерност...

Социализацията ви не протекла както трябва,работете по това.В каквато и да е ситуация,с каквито и кучета да се среща не бива да реагира така.Обикновенно по-големите(като възраст)кучета са толерантни към по-малките.Твоето явно не желае да се запознава и не разрешава и на другите да го правят,така,че всичко е в твой ръце.Успех!

#1482 Потребителят е офлайн   owl Икона

• Adopt! - Don't buy!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 12 February 2013 - 05:15 PM

Ситуацията не беше такава преди.
Да, тя винаги е била по-активна и груба в игрите, но не нападаше.

И понеже не напада ВСИЧКИ дребосъци и няма закономерности като пол, възраст или нещо друго (в началото реших, че напада кученца, които проявяват страх пред нея при запознанство, но не е така), ме е страх да я пускам при други дребосъци освен тези с които явно няма проблем.

Понякога отива при някой непознат дребосък с развята опашка и игрива походка, започва да го души, дребосъкът почва да се върти неспокойно и тя напада, друг път е провокирана от изскимтяването му от страх. Но пък има случаи в които не е така, например съседско бебе немска овчарка, което само при вида й почва да скимти джафка, защото тя е едра и го закача, него не го е нападал, дори когато той щрака със зъбки около нея.

Когато нападне я хващам, карам я да седне и гледам да й сваля адреналина, като показвам и че, това е лошо. За съжаление обаче в това време стопанина на дребното куче вече го е хванал под мишница и гледа се махне, тъй, че не мога да пробвам да започнем ситуацията наново и държейки я да й показвам какво отношение към другите кучета трябва да има.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#1483 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 12 February 2013 - 05:24 PM

Цитат

Това, да се досажда на кучето по време на хранене е нищо повече от комплекс на собственика да се докаже, че е нещо повече от животното.

Ми тогава нека да съм комплексирана,че не искам кучето ми да ми ръмжи като преминавам наблизо за храна.
Мисля даже да му отделя цяла стая да си се храни сам.Нямам какво да доказвам на животното,че видиш ли е по-ниско от мен.Просто се показва на кучето,че стопанина му не е заплаха за яденето му-той дава храната не я взима. :md_064:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#1484 Потребителят е офлайн   Printon Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 February 2013 - 05:32 PM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 12 February 2013 - 06:24 PM, написа:

[той дава храната не я взима. :md_064:

Именно, след като той дава храната, няма работа при кучето, докато то се храни. А още по-малко да експериментира "аз сега ще ти взема храната, а ти ще си мълчиш, щото видиш ли, аз съм водача на глутницата"...

#1485 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 February 2013 - 05:43 PM

Не става въпрос за водачи,алфи и др,а за простичко не ръмжиш докато минавам,защото няма да ти взема яденето :smile:
И го показвам по съответния начин,сам казвате за социализация в ранна възраст.Защото кучето се храни никой никъде да не ходи и да не минава.
Ще си позволя да цитирам поста на Мил където е посочила клипчета за агресия при храна,в едното от клипчетата се обяснява как да подходим за да НЕ ръмжи кучето още от малко.
Няколко линка с повече обяснения и видеа, няма смисъл да пиша надълго:

Цитат

User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#1486 Потребителят е офлайн   Printon Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 February 2013 - 05:47 PM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 12 February 2013 - 06:43 PM, написа:

Ще си позволя да цитирам

Коментарите започнаха от това, че собственичката на кучето посегнала да взима купичката с храна и то изръмжало...

Предпочитам да не цитирам други хора, а да коментирам това, което се покрива със собствените ми знания.

#1487 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 February 2013 - 05:53 PM

Цитирам клипчета както виждате,а на тях ясно е показано какво и как да се прави.
Вие може да имате знания,но не всички са като Вас запознати,затова е и форума да питат хората :ba_025:
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#1488 Потребителят е офлайн   Printon Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 February 2013 - 06:10 PM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 12 February 2013 - 06:53 PM, написа:

Цитирам клипчета както виждате,а на тях ясно е показано какво и как да се прави.
Вие може да имате знания,но не всички са като Вас запознати,затова е и форума да питат хората :ba_025:

Явно отново трябва да се повторя:

"Коментарите започнаха от това, че собственичката на кучето посегнала да взима купичката с храна и то изръмжало..."

#1489 Потребителят е офлайн   kalinka_in Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 February 2013 - 06:29 PM

Не, явно трябва да се откажете да спамите в тази тема, щом не успявате да сте полезен!
Моите уважения!

#1490 Потребителят е офлайн   aldald Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 February 2013 - 06:54 PM

Показване на мнениетоPrinton, в 05 February 2013 - 12:21 AM, написа:

Не ми стана ясно защо в крайна сметка някой иска кучето му да не ръмжи, когато нарушават спокойствието му по време на хранене.

Да преминеш покрай купата по време на хранене не е нарушаване на спокойствието или поне не трябва да бъде. Мисля, че Mil дава идея точно за това - как да научим кучето да е спокойно за храната си, дори когато ние се мотаме и бъркаме по купите.

My link
Това ужасно клипче е хранене на 2 месечно кученце в присъствието на голямо мъжко. Голямото е моето куче - той е изумително лаком, но никога не е пазил храната си от мен. Все пак когато взехме за малко дребосъка аз се притеснявах как ще протече храненето. Ако има някакво значение клипчето е снимано към 19 часа вечерта - моят яде веднъж и то чак към 10 - по това време си е гладен. Малкият е от 3 дни с нас - преди това е виждал само майка си и другите от кучилото - не е социализиран с други кучета.
Както виждате никой не ръмжи и не си пази храната. И това изобщо няма общо с мен-те просто са си такива.

#1491 Потребителят е офлайн   Printon Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 February 2013 - 07:52 PM

Показване на мнениетоkalinka_in, в 12 February 2013 - 07:29 PM, написа:

Не, явно трябва да се откажете да спамите в тази тема, щом не успявате да сте полезен!
Моите уважения!

Вижте какво! Никой не Ви е крив, че разсъждавате повърхностно и вместо да мислите, бързате да пишете.

Това Вие ли го написахте или сигурно на мене ми се е привидяло:

„Храня я с гранули. Обикновенно докато се храни, обичам да я галя. Започваше да ми ръмжи. Виждам, че колкото съм по-близо до главата й, толкова е по - склонна да ме ухапе. Казвам строго НЕ, докато продължавам да я галя.”

Нямам нито какво да Ви кажа, нито да Ви съветвам. Веднъж Ви го написах. Нямам намерение да се повтарям.

Моля да не се вадят отделни мои думи от контекста на това, което съм искал да кажа.

По-надолу пишете, че приемате всякакви критики. Явно не приемате!

#1492 Потребителят е офлайн   Printon Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 February 2013 - 07:54 PM

Показване на мнениетоaldald, в 12 February 2013 - 07:54 PM, написа:

Да преминеш покрай купата по време на хранене

"Да преминеш" не означава "да притесняваш с докосвания".

Преди да бързате да пишете, четете. Четете внимателно!

#1493 Потребителят е офлайн   aldald Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 February 2013 - 09:45 PM

Показване на мнениетоPrinton, в 12 February 2013 - 07:54 PM, написа:

Чета внимателно и последователно! Цитирала съм Ваш коментар, направен след изказването на NeLy:

Цитат

имам френски булдог, бебче на 6 месеца, който знае какво е "НЕ", изпълнява го 9 от 10 пъти.
Знае седни - кажа ли му го заковава на дупарка !
Но ... дойде ли време за ядене, моето малко бебче става страшен звяр. Казвам му не, чака (ако се приближа чака и ръмжи) ... може да чака и 10 минути,кажа ли му яж,почне ли да яде,
и приближа ли се до него почва страшно ръмжане, зъбене и ... готовност за атака. Сякаш ще ме изяде.

За това, че друг е решил да си гали, мачка, подхвърля или друго кучето, докато то яде - не съм коментирала.
Моето куче не се впечатлява, ако го побутна докато лапа. Не го бутам нарочно, но и не ходя на пръсти около него. Смятам, че колко по-малко превземки и насилено "съобразяване" има -толкова по-спокойни са нещата.

#1494 Потребителят е офлайн   Printon Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 February 2013 - 09:56 PM

Показване на мнениетоaldald, в 12 February 2013 - 10:45 PM, написа:

Показване на мнениетоPrinton, в 12 February 2013 - 07:54 PM, написа:

Чета внимателно и последователно! Цитирала съм Ваш коментар, направен след изказването на NeLy:

Цитат

имам френски булдог, бебче на 6 месеца, който знае какво е "НЕ", изпълнява го 9 от 10 пъти.
Знае седни - кажа ли му го заковава на дупарка !
Но ... дойде ли време за ядене, моето малко бебче става страшен звяр. Казвам му не, чака (ако се приближа чака и ръмжи) ... може да чака и 10 минути,кажа ли му яж,почне ли да яде,
и приближа ли се до него почва страшно ръмжане, зъбене и ... готовност за атака. Сякаш ще ме изяде.

За това, че друг е решил да си гали, мачка, подхвърля или друго кучето, докато то яде - не съм коментирала.
Моето куче не се впечатлява, ако го побутна докато лапа. Не го бутам нарочно, но и не ходя на пръсти около него. Смятам, че колко по-малко превземки и насилено "съобразяване" има -толкова по-спокойни са нещата.

Възможно е да се е получило разминаване в коментарите. Не ми се връща назад да проследявам отново кой, какво точно е написал.

Ако съм Ви вкарал неправомерно в ситуация, моля да бъда извинен!

#1495 Потребителят е офлайн   starrkopf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:All You Need is Love

Публикувано: 12 February 2013 - 10:44 PM

[[/quote]

Да преминеш покрай купата по време на хранене не е нарушаване на спокойствието или поне не трябва да бъде. Мисля, че Mil дава идея точно за това - как да научим кучето да е спокойно за храната си, дори когато ние се мотаме и бъркаме по купите.

[[/quote]
Две от кучетата живеят в къщи,другите две на двора.Тези "стайните" са женски, а дворните женско и мъжко.Момъкът отскоро пожелава да спи в жилището (забележете ,не става дума за хранене) и когато се настани в леглото на кучките,те нито го гонят ,нито лягат до него - просто гледат да не го безпокоят,което значи,че стоят настрана,или се качват на моето легло.А едната кучка е "кака" на момчето и го е учила на всичко,защото то е спасено още като бебе от улицата.
Преценявайте какво значи да зачиташ другия...
User's Signature

Всеки има кучето,което заслужава...
https://www.facebook..._homepage_panel
https://www.facebook...34862426717095/

#1496 Потребителят е офлайн   Printon Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 February 2013 - 10:58 PM

Старкоф,

Гледам кучета от години, повече от твоите изживени. А ако трябва да ги изброявам като брой животни, доста голям списък трябва да направя.

Ще се спра само на два момента, а специалистите да коментират, анализират и дадат обяснения.

До момента, повтарям – до момента !!! нямам и не съм имал куче, което някога да ми е ръмжало, освен по време на игра, когато съм го провокирал именно да ръмжи.

Кучетата ми винаги са живели и живеят с други животни – основно, котки, кокошки и агнета.

Миналата година започнах да се грижа за натирено НОК (женска), която убиваше (наблягам, лично съм виждал как убива) котки. Е, същото това НОК, в момента живее с две от котките ми и с три от кучетата ми – в мир, любов и съвместна игра.

Не си придавам героизъм или гениалност. Само споделям. И още нещо – кучета не съм обучавал и не обучавам, но претендирам да разбирам доста добре поведението им!

#1497 Потребителят е офлайн   starrkopf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 February 2013 - 11:42 PM

Показване на мнениетоPrinton, в 12 February 2013 - 10:58 PM, написа:

Старкоф,

Гледам кучета от години, повече от твоите изживени. А ако трябва да ги изброявам като брой животни, доста голям списък трябва да направя.

Ще се спра само на два момента, а специалистите да коментират, анализират и дадат обяснения.

До момента, повтарям – до момента !!! нямам и не съм имал куче, което някога да ми е ръмжало, освен по време на игра, когато съм го провокирал именно да ръмжи.

Кучетата ми винаги са живели и живеят с други животни – основно, котки, кокошки и агнета.

Миналата година започнах да се грижа за натирено НОК (женска), която убиваше (наблягам, лично съм виждал как убива) котки. Е, същото това НОК, в момента живее с две от котките ми и с три от кучетата ми – в мир, любов и съвместна игра.

Не си придавам героизъм или гениалност. Само споделям. И още нещо – кучета не съм обучавал и не обучавам, но претендирам да разбирам доста добре поведението им!

Мнението Ви само подкрепя моето.А що се отнася до котките,предполагам (щом сте запознат с кучешкото поведение),че правите разлика между „свои” и „чужди”?
Като дете много се чудех ,защо кучето на баба гони преминалите през мрежата комшийски кокошки,а нашите на закача?Сега вече знам....
User's Signature

#1498 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 February 2013 - 12:17 AM

Атанасов колко кучета си отгледал,които не си взел от малки?
Това,че не се е случвало на теб не означава ,че не може да се случи на други,а в тази тема е доста често срещано явление.
Хората тук са обикновени стопани,които искат да живеят нормално с домашните си любимци и най-важното е търсят помощ и информация как да се справят с възникналия проблем,което е крачка напред към успешното му разрешаване. :md_064:
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#1499 Потребителят е офлайн   Cene79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 February 2013 - 01:41 AM

Показване на мнениетоPrinton, в 12 February 2013 - 07:52 PM, написа:

Показване на мнениетоkalinka_in, в 12 February 2013 - 07:29 PM, написа:

Моите уважения!

Вижте какво! Никой не Ви е крив, че разсъждавате повърхностно и вместо да мислите, бързате да пишете.

Това Вие ли го написахте или сигурно на мене ми се е привидяло:

„Храня я с гранули. Обикновенно докато се храни, обичам да я галя. Започваше да ми ръмжи. Виждам, че колкото съм по-близо до главата й, толкова е по - склонна да ме ухапе. Казвам строго НЕ, докато продължавам да я галя.”

Нямам нито какво да Ви кажа, нито да Ви съветвам. Веднъж Ви го написах. Нямам намерение да се повтарям.

Моля да не се вадят отделни мои думи от контекста на това, което съм искал да кажа.

По-надолу пишете, че приемате всякакви критики. Явно не приемате!

Съветваш човека да остави кучето да прави каквото си иска и да пострада в един момент?Те вече са в това положение и определено не му харесва(и има право)!Така,че 'съвета" ти е напълно излишен и го запази за себе си!Доколкото разбирам се приемат конструктивни критики а не теорий от хора които никога не са гледали куче или са имали късмета да попаднат на такова което не създава проблеми и смятат,че всичко им е ясно!
Аз пиша от собствен,реален опит.Имал съм кучета(за съжаление остаряха и починаха) и в момента имам 6 месечно от доминантна порода(+20 котки),което не ми е спестило нищо от чертите си и твърдя,че се справям добре и си живеем в разбирателство.Целта(която се изгуби в излишни цитирания и лични спорове) е човека да получи съвет и да оправи нещата с кучето си.Моля хората които само убиват времето си тук да си намерят друго занимание! :eg_033:

#1500 Потребителят е офлайн   starrkopf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 February 2013 - 02:28 AM

Cene 79
Може ли да разкажете за доминантната порода?Тъкмо и други с такива кучета ще се поучат...
Само да не излезе,че Вашето е като едно друго,цитирано от водеща на популярно Тв предаване,в което тя пред цяла България заяви,че кучето й е с наследствен доминантен ген?!?...
User's Signature

• (93 Страници) +
  • « Първа
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • Последна »