Dog.bg Форуми : Агресия, доминантно поведение

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (93 Страници) +
  • « Първа
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Агресия, доминантно поведение Оцени темата: ***** 4 Гласове

#1541 Потребителят е офлайн   koniarska Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом
Публикувано: 28 March 2013 - 11:30 PM

От кой град сте?
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#1542 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 March 2013 - 11:39 PM

Огромен избор puppy biting video
Предупреждавам, че има и неправилни техники, но изгледайте повечко и ще разберете. Не ви трябва никакво насилие, никакво крещене, наказания, тръшканици и пр.
И един дребен нишан - много по-голям успех има обучение, при което не просто се показва на кучето какво да НЕ прави. Трябва да му се покаже какво да прави.

#1543 Потребителят е офлайн   ChrisJobs Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 28 March 2013 - 11:42 PM

Показване на мнениетоkoniarska, в 28 March 2013 - 11:22 PM, написа:

Показване на мнениетоChrisJobs, в 28 March 2013 - 08:56 PM, написа:

Не мопса е огромен хищник, спор няма :ba_025:
Сега сериозно, четох от 2 седмици преди това всеки ден, по цял ден, прочетох и началото на тази тема, четах и други доста теми. Дом съм му намерил, каквото и да става ще остане вкъщи, и до край ще се боря за него, защото знам, че ще е един от малкото ми истински приятели! Какво разбирате под специалист ? Да дам 400лв на дресьор ли? Просто не Ви разбрах, извинявам се, чета темите, възприемам ги, просто моля за съвет, не мога да прочета за 1 ден 77 странии с 1533 поста нали :)

На първо време махнете вестника,няма смисъл наистина.Когато тръгне да ви хапе го спирайте с висок тон с команда "Не"/принципно много се влияят от тона/ и след това игнорирайте/ може да се наложи десетки пъти да го правите,докато схване идеята,но бъдете упорити./Може да хапе само играчките,но не и вас.Започнете да работите относно общо послушание, наградки,общувайте с него,играйте,но когато тръгне да ви хапе,просто прекратявайте играта.Принципно всички бебета правят така,нормално е ,вие трябва да му покаже какво е редно и какво не.Направете нещата така,че да ви е забавно и на двете страни.Кучето е ,за да ни носи удоволствие, а не да ни пресира и пр.
П.П . С тона си може да направите чудеса просто го използвайте.

Всяко едно от тези неща ги изпълнявам от както влезе вкъщи, надявам се да е било нещо моментно...
Преди малко в този сайт който го дадохте по горе, четох, че не е хубаво да се дърпа за вратлето, и спирам да го правя :ba_025:
User's Signature

Да бъдеш богат няма нищо общо с парите.

#1544 Потребителят е офлайн   koniarska Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 29 March 2013 - 12:02 PM

Покажете на кученцето какво е правилно да прави,бъдете търпеливи и нещата ще се получат.Успех от мен!
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#1545 Потребителят е офлайн   Ady :) Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 April 2013 - 06:28 PM

Здравейте :)
Насочиха ме да пиша тук за съвет.
Имам джак ръсел териер на 1 година , напоследък се сблъсквам с много нетипично за него поведение.
Когато излизаме навън лае почти по всички хора , и то сякаш ако го пусна от повода ще ухапе минаващия и нищо не подозиращ човек :dh_188:
Дори когато го водя в парка , спрях да го пускам , защото се притеснявам че ще налети на някой.
Моля Ви за съвет ... Мога ли да коригирам това поведение и как?
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#1546 Потребителят е офлайн   calina_enrico Икона

Публикувано: 18 April 2013 - 07:55 PM

Здравейте,

Пише Ви човек, който си мислеШЕ, че има опит с кучатата. Преди 1 година риджбекът ми почина на 12 години. От 1 седмица вкъщи имам почти 4-месечен лабрадор. Знаете какво казват всички за лабрадорите - умни, грижовни към децата, т.н. ... Проблемът е, че малкият много хапе. Разбирам, че го сърбят зъбите и ги сменя и всичко това е игра, но колкото повече харе, толкова повече сам се озлобява и хапе по-лошо и злобно. Като му се скараш едно просто "НЕ" не върши работа, а като го пернеш с вестник или с нещо, каквото и да е - пак се озлобява, скача, дори лае и отново хапе още по-злобно. Не зная какво да направя? Още повече, че вкъщи почти всеки уикенд идва 4-месечната ми племеница и просто не мога да си позволя тя да доййде, а той да я хапе. Какво да направя? Моля Ви, помагайте!!!

#1547 Потребителят е офлайн   iv_hari Икона

Публикувано: 03 May 2013 - 01:00 AM

Здравейте,има големи притеснения за моят любимец(4-годишен амстаф).Няколко пъти ми се случва да се нахвърля на хора без да хапе(за сега)ситуациите са различни навън в близост до колата и къщата ни и в къщи на човек който е виждал на неутрална територия и тогава си игра с него без грам проява на агресия.Случва се понякога и в къщи да поръмжи например,ако е заспал и без да иска някой го сбута.Храната мога да му я извадя от устата и никога не се е сърдил за това,няма проблем и с вземането на играчките му.Много ми е трудно да определя от къде идва агресията му към определени хора.Мога ли да го заведа при някой специалист,който да го постави в различни ситуации и да ми каже дали тази агресия е наследствена или е проблем с възпитанието.Моля ви,помагайте много ми е скъп,но в същото време имам дъщеря на 2г. и не бих искала тя или някой от обкражението ми да пострада.Помислих си вече и за инжекция,но все пак не мога да прибегна до това без да съм сигурна какво точно се случва с кучето ми,а и наистина много го обичам:( Предварително благодаря.

#1548 Потребителят е офлайн   npopov Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 09 May 2013 - 02:46 PM

Здравейте!
Обръщам се към Вас с голяма молба. Имам питбулка на 4 месеца.Спи при нас.Качва се по диваните и т.н, но нещото което ме притеснява най-много е разходката.Първо истинска борба е да сложа каишката.Второ - след като успеем аз или приателката ми излизаме и тя започва да води нас , а не ния нея.Трето след като настояваме с хиляди не и забрани да яде боклуци от земята и дърпания на повода , става агресивна.Започва да се хвърля кум мен , скача , лае и се опитва да ме захапе. Мята се като луда около повода.Докопа ли го го захапва и започва да го гризе лае и напада.Няма усмиряване докато не я прибера в къщи подвива опашка и е все едно се извиява - след което заспива.Прочетох по - голяма част от писаното и започвам с ограниченията , които пренебрегнахме в началото. Моля за по конкретни съвети и насоки .Притеснява ме това, че моята приателка няма да може да я удържа след време , а честно казано в такъв пристъп и ако е на година не вярван и аз да мога. Тогава варянта ше е само един и не искам да се стига до него. Та така моля помогнете със съвети и насоки! Предварително благодаря !

#1549 Потребителят е офлайн   vik28 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 09 May 2013 - 04:55 PM

Показване на мнениетоnpopov, в 09 May 2013 - 02:46 PM, написа:

Здравейте!
Обръщам се към Вас с голяма молба. Имам питбулка на 4 месеца.Спи при нас.Качва се по диваните и т.н, но нещото което ме притеснява най-много е разходката.Първо истинска борба е да сложа каишката.Второ - след като успеем аз или приателката ми излизаме и тя започва да води нас , а не ния нея.Трето след като настояваме с хиляди не и забрани да яде боклуци от земята и дърпания на повода , става агресивна.Започва да се хвърля кум мен , скача , лае и се опитва да ме захапе. Мята се като луда около повода.Докопа ли го го захапва и започва да го гризе лае и напада.Няма усмиряване докато не я прибера в къщи подвива опашка и е все едно се извиява - след което заспива.Прочетох по - голяма част от писаното и започвам с ограниченията , които пренебрегнахме в началото. Моля за по конкретни съвети и насоки .Притеснява ме това, че моята приателка няма да може да я удържа след време , а честно казано в такъв пристъп и ако е на година не вярван и аз да мога. Тогава варянта ше е само един и не искам да се стига до него. Та така моля помогнете със съвети и насоки! Предварително благодаря !

Кучето е само на 4 месеца,разглезили сте го,после сте прочели нещо,приложили сте нищо,но сте седнали да мислите за момента когато варианта ще е само един :ud_009: ?
Само тук,в този форум,има "тонове" информация,съвети,преживявания и какво ли още не.Кучето е още много младо и имате шанс да направите с него чудеса,стига да подхождате адекватно.Това което представлява сега е плод на Вашето отношение към него,не че то е нещо сбъркано.Четете и действайте,нещата няма да се оправят сами.

#1550 Потребителят е офлайн   starrkopf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:All You Need is Love

Публикувано: 09 May 2013 - 08:12 PM

Здравейте!

Когато се приготвите за разходка,нормално е кучето при вида на повода и нашийника да се възбуди.Много стопани като Вас започват битка както с времето ( да не изпуснат кучето и то да свърши някоя от двете работи още в къщи),така и с четириногото...
За да понижите стреса в този момент,седнете или се обърнете настрана към кучето (така както те правят помежду си,когато искат да успокоят друго куче,показвайки му този успокояващ сигнал).Ако въпреки това възбудата продължи,обърнете се с гръб към него.То ще дойде само,повярвайте.Тогава му сложете нашийника (нагръдника),закопчайте повода и излезте .
Ако желаете прочетете преводите : http://www.dogfriend...df/bg/?articles
User's Signature

Всеки има кучето,което заслужава...
https://www.facebook..._homepage_panel
https://www.facebook...34862426717095/

#1551 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 May 2013 - 08:32 PM

В този момент няма стрес, само радостна възбуда.
Много питбули хапят повода, защото обичат да хапят неща, пък ако стопанинът вземе да го дърпа, става чудна игра!
Конкретно при хапане на повода можете да направите няколко неща:
1. Щом кучето го захапе, пуснете го на земята, а вие се върнете и се направете, че няма да излизате. Че не ви пука ни за куче, ни за повод. Кучето може да поджвака повода малко, но такава игра не е интересна и скоро ще дойде.
2. Ако посегне да захапе повода, сложете си ръката точно там, където се цели да хапе. Кучето ще се откаже, защото не иска да захапе ръката ви. Или ще потърси свободна част от повода, местете си ръката така, че да се натъква все на нея. Ако ви е страх, ползвайте ръкавица.
3. Купете му хапалка и играйте на хапаница с нея. По време на играта го научете да пуска. Точно как - ако има нужда ще кажем. Така щем задоволите желанието му за такава игра, хем ще разполагате с команда за пускане, хем ще се научи, че се хапе хапалката, а не повода.
Излизайте на разходката само когато кучето спокойно е позволило слагането на повода и не посяга да го хапе. Препоръчвам упражнения за задържане - на прага поспрете, дайте лакомство, тогава излезте, научете го да чака преди да прекрачи прага (т.нар. невидима бариера), иначе ще се втурва като изоглавено. Подобно нещо може да правите преди хранене и всяко нещо, което го превъзбужда. Ако го правите с храна, ще го научите да яде по команда, респ. ще се справите и с боклуците.

Конкретно с това куче (имам куче с много сходно поведение) не прилагайте нищо от тази тема! Забрани, наказания, дърпаници и тръшканици ще ви водят към скорострелно влошаване на нещата. Дори да потушите за миг нещо, то ще избухне с тройна сила след секунди, най-вероятно пренасочено. Може да стане страшно с преминаващо в момента друго куче. Трябва да работите с мотивация и нищо друго. Хубавата новина е, че на куче с такава нервна система можете да приковете вниманието изцяло с нещо, което то силно иска, можете да го фиксирате върху себе си така, че да го накарате и челна стойка да направи. Открийте какво го мотивира - храна, играчка, хапалка, тичане, може би всички тези неща.

#1552 Потребителят е офлайн   starrkopf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 May 2013 - 08:43 PM

Показване на мнениетоmil_, в 09 May 2013 - 08:32 PM, написа:

В този момент няма стрес, само радостна възбуда.
Много питбули хапят повода, защото обичат да хапят неща, пък ако стопанинът вземе да го дърпа, става чудна игра!

А възбудата какво е сама по себе си?
Дали се говори за стреса в двете му форми е все едно,защото факторите ,чрез които те се проявяват се наричат стресори.
User's Signature

#1553 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 May 2013 - 09:04 PM

ОК, "положителен" стрес.
Рядко хората го използват и разбират в този смисъл, затова предпочитам да се уточни.
Не е все едно дали емоцията е положителна или отрицателна.

#1554 Потребителят е офлайн   starrkopf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 May 2013 - 09:50 PM

Показване на мнениетоmil_, в 09 May 2013 - 09:04 PM, написа:

ОК, "положителен" стрес.
Рядко хората го използват и разбират в този смисъл, затова предпочитам да се уточни.

Кой спори?
Те хората Мил още много неща бъркат. После нека пак Таня (Фурията) каже : "....Какво ново има в Новата Кинология"?....
На интересуващите се мога да предложа :
Martina Nagel,Clarissa v.Reinhardt
"Stress bei Hunden"
User's Signature

#1555 Guest_pancho_99_*

• Група: Гости

Публикувано: 09 May 2013 - 10:33 PM

Показване на мнениетоmil_, в 09 May 2013 - 09:04 PM, написа:

ОК, "положителен" стрес.

По-принцип, най-общо казано, стресът е необходим. Той е свеобразен стимулатор. Страшно е, когато се превърне в дистрес.

#1556 Потребителят е офлайн   npopov Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 10 May 2013 - 07:31 AM

Показване на мнениетоvik28, в 09 May 2013 - 04:55 PM, написа:

Здравейте!

Кучето е само на 4 месеца,разглезили сте го,после сте прочели нещо,приложили сте нищо,но сте седнали да мислите за момента когато варианта ще е само един :ud_009: ?
Само тук,в този форум,има "тонове" информация,съвети,преживявания и какво ли още не.Кучето е още много младо и имате шанс да направите с него чудеса,стига да подхождате адекватно.Това което представлява сега е плод на Вашето отношение към него,не че то е нещо сбъркано.Четете и действайте,нещата няма да се оправят сами.

O,K
Сега :
1. Да е разглезена да - все пак ни е първо куче.
2. Прочел съм доста и въпроса ми беше насочен единствен към подхода , който да избера за да премахна агресията към мен или партньорката ми.
3. Колкото до каишката - по скоро се плаши от нея а не се възбушда и това ме притеснява.
4. Тази вечер и казах да си ляга на креслото което сме и определили и тя спа цяла нощ сама там.Направи един единствен опит да дойде при нас , но преди изобщо да се качи я скастрих с "НЕ" и тя се върна на креслото.
5. Кучето не е агресивно нито към хора нито към други животни.Напротив иска всички да я погалят и да си играе с всички кучета , но те не и обръщат особено внимание защото около нас все са големи и възрастни кучета. Агресия се отключва единствено към водача и то не винаги.
6. Смених каишката с нагръдник и определено нито се дърпа яко - както правеше с каишката чак до давене, нито е избеснявала с него , но както си върви се се опитва да го захапе.
7. Давам и да яде единствено при команда седни , която изпълнява от двумесечна възраст като часовник като си види храната.
8. Има си играчка за хапане - въженце осморка и се дърпаме с нея , но не я пуска - над това трябва да работя и ако предложението ви е в сила моля пояснете как по доре да я науча на това да пуска по команда.
9.Не крия ,че имаме грешки във възпитанието и за това моля за съвет.А по въпроса за най-големият ми страх - моля кажете ми как реагират хора които виждат 4 месечен пит побеснял, привел уши назад със свиреп поглед , скача и напада мен СОБСТВЕНИКА му и се опитва да ме захапе.ПОВЯРВАЙТЕ СТРЯСКА - ОСОБЕНО ЗА ЖЕНА ! КАКВО ЩЕ Е ПОЛОЖЕНИЕТО АКО ГО НАПРАВИ КОГАТО Е НА ГОДИНА ИЛИ ПОВЕЧЕ!

Благодаря за съветите!

#1557 Потребителят е офлайн   starrkopf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 May 2013 - 09:19 AM

Показване на мнениетоnpopov, в 10 May 2013 - 07:31 AM, написа:

Показване на мнениетоvik28, в 09 May 2013 - 04:55 PM, написа:

Здравейте!

O,K
Сега :
1. Да е разглезена да - все пак ни е първо куче.
2. Прочел съм доста и въпроса ми беше насочен единствен към подхода , който да избера за да премахна агресията към мен или партньорката ми.
3. Колкото до каишката - по скоро се плаши от нея а не се възбушда и това ме притеснява.
4. Тази вечер и казах да си ляга на креслото което сме и определили и тя спа цяла нощ сама там.Направи един единствен опит да дойде при нас , но преди изобщо да се качи я скастрих с "НЕ" и тя се върна на креслото.
5. Кучето не е агресивно нито към хора нито към други животни.Напротив иска всички да я погалят и да си играе с всички кучета , но те не и обръщат особено внимание защото около нас все са големи и възрастни кучета. Агресия се отключва единствено към водача и то не винаги.
6. Смених каишката с нагръдник и определено нито се дърпа яко - както правеше с каишката чак до давене, нито е избеснявала с него , но както си върви се се опитва да го захапе.
7. Давам и да яде единствено при команда седни , която изпълнява от двумесечна възраст като часовник като си види храната.
8. Има си играчка за хапане - въженце осморка и се дърпаме с нея , но не я пуска - над това трябва да работя и ако предложението ви е в сила моля пояснете как по доре да я науча на това да пуска по команда.
9.Не крия ,че имаме грешки във възпитанието и за това моля за съвет.А по въпроса за най-големият ми страх - моля кажете ми как реагират хора които виждат 4 месечен пит побеснял, привел уши назад със свиреп поглед , скача и напада мен СОБСТВЕНИКА му и се опитва да ме захапе.ПОВЯРВАЙТЕ СТРЯСКА - ОСОБЕНО ЗА ЖЕНА ! КАКВО ЩЕ Е ПОЛОЖЕНИЕТО АКО ГО НАПРАВИ КОГАТО Е НА ГОДИНА ИЛИ ПОВЕЧЕ!

Благодаря за съветите!

Това с хапането на повода да Ви го обясни специалиста,дето пише че кучето е разглезено....
А иначе като чета какво е отношението Ви към кучето ( т.7) само ще кажа : не товарете излишно кучешката психика.
Кое е това четиримесечно зверче?
User's Signature

#1558 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 May 2013 - 09:40 AM

Като начало - кучето не се плаши от каишката, а от вас и вашето застрашително поведение.
Опитайте да му я сложите без да се надвесвате над него, а приклякайки отстрани. Придружете с лакомство. Не се борете.

Относно пускането на хапалката имате два варианта - ако кучето се мотивира от храна, предложете му в замяна лакомство - като пусне, за да вземе лакомството, вземете играчката и дайте лакомството, после продължете играта.
Ако лакомството е по-безинтересно от хапалката, купете си още една - същата. Играйте с едната, другата скрийте зад гърба си. Като кажете пусни, а кучето не пуска, пуснете я вие и го оставете да прави с нея каквото иска, може да си я занесе на леглото или някъде, но няма вече да е толкова интересно, защото няма игра. Тогава му покажете другата, то ще зареже първата и ще дойде да играете пак. Отначало при тези размени няма нужда да казвате нищо на кучето. По-късно, когато вече сценарият ви се получава, можете да добавите думичката пусни.

По точка 9 - свиреп 4-мeсeчин пит, изяждащ стопанина си, е глупост. В този момент кучето е превъзбудено (защото сте го дърпали) и дава изблик на емоцията си. Предполагам, че вашите емоции също преливат, викате, въртите се, правите заплашителни жестове и нещата ескалират. Кучето реагира на вашето заплашително поведение отново, а не на някакво си водачество. Какво ще стане, ако в този момент застанете като пън, с отпуснати ръце (само стискайки повода) и без да гледате кучето?

Щом ви интересува единствено как да премахнете "агресията", отговорът е прост - спрете да се държите агресивно :)

#1559 Потребителят е офлайн   zlatabani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 May 2013 - 09:55 AM

Хубаво е да свързва каишката с нещо положително, когато всеки път има проблем при поставянето кучето вече не я приема ок...за каишката пробвайте да и отколоните вниманието с лакомство... викнете го при вас, накарайте го да сведне , подайте да подуши лакомството и тогава каишка (но не на сила, нека се успокои и ако не стане от веднъж пробвайте след малко пак), все си мисля че храната ще му е по-интересна, а също така ще се научи че след слагане на каишката следва награда... Дам хубаво е да сложите повода да му кажете да седне и да стои и след като изпълни тази команда излизате вие и след това кучето...всичко това трябва да става спокойно, все едно играете и без нерви и много лакомства за да стане желана практика. За разходките има много теми за редом, пак с лакомства. То е на 4 месеца и е като пластелин в ръцете Ви, вижте сега това е много силно животно работете много с него, трябва да ви слуша на 100 % и точно сега му е времето да постигнете това иначе поводи, наморници и недай боже някоя беля да стане....И всичко това без никакъв бой, аз лично когато наказвам моя просто го карам да легне! Четете и тренирайте всики команди първо вкъщи, където няма дразнители и кой да му отнема вниманието, ще трябва мнооого да работите.Успех
Сетих се какво правих аз с каишката...почвахме да свикваме с нея вкъщи, слагам му я и я оставям..след време слагам повода и се разхождаме в хола, но пък той още не излизаше навън, свикна преди да дойде възрастта за разходки!

Нагръдника дава повече сила и в момент, в който реши да се дърпа на пратньорката Ви ще и е по-трудно, принципно препоръчвам нашийник!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#1560 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 10 May 2013 - 10:56 AM

Всъщност са доста по-спокойни с нагръдник,имат повече свобода и не ги опъва нищо за врата. :ba_025: съответно и кучето се успокоява и не тегли на буксир.
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

• (93 Страници) +
  • « Първа
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема