Публикувано: 11 June 2013 - 05:53 AM
Разхождаме я 3 пъти на ден и ви казвам, че с нея се отнасяме като с човек! Когато изригне - заставам като топола със свалени ръце както ме посъветвахте и тя не спира да скача около 10 мин. и когато уж се пооправи и тръгнем на ново същата работа чак докато не влезем в къщи.През това време никакви удари , а само говорене все едно утешавам дете.На моята приятелка изригва и в началото на разходката - още на вратата. Около нас само големи кучета , които не искат да си играят с нея и когато стопаните им отминат тя решава, че ние не я пускаме. Не мога да я разкарвам без каишка , защото не мога да я хавана да и я сложа после. Излизаме с любимите и бисквитки на които в къщи не може да устои , но на вън не е така направо не им обръща внимание. Пробвахме с играчки същата работа. Изнервена е , но не мога да разбера от какво. Знам само , че определено се плаши от вятъра и то не от шума , а от самото движение на въздуха. На вън си играем и много ходим . Последната разходка е около 2 часа след като се върна от работа. Пробвал съм да гоним пръчка, но тя не си играе , а като я стигне ляга и я изяжда и после повръща. Купих 8 метра автоматичен повод - за да има свобода , т.к. ви казах ,че не я пускам без каишка и тя го прехапа. На истина я по наплясках два пъти и първия път имаше успех , но после сами разбрахме , че става по лошо. Преберем ли се започва да ни се търка по краката все едно е мъжко куче - прочел съм темата и разбирам , че е стресирана , но не знам от какво.Започваме да се успокояваме и то по 30 мин. след което тя се кротва. Някак това започна да се случва заедно със смяната на зъбките и може би от постоянната болка и сърбеж е така изнервена, но правим всичко възможно - копуваме на три дена по един пакет от кожените клечки и тя ги дъвчи яко.Има и гумен чесалка , но не я харесва много. Започнахме да тичаме по малко - около 10 мин. все пак е на 5 месеца малко и е рано да я натоварвам, но по някое време както си бягаме поглежда повода и пак същото.Научих я при излизане да сяда пред всяка врата и тя го прави иначе не отварям вратата - преди не можех да заключа сега ме чака седнала и само поскимтява. Яде по 3 пъти на ден , като за работещи хора това е много трудно и то само висок клас гранули плюс на на няколко дена или варен ориз с пилешки фенери или консерва на педигри - джуниър с пилешко.Научих я да пуска въженцето играчка и в къщи го пуска и получава бисквитка , но навън и особено с повода никакъв резултат, не поглежда бисквитките. Няма агресия към нищо друго - напротив зверски контактно куче с животни всякакви , а с хора е направо голяма радост и иска да скача по тях - и това се отучваме да го прави със забрани и подръпване на повода.
Ето сега ви обясних какво правя и как стават нещата , ако виждате къде греша моля за съвет.