Dog.bg Форуми : Агресия, доминантно поведение

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (93 Страници) +
  • « Първа
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Агресия, доминантно поведение Оцени темата: ***** 4 Гласове

#1621 Guest_Zartosht_*

• Група: Гости

Публикувано: 19 August 2013 - 10:30 AM

Показване на мнениетоОт 19 August 2013 - 09:27 AM:

<br />Благодаря за отговора.Аз вместо фризби ползвам топка за тенис на корт ,че фризбито не иска да го гони само стой и го гледа.Иначе за тичането си тичаме из целия квартал като променяме скоростта е не много често но я променяме имам няколко да ги наречем хълмчета който при обиколките ги изкачваме така,че вече ми е по добре крака и ще тичаме пак а може ли да ми дадете съвет как най правилно да го социализирам защото съм почти 100% сигурен че не събирам децата от квартала и да почва да ги души нали така<br />

Няма значение какво ползвате – фризби, топка, пръчка и т.н. Въпросът е да му се „изкара енергията”. Но не това е най-същественото.

Бордър колито трябва да се включва в дейности, които ангажират мозъка и разсъдъчните процеси в него. За градски условия най-добрият вариант е аджилити или някаква друга методика на обучение, но да е свързана с много движение - IPO-1, работа по следа и т.н..

Ако кученцето не е свикнало с деца още от момента на критическата възраст, много трудно може да се приспособи към подобна „компания”. Често в литературата се казва, че с израстването Бордър колито започва да прави опити да „пасе” тези, които са около него, особено, ако са деца. Именно затова Бордър коли не се препоръчва като домашен любимец.

Търсете компетентен треньор, който има опит с обучение именно на бордър колита.

#1622 Потребителят е офлайн   oganche Икона

• Група: Потребители

Публикувано: 26 August 2013 - 07:54 AM

здравейте, аз и съпруга ми имаме ротвайлер на година и 8-месеца. При нас често е и пременницата ни. Кучето от малко израстна с нея и си играеха, но през последните месеци понякога я ръмжи, а вчера дори я ухапа леко. Посъветвайте ни какво да направим, на какво може да се дължи това?

#1623 Потребителят е офлайн   sazo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:всичко свързано с кучета

Публикувано: 26 August 2013 - 11:55 AM

Има ли видима причина за това поведение,да пази играчка или нещо друго.Възможно е кучето да ръмжи и да хапе леко когато иска да предизвика някой за игра.

#1624 Потребителят е офлайн   oganche Икона

Публикувано: 26 August 2013 - 12:31 PM

не, по принцип се караме на племенничката, ако го закача, когато той си пази играчките, в този случай мисля че нямаше нищо което да пази за момента. Сигурна съм, че не става дума за игра, тъй като й проби кожата, макар и малко. Но не изключвам възможността да е пазил нещо и затова да е реагирал, но той обикновено ръмжи в такава ситуация

#1625 Потребителят е офлайн   Habits Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 September 2013 - 06:51 PM

Здравейте!

Имам мъжко каракачанско куче на година и 3 месеца.
Проявява признаци за доминантно поведение.

Може ли да ми дадете контакти за учител специалист в района на София-град и да има желание да се занимава с такава порода куче.
Мерси предварително.

#1626 Потребителят е офлайн   sazo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 September 2013 - 08:34 PM

Показване на мнениетоoganche, в 26 August 2013 - 09:31 PM, написа:

не, по принцип се караме на племенничката, ако го закача, когато той си пази играчките, в този случай мисля че нямаше нищо което да пази за момента. Сигурна съм, че не става дума за игра, тъй като й проби кожата, макар и малко. Но не изключвам възможността да е пазил нещо и затова да е реагирал, но той обикновено ръмжи в такава ситуация

За вас нормално ли е да си пази играчките?Не допускайте кучето да развива ,,мания" към разни вещи или играчки,познавам кучета,които по принцип са доста добре социализирани,но става ли въпрос за въпросното нещо са готови да умрат за него(пръчки,пластмасови бутилки,играчки).Възможно е детето да е посегнало рязко и кучето да не имало шанс да предупреди чрез ръмжене.

#1627 Потребителят е офлайн   starrkopf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:All You Need is Love

Публикувано: 16 September 2013 - 10:55 AM

Показване на мнениетоsazo, в 15 September 2013 - 08:34 PM, написа:

Показване на мнениетоoganche, в 26 August 2013 - 09:31 PM, написа:

За вас нормално ли е да си пази играчките?Не допускайте кучето да развива ,,мания" към разни вещи или играчки,познавам кучета,които по принцип са доста добре социализирани,но става ли въпрос за въпросното нещо са готови да умрат за него(пръчки,пластмасови бутилки,играчки).Възможно е детето да е посегнало рязко и кучето да не имало шанс да предупреди чрез ръмжене.

Напълно нормално е ! А Вие като сте също социализиран, защо не оставите някой да Ви вземе храната от устата или да Ви пречи на почивката?
Е, така са и кучетата .
Дамата пише,че то (кучето ) "обикновено" ръмжало ... Обикновено преди това има друго ( calming signals ) , освен ако животното не е потискано . Тогава наистина веднага се започва с ръмженето и хапането, защото кучето просто не е разбрано.
Ако детето иска все пак да контактува с кучето ,нека се научи кога може и кога не може да го безпокои . А за играчките - да му предлага замяна срещу награда .
User's Signature

Всеки има кучето,което заслужава...
https://www.facebook..._homepage_panel
https://www.facebook...34862426717095/

#1628 Потребителят е офлайн   sazo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 September 2013 - 12:19 PM

Г-н старркопф съгласен съм,че е нормално,но за куче което е оставено да се саморазвива,това са му инстимктите.Самоче за домашно куче ми се струвва нередно да си пази играчките,храната и т.н. не може да му сипваш да яде примерно и да се дръпваш веднага щото ще ти налети и да чакаш само то да реши,че си е облизало хубаво паничката(която е разходена хубаво 10-15 мин.по пода)за да я вземеш.Както и не е редно да се спуска щото си минал на сантиметри от играчката.Друг е въпроса,че кучето не е раснало с това дете и че му идва можеби доста изнервящо(знаем ги децата дърпат уши,бъркат в уста,скубят)въобще и кучето си има лично пространство,което трябва да се цени.

#1629 Потребителят е офлайн   starrkopf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:All You Need is Love

Публикувано: 16 September 2013 - 02:27 PM

Показване на мнениетоsazo, в 16 September 2013 - 12:19 PM, написа:

Г-н старркопф съгласен съм,че е нормално,но за куче което е оставено да се саморазвива,това са му инстимктите.Самоче за домашно куче ми се струвва нередно да си пази играчките,храната и т.н. не може да му сипваш да яде примерно и да се дръпваш веднага щото ще ти налети и да чакаш само то да реши,че си е облизало хубаво паничката(която е разходена хубаво 10-15 мин.по пода)за да я вземеш.Както и не е редно да се спуска щото си минал на сантиметри от играчката.Друг е въпроса,че кучето не е раснало с това дете и че му идва можеби доста изнервящо(знаем ги децата дърпат уши,бъркат в уста,скубят)въобще и кучето си има лично пространство,което трябва да се цени.

Аз все още не схващам кое не Ви е ясно ? Това ,че говорим за кучета, или че хората не разбират различните нюанси от социалното им поведение?
Който желае да се развива може да търси и да чете .
User's Signature

Всеки има кучето,което заслужава...
https://www.facebook..._homepage_panel
https://www.facebook...34862426717095/

#1630 Потребителят е офлайн   sazo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 September 2013 - 08:10 PM

Показване на мнениетоstarrkopf, в 16 September 2013 - 11:27 PM, написа:

Показване на мнениетоsazo, в 16 September 2013 - 12:19 PM, написа:

Аз все още не схващам кое не Ви е ясно ? Това ,че говорим за кучета, или че хората не разбират различните нюанси от социалното им поведение?
Който желае да се развива може да търси и да чете .

Не ми е ясно защо смятате,че е нормално едно домашно куче да пази играчка ли,храна ли няма значение какво.Казах,че съм съгласен,че е нормално от гледна точка на това,че става въпрос за инстинкти.Трябва ли да ви разбирам,че и вашето куче си пази храната от вас.Ако обичате да бъдете по конкретен ако може.

#1631 Guest_Zartosht_*

Публикувано: 16 September 2013 - 08:40 PM

Показване на мнениетоsazo, в 16 September 2013 - 08:10 PM, написа:

Трябва ли да ви разбирам,че и вашето куче си пази храната от вас.

Да, едно от моите кучета си пази от мене храната.
Всъщност, не я пази, защото аз не се опитвам да му я отнемам. И не виждам защо трябва кучето да бъде обезпокоявано, когато задоволява свои жизнени потребности. Може би, за да докажем, че ние хората сме "водачите на глутницата".

#1632 Потребителят е офлайн   koniarska Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом
Публикувано: 16 September 2013 - 08:50 PM

Днес храната,утре играчката,третия ден детето,на четвъртия апартамента и до къде ще я докараме?.Сори,ама не знам къде живеете и с кого,но принципно хората имат семейства,деца,гости и не мисля,че е нормално кучето да пази каквото и да било.Супер,че кучето Ви си пази храната моите адмирации за това :rc_036: .
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#1633 Guest_Zartosht_*

Публикувано: 16 September 2013 - 09:35 PM

Показване на мнениетоkoniarska, в 16 September 2013 - 08:50 PM, написа:

не знам къде живеете и с кого,но принципно хората имат семейства

Koniarska,

Живея със съпругата си, 6 кучета (безпородни, бивши бездомни, скитащи, малтретирани, с изключение на две от тях, всички прибрани от мене като възрастни животни), 12 котки, 8 кокошки, 1 петел и 7 овце. Дотук с живеенето.

Дъщеря ни, която е с 3 години по-млада от Вас, бе на няколко дни, когато я занесох при едно от кучетата, които имах тогава.

Всички мои кучета живеят в мир и любов с всички останали животни. Мога да Ви покажа снимки, които буквално биха Ви изглеждали невероятни. Нито едно от моите кучета НИКОГА не е нападало друго куче и въобще друго животно. Между другото, едно от прибраните от мене кучета е НОК, която лично съм засичал как убива котка. Същата тази НОК в момента живее с моите котки!

Да, едно от кучетата ми ръмжи, когато яде и аз посегна към храната му. Това е абсолютно нормално!!! Защо, няма да Ви обяснявам по простата причина, че няма да схванете, след като сте написала горния коментар.

#1634 Потребителят е офлайн   koniarska Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 16 September 2013 - 09:47 PM

След като за Вас това е нормално ок,но не давайте такива съвети на хора,които очевАдно имат проблем и ако приложат вашата тактика нещата ще загрубеят.Със сигурност кучето ще ухапе и ще нападне след време и нещата ще излязат извън контрол.Само,че тогава това няма да е Ваш проблем,защото Вие си пишете в интернет пространството и не задължавате никой да Ви слуша и чете.Хитро. :tb_195:
П.П. Всяко куче е различно и според неговата индивидуалност се прилагат методи,може и комбинирани,но това зависи от животното.За мен рот реагиращ по този начин не е ок и ми намирасва на голям проблем в бъдеще.А Вие с вашите съвети ще подхраните именно това,докато не стане белята.
User's Signature

#1635 Guest_Zartosht_*

Публикувано: 16 September 2013 - 10:06 PM

Показване на мнениетоkoniarska, в 16 September 2013 - 09:47 PM, написа:

След като за Вас това е нормално ок,но не давайте такива съвети на хора,които очевАдно имат проблем и ако приложат вашата тактика нещата ще загрубеят.Със сигурност кучето ще ухапе и ще нападне след време и нещата ще излязат извън контрол.Само,че тогава това няма да е Ваш проблем,защото Вие си пишете в интернет пространството и не задължавате никой да Ви слуша и чете.Хитро. :tb_195:
П.П. Всяко куче е различно и според неговата индивидуалност се прилагат методи,може и комбинирани,но това зависи от животното.За мен рот реагиращ по този начин не е ок и ми намирасва на голям проблем в бъдеще.А Вие с вашите съвети ще подхраните именно това,докато не стане белята.

Смесвате ситуациите.

Не само „рот”, определено имайки предвид Ротвайлер, но и много други кучета от много други породи биха създали проблем. Само че проблемът няма да е в кучето, а в стопанина, който не си е свършил добре работата.

Явно и на Вас, подобно на повечето, които четат коментарите ми, без да вникнат в написаното, е убягнал смисъла, на това което бях написал, а именно:

„И не виждам защо трябва кучето да бъде обезпокоявано, когато задоволява свои жизнени потребности.”

Хайде сега, помислете малко и то над думите ми "обезпокоявано" и "жизнена потребност".

Да аз не задължавам не никой, а никого да ме слуша. Просто ми се ще хората малко повече да мислят преди да седнат да коментират.
===
П.П. Между другото, така и не разбрах къде точно, в кой момент съм дал в случая на някого съвет. Или за Вас коментар и съвет са едно и също...

#1636 Потребителят е офлайн   koniarska Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 16 September 2013 - 10:21 PM

Не знам дали сте забелязали,но това е форум.Дефакто всичко написано тук може да се използва от потребителите,като съвет и да го приложат,резултата Вие сам знаете какъв е/ предпогам де/ .А в конкретния случай няма да е положителен/ за ротвайлера и за околните.
Съвета ми към хората е да потърсят помощ,за да се справят с проблема,защото това е проблем и не е нормално,който каквото ще да ми говори пък било и то самозван учен.Айде лека вечер!
User's Signature

#1637 Guest_Zartosht_*

Публикувано: 16 September 2013 - 10:34 PM

Показване на мнениетоkoniarska, в 16 September 2013 - 10:21 PM, написа:

Не знам дали сте забелязали,но това е форум.Дефакто всичко написано тук може да се използва от потребителите,като съвет и да го приложат,резултата Вие сам знаете какъв е/ предпогам де/ .А в конкретния случай няма да е положителен/ за ротвайлера и за околните.
Съвета ми към хората е да потърсят помощ,за да се справят с проблема,защото това е проблем и не е нормално,който каквото ще да ми говори пък било и то самозван учен.Айде лека вечер!

Да, де факто това е форум или казано с други думи „говорилня”. И не зная защо когато всичко се свежда до елементарна говорилня, хората трябва безразсъдно да приемат всичко като чиста монета, да не проверяват, да съпоставят и най-важното – да разсъждават.

Вие давате съвет, който всъщност не обяснява проблема и как да бъде разрешен.

Аз давам обяснение на ситуацията и защо тя трябва да бъде приемана спокойно.

Явно, не сте запозната със социалния живот на кучетата и незнаете, че два от основните жизнено важни инстинкта това са на първо място инстинкта за продължение на рода (размножаване) и инстинкта за оцеляване (хранене).

По-долните редове може да прозвучат пошло, дори цинично, но хайде да прехвърлим коментара върху другия инстинкт – как би се чувствало едно куче, ако опитат да му отнемат обекта, чрез който се стреми да продължи (да запази) рода. Хайде, мислете и си отговорете. На себе си.

Същото е и с храненето или както мисля, някой бе писал нещо от рода – как бихте се чувствала, ако в момента на глад и хранене, някой посегне да Ви извади храната от устата.

П.П. Едно е кучето да си пази храната, което е абсолютно нормално, друго е, ако при предоставена му храна започне да гони и напада всеки, който е около него. Това са два съвсем различни момента и се надявам да уловите нюанса. Въпросът е, че поне аз в практиката си не съм наблюдавал подобно поведение и съм сигурен, че такова няма!

Освен ако не е някаква патология, за която пък най-малко тук е мястото да се коментира.

#1638 Потребителят е офлайн   koniarska Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 16 September 2013 - 10:43 PM

Няма как да дам обяснение при положение,че не познавам въпросното куче,не знам при какви условия е живяло и как околните се държат с него,едно е да се ляля по форумите друго е на живо,за това написах да се консултират със специалист и заедно да работят върху проблема.Относно инстинкта за храна,домашните кучета отдавна не са това,което се влага в този смисъл.След като живее зимата на 25 градуса,обезпаразитява се ,ваксинира,не гладува,защото никого не е оставено само да си набавя храна ,варианта отпада да проявява своеволие,ако така мога да го нарека,т..е да ръмжи за каквото и да било-играчка,храна и прочие.Това за мен не е ок.
User's Signature

#1639 Guest_Zartosht_*

Публикувано: 16 September 2013 - 10:54 PM

Показване на мнениетоkoniarska, в 16 September 2013 - 10:43 PM, написа:

домашните кучета отдавна не са това,което се влага в този смисъл

Тук нещо се опитвате да кажете, но тъкмо нищо не казвате.

Напротив, домашните кучета са точно това, което са! Друг е въпроса, че не са това, от което се предполага, че са произлезли.

Определено, нямате знания за инстинктите, как се зараждат, дали и по какъв начин се променят и т.н.

Добре е да преминете към страната на четящите, а не на пишещите, защото, ако не друго, проличава Ви че вместо да разсъждавате, започвате да издребнявате и демонстрирате ниво на определена категория хора, за които вече коментирах.

#1640 Потребителят е офлайн   koniarska Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 16 September 2013 - 10:58 PM

:ab_041:Чудя се защо изобщо се хабите в този форум,като е очевидно е под нивото ви!? :ab_041:
П.П.Като цитирате поне го правете,като хората и не ми вадете думите от контекста. :tb_195:
Що е то човек търсещ внимание ?
User's Signature

• (93 Страници) +
  • « Първа
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема