Dog.bg Форуми : Агресия, доминантно поведение

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (93 Страници) +
  • « Първа
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Агресия, доминантно поведение Оцени темата: ***** 4 Гласове

#1641 Guest_Zartosht_*

• Група: Гости

Публикувано: 16 September 2013 - 11:04 PM

Показване на мнениетоkoniarska, в 16 September 2013 - 10:58 PM, написа:

:ab_041:Чудя се защо изобщо се хабите в този форум,като е очевидно под нивото ви!? :ab_041:

Защо ли? Ами за това:

Качена снимка

С тази разлика, че аз не обичам да мълча, когато посредствеността и невежеството опитват да надделеят и да заблуждават хора, които наистина искат нещо да научат, а не в безсилието и некомпетентността си да злобеят.
===
Хубаво е, когато човек харесва някои мисли да се съобразява с тях, иначе звучат шаблонно и кухо. Предполагам ще разберете това защо Ви го пиша.

#1642 Guest_Zartosht_*

Публикувано: 16 September 2013 - 11:07 PM

Показване на мнениетоkoniarska, в 16 September 2013 - 10:58 PM, написа:

:ab_041:Чудя се защо изобщо се хабите в този форум,като е очевидно е под нивото ви!? :ab_041:
П.П.Като цитирате поне го правете,като хората и не ми вадете думите от контекста. :tb_195:
Що е то човек търсещ внимание ?

Излизате от темата. Това не е професионално, а показател на некомпетентност, слабост и злоба.

#1643 Потребителят е офлайн   koniarska Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом
Публикувано: 16 September 2013 - 11:09 PM

Лека вечер и на Вас :re_037:
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#1644 Потребителят е офлайн   Attera Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 16 September 2013 - 11:44 PM

Според мен (с огромен риск да ми обясните колко безвъзвратно проста съм) наблягате излишно на инстинктите за самосъхранение. Не е нормално да си пази храната, защото това е равиващ се тип поведение, не действие насочено спрямо определен обект.

Най-простото с едно куче при мен - пазеше си храната. От другите животни, от мен. Само с предупреждение, когато някой се навре в купичката му. Като отбелязвам, че е ставало по изкючение, не позволявах животните да се съревновават за храна, всяко си яде своята. По-късно си играеше с играчка. Не я беше захапало, но стоеше до нея. Наведох се да я взема и изръмжа. После започна да се спуска да хапе при опит да му бъде отнета както храната, така и играчката. После правеше същото и когато исках да го изгоня от леглото. И така положението стана зле до етап, в който се спускаше при дори минимален опит да му бъде взето или забранено нещо, неависимо какво. Превъзпитавахме се на дърти години. И защо беше нужна цялата тази драма и двустранен тормоз, като можех просто от малко да го науча да не си пази храната?!

Не за да се бъркам в инстинктите му или да се правя на водач, а за да разбере, че когато нещо му се взима, то не е задължително да се бие и да се налага, за да го получи обратно. Може да почака, да получи наградата си за изчакването и след това отново така желания отнет обект. Получава нещото от мен, аз мога да му го взема и пак аз да му го дам. Спокойно е и чака.

(Чувствайте се поканени да ме разчекнете :) )
User's Signature

When the ignorant punish the innocent... it`s called BSL!

#1645 Потребителят е офлайн   GAG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 September 2013 - 07:12 AM

Не бива и не трябва да пазят каквото и да било, но е въпрос на време и правилна мотивация това да се промени. И въпрос на знания и желание. Защото такива инстинкти изобщо не са в услуга на никой, нито на стопаните, нито на околните и това поведение трябва да се промени за доброто на всички, преди да е ескалирало, както се случва в повечето случи.
User's Signature

We make a Living by what we get... We make a Life by what we give...

#1646 Потребителят е офлайн   sazo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:всичко свързано с кучета

Публикувано: 17 September 2013 - 07:43 AM

Показване на мнениетоZartosht, в 17 September 2013 - 07:34 AM, написа:

Показване на мнениетоkoniarska, в 16 September 2013 - 10:21 PM, написа:

Не знам дали сте забелязали,но това е форум.Дефакто всичко написано тук може да се използва от потребителите,като съвет и да го приложат,резултата Вие сам знаете какъв е/ предпогам де/ .А в конкретния случай няма да е положителен/ за ротвайлера и за околните.
Съвета ми към хората е да потърсят помощ,за да се справят с проблема,защото това е проблем и не е нормално,който каквото ще да ми говори пък било и то самозван учен.Айде лека вечер!

Да, де факто това е форум или казано с други думи „говорилня”. И не зная защо когато всичко се свежда до елементарна говорилня, хората трябва безразсъдно да приемат всичко като чиста монета, да не проверяват, да съпоставят и най-важното – да разсъждават.

Вие давате съвет, който всъщност не обяснява проблема и как да бъде разрешен.

Аз давам обяснение на ситуацията и защо тя трябва да бъде приемана спокойно.

Явно, не сте запозната със социалния живот на кучетата и незнаете, че два от основните жизнено важни инстинкта това са на първо място инстинкта за продължение на рода (размножаване) и инстинкта за оцеляване (хранене).

По-долните редове може да прозвучат пошло, дори цинично, но хайде да прехвърлим коментара върху другия инстинкт – как би се чувствало едно куче, ако опитат да му отнемат обекта, чрез който се стреми да продължи (да запази) рода. Хайде, мислете и си отговорете. На себе си.

Същото е и с храненето или както мисля, някой бе писал нещо от рода – как бихте се чувствала, ако в момента на глад и хранене, някой посегне да Ви извади храната от устата.

П.П. Едно е кучето да си пази храната, което е абсолютно нормално, друго е, ако при предоставена му храна започне да гони и напада всеки, който е около него. Това са два съвсем различни момента и се надявам да уловите нюанса. Въпросът е, че поне аз в практиката си не съм наблюдавал подобно поведение и съм сигурен, че такова няма!

Освен ако не е някаква патология, за която пък най-малко тук е мястото да се коментира.

Трябва ли да разбирам,че сега се опитвате индиректно да внушите,че освен да си пази храната за домашното куче е нормално и да се размножава всеки път когато инстинкта му за продължаване на рода го кара.И ние нямаме право да му отнемем обекта чрез който то се стреми да продължи рода си.Струва ми се,че доста се оплетохте в стремежа си да сте прав.

#1647 Guest_Zartosht_*

Публикувано: 17 September 2013 - 08:03 AM

Показване на мнениетоsazo, в 17 September 2013 - 07:43 AM, написа:

Трябва ли да разбирам,че сега се опитвате индиректно да внушите,че освен да си пази храната за домашното куче е нормално и да се размножава всеки път когато инстинкта му за продължаване на рода го кара.И ние нямаме право да му отнемем обекта чрез който то се стреми да продължи рода си.Струва ми се,че доста се оплетохте в стремежа си да сте прав.

Ни най-малко не съм се оплел.
Говоря за биологически вид, подчинен на естествени природни закони, а не за животно, което е под контрола на човека, ако правиш разлика за вид въобще и животно, отглеждано под контрол. Или да подскажа малко - можеш ли да кажеш на разгонена женска "Не!" и тя да спре да има полово влечение или пък на мъжки, и той да не се възбужда ?!

#1648 Guest_Zartosht_*

Публикувано: 17 September 2013 - 08:11 AM

Показване на мнениетоAttera, в 16 September 2013 - 11:44 PM, написа:

Според мен (с огромен риск да ми обясните колко безвъзвратно проста съм) наблягате излишно на инстинктите за самосъхранение. Не е нормално да си пази храната, защото това е равиващ се тип поведение, не действие насочено спрямо определен обект.

Най-простото с едно куче при мен - пазеше си храната. От другите животни, от мен. Само с предупреждение, когато някой се навре в купичката му. Като отбелязвам, че е ставало по изкючение, не позволявах животните да се съревновават за храна, всяко си яде своята. По-късно си играеше с играчка. Не я беше захапало, но стоеше до нея. Наведох се да я взема и изръмжа. После започна да се спуска да хапе при опит да му бъде отнета както храната, така и играчката. После правеше същото и когато исках да го изгоня от леглото. И така положението стана зле до етап, в който се спускаше при дори минимален опит да му бъде взето или забранено нещо, неависимо какво. Превъзпитавахме се на дърти години. И защо беше нужна цялата тази драма и двустранен тормоз, като можех просто от малко да го науча да не си пази храната?!

Не за да се бъркам в инстинктите му или да се правя на водач, а за да разбере, че когато нещо му се взима, то не е задължително да се бие и да се налага, за да го получи обратно. Може да почака, да получи наградата си за изчакването и след това отново така желания отнет обект. Получава нещото от мен, аз мога да му го взема и пак аз да му го дам. Спокойно е и чака.

(Чувствайте се поканени да ме разчекнете :) )

Нямам ни най-малко желание да Ви разчеквам, особено в преносен смисъл на думата.
Вие също се плъзгате по повърхността.
Коментирал съм, че пазенето на храната е инстинктивен акт. Коментирал съм също така, че това е естествено поведение на кучето, именно защото е инстинкт. Споделил съм, че не трябва да му се пречи. Да съм казал някъде, че трябва да се поощрява?!
Има цели методики как се обучава куче да не реагира лакомо, а оттам и подвластно на инстинктите си, по отношение не само на храна а и на много други дразнители.
Да, това е добре кучето да се обучи или коригира, ако поведението му застрашава някого, само че и тук опитвате да надскочите коментара. Да Ви наблегна още веднъж - това е нормално естествено поведение на кучето!!! Друг е въпросът, дали това поведение нас ни удовлетворява или не.

#1649 Guest_Zartosht_*

Публикувано: 17 September 2013 - 08:18 AM

Показване на мнениетоGAG, в 17 September 2013 - 07:12 AM, написа:

такива инстинкти изобщо не са в услуга на никой, нито на стопаните, нито на околните

Напротив, тези инстинкти са в полза на кучето. Вашият коментар доказва точно това, че ние хората гледаме на кучето егоистично, според нашите критерии и игнорираме факта, че то е жив организъм. Абстрахирайте се и разглеждайте всеки един индивид, най-напред като полезен (или вреден) за себе си и после за околните. И трябва да Ви кажа, че като биологически вид, единственото "животно", вредно за себе си и подхождащо егоистично към всичко заобикалящо го, е човекът.

#1650 Потребителят е офлайн   Грахче Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 September 2013 - 08:41 AM

не е нормално кучето да ви ръмжи когато се храни. трябва да можете във всеки един момент да му вземете храната. изобщо не е приемливо куче, което е израстнало с дете да му налита и да му ръмжи. изобщо не е приемливо домашните кучета да са агресивни към деца, независимо чии.

престанете с дървените философии, само беля ще докарате на хората с тях!

моля ви, ако кучето ви проявява агресия към деца да вземете непременно мерки! това е много опасно и резултате могат да бъдат страшни. Моля, от малки да ги приучавате да не зашитават храна или вещи и ако вече имате проблем с това да се консултирате със специалист. Моля да не игнорирате тези признаци и да не ги възприемате като нормални. Ако нямате нищо против подобно поведение на любимците си, тогава поне не ги събирайте с други хора, които не трябва да понасят последствията на това ваше решение. Бъдете отговорни стопани!
User's Signature

Must Love Dogs. Must Care. Must Share.
Качена снимка

#1651 Потребителят е офлайн   wind Икона

• Упражнението за мозъка е мисълта
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 17 September 2013 - 08:42 AM

Всяко едно същество е подвластно на инстинктите си, всяко едно същество е егоистично, иначе не би оцеляло.
За да живее в група/общество обаче е необходимо да преодолее тези нагони/инстинкти/желания, които биха противоречали на обществените норми. Норми, които са създадени отново с цел оцеляване - в група/общност индивидът би имал по-големи шансове за оцеляване.

Именно от тук при хората, както и при кучетата, произтичат проблемите - конфликътт между онова, което индивидът желае (инстинкт най-общо казано) и ограниченията, наложени от нормите на групата/обществото.
При хората този конфликт е с милион лица и прояви, ВСЕКИ човек има изкривявания на психиката, породени от такъв конфликт. Понятието за "НОРМАЛНОСТ" обаче включва определението, че нормален е всеки, който с действията си не застрашава други членове на обществото.

Същото е при кучетата, с тази разлика, че те не могат да осъзнават като нас, те живеят в обществото на хората и за тях нашите норми и ограничения са непонятни, те могат да разберат нормите и ограниченията за тяхното си общество/група от кучета, но за нашите трябва да се научат.

И тук е ролята на стопанина - да покаже по най-щадящия за психиката на кучето начин какво се очаква от кучето, че има норми и забрани, които кучето трябва да приеме, ако иска да живее в обществото на хората.

Но за мен е заблуда, че кучето си остава с непокътната психика, ако се обучава по определен начин. Няма такова нещо. Кучето, и човек, задължително се подлага на стрес още от мига, в който трябва да се откаже от задоволяването на някакъв естествен за него нагон/инстинкт. Въпросът е този проблем да не се изяви в остра форма, неприемлива за обществото. Проява на този конфликт между желание и неудовлетворяване на желанието са и някои болести на физическо ниво - психосоматиката ...

Така че определено пазенето на храната от кучето, дори и от собственика, не е нещо, което е приемливо за нашето общество, защото това би могло да доведе до инцидент. Има кучета, които трудно се отказват от този си инстинкт, въпрос на желание, преценка и гледна точка на стопанина е дали това поведение може да се толерира до известна степен, или да се прибегне до мерки, чрез които на кучето да бъде показано, че това поведение не е желателно.

Но определено за да бъде съвместното съществуване между кучето и другите индивиди в обществото безпроблемно, това поведение би трябвало да се промени или поне сведено до минимум.
И тук вече е въпросът как да се подходи, за да се избегне в най-голяма степен проблем в психиката на кучето, когато то е принудено да не следва инстинктите си, а да се подчини на някакви норми/правила, при това чужди за неговия вид, така че този психичен проблем да не се изрази по-късно в поведение, още по-неприемливо за хората...
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#1652 Guest_Zartosht_*

Публикувано: 17 September 2013 - 09:06 AM

Показване на мнениетоwind, в 17 September 2013 - 08:42 AM, написа:

Всяко едно същество е подвластно на инстинктите си, всяко едно същество е егоистично, иначе не би оцеляло.
За да живее в група/общество обаче е необходимо да преодолее тези нагони/инстинкти/желания, които биха противоречали на обществените норми. Норми, които са създадени отново с цел оцеляване - в група/общност индивидът би имал по-големи шансове за оцеляване.

Именно от тук при хората, както и при кучетата, произтичат проблемите - конфликътт между онова, което индивидът желае (инстинкт най-общо казано) и ограниченията, наложени от нормите на групата/обществото.
При хората този конфликт е с милион лица и прояви, ВСЕКИ човек има изкривявания на психиката, породени от такъв конфликт. Понятието за "НОРМАЛНОСТ" обаче включва определението, че нормален е всеки, който с действията си не застрашава други членове на обществото.

Същото е при кучетата, с тази разлика, че те не могат да осъзнават като нас, те живеят в обществото на хората и за тях нашите норми и ограничения са непонятни, те могат да разберат нормите и ограниченията за тяхното си общество/група от кучета, но за нашите трябва да се научат.

И тук е ролята на стопанина - да покаже по най-щадящия за психиката на кучето начин какво се очаква от кучето, че има норми и забрани, които кучето трябва да приеме, ако иска да живее в обществото на хората.

Но за мен е заблуда, че кучето си остава с непокътната психика, ако се обучава по определен начин. Няма такова нещо. Кучето, и човек, задължително се подлага на стрес още от мига, в който трябва да се откаже от задоволяването на някакъв естествен за него нагон/инстинкт. Въпросът е този проблем да не се изяви в остра форма, неприемлива за обществото. Проява на този конфликт между желание и неудовлетворяване на желанието са и някои болести на физическо ниво - психосоматиката ...

Така че определено пазенето на храната от кучето, дори и от собственика, не е нещо, което е приемливо за нашето общество, защото това би могло да доведе до инцидент. Има кучета, които трудно се отказват от този си инстинкт, въпрос на желание, преценка и гледна точка на стопанина е дали това поведение може да се толерира до известна степен, или да се прибегне до мерки, чрез които на кучето да бъде показано, че това поведение не е желателно.

Но определено за да бъде съвместното съществуване между кучето и другите индивиди в обществото безпроблемно, това поведение би трябвало да се промени или поне сведено до минимум.
И тук вече е въпросът как да се подходи, за да се избегне в най-голяма степен проблем в психиката на кучето, когато то е принудено да не следва инстинктите си, а да се подчини на някакви норми/правила, при това чужди за неговия вид, така че този психичен проблем да не се изрази по-късно в поведение, още по-неприемливо за хората...

Точен, аналитичен и стойностен коментар, заслужаващ адмирации.
wind, както винаги - на ниво!
Поздрави!

#1653 Потребителят е офлайн   starrkopf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:All You Need is Love

Публикувано: 17 September 2013 - 09:21 AM

Темата започва така :
quote name='oganche' date='26 August 2013 - 07:54 AM' timestamp='1377496454' post='1116458']
здравейте, аз и съпруга ми имаме ротвайлер на година и 8-месеца. При нас често е и пременницата ни. Кучето от малко израстна с нея и си играеха, но през последните месеци понякога я ръмжи, а вчера дори я ухапа леко. Посъветвайте ни какво да направим, на какво може да се дължи това?
[/quote]

Тук вече идва интересното , но не заради карането , а защото ( поне за мен е така ) кучето изглежда пази всичко от всеки ...
Ако нещо съм объркал в четенето нека дамата ме поправи . Защо тя ( а и всеки пишещ ) не си зададе въпроса : упреквайки кучето не упреквам ли себе си ?
Толкова ли е трудно да му се покаже ,че играейки ( с играчка ) , тя може да бъде отнета като му се предложи смяна с лакомство ?
Та семейството не отчита това , а има претенции към едно дете.
Кучетата са готови винаги да "учат" , стига даскала да знае какво преподава.

Показване на мнениетоoganche, в 26 August 2013 - 12:31 PM, написа:

не, по принцип се караме на племенничката, ако го закача, когато той си пази играчките, в този случай мисля че нямаше нищо което да пази за момента. Сигурна съм, че не става дума за игра, тъй като й проби кожата, макар и малко. Но не изключвам възможността да е пазил нещо и затова да е реагирал, но той обикновено ръмжи в такава ситуация

User's Signature

Всеки има кучето,което заслужава...
https://www.facebook..._homepage_panel
https://www.facebook...34862426717095/

#1654 Потребителят е офлайн   sazo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 September 2013 - 01:38 PM

Показване на мнениетоZartosht, в 17 September 2013 - 05:03 PM, написа:

Показване на мнениетоsazo, в 17 September 2013 - 07:43 AM, написа:

Ни най-малко не съм се оплел.
Говоря за биологически вид, подчинен на естествени природни закони, а не за животно, което е под контрола на човека, ако правиш разлика за вид въобще и животно, отглеждано под контрол. Или да подскажа малко - можеш ли да кажеш на разгонена женска "Не!" и тя да спре да има полово влечение или пък на мъжки, и той да не се възбужда ?!

Аз правя разлика,но къде е логиката да говорите за ,,биологически вид,подчинен на естествени природни закони",след като се иска съвет за домашно куче?Тук ключовата дума е домашно.Съмнява ме помолилата за съвет да иска в дома си полудиво животно,ако е така нека го остави да се води от инстинктите си.А на въпроса ви не не мога да спра полово влечение,но мога да предотвратя полово снушение(да отнема обекта чрез който то се стреми да продължи рода си),както се изразихте.

#1655 Потребителят е офлайн   sazo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 September 2013 - 01:41 PM

Показване на мнениетоwind, в 17 September 2013 - 05:42 PM, написа:

Много точно мнение,което надявам се да сложи край на споровете по темата.

#1656 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 17 September 2013 - 01:45 PM

sazo
Аз предлагам опонента ни да го пуснем в уличната глутница, като разхожда разгоненета си женска кучка, да им чете на нападащите кучета собствените си лекции за ползата от инстиктите им. Те там да види в цялата си прелест едно уплашено кутре в първото си разгонване, дошло на 6-8 месеца, като го наобиколят 5-6 едри над 45 и към 50 ръст в холката мъжки и женски той как ще им размахва пръст че не ги закача и не им е враг.

ПС: Атанасов, имам усещането че вие в пъти повече научавате от нас чрез елементарното си тролстване, отколкото можете да дадете с полза знанията си на форума.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#1657 Потребителят е офлайн   starrkopf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 September 2013 - 04:03 PM

Аз не знам кой какво желае и към какво се стреми в темата на oganche ?

Кажете на дамата ( както го направих - само насоки ) как да подобри общуването с кучето си ( нали Furia пише,че обучава , Sazo e : всичко свързано с кучетата ) , вместо да преоткривате зоологията ...
А щом не сте съгласни със Zartosht , открийте нова тема : Е ли кучето биологичен вид ?
User's Signature

#1658 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 17 September 2013 - 04:14 PM

Показване на мнениетоstarrkopf, в 17 September 2013 - 02:03 PM, написа:

Аз не знам кой какво желае и към какво се стреми в темата на oganche ?

Кажете на дамата ( както го направих - само насоки ) как да подобри общуването с кучето си ( нали Furia пише,че обучава , Sazo e : всичко свързано с кучетата ) , вместо да преоткривате зоологията ...
А щом не сте съгласни със Zartosht , открийте нова тема : Е ли кучето биологичен вид ?

Не, драги, Вие с Атанасов двамата си отворете темата и си филосовствайте там, абстрахирано и хипотетично, а тук хората питат за реални проблемни в реални семейства с реални деца, и търсят реална помощ. А не чоплене в носа как видите ли в реален апартамент реално куче с реален стопанин и реално дете трябва да си пази паницата.
От хилядолетия кучетата са били озаптвани да не хапят когато ги хранят и инстиктите им да се насочват единствено в ползата на човека, дойдохте вие и казахте на народа че хората трябва да робуват на кучетата.

Позор.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#1659 Потребителят е офлайн   starrkopf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 September 2013 - 04:38 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 17 September 2013 - 04:14 PM, написа:

От хилядолетия кучетата са били озаптвани да не хапят когато ги хранят и инстиктите им да се насочват единствено в ползата на човека, дойдохте вие и казахте на народа че хората трябва да робуват на кучетата.

Позор.

Именно , то заради това сме стигнали до тук !
Само че освен инстинкти ,кучетата имат и нещо друго в главите си ( това ,което при мнозина двукраки липсва ) .
Но явно твоите ( даже не смея да ги нарека познания ) стигат до това , дори и учението на Павлов да не можеш да разбереш .
User's Signature

#1660 Guest_Zartosht_*

Публикувано: 17 September 2013 - 07:23 PM

Показване на мнениетоsazo, в 17 September 2013 - 01:38 PM, написа:

Аз правя разлика,но къде е логиката да говорите за ,,биологически вид,подчинен на естествени природни закони",след като се иска съвет за домашно куче?Тук ключовата дума е домашно.Съмнява ме помолилата за съвет да иска в дома си полудиво животно,ако е така нека го остави да се води от инстинктите си.А на въпроса ви не не мога да спра полово влечение,но мога да предотвратя полово снушение(да отнема обекта чрез който то се стреми да продължи рода си),както се изразихте.

sazo,

Ще си позволя да ти дам един съвет. Дали ще се възползваш или не, е въпрос на избор от твоя страна.

Когато тръгнеш да пишеш, прочети много внимателно това, за което си решил да коментираш или опонираш. Не изпадай в първосигналното състояние „приказването да изпреварва мисленето”.

По-нагоре съм написал нещо, което определено не си осмислил. Ще го повторя отново в синтезиран вид:

Има цели методики как се обучава куче да не реагира... по отношение не само на храна...
...това е добре кучето да се обучи или коригира, ако поведението му застрашава някого..."

Ти обърна ли внимание, че говоря за наличието на методики как да се коригира поведението на кучето?! Или просто предпочете да продължиш да опонираш.

Другото, което искам да ти кажа е, че аз изучавам социалното поведение на кучето. Оперантното поведение на кучето не е предмет на моите интереси. Ако знаеш какво означава социално поведение и оперантно поведение би трябвало да разбереш коментара и безсмисления дебат да спре.

Не те познавам, не зная какво образование имаш, но определено не е биологическо, за да поставяш повечето от коментарите си на плоскостта на нескопосаните мнения на други участници в този форум.

Темата за поведението на кучето е безкрайна, трудна, науката постоянно се развива и изнася все по-нови и нови данни. Ако искаш да станеш фактор в тази област, преди всичко учи. Учи много, мисли трезво и се опитай да разсъждаваш логично, подвластен на това, което си научил.

Някой ме бе репликирал, че това било просто един форум, на което отговорих, че именно – това е една говорилня и нищо повече. Ако искаш говоренето ти да бъде и казване, вслушай се в думите ми. Ако нещата опират само до това, да си бърборим по махленски, действай, както си знаеш. Но по този начин ще останеш единствено форумен фактор.

===
П.П. И да не изпаднеш в положението на конярска. Появи се, опита да каже нещо, не се получи нищо и призовава да ми бъде наложена забрана да пиша.

• (93 Страници) +
  • « Първа
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни