sazo, в 17 September 2013 - 01:38 PM, написа:
Аз правя разлика,но къде е логиката да говорите за ,,биологически вид,подчинен на естествени природни закони",след като се иска съвет за домашно куче?Тук ключовата дума е домашно.Съмнява ме помолилата за съвет да иска в дома си полудиво животно,ако е така нека го остави да се води от инстинктите си.А на въпроса ви не не мога да спра полово влечение,но мога да предотвратя полово снушение(да отнема обекта чрез който то се стреми да продължи рода си),както се изразихте.
sazo,
Ще си позволя да ти дам един съвет. Дали ще се възползваш или не, е въпрос на избор от твоя страна.
Когато тръгнеш да пишеш,
прочети много внимателно това, за което си решил да коментираш или опонираш. Не изпадай в първосигналното състояние „приказването да изпреварва мисленето”.
По-нагоре съм написал нещо, което определено не си осмислил. Ще го повторя отново в синтезиран вид:
„Има цели методики как се обучава куче да не реагира... по отношение не само на храна...
...това е добре кучето да се обучи или коригира, ако поведението му застрашава някого..."
Ти обърна ли внимание, че говоря за наличието на методики как да се коригира поведението на кучето?! Или просто предпочете да продължиш да опонираш.
Другото, което искам да ти кажа е, че аз изучавам социалното поведение на кучето. Оперантното поведение на кучето не е предмет на моите интереси. Ако знаеш какво означава социално поведение и оперантно поведение би трябвало да разбереш коментара и безсмисления дебат да спре.
Не те познавам, не зная какво образование имаш, но определено не е биологическо, за да поставяш повечето от коментарите си на плоскостта на нескопосаните мнения на други участници в този форум.
Темата за поведението на кучето е безкрайна, трудна, науката постоянно се развива и изнася все по-нови и нови данни. Ако искаш да станеш фактор в тази област, преди всичко учи. Учи много, мисли трезво и се опитай да разсъждаваш логично, подвластен на това, което си научил.
Някой ме бе репликирал, че това било просто един форум, на което отговорих, че именно – това е една говорилня и нищо повече. Ако искаш говоренето ти да бъде и казване, вслушай се в думите ми. Ако нещата опират само до това, да си бърборим по махленски, действай, както си знаеш. Но по този начин ще останеш единствено форумен фактор.
===
П.П. И да не изпаднеш в положението на
конярска. Появи се, опита да каже нещо, не се получи нищо и призовава да ми бъде наложена забрана да пиша.