Dog.bg Форуми : Агресия, доминантно поведение

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (93 Страници) +
  • « Първа
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Агресия, доминантно поведение Оцени темата: ***** 4 Гласове

#181 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 10 July 2007 - 10:27 AM

Общо взето Росица не греши чак толкова.
За дупките - това си е чиста истина, кученцето от малко трябва да се научи да позволява безпрекословно това. Няма значение как звучи. Това беше и първата приказка на първата ни треньорка - пипай го навсякъде и бъркай по всички дупки. Да си призная, не я послушах и после брах ядове с опипване на тестиси и бъркане в устата в ринга, заставане на разни непознати изотзад, чистене на уши, та започнах да се вслушвам и се оправихме.
За плясването - за съжаление разтърсването за кожата на врата не остава ефективно задълго. Тогава са ни нужни други корекции, макар че бих препоръчала тръшване на пода в легнало положение и притискане към земята. Но съм използвала и плясване. Не е много добър метод, кучи изработва рефлекс щом вдигнеш ръка да започва да примигва и да се пази, все едно като малко е спуквано от бой. Възможно е това с плясването отдолу да има основание.
Хапането на игра: играта по начало е само тренировка за бъдещето, така че хапане на стопанина не се позволява и на игра. Не е нужно да наказваме кученцето за всяко гризване, но трябва постоянно да му показваме, че това не ни радва и не е добре да го прави. Т.е, щом се самозабрави прекратяваме всякаква игра. Не помня да сме обсъждали, че хапане на игра може да се пренебрегва.

#182 Потребителят е офлайн   kapo Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 13 July 2007 - 07:32 PM

здравейте
взех си кученце крастоска между дакапо дог и амер. булдог.
и двете кучета са много добри и спокойни но това което взех то сега е на 37дни много хапе и ръмжи повечето е на игра но то стиска колкото може а и често направо си става страшно ако го раздразня малко ръмжи хапе и лае и то не на шега мопя кажете рано ли е да го дресирам и как по точно да стане това нормално ли е да се държи така иначе си хапва много добре искам да стане добро куче защото ще е между хора и ще живее на двора
благодаря предварително d)

#183 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 14 July 2007 - 09:57 PM

Според мен е невързможно на тази възраст да се говори за агресия, от което се притеснявате. Явно кученцето е доминантно, желае да се налага. Хапането, ръмженето, лаенето е неговия език, с който ви казва - аз съм и не отстъпвам. В момента може би е по скоро игра, но ако не вземете мерки, е възможно да имате едно трудно управляемо куче за в бъдеще.

Как да го дресирате- по точната дума е възпитате - повярвайте, няма да стане по интернет. В момента, в който поотрасне и започнете да излизате навън - на училище, и то сериозно училище. Там ще се възпитавате и вие, и кученцето.

В момента това, което можете да направите е да прочетете внимателно много от нещата, които са писани тук, за да знаете пред какво се изправяте и как да постъвате. Използвайте елементите на играта, за да го учите на не, стой, елементарни команди, които да изпълнява. Почнете от малкото, да са стигнете до истинското възпитание и както ще прочетете - възпитанието започна от първия ден, в който сте заедно, не го отлагайте.

#184 Потребителят е офлайн   cveti18 Икона

Публикувано: 15 July 2007 - 02:17 PM

Цитат

zdraveite, ot skoro imam koker4e , koeto sega e na 45 dni, znaia , 4e e o6te bebe i si igrae , no me obezpokoiava tova , 4e neprekasnato tarsi ne6to , koeto da hape. naiasno sam s tova , 4e sega mu rastat zabki i gleda da si gi 4e6e neprekasnato, no 4esto ryba i men i cialoto mi semeistvo, bilo to za rycete, krakata ili kydeto i da e bilo, 4esto hapaneto e syprovodeno s rymjene i miatane na glavi4kata, kato 4e li iska da othape , a i 4esto se slu4va da zahapva sys sila. vyprosyt mi e ima li miasto za bezpokoistvo ili vsi4ko e nared, imaiki v predvid, 4e o6te e mnogo malyk.predvaritelno blagodarq r)

i az imam su6tiq problem s moito ku4e d) razlikata e v tova 4e e huski,kakvo da pravq kak da go otu4a da hape?

#185 Потребителят е офлайн   ceasar Икона

• Лунатик
  • PipPipPip

Публикувано: 15 July 2007 - 03:33 PM

Ще го отучите да хапе вас с възпитание и обучение. Иначе няма да го отучите да хапе, защото все пак при тях това е форма на общуване - за намиране на храна, част от любовната игра и др. На първо време обаче може да започнене с простички упражнения - вземете му гумени играчки за деца или пък такива от кучешки магазини, които не са от много твърда гума и му давайте тях на хапе. Ако търси да хапе нещо друго просто му казвате с твърд глас "Не" и не му давате да го прави. Имайте предвид, че сега растат зъби и то има нужда да чеше венците непрекъснато. Трябва да сте постоянни и упорити в това, което правите.... b) b) b)
User's Signature

Качена снимка

#186 Потребителят е офлайн   Patita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 August 2007 - 09:39 AM

Искам да ви разкажа какво ми се случи днес сутринта а вие ще кажете дали правилно действам: от разходката както обикновено му намерих пръчка да се забавлява докато ме няма, а той напоследък много ги обича тия пръчки.

В един момент след като го измих и нахраних забелязвам, че взел пръчката и я разнася в хола и решавам да му я взема, за да не прави боклук там. Обаче бяга от мен, под масата го настигам, а той отдолу ми ръмжи супер злобно и се обръща да хапе, не дава пръчката. Баща ми се притесни да не ме ухапе, но аз никак. Изобщо не се дръпнах, напротив въпреки свирепото ръмжене и т.н. го докопах за врата от горната страна и го извлякох изпод масата, при което вече ми завъртя опашка, аз го натиснах на земята, плеснах и все така за врата за врата по-здравичко го заведох в неговата стая /моята де/.

След малко му внесох и пръчката и като го накарах да легне му я дадох. После около десетина пъти нарочно отивах при него и му я взимах от устата като после веднага му я връщах. Няколко пъти ме изръмжа по-лекичко, аз контрирах с "не" и един особен тих тон, който обикновено го кара да ме слуша. Дърпа си муцуната, когато види, че си насочвам ръката отгоре над главата му за да му отворя устата насила, но аз казвам "пус" и дърпам пръчката. Като пусне му се радвам и давам пак.

Предполагам, че това, че и след урока се опитва да поръмжава малко е нормално, нещата не стават с магическа пръчка, но ми е интересно дали смятате, че съм на прав път? Целта ми е винаги аз да решавам кога ще пусне това, което има в устата, а не да се опитва да ми ръмжи. Решена съм да не допускам това ръмжене плюс неподчинение на всяка цена!
User's Signature

............................................BLACKY forever in my heart.............................................[br]Качена снимкаКачена снимка

#187 Потребителят е офлайн   MistressLinda Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 August 2007 - 11:02 AM

Да, права си, особено ако има и агресия, НАСОЧЕНА КЪМ ТЕБ, трябва да действаш адекватно, иначе ще стане лошо за теб...в един момент.

Моят шпиц си умира за кожен кокал, може да дъвче постоянно, поне 10 пъти ден му го взимам от устата, и го давам на шелтито - той много не си пада по кокали, ама чат пат му се иска...

Шпицът побеснява, че кокала е даден на друг (но, забележи, не ми се сърди на мен, че съм му го взела) скача и се доближава леко леко, след което ляга и гледа как шелтито си гризе кокала. Ако се опита да му го вземе, шелтито оголва зъби, и го изръмжава недвусмислено. Понякога дърпат кокала, и който победи, негов е ...

Но това са си техни игри, нито един от тях не ме е ръмжал МЕН, никога и по никаква причина, дори и когато съм прилагала наказания или бой заради неподчинение, лаене, или по др. причини ....

Пробвай строго Не + плескане през муцуната, ако те ръмжи,
или обърни нещата на игра.
User's Signature

Аnimals fans and friends are what keep this board alive !!!

#188 Потребителят е офлайн   Ерика Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 August 2007 - 12:56 PM

От около седмица Ерика проявява доминантно поведение по-специално към една женска английска сетерка в парка.Като я види се затичва към нея и с ръмжене само я събаря на земята (по-скоро я бута, че е по-яка от нея).Сетерката си остава легнала на земята и Ерика я подминава.След известно време пак го повтаря.Вчера за 10м. го направи поне 5 пъти и стопанина й тръгна да си я прибира, а на мен ми стана неудобно.При това с кучето се познават от месеци и са си играли много пъти.Пък и още преди няколко месеца се качваше на повечето кучета от групичката ни, без значение на пола им или породата (макар, че кучета по-едри от нея приемаха поведението й, дори една женска средноазиатка).
Както четох назад, винаги иска първа да влезе или да излезе и от малка се налагаше за някой неща, но горе-долу се разбрахме.Как да предотвратя поне поведението към сетерката и откъде тоя хъс да доминира толкова.Живеем двете с нея сами, но над мен не може да доминира (няма кой да й позволи)... b)
User's Signature

Качена снимка

#189 Потребителят е офлайн   azereus Икона

Публикувано: 23 August 2007 - 06:01 PM

здравейте! За първи път пиша в този форум, но един много обезпокоителен проблем ме накара да го направя. Преди 2 години моето семейство се сдоби с каракачанска овчарка или българско овчарско куче. Докарахме го от някакъв развъдник в монтана. Всичко му е точно, много добър пазач и е послушен. Обаче от няколко месеца наблюдавам някакъв вид доминантно поведение у него. Когато минеш близо до храната му, стреснеш го когато спи и тн реагира като се нахвърля срещу стопанина си. До сега е хапал само предупредително но вчера след като минах покрай него, а той си беше оставил парче хляб ме нападна. Проби ми с 1 зъб ръката и ходих в поликлиниката да ме шият. Това нещо не може да продължава, при положение, че тук има и малки деца. Интересува ме къде мога да го дам на обучение за месец-два за да може евентуално да му се притъпят тези прояви на нрав?

#190 Потребителят е офлайн   Ерика Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 September 2007 - 02:58 PM

Извинявайте, но аз не бих държала такова агресисивно куче при наличието на малки деца.Колкото и да ми е мило кучето, детето (макар и все още да нямам такова) ще ми е по-мило.Мисля, че прекалено много рискувате... oleeee
Какво щеше да стане ако вместо вас, бе минало едно от тези малки деца... oleeee

А и честно не мисля, че на тази възраст може да му се промени характера... oleeee
User's Signature

Качена снимка

#191 Потребителят е офлайн   mmouse Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 September 2007 - 07:42 PM

Имам огромен проблем. Моля, прочетете тук и ми кажете дали изобщо има смисъл да пробвам с хапчета против разгонване, кастрация, треньор, да го дам на някого или направо да го водя на евтаназия?... (love)
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#192 Потребителят е офлайн   PAtanasova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 September 2007 - 09:40 PM

Звучи много сериозно,но не прибързвайте с крайне решения.Проблема може да има здравословен х-р.Не е депресия,а нервно-суматична реакция.На какво се дължи е въпроса!
Писах в темата за породата.
Не се отказвайте.Намерете обяснението и тогава решавайте как да дествате.
User's Signature

Да спасим природата на България!Всички заедно срещу бетона!

#193 Потребителят е офлайн   hihik Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 September 2007 - 07:21 AM

Моля те Миленче, преди всичко не си бий кучето. Бой куче не държи, камоли пък цял ден. Обърнете се към специалист, който да ви покаже как се доминира коректно едно сериозно куче. Пътьом към ветеринар, който да направи хормонални изследвания на кучето ви. Доколкото разбрах само стандартна кръвна картина е направена. И НЕ прибързвайте наистина. Само да ви кажа, че кастрацията няма да реши проблема, ако той не е свързан с надушване на женски. Но това по интернет няма как да се каже. Макар че аз не вярвам да е надушил разгонена женска, ако беше така, щеше да се дърпа да излиза навън и да броди нонстоп навън, но знам ли.

#194 Потребителят е офлайн   gabipap Икона

• Непоправим оптимист
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом
  • Interests:Животни, природа, истински хора, MLM. Здравословен и природосъобразен начин на живот. Хубави книги, нови знания - всичко, което ме провокира да мисля.

Публикувано: 11 September 2007 - 11:34 AM

mmouse, горещо ти препоръчвам много бързо да се свържеш с опитен специалист и да следваш стриктно съветите му. Нито кастрацията, нито хапчетата са трайно разрешение /за другия вариант - вобще не искам да коментирам/.
Знам, че ще се опитате да направите необходимото, защото обичате Вико. Но ми се струва, че кучето просто трябва да разбере къде му е мястото в глутницата. Правя аналогия с нашия - почти на същата възраст, който периодично прави пуберски опити да се наложи над някого. До хапане на човек не се е стигало, но ние, знаейки че има заложби да е доминантен и агресивен, смачкваме всеки такъв опит - включително със седене с намордник, строг нашийник и повод - дори ако се налага в къщи и на двора - където е проявил "неправилното поведение".
Стискам ви палци, дано да не се налага да се разделяте!

P.S. А къде изчезна mil? Нейните постове са ни били подкрепа в трудни ситуации wink
User's Signature

Ако всеки от нас прави добре и отдадено това, което е негова работа, ако осъзнаем, кои са истинските ни желания и не пожелаваме това, от което нямаме нужда, ако помагаме на беззащитните - светът ще е едно прекрасно място!

#195 Потребителят е офлайн   taraT Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:ВЕО,дизайн,риболов,оф-роуд

Публикувано: 07 October 2007 - 11:12 AM

Здравейте,имам проблем отскоро с моето куче порода немска овчарка.Преди месец родих и от тогава тя се изевява като майка пазач.Стана подозрителна и агресивна към непознати хора като на моменти се опитва да напада.Тя е на две години.Обикновенно до сега се разхождахме без кайшка защото беше много послушна и не съм имала проблеми ,но сега незнам какво да правя.Ако някой може да ми помогне със съвет ще му бъда много благодарна.Моят e-mail е yasha_73@abv.bg.
User's Signature

Качена снимка

"Само слабите се стремят към порядък,силните владеят хаоса!"

#196 Потребителят е офлайн   John Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 07 October 2007 - 06:58 PM

Проведете опреснителен курс,по послушание.Водете кучо и бебо в началото сред познати хора,или постоянна група от хора,за да свикне че те не са заплаха.Но,в началото следете поведението му и го коригирайте при нужда,то бързо ще разбере какво се иска от него.Все пак това е НОК.
User's Signature

Няма лошо куче,има лош стопанин.

#197 Потребителят е офлайн   dios1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 October 2007 - 10:40 AM

Преди година и 5 месеца си взехме съвсем инцидентно курцхар на месец и половина.Та тоя дявол сега ни хапе наред и лично аз ходя вече два пъти да ме кърпят.Жена ми с много ръмжене и зъбене успява да го изкъпе и някой път ухапва и нея.Проблемът е че през другото време се държи съвсем нормално играе с нас имаме котки и с тях играе въобще самата дружелюбност,но когато трябва да го приберем става страшно.Същото е и когато се опитваме да му забраним нещо.Че се прави на шеф ми е ясно просто не съм имал досега ловно куче и изглежда пропускам нещо.Не искам да се правя на експерт но съм имал винаги куче,израснал съм с куче но такъв дявол не съм имал никога.Предишното ми куче беше боксер живя при нас 12 години и не съм имал никакъв проблем,нямам кой знае какви изисквания към кучетата само да са управляеми.Имал съм и пинчери и пак не съм имал проблеми.Израстнал съм с доберман който никога не ми е изръмжавал дори.Знам че с курцхара бъркам нещо,но не мога да си обясня какво,защото се държа с него както съм се държал и с другите кучета.Значи питал съм и по други кучешки форуми и навсякъде ми препоръчват да гледам филми за обучение или накакъв велик американец ,,повелителя на кучетата,, и тн.Значи аз при предишните ми кучета не съм гледал филми имам някакви познания от опит и от литература, винаги съм се държал човешки с животните и пак повтарям никога не съм имал проблем Затова сега ми е чудно къде бъркам.Получи се цял роман ама sorry

#198 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 12 October 2007 - 11:02 AM

Цитат

навсякъде ми препоръчват да гледам филми за обучение или накакъв велик американец ,,повелителя на кучетата

Ако все пак си любопитен :)
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#199 Потребителят е офлайн   dios1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 October 2007 - 12:03 PM

Любопитен съм и още как само че ги имам,и съм гледал негови филми.Всички са с хепи енд и нито едно едно куче с което неможе да се справи,е това ми е в повече.А пропо виждал съм с очите си как гледат на кучетата мексиканците,а да живееш близо 20 години там доколкото си спомням той на толкова отива в щатите и да няма някакъв ефект върху теб,незнам.Едно време и циганите учеха мечките да танцуват ама как.Та не искам да обидя никой но някак си тея филми са като рекламите за Чипс.Поне аз така мисля :sos: :sos:

#200 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 12 October 2007 - 12:04 PM

Че са рекламни - няма спор и все пак има много неща, които човек може да научи от него.  ;)
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

• (93 Страници) +
  • « Първа
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема