Агресия, доминантно поведение
Публикувано: 10 July 2007 - 10:27 AM
За дупките - това си е чиста истина, кученцето от малко трябва да се научи да позволява безпрекословно това. Няма значение как звучи. Това беше и първата приказка на първата ни треньорка - пипай го навсякъде и бъркай по всички дупки. Да си призная, не я послушах и после брах ядове с опипване на тестиси и бъркане в устата в ринга, заставане на разни непознати изотзад, чистене на уши, та започнах да се вслушвам и се оправихме.
За плясването - за съжаление разтърсването за кожата на врата не остава ефективно задълго. Тогава са ни нужни други корекции, макар че бих препоръчала тръшване на пода в легнало положение и притискане към земята. Но съм използвала и плясване. Не е много добър метод, кучи изработва рефлекс щом вдигнеш ръка да започва да примигва и да се пази, все едно като малко е спуквано от бой. Възможно е това с плясването отдолу да има основание.
Хапането на игра: играта по начало е само тренировка за бъдещето, така че хапане на стопанина не се позволява и на игра. Не е нужно да наказваме кученцето за всяко гризване, но трябва постоянно да му показваме, че това не ни радва и не е добре да го прави. Т.е, щом се самозабрави прекратяваме всякаква игра. Не помня да сме обсъждали, че хапане на игра може да се пренебрегва.
Публикувано: 13 July 2007 - 07:32 PM
взех си кученце крастоска между дакапо дог и амер. булдог.
и двете кучета са много добри и спокойни но това което взех то сега е на 37дни много хапе и ръмжи повечето е на игра но то стиска колкото може а и често направо си става страшно ако го раздразня малко ръмжи хапе и лае и то не на шега мопя кажете рано ли е да го дресирам и как по точно да стане това нормално ли е да се държи така иначе си хапва много добре искам да стане добро куче защото ще е между хора и ще живее на двора
благодаря предварително d)
Публикувано: 14 July 2007 - 09:57 PM
Как да го дресирате- по точната дума е възпитате - повярвайте, няма да стане по интернет. В момента, в който поотрасне и започнете да излизате навън - на училище, и то сериозно училище. Там ще се възпитавате и вие, и кученцето.
В момента това, което можете да направите е да прочетете внимателно много от нещата, които са писани тук, за да знаете пред какво се изправяте и как да постъвате. Използвайте елементите на играта, за да го учите на не, стой, елементарни команди, които да изпълнява. Почнете от малкото, да са стигнете до истинското възпитание и както ще прочетете - възпитанието започна от първия ден, в който сте заедно, не го отлагайте.
Публикувано: 15 July 2007 - 02:17 PM
Цитат
i az imam su6tiq problem s moito ku4e d) razlikata e v tova 4e e huski,kakvo da pravq kak da go otu4a da hape?
Публикувано: 15 July 2007 - 03:33 PM
Публикувано: 07 August 2007 - 09:39 AM
В един момент след като го измих и нахраних забелязвам, че взел пръчката и я разнася в хола и решавам да му я взема, за да не прави боклук там. Обаче бяга от мен, под масата го настигам, а той отдолу ми ръмжи супер злобно и се обръща да хапе, не дава пръчката. Баща ми се притесни да не ме ухапе, но аз никак. Изобщо не се дръпнах, напротив въпреки свирепото ръмжене и т.н. го докопах за врата от горната страна и го извлякох изпод масата, при което вече ми завъртя опашка, аз го натиснах на земята, плеснах и все така за врата за врата по-здравичко го заведох в неговата стая /моята де/.
След малко му внесох и пръчката и като го накарах да легне му я дадох. После около десетина пъти нарочно отивах при него и му я взимах от устата като после веднага му я връщах. Няколко пъти ме изръмжа по-лекичко, аз контрирах с "не" и един особен тих тон, който обикновено го кара да ме слуша. Дърпа си муцуната, когато види, че си насочвам ръката отгоре над главата му за да му отворя устата насила, но аз казвам "пус" и дърпам пръчката. Като пусне му се радвам и давам пак.
Предполагам, че това, че и след урока се опитва да поръмжава малко е нормално, нещата не стават с магическа пръчка, но ми е интересно дали смятате, че съм на прав път? Целта ми е винаги аз да решавам кога ще пусне това, което има в устата, а не да се опитва да ми ръмжи. Решена съм да не допускам това ръмжене плюс неподчинение на всяка цена!

............................................BLACKY forever in my heart.............................................[br]

Публикувано: 07 August 2007 - 11:02 AM
Моят шпиц си умира за кожен кокал, може да дъвче постоянно, поне 10 пъти ден му го взимам от устата, и го давам на шелтито - той много не си пада по кокали, ама чат пат му се иска...
Шпицът побеснява, че кокала е даден на друг (но, забележи, не ми се сърди на мен, че съм му го взела) скача и се доближава леко леко, след което ляга и гледа как шелтито си гризе кокала. Ако се опита да му го вземе, шелтито оголва зъби, и го изръмжава недвусмислено. Понякога дърпат кокала, и който победи, негов е ...
Но това са си техни игри, нито един от тях не ме е ръмжал МЕН, никога и по никаква причина, дори и когато съм прилагала наказания или бой заради неподчинение, лаене, или по др. причини ....
Пробвай строго Не + плескане през муцуната, ако те ръмжи,
или обърни нещата на игра.

Аnimals fans and friends are what keep this board alive !!!
Публикувано: 19 August 2007 - 12:56 PM
Както четох назад, винаги иска първа да влезе или да излезе и от малка се налагаше за някой неща, но горе-долу се разбрахме.Как да предотвратя поне поведението към сетерката и откъде тоя хъс да доминира толкова.Живеем двете с нея сами, но над мен не може да доминира (няма кой да й позволи)... b)
Публикувано: 23 August 2007 - 06:01 PM
Публикувано: 01 September 2007 - 02:58 PM
Какво щеше да стане ако вместо вас, бе минало едно от тези малки деца... oleeee
А и честно не мисля, че на тази възраст може да му се промени характера... oleeee
Публикувано: 10 September 2007 - 09:40 PM
Писах в темата за породата.
Не се отказвайте.Намерете обяснението и тогава решавайте как да дествате.

Да спасим природата на България!Всички заедно срещу бетона!
Публикувано: 11 September 2007 - 07:21 AM
Публикувано: 11 September 2007 - 11:34 AM
Знам, че ще се опитате да направите необходимото, защото обичате Вико. Но ми се струва, че кучето просто трябва да разбере къде му е мястото в глутницата. Правя аналогия с нашия - почти на същата възраст, който периодично прави пуберски опити да се наложи над някого. До хапане на човек не се е стигало, но ние, знаейки че има заложби да е доминантен и агресивен, смачкваме всеки такъв опит - включително със седене с намордник, строг нашийник и повод - дори ако се налага в къщи и на двора - където е проявил "неправилното поведение".
Стискам ви палци, дано да не се налага да се разделяте!
P.S. А къде изчезна mil? Нейните постове са ни били подкрепа в трудни ситуации wink

Публикувано: 07 October 2007 - 11:12 AM
Публикувано: 07 October 2007 - 06:58 PM

Няма лошо куче,има лош стопанин.
Публикувано: 12 October 2007 - 10:40 AM
Публикувано: 12 October 2007 - 11:02 AM
Цитат
Ако все пак си любопитен :)

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 12 October 2007 - 12:03 PM
Публикувано: 12 October 2007 - 12:04 PM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com