Dog.bg Форуми : Агресия, доминантно поведение

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (93 Страници) +
  • « Първа
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Агресия, доминантно поведение Оцени темата: ***** 4 Гласове

#201 Потребителят е офлайн   dios1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 12 October 2007 - 12:14 PM

Сигурен съм че може да се научи нещо.Човек може да научи по нещо от всеки,и никога не е късно да научиш нещо ново.Но при мен проблемът е че това което знам действа при няколко кучета които имах и то от различни породи,а при този дявол нищо не действа.И това че въпреки нашето отношение към него той определено е решил да е вожд.

#202 Потребителят е офлайн   gabipap Икона

• Непоправим оптимист
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом
  • Interests:Животни, природа, истински хора, MLM. Здравословен и природосъобразен начин на живот. Хубави книги, нови знания - всичко, което ме провокира да мисля.

Публикувано: 12 October 2007 - 03:08 PM

dios1, явно са ти препоръчвали тези филми, защото, макар и "рекламни" в тях много добре се вижда как работи човекът с доминантни кучета. А вашия случай изглежда точно такъв. И въпросът е, как да покажеш на кучето, че шеф си ти и то да приеме това. В началото на тази тема, в постовете на mil, можеш да откриеш полезни съвети за тази цел.
Интересно ми е ако може да разкажеш малко по-подробно как точно го прибирате  и как се опитвате да му забраните нещо. Ако има и други ситуации, в които скача да хапе - и за тях разкажи.
Нашият Нортън например на 2 пъти се опитва да ръмжи когато настоявам да изпълни нещо, което не разбира (аз загрях, че е така 2-рия път). А преди ръмжеше, когато не иска да изпълни команда, ама ако знаеш колко труд ни е коствало :mazohist:
Не го сравнявай с предишните си кучета. Явно е доминантен и иска по-твърда ръка и постоянство. Успех!
User's Signature

Ако всеки от нас прави добре и отдадено това, което е негова работа, ако осъзнаем, кои са истинските ни желания и не пожелаваме това, от което нямаме нужда, ако помагаме на беззащитните - светът ще е едно прекрасно място!

#203 Потребителят е офлайн   hihik Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 October 2007 - 09:58 AM

И аз идвам за малко калибраж.. В друга тема разказах как се оправяхме с мега-доминантно куче. Сега обаче имам един, който не е изобщо на това ниво. В смисъл, характерът му е леко доминантен, но с нищо не може да се сравнява с това което съм имала до тук. Проблемът ми с него е че той е от кучетата, които като искаш нещо от тях- демек директно да му се наложиш, а той не го желае, отбягват. Не само че физически се опитва да отбегне налагането върху него на заповед, ами и психически. Тотално се затваря за команди, за награди, за игри- сякаш ме няма.

Значи да разкажа докъде сме. Във всеки един момент мога да го накарам да седне, легне и т.н. без да имам храна, АКО е в близост до мен. На дълго въже пуснато зад него ме слуша, като имам две команди: "не", която бачка в 98% от случаите и "абе ти...."- това вече е сигурната крачка към изпълнението. Ако не изпълни нещо, ако тропна с крак до него, той реагира веднага.

Но моят проблем е че не всичко е на 100%, а особено ако не е в близост. Работя да го уча да сяда отдалече, също така като е на въжето да изпълнява команди, но дойде ли време да сме в близост с друго куче или котка, не винаги ме слуша. Възбудата му качи ли се- шансовете ми падат сериозно. Също така, като се разминаваме с други кучета, в 2/3 от случаите той скача върху тях, което е и най-главният признак, че не съм се наложила тотално. Скача за игра, но скача. Реакцията ми е спрямо стопаните на другото куче- или казвам не, дръпвам яко и го карам да сяда като след това получава наградка или просто го оставям да подуши спокойно другото куче.

Та, ясно ми е че на него му се играе с други кучета, но тъйкато без въжето влачещо се зад него, не го пускам (заради това че на растояние НЕ слуша достатъчно редовно), не мога да го пусна да си поиграят. Получава се една ситуация на раздразнение и аз съм в една въртележка, от която не мога да излезна.

С предишното ми, супер доминантно куче се оправих с доста.. хм.. брутални методи, като поваляне на земята, но с този не става. Ако го направя после или е тотално смазан психически и се свива и едвам ме гледа или изобщо не реагира.

100% съм на една крачка от това което искам от кучето ми, подчинение без да му смазвам характера, но не знам как да го направя. И да ви кажа, в тази ситуация съм от доста време и започвам да се изнервям и разходките ни стават леко неприятни, защото се чудя колко пъти ще трябва да озаптя 30кг куче, което скача срещу други, дали няма да го изпусна. А ако го изпусна как ще го хвана после и т.н. сещате се..

#204 Потребителят е офлайн   marin4eto11 Икона

• Crazy Bitch*
  • PipPipPip

Публикувано: 10 November 2007 - 11:00 AM

Кирилица!!!
мод

#205 Потребителят е офлайн   renichka Икона

Публикувано: 14 November 2007 - 10:43 PM

:sos: Здравейте, нуждая се от съвет. Отскоро съм собственичка на мъжка немска овчарка на около 4 год. Кучето е много любвеобвилно и с мек характер. Бързо се сработихме, но има някои неща върху които се налага да поработим. Например аз съм единствения човек, към който много често скача и се стреми да близне лицето/кучешка целувка/ за поздрав. Обръщам гръб, винаги казвам строго НЕ! и т.н. Досега нищо не помага. При разходка винаги се държи много прилично, срещнем ли обаче пиинал или пиян човек, започва да го лае, става агресивен, дори налита да хапе. Веднага го хващам на повод, като едва го удържам, но се страхувам, че е възможно и да не успея да го удържа, тоест да ухапе някого. и Трето - види ли котка, става неузнаваем... Вчера докопа котката на едни съседи и я удуши. Като това с умъртвяването на котки не се случва за първи път! Да, старата история куче-котка, ловен инстикт и т.н., но все пак сигурно има начин да се справи човек и с това. Ще ви бъда много благодарна ако ми помогнете със съвети как да променя държанието на своя любимец.

#206 Потребителят е офлайн   Golqmcho_RS Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 29 November 2007 - 01:03 AM

мн се изприказва а аз имам само 2 вапроса как да нау4а моята мери (ротваилер на 2,5месеца) като кажа дръж да държи и как да я нау4а да гони диве4 ,извинявам се ако ставам нахален  :izcherven:

#207 Потребителят е офлайн   insult Икона

• свободен радикал
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 November 2007 - 01:06 AM

Какво по-точно искаш да държи??? 
И не е ли по-добре вместо да гони дивеч, да искаш от нея да работи със стойка, все пак е ротвайлер... 
Пък и на 2,5 месеца много си закъснял, тия работи се почват по-отрано.
:rolleyes:
User's Signature

Качена снимка

#208 Потребителят е офлайн   Golqmcho_RS Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 29 November 2007 - 11:36 AM

искам ку4е паза4 :) искам като и кажа дръж да хапе

#209 Потребителят е офлайн   insult Икона

• свободен радикал
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 November 2007 - 11:26 AM

Не ме разбра нещо. Ще ти го кажа по друг начин - тук няма да намериш съвет за това как да научиш кучето си да хапе. От написаното от теб се вижда, че си неграмотен по отношение на кучетата /рот да гони дивеч/, но нахален /много се било изписало/ и май малчо, а не голямчо /щото би трябвало да усетиш иронията/. Радвай си се на животното и не се занимавай с простотии.
User's Signature

Качена снимка

#210 Потребителят е офлайн   orchid Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 November 2007 - 12:19 PM

Цитат

Ротвайлерът и без да го учиш ще си пази къщата. Хората се чудят как да си социализират кучетата, а ти искаш да го учиш да хапе.  :o  insult хубаво ти е писала.....

#211 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 30 November 2007 - 12:31 PM

Цитат

Как точно да хапе - само да пусне кръв или да хапе до кокал???

Ти наясно ли си със себе си какво искаш ???   :o :huh:

Чети , информирай се, няма да ти е излишно.
Цял под-форум има за Ротвайлера, почети пък тогава си задавай въпросите.
User's Signature

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро

#212 Потребителят е офлайн   Golqmcho_RS Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 01 December 2007 - 01:28 AM

ами нали за това е форумат да поучава,а не да критикува никои не се е родил научен плюс това малко плоско прозвуча това за иронията тъи като незнаеш на какво и в кои сфери съм способен,съжалявам че не сам се родил кучкар и благодаря за цените съвети които няма да ми послужат надявах се на по компетентно мнение,лошото е че подстрекавате такива като мен да си малчът и да се чудят какво и защо да го правят а не да питат,щото отговорът ще е все такъв отрицателен и подигравателен 

#213 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 01 December 2007 - 08:06 AM

Незнам дали се правиш на недоразбрал или наистина не разбираш, затова ще си позволя малко оф-топик:

Цитат

...лошото е че подстрекавате такива като мен да си малчът и да се чудят какво и защо да го правят а не да питат,щото отговорът ще е все такъв отрицателен и подигравателен 

Отговорът винаги ще е отрицателен, когато става въпрос за подтикване агресия в кучето.
Не познавам човек роден научен за поведението на кучетата, но всеки е започвал от порода, характер, отглеждане, хранене, обучение и т.н. Все важни неща.
Преди време съвсем любезно те насочихме откъде да почнеш:

Цитат

Golqmcho_RS , сигурно си видял/а това

Цитат

Препоръчвам ти да прочетеш подфорума "Ротвайлер" във форум "Породи". Там всичко това вече е споменавано...

Заповядай в подфорума за Ротвайлера. Там всички вкупом ще ти помагаме, ако имаш въпроси ;)

В под-форума не зададе един елементарен въпрос, като човек, интересуващ се за ротовете и всичко за тях и сега се появяваш със странният си въпрос и на всичкото отгоре се правиш на обиден.
Така, че не се сърди на нас, а на себе си.
Лично у мен изникват мисли, че си взел това куче точно с тази цел, дано да греша.

Ако наистина си загришен за кучето си и всичко за породата - задавай адекватни въпроси и ще получиш съответните отговори.
User's Signature

#214 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 01 December 2007 - 10:10 AM

Golqmcho_RS, това за което питаш се нарича специално обучение. То е вид изпитание за кучето и има достатъчно треньори, които могат да го научат да прави подобни неща. Проблемът е друг - (и всеки треньор ще ти го обясни по-добре от мен) не е трудно да научиш което и да е куче да хапе, много по-трудно е да го научиш да пуска. За да постигнеш такъв резултат трябва много добре да обучиш кучето си на общата дресура и да го социализираш. Когато започнеш да контролираш БЕЗПРОБЛЕМНО и БЕЗОТКАЗНО всеки момент от неговото поведение тогава можеш да пристъпиш към такова обучение. Иначе, рискуваш да направиш много големи поразии и да опропастиш нечий живот - било то човешки или животински. Заеми се първо с поведението на твоето куче и едва когато постигнеш неоспорим резултат там, отиди на другата дресура. Освен това, задължително говорете с дресьора дали въобще е добре да се обучи точно твоето куче на подобно нещо. Има кучета, които просто не трябва дори да помислят за подобно нещо иначе стават неконтролируеми.

П.П. - Да не стане накрая "куджо Х", ако си гледал този филм на ужасите.
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#215 Потребителят е офлайн   Golqmcho_RS Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 03 December 2007 - 03:47 AM

Dessy D благодаря за отговора  :) не писах за това в подтемата за рот-овете щото видях че това е тема за обучение и такива,dmm според теб с каква цел съм си взел кучето

#216 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 03 December 2007 - 09:56 AM

Цитат

....  да хапе

User's Signature

#217 Потребителят е офлайн   gabipap Икона

• Непоправим оптимист
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, природа, истински хора, MLM. Здравословен и природосъобразен начин на живот. Хубави книги, нови знания - всичко, което ме провокира да мисля.

Публикувано: 04 December 2007 - 01:17 PM

Golqmcho_RS, само да вметна тук нещо, което не видях написано.
Едно агресивно куче, което не е добре обучено, може да е изключително опасно за собствения си стопанин и за семейството му. Ротовете са сериозна порода, не си прави експерименти.
Има не един случай на хора, нахапани от собствените си кучета - и то не, защото породата на кучето била такава или кучето нещо откачило, а защото не всеки е способен да овладее куче от (примерно) служебна порода.
User's Signature

Ако всеки от нас прави добре и отдадено това, което е негова работа, ако осъзнаем, кои са истинските ни желания и не пожелаваме това, от което нямаме нужда, ако помагаме на беззащитните - светът ще е едно прекрасно място!

#218 Потребителят е офлайн   charis Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 13 December 2007 - 11:13 AM

Здравейте всички! :blink:
Имам уейст уайт хайленд териер на 3 месеца е и е много агресивна към други животни, ръмжи, лае и е нападателна. Освен това постоянно лае при всеки звук, или ако има куче или някакъв странен звук по телевизията.
Някой може ли да ми даде съвет как да се справим с проблема?

#219 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 December 2007 - 10:10 AM

На 3 месечна възраст не може да се говори за агресия.
Описаното от вас показва силно възбудима нервна система, междувпрочем, типично териерска.
Просто въвеждайте правила, спазвайте ги, не се дръжте нервно с кучето и се възпитавайте. Дръжте се спокойно и уверено. Все пак не очаквайте да добие нрава на немски дог.

#220 Потребителят е офлайн   charis Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 16 December 2007 - 02:03 PM

Мерси за напътствията. Аз си обяснявам агресията към други животни в момента, от това че е живяла 3 месеца в кучкарник с други малки кученца, може би е имало бой и тя се пази, дано отшуми. Вече 5 ден е в къщи става по-спокойна.
Ние сме отгледали две кучета, не сме нервни, нито неуравновесени, зная също, че териерите са малко своенравни, но не ми се иска да не мога да се събирам с други собственици на кучета или да не пуска никой в нас. Аз съм имала много доброжелюбни и мили кучета и малко се притесних в началото!  ;)

• (93 Страници) +
  • « Първа
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

2 потребители четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни