Агресия, доминантно поведение
Публикувано: 04 April 2008 - 09:57 AM
Прочетох отново проблемите ти, прочетох и в темата за кавказка овчарка.
Нормално е от време на време да имаш засилена съпротива. Малкият расте и в един миг решава да опита пак да вземе надмощие. И доколкото виждам - успява да ти вземе страха.
Не сменяй правилата така. С тези породи трябва петорно повече постоянство, отколкото с другите, затова пък изработеното ще е трайно.
Публикувано: 06 April 2008 - 12:14 AM
Цитат
Прочетох отново проблемите ти, прочетох и в темата за кавказка овчарка.
Нормално е от време на време да имаш засилена съпротива. Малкият расте и в един миг решава да опита пак да вземе надмощие. И доколкото виждам - успява да ти вземе страха.
Не сменяй правилата така. С тези породи трябва петорно повече постоянство, отколкото с другите, затова пък изработеното ще е трайно.
По повода с храната искам да споделя нещо странно... Имах НОК, беше женска, никога не сме я обучавали да се дърпа от храната, но никога не е проявявала агресия, когато сме се доближавали до паницата с храната, винаги се дърпаше настрана и чакаше да свършим каквото трябва, чак след като се отдръпнем, тогава започваше да яде отново. Сега имаме пудел, който в момента е на осем години, при него специално наблягахме на това с ръмженето при хранене, тъй като в момента на доближаване се започваше някакво истерично ръмжене и нахвърляне срещу крака, ръце и т.н. Това допреди две години... и изведнъж не знам какво стана, но спря да ръмжи, и когато отиваме към него, докато се храни, сам се дърпа настрана и чака, не знам, това ме изумява, имайки предвид колко истеричен беше преди, та чак захапа сестра ми до носа, засегна и окото веднъж...сега няма такова нещо, от само себе си се коригира това нещо... Говоря напълно сериозно и ми е много странно...
При кавказците положението вече е много по-различно и по-опасно, ако не се вземат мерки навреме. Имам приятел, който имаше КО, но така и не успя да й се наложи в това отношение, просто оставяше купата и чакаше да се нахрани спокойно... във всичко друго беше безупречна като послушание, но с това не успя да се справи.
Публикувано: 08 April 2008 - 12:06 PM
Не споменавам порода защото не знам каква е понеже ни го дадоха за кокер но няма нищо общо и прелича на лабрадор по скоро :rolleyes: :sos:
Публикувано: 09 April 2008 - 12:31 PM
Публикувано: 10 April 2008 - 09:26 AM
Благодаря все пак но кучо вече не е в къщи защото снощи майка ми ни изгони понеже беше направил страхотни поразии :'(
Публикувано: 10 April 2008 - 05:05 PM
Публикувано: 11 April 2008 - 04:32 PM
Публикувано: 12 April 2008 - 10:21 AM
Отностно това от каде пиша имам лаптоп който си вземам на работа и ви пиша от там.Благодаря ви наистина за вниманието ще продалжавам да пиша можеби не често но ще драсвам по някои ред за това как е дивачето ми ;)
Публикувано: 12 April 2008 - 10:26 AM
Публикувано: 13 April 2008 - 02:27 PM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 14 April 2008 - 09:23 PM
''Непрекъснато наказан'',значи : като вида, че е пикал на леглото започвам да викам, набивам го и той се скрива на мястото си и не излиза от там. Понякога когато е препикал знае,че е виновен и сам се скрива на мястото си и така до следващия път.
Публикувано: 14 April 2008 - 10:04 PM
И мойта е така; драще по вратата, но забавя ли се 10 секунди се изпишква пред нея.
Публикувано: 14 April 2008 - 11:07 PM
Публикувано: 15 April 2008 - 10:32 AM

Публикувано: 15 April 2008 - 10:40 AM
Опитай следващия път да се къпеш на притворена врата ;D Може и да помогне