Dog.bg Форуми : Агресия, доминантно поведение

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (93 Страници) +
  • « Първа
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Агресия, доминантно поведение Оцени темата: ***** 4 Гласове

#301 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 04 April 2008 - 09:57 AM

yasoo, имам чувството, че ти прекалено много се колебаеш. Никак, ама никак не си убеден в това, което правиш и си готов твърде често да сменяш подхода. Тази неубеденост е абсолютно прозрачна за твоето куче.
Прочетох отново проблемите ти, прочетох и в темата за кавказка овчарка.
Нормално е от време на време да имаш засилена съпротива. Малкият расте и в един миг решава да опита пак да вземе надмощие. И доколкото виждам - успява да ти вземе страха.
Не сменяй правилата така. С тези породи трябва петорно повече постоянство, отколкото с другите, затова пък изработеното ще е трайно.

#302 Потребителят е офлайн   ARS Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 06 April 2008 - 12:14 AM

Цитат

yasoo, имам чувството, че ти прекалено много се колебаеш. Никак, ама никак не си убеден в това, което правиш и си готов твърде често да сменяш подхода. Тази неубеденост е абсолютно прозрачна за твоето куче.
Прочетох отново проблемите ти, прочетох и в темата за кавказка овчарка.
Нормално е от време на време да имаш засилена съпротива. Малкият расте и в един миг решава да опита пак да вземе надмощие. И доколкото виждам - успява да ти вземе страха.
Не сменяй правилата така. С тези породи трябва петорно повече постоянство, отколкото с другите, затова пък изработеното ще е трайно.

По повода с храната искам да споделя нещо странно... Имах НОК, беше женска, никога не сме я обучавали да се дърпа от храната, но никога не е проявявала агресия, когато сме се доближавали до паницата с храната, винаги се дърпаше настрана и чакаше да свършим каквото трябва, чак след като се отдръпнем, тогава започваше да яде отново. Сега имаме пудел, който в момента е на осем години, при него специално наблягахме на това с ръмженето при хранене, тъй като в момента на доближаване се започваше някакво истерично ръмжене и нахвърляне срещу крака, ръце и т.н. Това допреди две години... и изведнъж не знам какво стана, но спря да ръмжи,  и когато отиваме към него, докато се храни, сам се дърпа настрана и чака, не знам, това ме изумява, имайки предвид колко истеричен беше преди, та чак захапа сестра ми до носа, засегна и окото веднъж...сега няма такова нещо, от само себе си се коригира това нещо... Говоря напълно сериозно и ми е много странно...
При кавказците положението вече е много по-различно и по-опасно, ако не се вземат мерки навреме. Имам приятел, който имаше КО, но така и не успя да й се наложи в това отношение, просто оставяше купата и чакаше да се нахрани спокойно... във всичко друго беше безупречна като послушание, но с това не успя да се справи.

#303 Потребителят е офлайн   ivetoacoustics Икона

Публикувано: 08 April 2008 - 12:06 PM

здравйте.Имам куче на 4 месеца мужко(Арчи) което е много не послушно и неразбира от нищо :rolleyes:Четох темите от първите страници прилагах и нищо.Незнам даже от къде да започна.Учим се на прости команди но Успяхме след месец да научим само "седи" и "ела".Незнам дали е злоба но той постоянно хапе,нон стоп просто,независимо дали ще посегнеш да го погалиш или просто в игра,спряхме вече да играем с него защото винаги сме охапани.Изпитва страх от други кучета незнайно защо,но миналата седмица реших да го срещна със сестричката му с надежда че му е сестра и няма да бяга така и малко по малкоще свикне и с други кучета,но не се получи особенно.пуснахме ги на една поляна и Арчи се престраши почна да я души и т.н. но в един момент той започна много груба игра започна да я хапе,да скача с цяло тяло върху нея и тя милата мн се изплаши легна сви се и започна да скача да я вземем на ръце,беше ужасна среща :( Последно време най големия ми проблем е че като остане през деня сам не играя с играчките си а гледа какво наше да изгризе.Всичко се пребира или дига на високо но той намира все нещо което сме забравили,изяде 2 стола,входната врата изгриза отдолу,рамката на огледалото също,просто не мога да изброя всичко.Караме му се постоянно,игнорира ме го и какво ли още не.Наистина ми трябва помощ защото вече майка ми ми каза или кучето изчезва или и двамата.
  Не споменавам порода защото не знам каква е понеже ни го дадоха за кокер но няма нищо общо и прелича на лабрадор по скоро :rolleyes: :sos:

#304 Потребителят е офлайн   yay_plam Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 April 2008 - 12:31 PM

На колко месеца беше когато за първи път излезе навън? На мен ми прилича че кучето ти не е социализирано, а това че те хапе е вид игра, знае ли някакви команди- не така, спри и т.н.Защото трябва упорство за да ги научи. Не очаквай като му кажеш недей така и то да спре веднага, трябва да НАУЧИТЕ командата. Аз имам малко кученце, несоциализирано, защото не го изкарваме много, редовно ме хапе за носа, но си знае поне 1-2 команди и като му се скараме спира. Какво означава че те игнорира?-не те чува или не иска да те чуе и си знае неговата

#305 Потребителят е офлайн   ivetoacoustics Икона

Публикувано: 10 April 2008 - 09:26 AM

Кучето започна да излиза след 3-тата си ваксина което ще рече че е бил на 2 месеца и нещо.Аз не мисля че хапането му е вид игра,игра е но първите секунди само после почва да се зъби,в такава игра си е чупил зъб който остана забит в пръста на батко ми :-Думата "НЕ" я знае много добре но не я изпълнява винаги,в някой случаи спира и в момвнта в които отидеш примерно до wc и те издебва и си праи пак това което си е бил намислил.не той ме игнорира а аз него,в смисал когато  се прибера и иска да се радва не му обращам внимание и изчаквам да се успокои и тогава отивам при него.
Благодаря все пак но кучо вече не е в къщи защото снощи майка ми ни изгони понеже беше направил страхотни поразии :'(

#306 Потребителят е офлайн   Tali Икона

• EVERLASTING
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 10 April 2008 - 05:05 PM

Ами къде е? Не ми казвай, че майка ти го е изхвърлила на улицата?  :angry: Дай го на някой, който ще се грижи за него. Ако трябва поговори с майка и да остане няколко дни, докато му намериш нов стопанин... знам ли...

#307 Потребителят е офлайн   Майкенце Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 April 2008 - 07:53 AM

офффф, аман от такива..... е направо не е истина. а тия родители малоумни ли са не мога да разбера. къде са спали като са взимали кучето - много ясно че не е плюшена играчка и няма да стои подпрян на секцията  :huh: :huh: :huh:
User's Signature

Качена снимка

#308 Потребителят е офлайн   yay_plam Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 April 2008 - 01:06 PM

пише, "МАЙКА МИ НИ ИЗГОНИ", следователно май не само кучето... :rolleyes:

#309 Потребителят е офлайн   Tali Икона

• EVERLASTING
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 11 April 2008 - 04:32 PM

Е да, но щом пише тук явно си е в тях на компютъра (не, че не може да е и в зала де)... Аз попитах, защото това ми се стори странно...

#310 Потребителят е офлайн   yay_plam Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 April 2008 - 06:02 PM

Само тя може да ни каже

#311 Потребителят е офлайн   ivetoacoustics Икона

Публикувано: 12 April 2008 - 10:21 AM

Ами кучето не е на улицата не бих го позволила това.Имаме сервиз за автоозвочаване и сега е там,мисля че се чувства много добре там по цял ден има хпра с него и си тича на воля,няма да си го дам на други хора ако ще и да спа с него на вън.А аз и приятеля ми сме си в нас за сега,но до края на месеца се изнасяме и ние.Понеже ви е интересно думите и бяха"вземайте си кучето и се махайте",вярно беше в гнева и но много се ядосах-не беше начинада ми звани по тел  да го каже и да ми затвори(ето това прави критическата).Такаче Арчи е добре незнам дали ще го вземем сега с нас защото ще сме на квартира и не се знае собствениците какво ще кажат,но до края на годината мислим да си направим къща така че ще си баде пак с нас в къщи ;)
Отностно това от каде пиша имам лаптоп който си вземам на работа и ви пиша от там.Благодаря ви наистина за вниманието ще продалжавам да пиша можеби не често но ще драсвам по някои ред за това как е дивачето ми ;)

#312 Потребителят е офлайн   Tali Икона

• EVERLASTING
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 12 April 2008 - 10:26 AM

Ами стискам палци да стане по- скоро къщата, че да заживете всички заедно като семейство ;) А ти пиши, пиши... че да знаем как е малчото, пък и ти как се справяш

#313 Потребителят е офлайн   murgana Икона

Публикувано: 13 April 2008 - 02:16 PM

Здравейте,
имам пикенез на 1,5 г. постоянно пикае по места от къщтата, които той е решил. Пикае и по леглата. Мисля, че иска да покаже, че той командва. Непрекаснато е наказан и яде бой, и пак продалжава. Приемам савети.

#314 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 13 April 2008 - 02:27 PM

Какво значи "непрекъснато е наказан"? Т.е. как реагирате вие?
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#315 Потребителят е офлайн   yay_plam Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 April 2008 - 03:00 PM

А преди или след разходка пишка?

#316 Потребителят е офлайн   murgana Икона

Публикувано: 14 April 2008 - 09:23 PM

Пишка и преди и след разходка. Пишка в смисал препикава, не да удовлетвори нужди, а по няколко капки.
''Непрекъснато наказан'',значи : като вида, че е пикал на леглото започвам да викам, набивам го и той се скрива на мястото си и не излиза от там. Понякога когато е препикал знае,че е виновен и сам се скрива на мястото си и така до следващия път.

#317 Потребителят е офлайн   Tali Икона

• EVERLASTING
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 14 April 2008 - 10:04 PM

Не трябва да го биеш толко много. Щом вече е усетило силата на ръката ти и знае какво ще последва; е достатъчно само викане! А и още повече, че щом се крие преди да си започнала... Знае, че не трябва да го прави вкъщи, но не може да стиска.
И мойта е така; драще по вратата, но забавя ли се 10 секунди се изпишква пред нея.

#318 Потребителят е офлайн   ZzIT@ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 April 2008 - 11:07 PM

Може би не му е обърнато достатъчно внимание и грижи за изграждане на хегиенни навици.Моето куче още на 6 месеца знаеше, че в къщи тези неща не се вършат, при все това не съм го докосвала с ръка!Не е нужно кучето да се бие така ще го научиш да не ти се подчинява, тъй като при всяка дигната ръка то ще бяга от теб, а когато решиш да го викнеш то няма да идва, защото знае шамарите! Аз предлагам да го извеждаш по-често и може би по-дълго време (нз колко време траят вашите разходки)!А след като е направило белята на някое място ( във вас), натрий муцунката му отгоре и казвай "Не".Пробвала съм и при мен подейства дано да стане и при теб!"Боя" го забрави = така възпитаваш страхливо куче!!!

#319 Потребителят е офлайн   Evcheto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 April 2008 - 10:32 AM

Ако може да ми дадете съвет какво да правя с моето куче. На 2 месеца е, порода нюфаундленд. Проблема е, че като вляза в банята да се къпя той не спира да лае и да драска по вратата, а в осем часа сутринта ми е много неудобно от съседите да го оставям да лае. Пускам го в банята при мен. Той сяда и си ме гледа ;D А като изляза навън и го оставя сам няма такива проблеми. Стои си самичък и не лае. Мисля си, че като съм в банята усеща, че съм наблизо и иска да е с мен. Ще съм ви благодарна ако някой ми помогне с този проблем, защото имам нужда от малко уединение  ;)
User's Signature

Качена снимка

#320 Потребителят е офлайн   Tali Икона

• EVERLASTING
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 15 April 2008 - 10:40 AM

И Райа е така... Обаче аз ги затварям с котарака в една стая и те си се занимават. Кучето не иска да е само. Защо да стои само, след като ти си в къщи, но в друга стая? А може би защото вратата е затворена. Знам ли...
Опитай следващия път да се къпеш на притворена врата  ;D Може и да помогне

• (93 Страници) +
  • « Първа
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема