Dog.bg Форуми : Агресия, доминантно поведение

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (93 Страници) +
  • « Първа
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Агресия, доминантно поведение Оцени темата: ***** 4 Гласове

#321 Потребителят е офлайн   Evcheto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 18 April 2008 - 11:22 AM

Искам да ви помоля за още един съвет. Незнам какво да правя вече.  :rolleyes:Супер нахално е моето куче. Непрекъснато трябва да е на неговото. Ако нещо не му изнася почва да лае и да се зъби. Хапе по ръцете и дере. Пробвах номера с вестника по дупето, но той като че ли се озлобява и налита да хапе. Искам да му покажа, че аз командвам, защото сега е 10кг, но като стане 80 не искам да ме влачи из къщи. Определенно като го ударя по-силно престава и отива да се покрие някъде, но незнам дали това е правилно.
User's Signature

Качена снимка

#322 Потребителят е офлайн   604 Икона

Публикувано: 25 April 2008 - 09:49 PM

Имам питбул от 9години никога не  е покзвал агресия към хора ,до днес  :o Чувал съм ,че когато остареят пощоряват истина ли е това ?

#323 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 25 April 2008 - 10:17 PM

Цитат

Имам питбул от 9години никога не  е покзвал агресия към хора ,до днес  :o Чувал съм ,че когато остареят пощоряват истина ли е това ?
Не.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#324 Потребителят е офлайн   goldroks Икона

• ● -๑- ●
  • PipPipPip

Публикувано: 26 April 2008 - 07:10 AM

Цитат

Искам да ви помоля за още един съвет. Незнам какво да правя вече.  :rolleyes:Супер нахално е моето куче. Непрекъснато трябва да е на неговото. Ако нещо не му изнася почва да лае и да се зъби. Хапе по ръцете и дере. Пробвах номера с вестника по дупето, но той като че ли се озлобява и налита да хапе. Искам да му покажа, че аз командвам, защото сега е 10кг, но като стане 80 не искам да ме влачи из къщи. Определенно като го ударя по-силно престава и отива да се покрие някъде, но незнам дали това е правилно.

Според мен в случая това е по-доброто решение, защото като порасне, както казваш, няма да е 10кг. мъник . Щом само по този начин спира да се звери  :angry: От време на време, ей тъй, без повод, го хващай и го обръщай по гръб в подчинена поза, а ако се съпротивлява ... не му се давай  :viking: :OK:
User's Signature

#325 Потребителят е офлайн   shadow Икона

• master of puppets
  • PipPipPip

Публикувано: 26 April 2008 - 12:29 PM

Много ме кефи, като почнете да отговаряте на постове от преди месец, два, пет..  :ribok:
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Качена снимка

#326 Потребителят е офлайн   GgG Икона

Публикувано: 15 May 2008 - 08:35 PM

Здравейте,имам хъски на 6 месеца. Дава да го галят непознати,но когато малко по-грубо си играят с него и започва да хапе(не силно). Тя го прави на игра, но някой хора се плашат и започват да ми се карат, че не е с наморник и...Моля ви кажете ми как да я отуча от този гаден навик. :P

#327 Потребителят е офлайн   Bocka Икона

Публикувано: 19 May 2008 - 01:15 PM

Здравейте,
Казвам се Боряна и току що се регистрирах. Четох доста теми от форум, но никъде не срещнах моят проблем. Имам ротвайлер. Нямах никакви проблеми с него, докато един ден не захапа член от сейството.И това нещо започна да зачестява.Преди месец бях жестоко захапана без видима причина. Бях седнала и той с глава започна да ме побутва, за да го погаля в момента в който посегнах да го направя ме захапа съзнателно и не пусна веднага. Беше със злоба и ръмжене. Бих искала някой, ако предполага каква е причината да ми каже, аз не я откривам. С командите, на които съм го учила нямам проблем, слуша ме. Просто вече никой от семейството му няма доверие. Стана много агресивен и не позволява на никой да се доближи до мен, още повече да разговарям с някой. Кучето ми е на 2 г. и 3 мес.
Благодаря ви!

#328 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 19 May 2008 - 05:36 PM

Доминантна агресия.

Чудна работа, човек се намира на 22 стр. от темата, която касае неговия проблем, но твърди, че такава тема нямало ...

#329 Потребителят е офлайн   Anuk Икона

• северен вятър
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 May 2008 - 09:33 AM

Ето, че се наложи и аз да прочета тази тема
(все оше несъм минала всички страници)

Анук е на 3г и 11м и от скоро започна да се опитва да ме захапва
не стиска силно но изръмжава като го направи.

Като сме навън и се разхождаме, ако тя е до мен, а наоколо видя, че има котки или деца
я хващам за да не хукне след котката или да не отиде при децата (никакво внимание не обръща на децата,
ако почнат да й се радват тя сяда и чака да я галят,
но има страхливи деца и още по пищящи майки)
в такива ситуации като ме захапе я връзвам на повода и цялата разходка преминава без да я пускам да тича.

Тази сутрин прибираме се от разходка, легна си тя в леглото- но повърна, беше яла трева
дръпнах я от леглото да го изчистя и да махна калъфката,
но докато отида за кърпа тя пак се наместваше да легна
леко я избутах да не се изцапа и ме захапа. не стисна силно, но изръмжа.

Винаги ядле след нас, никога не й се дават неща от масата
когато ние ядем не идва да досажда (като седнем идва - все едно проверява какво правим,
А ядете - и отива да си легне някъде)

Но за излизането през врата, асансьор, стълби - там нещата са както дойде
аз напред тя напред.  Играчките  й ги държим винаги достъпни за нея.
От довечера - Аз съм първа на вратата,а играчките се прибират.
Леглото й е ново - него също го прибирам.
Да видим какво ще стане, а ако ме захапе пак
ще има падни, легни, седни, стани докато не каталяса.

С деншното захапване стнаха 4 за около 3 месеца

Дали е от новото легло - може да е решила да става водач.
Преди спеше на обикновенна постелка.

Приемам всякакви предложения и съвети.
незнам от какво може да е провокирано това й поведение

#330 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 May 2008 - 09:41 AM

Провокирано е от израстването.
Давай с

Цитат

падни, легни, седни, стани докато не каталяса

#331 Потребителят е офлайн   Anuk Икона

• северен вятър
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 May 2008 - 09:48 AM

Благодаря ти mil_

#332 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 May 2008 - 01:35 PM

Израстване за тригодишно хъски? (което е имало вече и малки?!) Не вярвам, да е това. Хъскитата "израстват" доста по рано.
И това с падни, стани, легни... също за едно хъски не ми се вижда  да бъде в помощ. Честно казано нямам много опит в това, но аз бих заложила на моментната корекция и налагане.

За преминаването през врати ще ми е интересно да науча повече. Извинявам се ако е писано вече в темата /вероятно/ но каква е връзката му с донинантното поведение и агресията. Аз например никога не излизам преди кучетата. За влизането според зависи най -вчече от времето.
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#333 Потребителят е офлайн   Anuk Икона

• северен вятър
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 May 2008 - 01:53 PM

Huskypower
това за вратите и аз не го знаех

Цитат

Аз например никога не излизам преди кучетата. За влизането според зависи най -вчече от времето.

в тази тема го прочетах.

Цитат

но аз бих заложила на моментната корекция и налагане.

Веднага се скарвам ама........

Немога да разбера от какво е провокирано това й поведение
незнам дали са 3 месеца може би от по-скоро.
Ще я водя и на доктор да не би да я боли нещо - макар, че си тича не е оклюмана
По принцип не е от много ядящите, но напоследък изобщо не яде
и вчера имаше дри.....с.
По миналата седмица пак се случи да има

Направо съм се пищисала какво да правя
изобщо не ми харесва, че се промъква такова нещо в поведението й

#334 Потребителят е офлайн   hihik Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 May 2008 - 02:08 PM

Huskypower, учудвам се че не си го чела досега. Това с вратите е валидно и за коридори, асансьори и всякакви тесни пространста. А защо се говори в тези случаи за доминантност, защото по принцип на такива места диви кучета или вълци не минават преди водача си. Ако си забелязала, винаги на тесни пространства- пътечки, стълбища, коридори, водачите инстинктивно си застават отпред и другите ги следват. То и обяснението е логично, тези места крият непредвидени изненади много често, а водачът е този който най-добре се справя с тях. Специално това аз го забелязах много добре с предишното ми куче- хъски и със сегашния хъски-микс. С предишния беше постоянна борба за доминанстност, наистина много хора са се изумявали от силата на доминантния му характер. Та стълби, коридори и врати си бяха място на борба, дори да бях постигнала значителен напредък по едно време, все пак си беше трудно. След като взех сегашното куче, той също много не ме признаваше за "шеф", докато не започнах по-сериозно на наблягам на всичко и сега НИКОГА не минава преди мен на стълбищата, да не говорим да ме задмине. Нито съм го учила специално да не минава преди мен, нито нищо- просто откакто му се промени цялостното държание към мен, от тогава и спря да минава преди мен. Ще се пребие за да се пробва да спре, ако ме види че тръгвам по стълбища, но няма да мине пред мен. За вратите с него нищо не мога да кажа, защото аз от първия ден започнах да го уча да сяда при излизане и влизане.

Но ти си познаваш кучетата най-добре и не ти го казвам това да те "уча". Това с вратите аз бях започнала да го отработвам и с двете споменати кучета, защото е по-удобно аз да минавам първа- така няма блъсканица, няма изненади (котки например) зад ъгъла на вратата, имам всичкото спокойствие на света да заключа и т.н.

#335 Потребителят е офлайн   Anuk Икона

• северен вятър
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 May 2008 - 02:23 PM

hihik
ние сме на последния етаж
със съседите от етажа почти не се засичаме.
Даже и с другите съседи е така.
Ако й кажа да седне за да отключа и да вляза или изляза първо аз нямаме проблем.(но това е само ако и кажа да седи
и да чака , ако не кажа нищо значи тя е с предимство)
Но никога не съм го свързвала с доминантност.
просто зависи от ситуацията. Но това ще се промени от днес.

#336 Потребителят е офлайн   hihik Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 May 2008 - 02:30 PM

Анук, аз си нямам представа дали това е 100% сигурно. Все пак не сме стигнали дотам че да разгадаем тотално държанието на кучетата, а при тях дори има разлики с държанието на вълците и на дивите кучета. Та аз казвам какво съм чела и какво съм забелязала с моите кучета. Дали е 100% вярно и дали може да се наложи върху държанието на другите, не знам. Онзи ден точно пак гледах страхотен филм за разликите в държанието между дивите кучета и вълците. При вълците например, първи се хранят доминантните, докато при изследвания на дивите африкански кучета, са видели, че при тях такава разлика в храненето не се прави- всички ядат заедно и се стига до там че дори хранят ранени кучета, които не могат да ловят и не могат да ходят като хората.

Пробвай с коридорите и пътечките, особено по стълбите забелязах че най-много си проличава.

Иначе за проблемът ти си нямам представа. Малко е странно на 3г и кусур да се появяват такива неща, ама може да е имало други знаци на доминантност, които да не сте забелязали и просто нещата плавно да еволюират, може нещо хормонално да има или друго от здравна гледна точка. Нямам идея наистина.

#337 Потребителят е офлайн   Anuk Икона

• северен вятър
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 May 2008 - 02:47 PM

hihik
разбирам, че това не е 100% сигурно,
но е нещо над което мога да поработя с Анук.

Иначе и аз незнам.
Не ми е първо куче, като изключим кучетата коит сме имали като бях дете
Преди Анук имах кавказак овчарка която почина на 10г.
Много беше послушна. Гледахме я в къщата на двора, но ходеше с нас на морето и в апартамента.
На двора беше типичното куче пазач, но изпълняваше всички команди
без да се наложи да повторя.
Беше доста едра за породата , а ме бяха предупредили че стават доста агресивни.
Както й да е успях да я възпитам и доста хора се чудеха как пикла дето е 20кила
може да управлява това чудовище само с жестове.

Обаче Анук е това вече е друга Бира - имат, инат, инат. Ината  е издигнат в култ.

Цитат

може да е имало други знаци на доминантност, които да не сте забелязали и просто нещата плавно да еволюират

някаква насока като какво може да са били тези неща и да несъм обърнала внимание

иначе и аз се замислям за

Цитат

може нещо хормонално да има или друго от здравна гледна точка. Нямам идея наистина.

#338 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 May 2008 - 05:19 PM

Падни стани легни в случая ще има за цел да понижи йерархичния статус на кучето, нищо, че е хъски  ;D.

#339 Потребителят е офлайн   jujkavn Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 May 2008 - 07:09 PM

Здравейте..
от известно време насам моя кучо се държи доста странно към мен ( и приятеля ми единствено ).. хапе ме, махайки с опашка.. но неговото хапене хич не е безболезнено, целите ми ръце, крака .. цялата съм надраскана и синя.. преди си казвах, то е бебе ( 2 месеца и половина ) и си играе, но започва все по-често да прави този номер и почнах вече да му извивам врата ( не мога да го ударя, осъзнавам, че си е бебе ) и така докато се успокои, но ми се зъби и ме хапе лошо :(
По цял ден съм в къщи с него, играем си, аз го храня, с мен спи, общо взето ме възприема като майка, показвал е любов към мен, но тази "агресия" не мога да си я обясня.. не винаги е такъв.. не знам как да постъпя :(
Първите няколко пъти го "наказвах" като го затварям на терасата ( той не обича да е затворен там и по принцип там си го наказвам ) но не е достатъчно. В някои случаи ( когато се опитва да си хапне цвете или да дърпа мокета като му кажа "НЕ" и спира да го прави ), но когато почне да ме хапе "НЕ" - не важи..
Питах се, възможно ли е да показва, че ме обича като ме хапе така? понякога маха с опашка когато го прави..
като му извия врата и полудява още повече.. скача и лицето ми да хапе..
моето макси агресивен ли ще става за напред? Моля ви за съвет, не знам как да постъпя  :'(

п.с. след два дена му е втората ваксина, дори още не сме изкарвани на разходка.. може би стоенето в къщи го подлудява?

...сега се замислих докато го наблюдавам.. възможно ли е да си чеше зъбките по този начин? Видях,че задните му зъбки едва излизат на хоризонта, вероятно ръката ми е удобна за "дъвчене" и почесване? може би играчките му не са толкова приятни за гризкане?
моето макси е добричко и от нищо не го лишавам ( старая се )

#340 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 May 2008 - 08:34 PM

Цитат

Падни стани легни в случая ще има за цел да понижи йерархичния статус на кучето, нищо, че е хъски  ;D.

Възможно е, но аз лично не бих използвала такъв подход. Не знам, хъски кучето е друго куче.
А ти какво ще кажеш за тези врати коридори и преминаването през тях? Никога не съм имала подобен проблем и не съм чувала някой от познатите ми да е имал. В крайна сметка за мен няма значение кой кога и в какъв ред влиза или излиза, освен в асансьора, защото сме доста и там рябва ред. Ред който аз съм наложила. Не съм забелязала реда на влизане и излизане да има отношение към йерархията и между самите кучета. В същност от моите кучета няма такова, което да доминира над другите или да оспорва нещо. Или може би просто алфа кучето ми е твърде толерантно и възпитано. До сега съм имала само едно кратко спречкване, може би проба за доминантност преди 4 години, но аз не толерирам такива неща.
За това, поради липса на личен опит и наблюдения в това отношение, ми звучи малко нереално.
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

• (93 Страници) +
  • « Първа
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема