Dog.bg Форуми : Агресия, доминантно поведение

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (93 Страници) +
  • « Първа
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Агресия, доминантно поведение Оцени темата: ***** 4 Гласове

#561 Потребителят е офлайн   jojan4o Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 23 November 2008 - 07:09 PM

A i sushto taka kucheto ti revnuva zashtoto e sviknalo cqloto ti vnimanie da e oburnato vurhu nego  :blink:

#562 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 November 2008 - 07:31 PM

Моята хубостница също е дружелюбна с други кучета, но извадя ли храна - бр-р, стой, та гледай! :o Ръмжи им, зъби се - не мога да я позная! Съвсем явно си пази храната от конкурентите.
На мен, естествено, не реагира така - мога да и вадя всичко от устата без гък да каже.
Аз не смятам, че това е агресия или нещо подобно и не я коригирам строго - може и да греша, не знам. :(
Просто не вадя лакомства и наградки, докато има други кучета наоколо - играем, обучаваме се и се награждаваме само ако сме сами.

А за даване храна на куче, на което не си стопанин - мисля, че въобще не е правилно да се прави.

#563 Потребителят е офлайн   Galiadogs Икона

• оптимист-рецидивист
  • Икона
  • Група: German Shepherd Dog

Публикувано: 23 November 2008 - 08:46 PM

Чудесно.Може да се работи с лакомства или играчка,когато има други кучета,но само ако и те са ангажирани със същото от стопаните си.
User's Signature

Качена снимка

#564 Потребителят е офлайн   ralica_v Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 November 2008 - 10:57 AM

И аз напоследък имам проблем с моята кокерка.Тя е вече на 10 месеца.До преди месец всичко си беше наред ,но от тогава се промени напълно.Опитвам се да спазвам всичко за възпитанието й но не живея сама.В този месец се разболя и се наложи близо седмица почти да не излиза.Бяха й подхвърлени кокали от масата / за което аз много пъти бях забранявала,но останалите смятат че е тъпо /,когато аз забраня нещо,приятелят ми и сестра му й го позволяват,гушкат я когато аз съм й се скарала и подобни работи.Та от месец тя дига къщата с лай / бая силен / и докато не стане на нейното не спира / когато зависи от мен никога не става на нейното,но лая продължава час-час и половина /.Лае  за всичко - че ядем  а тя не,да си иска внимание когато гледаме TV ....Не се подчинява на команди подадени от нас.Много е непослушна и вече незнаем как да постъпим.Моля за съвет!

Забравих също да кажа че неиска да си върши нуждите навън а в къщи.Повечето пъти ги прави когато я накажем да е в коридора.Тогава изцапва / леко казано / целия коридор  :rolleyes: .
User's Signature

Качена снимка

#565 Потребителят е офлайн   Galiadogs Икона

• оптимист-рецидивист
  • Икона
  • Група: German Shepherd Dog

Публикувано: 27 November 2008 - 11:38 AM

От поста ти личи,че всичко във възпитанието на кученцето е грешно.Първо  няма ясно поставени правила.Второ,има някакви изисквания към нея,но не от всички в семейството.Трето струва ми се,че Кара незнае кой е лидера и се стреми да вземе функцията на такъв.
А тия кокали...Направо нямам думи.
Изчети всичко писано за обучение във форума,защото ти самата не си наясно с основните неща.
User's Signature

Качена снимка

#566 Потребителят е офлайн   fritz Икона

Публикувано: 27 November 2008 - 01:15 PM

Здравейте!
Доберманът ми е на 5 месеца. Вече знае и което е по важно изпълнява почти винаги основните/ела, седни, легни/ команди. Не показва агресия при хранене /вземам му храната, спира да яде при команда НЕ и т.н./ Проблемът ми е , че напоследък ме изръмжа и се зъби няколко пъти докато му се радвам. НЕ докато го командоря а докато си играем!! Дали е проблем според Вас!

#567 Потребителят е офлайн   goldroks Икона

• ● -๑- ●
  • PipPipPip

Публикувано: 27 November 2008 - 03:16 PM

Моето също ме ръмжи, но е на игра. В какво се състои играта? Ако е боричкане, бутане и такива работи, според мен е нормално.  ;)
User's Signature

#568 Потребителят е офлайн   HRISI_1084 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 November 2008 - 03:53 PM

Цитат

margokk и аз така си помислих,но притеснението ми дойде от там,че много пъти съм давала гранули и на други кучета,но не е реагирал така,учуди ме и факта,че тръгна да налита и на другото куче,а дори не го бях докоснала,то искаше само да ме подуши.дано да е само инцедент,явно трябва да спра да давам "подаръци" на събратята му.

честно да ви кажа направо незнам как да постъпя.спрях да давам на други кучовци гранули,уж защото ревнува,но проблема си остана.няма случай, в който да не се е сбил с някой новодошъл.постоянно се опитва да се наложи и най-вече спрямо по-високите от него.ако си играе с някоя пръчка не дай си боже някое куче да се доближи се започва едно ръмжене,наостряне и ако не се отдръпне..налита да хапе.само и единствено към едно женско чао чао ,с което са приятелчета не проявява агресия.вече направо се плаша като дойде някой куч,как ще реагира.
User's Signature

Качена снимка

#569 Потребителят е офлайн   lonesome Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 December 2008 - 11:21 PM

Каква може да е причината възрастно женско куче да "клати" възглавниците вкъщи? Някакъв вид несигурност ли е? (като "надпикаването" с другото куче)
User's Signature

Качена снимка

#570 Потребителят е офлайн   no_brain Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 December 2008 - 07:58 PM

аз се чудя нали кучето ми е мъжко на 2 мес. и нещо започна да ''възкача'' плушени играчки.Това нормално ли е толкова малко куче?  :- :- :-

#571 Потребителят е офлайн   Мил@ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 December 2008 - 01:59 AM

"възкачването" може да е знак, че иска да ги доминира. Всъщност се опитвам да вдигна темата, за да отговори някой по-компетентен от мене.
User's Signature

"Консумацията на положителности е задължителна."
Качена снимка

#572 Потребителят е офлайн   lonesome Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 December 2008 - 08:58 PM

Да, и аз силно се надявам на отговор от някой компетентен. Създава ми проблеми с родителите ми това клатене. Като си е харесала бабичка тези възглавници и постоянно се опитва да се добере до тях. Мислех, че е защото бебето минава върху тях, но всъщност не е. Вече дори се сърди, "кара" се кучката. Започнах дори да си мисля дали не е някакъв здравословен проблем, защото уж не е разгонена... нямам идея.
User's Signature

Качена снимка

#573 Потребителят е офлайн   no_brain Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 December 2008 - 09:09 PM

и нащо ужж е на 2 месеца и се ''клати'' върхо една играчка и пред родителите ми става конфурзно(демек ме хваща малко срам) ;D Как да предодвратя това? :- :-

#574 Потребителят е офлайн   chezara85 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 December 2008 - 05:18 PM

аз определено не съм компетентна но........ нали си водите любимците на прегледи защо не попитате ветеринаря си? по компетентен от него надали ще намерите  ;)

#575 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 January 2009 - 11:03 PM

Ветеринарните лекари са учили и практикуват предимно диагностика и лечение на болести при домашните животни. За това едва ли са най-компетентните по други въпроси ...
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#576 Потребителят е офлайн   chezara85 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 January 2009 - 03:16 PM

и все пак не боли да се опита да се попита по компетентно лице от теб или мен  ;) вероятно си прав но няма как да се разбере ако не се попита дори сега ми стана любопитно и понеже котарака ни е доста болни4ък  :'( и 100% тия дни пак 6те ходим до доктора ако не забравя 6те попитам  :- ;)

#577 Потребителят е офлайн   Мил@ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 January 2009 - 04:38 PM

По принцип, на всяко поведение на кучето, което не одобряваме, трябва да се реагира. Добре е кучето да е усвоило командата "не", но дори и да не е, то се ориентира по интонацията на гласа, а не по думите толкова.
User's Signature

Качена снимка

#578 Потребителят е офлайн   lonesome Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 January 2009 - 03:18 AM

Нашето качване премина в отъркване, близане и гризане на определената възглавница. Нашите започнаха дори да се забавляват с това. Подхвърлят си възглавницата докато кучето бяга между тях.  :huh: Команди и интонации не ни помагат. Смятам, почти сигурна съм, че е някаква форма на ревност и опит да получи внимание, защото го прави основно когато мачкаме малчото, докато тя е някъде свита. Става, отива и започва да се въргаля, опряна във възглавницата точно както когато показва, че е щастлива (гледах някъде такова видео на Бушката, как кучето се въргаля по гръб и маха с крачка във въздуха и беше коментирано, че това е висша форма на радост), светват и очичките и започва да се усмихва (вади езичето и почва да ни се плези на всички). Притеснява ме това, че става агресивна когато и се отнема възглавницата.
User's Signature

Качена снимка

#579 Потребителят е офлайн   Мил@ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 January 2009 - 04:07 PM

Цитат

Нашето качване премина в отъркване, близане и гризане на определената възглавница. Нашите започнаха дори да се забавляват с това. Подхвърлят си възглавницата докато кучето бяга между тях.  :huh: Команди и интонации не ни помагат. Смятам, почти сигурна съм, че е някаква форма на ревност и опит да получи внимание, защото го прави основно когато мачкаме малчото, докато тя е някъде свита. Става, отива и започва да се въргаля, опряна във възглавницата точно както когато показва, че е щастлива (гледах някъде такова видео на Бушката, как кучето се въргаля по гръб и маха с крачка във въздуха и беше коментирано, че това е висша форма на радост), светват и очичките и започва да се усмихва (вади езичето и почва да ни се плези на всички). Притеснява ме това, че става агресивна когато и се отнема възглавницата.
До голяма степен зависи как ще реагирате на това поведение. Агресията не бива да се разрешава нито за момент. Т.е. добре е да се реагира,  преди агресията да е станала сериозна. Да кажем, ако ръмжи, когато й се отнеме нещо - в момента, в който отвори уста да изръмжи - дори преди него, се "блокира" това поведение.

Ако гледаш сериите на Сизар Милан ("Повелителят на кучетата"Б), там е кристално ясно за какво става дума. Кучето трябва да знае, че всичко в твоя дом е твое - не негово. Дори неговите играчки. Ще си играе, когато човекът (шефът на глутницата) - или хората - кажат, ще яде, когато те кажат, ще ходи до тоалетна, когато те кажат - и т.н. Ще получава приятни неща, когато се държи прилично. Звучи малко жестоко, но така се изгражда здравословна среда за кучето - така е и в природата - има един водач на глутницата и той казва кога и какво да се прави.
User's Signature

Качена снимка

#580 Потребителят е офлайн   Doberman1876 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Изгонени

Публикувано: 04 January 2009 - 05:08 PM

Много е относително, аз не бих чакал някое плахо куче да си играе с играчка примерно само ако аз искам, бих го поощрявал да играе винаги и да трупа самочуствие. Ако е доминантно да, ама всичко зависи от характера на кучето. Иначе е правилен подход в момента имам мъжки доберман и женско дого в апартамент и се караха преди и след всяко хранене - значи по 4 пъти на ден без да се нараняват и не могат да се разберът и ми писна и сега само когато им разреша се карат, а аз не им разрешавам.

• (93 Страници) +
  • « Първа
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни