Агресия, доминантно поведение
Публикувано: 23 November 2008 - 07:31 PM
На мен, естествено, не реагира така - мога да и вадя всичко от устата без гък да каже.
Аз не смятам, че това е агресия или нещо подобно и не я коригирам строго - може и да греша, не знам. :(
Просто не вадя лакомства и наградки, докато има други кучета наоколо - играем, обучаваме се и се награждаваме само ако сме сами.
А за даване храна на куче, на което не си стопанин - мисля, че въобще не е правилно да се прави.
Публикувано: 27 November 2008 - 10:57 AM
Забравих също да кажа че неиска да си върши нуждите навън а в къщи.Повечето пъти ги прави когато я накажем да е в коридора.Тогава изцапва / леко казано / целия коридор :rolleyes: .
Публикувано: 27 November 2008 - 11:38 AM
А тия кокали...Направо нямам думи.
Изчети всичко писано за обучение във форума,защото ти самата не си наясно с основните неща.
Публикувано: 27 November 2008 - 01:15 PM
Доберманът ми е на 5 месеца. Вече знае и което е по важно изпълнява почти винаги основните/ела, седни, легни/ команди. Не показва агресия при хранене /вземам му храната, спира да яде при команда НЕ и т.н./ Проблемът ми е , че напоследък ме изръмжа и се зъби няколко пъти докато му се радвам. НЕ докато го командоря а докато си играем!! Дали е проблем според Вас!
Публикувано: 28 November 2008 - 03:53 PM
Цитат
честно да ви кажа направо незнам как да постъпя.спрях да давам на други кучовци гранули,уж защото ревнува,но проблема си остана.няма случай, в който да не се е сбил с някой новодошъл.постоянно се опитва да се наложи и най-вече спрямо по-високите от него.ако си играе с някоя пръчка не дай си боже някое куче да се доближи се започва едно ръмжене,наостряне и ако не се отдръпне..налита да хапе.само и единствено към едно женско чао чао ,с което са приятелчета не проявява агресия.вече направо се плаша като дойде някой куч,как ще реагира.

Публикувано: 22 December 2008 - 08:58 PM

Публикувано: 01 January 2009 - 11:03 PM

JulyVell Siberians
Публикувано: 02 January 2009 - 03:16 PM
Публикувано: 03 January 2009 - 04:38 PM
Публикувано: 04 January 2009 - 03:18 AM

Публикувано: 04 January 2009 - 04:07 PM
Цитат
Ако гледаш сериите на Сизар Милан ("Повелителят на кучетата"Б), там е кристално ясно за какво става дума. Кучето трябва да знае, че всичко в твоя дом е твое - не негово. Дори неговите играчки. Ще си играе, когато човекът (шефът на глутницата) - или хората - кажат, ще яде, когато те кажат, ще ходи до тоалетна, когато те кажат - и т.н. Ще получава приятни неща, когато се държи прилично. Звучи малко жестоко, но така се изгражда здравословна среда за кучето - така е и в природата - има един водач на глутницата и той казва кога и какво да се прави.
Публикувано: 04 January 2009 - 05:08 PM