Dog.bg Форуми : Агресия, доминантно поведение

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (93 Страници) +
  • « Първа
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Агресия, доминантно поведение Оцени темата: ***** 4 Гласове

#661 Потребителят е офлайн   madness_boy Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 12 February 2009 - 02:17 PM

Мислех че женските не са толкова агресивни . :huh: Явно сам грешал.

#662 Потребителят е офлайн   madness_boy Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 12 February 2009 - 02:19 PM

Мога ли да толерирам някак си агресията ида приуча кученцето да я проявява само по команда ?

#663 Потребителят е офлайн   HRISI_1084 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 February 2009 - 03:05 PM

Вчера станах свидетел на следното.Едно подобно на овчарка куче се хвърляве срещу колите,а улицата бих казала,че е една от най-оживените в града ни,чувала съм и от други за нея,т.е кучето го прави системно.Направо ми настръхна косата, като си помислих какво може да се случи.Защо го прави,т.е каква е причината някой животни да налитат на движищи се автомобили?ова признак за силна агресия ли е?
User's Signature

Качена снимка

#664 Потребителят е офлайн   madness_boy Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 12 February 2009 - 10:41 PM

Това е като агресията срещо котките, казаха ми че ако си земеш коте и то живее при кучето проблема се решава и кучето става по вярно, като му кажеш да гони някого не се втурва след първата котка пресякла пътя, а за тва с колите незнам как да решиш проблема.

П.П. Мойто куче за щастие лае само след каруци и велосипедисти  ;D

#665 Потребителят е офлайн   Galiadogs Икона

• оптимист-рецидивист
  • Икона
  • Група: German Shepherd Dog

Публикувано: 12 February 2009 - 10:57 PM

Кучето,което гони колите има силно изразен инстинкт за преследване на движеща се ''плячка''Ако това се използва и развие примерно с игра /гонене на хвърлени топки или рингове/ще насочи тази страст в правилна посока .
По този начин пренасочих една ''преследвачка ''на коли и един''ловец'' на котки.
User's Signature

Качена снимка

#666 Потребителят е офлайн   HRISI_1084 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 February 2009 - 09:33 AM

Мерси,значи да не се притеснявам ако мина покрай него с моето куче,т.е няма да ни подгони.За съжаление незнам чие е това куче,поне до колкото разбрах стопаните му го пускали ( само ) и то така се занимава,гонейки и лаеки коли...
User's Signature

Качена снимка

#667 Потребителят е офлайн   Galiadogs Икона

• оптимист-рецидивист
  • Икона

Публикувано: 13 February 2009 - 09:48 AM

Напротив,това куче би преследвало с голямо удоволствие друго бягащо животно.Виждала съм и куче/ порода коли/,което обаче гонеше само коли и стопанката му за съжаление поощряваше това,за да не го разхожда.
User's Signature

Качена снимка

#668 Потребителят е офлайн   naka76 Икона

Публикувано: 15 February 2009 - 06:21 PM

Здравейте,
изчетох доста за агресията и доминантното поведение, но не успях да намеря отговор на моя проблем. Проблема е следния;
Кучо е на 1г и 5 месеца, скоро беше на училище ( малко късно за съжаление), породата е стаф ( или поне такъв трябва да е).

Проявява наглед непровокирана агресия към хора. Не е системно.Днес при излизане от асансьора без видима причина се спусна към една съседка. Леля ми определено също не я харесва.
При първите подобни признаци се обърнах към специалист. За съжаление , поради липса на време се наложи да оставя кучето при него за обучението , но направихме няколко тренировки заедно.
Кучето изпълнява команди, легни , редом , седни, стои на място. Не реагира когато му взимам храната. По съвет на треньора си играя само аз с него , с определени играчки. Във вкъщи се старая да следвам правилата - никаква храна от масата , спане на леглото само ако го извикам , знае си мястото , не мрънка ако го изгоня от дивана.
Имаме проблем  с няколко улични кучета, лаят го спускат се да го хапят. Аз му забранявам да ги напада.
Разхождам го с намордник. Когато му го сложа обаче , ентусиазма му за разходка бързо спада. Някак си е напрегнат.

Не мога да определя какъв е точно типа на агресията която проявява.

Съжалявам , че поста ми е малко разхвърлян. Ще съм благодарен на съвети.

#669 Потребителят е офлайн   Galiadogs Икона

• оптимист-рецидивист
  • Икона

Публикувано: 15 February 2009 - 07:04 PM

Кучето към определени хора ли проявява агресия или е недоверчиво към всички непознати?Във възрастта за социализация давахте ли кучето да бъде галено?Какви техники използвахте за да привикне кучето към намордника?
User's Signature

Качена снимка

#670 Потребителят е офлайн   Falken Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 15 February 2009 - 07:20 PM

Здравейте, аз като начинаещ да ви попитам .... реших се да си взимам питбулче ... обаче бащата на кутрето е биткаджия .... аз съм твърдо против боевете и няма да го ползвам за боеве, но дали това няма да е повлияло някак на кутрето, да му е прехвърлен агресивен ген?
Поздрави!
User's Signature

Господи, пази ме от приятелите ми, а аз от враговете си мога и сам!

#671 Потребителят е офлайн   Мил@ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 February 2009 - 08:14 PM

И аз да се включа с подобен въпрос... моето куче лае срещу определени хора... ПОнякога са възрастни хора, с или без бастуни, понякога са само хора на малко над средната възраст, понякога са тип "бараби", понякога са тийнейджъри - веднъж на колела. Дори не мога да определя някакъв общ типаж. Може и да се страхува от някои от тях, но не се сещам как да проверя. Последният път, седях на една пейка и си почивах насред разходката, кучо беше до мен, един човек на около 70 години кротко си минаваше на около 3-4 метра разстояние, изглеждаше добродушен дори - кучо се скъса да лае от място. Аз го грабнах за врата, ама не успях да го спра.

Благодарна съм за всякакви съвети. В момента кучо е на 7 месеца, бордър коли - смеска.
User's Signature

"Консумацията на положителности е задължителна."
Качена снимка

#672 Потребителят е офлайн   naka76 Икона

Публикувано: 15 February 2009 - 08:47 PM

Цитат

Кучето към определени хора ли проявява агресия или е недоверчиво към всички непознати?Във възрастта за социализация давахте ли кучето да бъде галено?Какви техники използвахте за да привикне кучето към намордника?

Техники за привикване към намордника не съм изполвал. Ако може да разясните някоя ще съм благодарен, може и линк.
Слава богу агресивното му поведение е рядко и не мога да дам точен отговор за едни и същи хора , но да, и съседката и леля ми за втори път им посяга. Леля ми я усети от няколко метра и започна да ръмжи, а съседката откровенно я е страх от кучета.
Сравнително недоверчиво е към чужди хора. Лошото е , че не лае преди да посегне , по-често ръмжи.

Винаги съм позволявал на чужди хора да го галят като беше по-малък. Извеждах го на оживени места играл си е и играе и в момента и с други кучета , но сега го пускам само със женски. С мъжки не се понасяме.

#673 Потребителят е офлайн   Galiadogs Икона

• оптимист-рецидивист
  • Икона

Публикувано: 16 February 2009 - 08:17 AM

Чака те доста работа.Дано се включи някой ,който е имал подобен проблем.
Добре ще е като за начало кучето да свързва слагането на намордника с приятни усещания.Слагаш намордника за 5-6 сек,сваляш и щедро награждаваш с лакомство/пастет,месо,кремвирши или кашкавал по избор/.Постепенно увеличаваш времето ,но продължаваш да награждаваш.Освен лакомството можеш като награда да включиш някакво приятно и любимо за кучето занимание.
След като куч безпроблемно свикне с намордника и не се чувства наказан от поставянето му,даваш /както е с намордник/да го погалят първо хора,които понася.Веднага след това кучето трябва да бъде наградено,а още по време на галенето ,щедро хвалено.След време това да стане с леля ти.Важно е да не бързаш и вътрешно да си спокоен и уверен.Всяка твоя несигурност кучето може да изтълкува като заплаха и да реагира агресивно.
Мил@,кучето се нуждае от още социализация,след като реагира на хора различни от основния типаж.Реагирай един ход преди него.Щом забележиш подобен индивид,привлечи вниманието на кучето/с лакомство,играчка,тичайте заедно/.Редовното извеждане и попадане в различна обстановка,срещи на различни ''бараби'' и адекватна реакция от твоя страна ,трябва да дадат резултат.
User's Signature

Качена снимка

#674 Потребителят е офлайн   naka76 Икона

Публикувано: 16 February 2009 - 09:24 AM

благодаря за съветите , ще работим по въпроса.

#675 Потребителят е офлайн   Мил@ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 February 2009 - 12:02 AM

Цитат

Мил@,кучето се нуждае от още социализация,след като реагира на хора различни от основния типаж.Реагирай един ход преди него.Щом забележиш подобен индивид,привлечи вниманието на кучето/с лакомство,играчка,тичайте заедно/.Редовното извеждане и попадане в различна обстановка,срещи на различни ''бараби'' и адекватна реакция от твоя страна ,трябва да дадат резултат.
Галя, благодаря ти за отговора. Работата е там, че не успявам да преценя към кого ще реагира така, затова и не мога да реагирам преди него... Тук нещата с привикването с барабите са малко сложни, защото въпреки, че го разхождаме по много, предимно среща други собственици на кучета, на които не лае. Просто такива са местата за разходка с кучета. По-рядко ходим в града с него, където би срещнал повече хора от различни типове, но и аз не знам как да реагирам, като почне да лае. Той доста се фиксира в това, което прави - като гони куче, гони куче - друго не вижда и не чува. Като лае - лае. А и аз не знам дали едно-две излайвания например, не му е нормалния начин да съобщи за присъствието си, та да не реагирам, и срещу кого ще се скъса да лае, което не искам да разрешавам, ама не съм намерила начин как да го спра... И друго. Оставяме го, макар и рядко,  пред кафене, докато си пием кафето или закусваме. Тогава не лае, макар че минават много и най-различни хора. Може да бафне 1-2 пъти, най-често като види куче на отсрещната страна на улицата и това е. Малко объркано разказвам, ама се старая да дам повече информация.

Сега новият му номер е да прескача в градината на съседите. Когато сме там, като го видим да доближава оградата, му казваме "не" и той слуша. Обаче за 2 минути да отидеш някъде, откъдето не го виждаш - и той вече е прескочил... Чак си мисля, че ме дебне, за да прескочи оттатък...  :'(
User's Signature

Качена снимка

#676 Потребителят е офлайн   Galiadogs Икона

• оптимист-рецидивист
  • Икона

Публикувано: 17 February 2009 - 07:53 AM

Мил@,имаш готов отговор на въпросите си.Помисли,не може ли да стане''като работи/изпълнява команда,прави и се интересува само от това?''

[/quote] Той доста се фиксира в това, което прави - като гони куче, гони куче - друго не вижда и не чува. Като лае - лае.

[/quote]

Знаеш,че тази порода е доста активна.Търси начин да имаш неговата концентрация.Разбери на какво/играчка,лакомство/реагира повече и го занимавай.Той всъщност това иска.Лаенето ,както вече казах е затова,че ситуациите ,в които попада са нови за него.А пред кафенето най-вероятно не лае,защото не му се налага никого да пази.Сигурно  се вживява в тази роля.
А за прескачането ;D...по-висока ограда може би ще свърши работа.
User's Signature

Качена снимка

#677 Потребителят е офлайн   Мил@ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 February 2009 - 07:35 PM

Показване на мнениетоGaliadogs, в Feb 17 2009, 05:53 AM, написа:

Мил@,имаш готов отговор на въпросите си.Помисли,не може ли да стане''като работи/изпълнява команда,прави и се интересува само от това?''

Той доста се фиксира в това, което прави - като гони куче, гони куче - друго не вижда и не чува. Като лае - лае.

Знаеш,че тази порода е доста активна.Търси начин да имаш неговата концентрация.Разбери на какво/играчка,лакомство/реагира повече и го занимавай.Той всъщност това иска.Лаенето ,както вече казах е затова,че ситуациите ,в които попада са нови за него.А пред кафенето най-вероятно не лае,защото не му се налага никого да пази.Сигурно  се вживява в тази роля.
А за прескачането ;D...по-висока ограда може би ще свърши работа.

Благодаря ти, Галя. Голям зор да се пренасочи вниманието му към това, което искаме... Засега фаворитите са гоненето на птици и играта с други кучета. Нищо друго не е можало да ги надмине, ама ще опитаме да намерим нещо по-привлекателно за него...
User's Signature

Качена снимка

#678 Потребителят е офлайн   ZviariK Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:http://www.youtube.com/watch?v=MQ_5Pev_44Y&feature=related
Публикувано: 24 February 2009 - 01:38 PM

Имам нужда от съвет. Декември месец един прибран от улицата старец се уреди с хубав дом при наша съфорумничка. Когато го видях беше премръзнал, треперещ......абе доста зле. Мислих, че е много стар......не реагираше на други животни и отиде в къща с много кучета, по-малки на ръст от него. Първоначално нямаше проблеми, ама нашият куч явно вече се е почувствал по-добре, загладил косъма и видял ласка, започнал да напада другите кучета. При опит за разтърваване стопанката е била ухапана. Сега се притеснява, защото ако не е там не се знае какво може да се случи с кучетата. Тези дни ще отида у тях, за да видя на живо какво се случва. Попитах, каза, че проявява агресия само към кучетата, към хората не. Така не може да се продължава, а старчето няма друг вариант за дом.....ако не се реагира адекватно не му се пише добро бъдеще. Та това беше историята, чудя се какво да я посъветвам и мога ли да направя нещо, когато отида там. В случаи с агресия към животни как се реагира? Като при хора ли? Аз ще я поразпитам по-подробно на място къде спи, кога го хранят т.н.
Стопанката няма и кой знае колко свободно време да се занимаваме със специално обучение или училище, защото освен доста любимци има и деца. Аз съм готова да помогна с какво мога и ако имате някакви съвети ...
User's Signature

Качена снимка

#679 Потребителят е офлайн   Galiadogs Икона

• оптимист-рецидивист
  • Икона

Публикувано: 25 February 2009 - 08:54 AM

Тези ситуации изискват реакция веднага,а и преценка също.Отстрани описано може да изглежда по-един начин,а в действителност,да е съвсем друго.Лично аз се съмнявам,че по-този начин ще успеете и бих се въздържала от съвети,които без преки наблюдения биха били погрешни.Ако може кучето да се гледа от човек с опит и по възможност без други кучета.
User's Signature

Качена снимка

#680 Потребителят е офлайн   Мил@ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 February 2009 - 02:13 PM

Наш Шаро върви добре със социализацията. Почнахме да го разхождаме на оживени места, през града, с много минувачи наоколо, той се държи добре. Полайва вкъщи и на двора - когато подуши/усети друг човек наоколо - например съседа през оградата или съседката от другата страна, през ограда, алея и друга висока ограда. Може би усеща присъствие, което го плаши, не знам, но не се е драл да лае напоследък. Пролайва 2-3 пъти и това е.

Колкото до концентрацията, сега имаме нов номер, за който не съм много наясно какво да правя. Играем на "донеси топката" - уча го да ми я подава в ръка, а не да я пуска на земята. Всичко върви много добре, той умира да търчи да гони топки и да ги носи обратно. Първо обаче тичаме, да изразходим енергия (човекът е на велосипед), после играем с други кучета или тренираме, в зависимост от обстоятелствата. Може би се изморява, макар че е по принцип с неизчерпаема енергия, но след 5 минути, като стигне до топката, грабва я с уста и се оглежда наоколо, преди да тръгне обратно. Изглежда така: "Аз я стигнах топката, ама чакай да видя дали няма нещо по-интересно, преди да дойда да ти я върна". Оглежда се за кучета, хора. Аз го викам в такъв момент, засега идва, но забавя реакцията малко.

Чудя се, дали това е нормално, или му омръзва бързо и затова така прави. Обикновено, като го видя, че почва да се ошумолява, гледам да прекратя играта или да я сменя. Понякога, ако топката падне близо до някакъв клон, той я оставя, грабва клона и се опитва да го домъкне. Носил е клонове, по-дълги от него. Вета ни предупреди да внимаваме, че може да се нарани - имало такива случаи. Много обича да носи пръчки, но ги погризва, като ги стигне - предполагам, затова ги обича повечко, имат повече вкус от топките. Понякога, като има куче, с което иска да си играе, намира топката, хваща я, вижда кучето, пуска топката, отива да си поиграе - в такъв момент няма смисъл да го викаш - той не те вижда или чува изобщо - като се срещнат с кучето, подушат си каквото има за подушване, поскачат заедно, тогава ако го повикаш, вече чува - връща се, взима си топката и пристига ни лук ял, ни лук мирисал. :lol:

Не сме ходили в онзи район, в който има навик да забягва да гони птиците, защото трябва да имаш 2-3 часа на разположение извън времето за разходка, и да си с гумени ботуши, иначе... Миналият път, беше отишъл навътре в отлива сигурно на 2-3 километра, виждахме го като точица, която плиска водата, като тича след летящите птици. Естествено, не може да ни чуе оттам, нито да ни види. Трябваше да приближа до него физически, за да ме чуе и да дотича скорострелно. Имах чувството, че не се забавлява вече, а просто не може да се откъсне от гонитбата, която си е безплодна, понеже не може да хване птица... Оттогава купихме 3-та поред свирка, за да може да ни чува от по-голямо разстояние, но не сме я изпробвали от по-далече, учим се да я различаваме и да идваме, докато сме по-наблизо.

Да добавя, когато се играе на "донеси", лакомствата изобщо не вървят. Дори и да е гладен, реагира на топка или пръчка, а не на лакомство толкова.
User's Signature

Качена снимка

• (93 Страници) +
  • « Първа
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема