starrkopf, в 28 June 2012 - 11:23 PM, написа:
Flawless, в 28 June 2012 - 09:23 PM, написа:
Хора, имам голям проблем с Неро- доминантно тригодишно хъски, днес беше просто непоносим . . . сби се с три кучета и опита да се сбие с други три!!! Не сме имали такава мъчителна разходка от много време! Искахме да ходим с него и още хора на палатки за няколко дни сби се с тяхното хъски и ще се наложи да го оставя в къщи . . . страшно ми е тежко и неприятно и ме боли от мисълта, че не мога да го взема с нас . . .
Кажете ми как да изкореня неговата доминантност и нетърпимост!!! Проблемът дойде от факта, че в началото на разходката се сби с един лабрадор - взаимно не се харесаха, и нервата не го пусна до края, три часа по-късно, което доведе и до другите две сбивания! Много хора казват, че съм прекалено нежна с него . . . .не мога да преценя дали е така . . .
Той понася ли непознати кучета около себе си – ако си отговорите на този въпрос може би по-лесно ще намерите решение?... Но от друга страна щом сте категорична в оценката си,Вие по-скоро задавате отговор.Мнението ми не цели да Ви обиди,затова / ако съм в състояние да дам съвет / разкажете още за кучето.Само една молба: ако започнете с „от малък е между кучета” или, „досега не бях го виждала такъв”,значи за три години нищо не сте „научила” за него...
Вие сте дамата с въпросът – как се става треньор, нали?
И още нещо-не изпадайте в ролята на сърдита майка,а вземете животинката с Вас.
Забавих се с отговора, но все пак . . . иманепознати кучета които понася и харесва и такива, които не понася! зависи от характера на кучето, колко и дали е доминантно- това се отнася за мъжки, с женски няма проблем! Факт е, че откакто му се би последната ваксина винаги е бил воден да си играе с кучета! Часове сме прекарвали в игра със всякакви кучета, като стана на година и половина се попромени, почна да се нахвърля на всичко мъжко, което видеше и разходките бяха много трудни, но аз се заинатих и продължих да го събирам с кучета, затова сега освен, че е страшно послушен, понася голяма част от другите кучета! Според мен за случката допринесе фактът, че бяхме на сравнително ново място, в парк, в който не познава кучетата, но който е доста малък в сравнение с Южния или Борисова, така че среща всичките им характери накуп! Той се чувства некомфортно в апартамента на приятеля ми, който има две женски хъскита, през деня спи, но вечер не може, не иска да седи с кучетата в коридора, но дори и когато го пуснем при нас продължава да нервничи, смятам, че е защото той е прекарал трие си години в апартамент с голяма тераса, каквато няма в апартамента на приятеля ми и това го изнервя, мисля си, че му е тясно! По-скоро има множество причини за поведението му, защото иначе е страшно търпелив и хладнокръвен! Иска ми се да не му влияе това и да свикне по-бързо с обстановката, той обича да се разхожда и да вижда нови места и паркове и гори, но е домошар по своята същност, ако това може да се каже за куче! Не го взех с мен и съжалих, но поне имах възможност да видя какво е, да преценя нещата и да съм спокойна при следващото ни ходене, когато задължително ще взема и кучето!