Агресия, доминантно поведение
Публикувано: 17 September 2013 - 08:55 PM
#1662 Guest_Zartosht_*
Публикувано: 17 September 2013 - 08:57 PM
sazo, в 17 September 2013 - 08:55 PM, написа:
Каквото имах да ти кажа, го казах.
Мислех си, че имаш шанс.
Публикувано: 17 September 2013 - 10:13 PM
Zartosht, в 17 September 2013 - 05:23 PM, написа:
Конярска се е нагледала на такива като псевдо нещо си,дори ги е видяла на живо работейки с животните,поради тази причина на Конярска не и дреме дали поредния болен мозък я квалифицира ,като нещо.И поради тази причина,Конярска не желае да си губи времето с такива,като г-н Сомопрославил се/ това е нова дума/за непризнатия от никой учен,който само си ляля и ако види на живо проблемно животно ще се чуди де да се завре.

П.П. Аз предлагам,но това съвсем сериозно никой да не се връзва на трола,на края може и да умре

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Публикувано: 18 September 2013 - 07:34 AM
Цитат
На Бай Фийй тези не му минават.. Той започва да си пише сам, даже ще изрови стари теми от архива и там ще продължи да си опонира. Решението е да се блокира поредния му ник, а след това да му се назначи задължително лечение в психиатрично заведение. Като нищо някой ще му се върже на акъла и ще си съсипе животинката..
Публикувано: 18 September 2013 - 07:47 AM
https://www.facebook...514857368591402
Цитат
Публикувано: 18 September 2013 - 08:02 AM
Цитат
Ето това е най-страшното. Защото така на няколко кучета от нашата порода не пипаха паниците, дори не минаваха покрай кучето понеже ги ръмжало. И после 38 шева на ръката на стопанина и евтаназия за младо, здраво, красиво 3-годишно животно. В другия случая млад родословен мъжкар разкъса ръката на гостенина в апартамента - същата съдба го сполетя. Щото видете ли трябвало да се съобразяват с инстинктите на кучето. Вместо да отидат при кинолог-инструктор и да бачкат здравата с кучето...

Чау - кучето, близнало небето...
Публикувано: 18 September 2013 - 01:07 PM
Цитат
+1
Публикувано: 18 September 2013 - 01:26 PM
ShiBumi_GirL, в 18 September 2013 - 11:07 AM, написа:
Цитат
+1
Няма ли някой нужните бутони да ги натисне и да разкара от тук даден персонаж, който обяснява колко било нормално за кучето да ръмжи до паницата си, и как не се закача то било решение?
Хранене от ръка го знам още от детството си, това бе съвет на ловец-съсед с две работни лайки.
Банвайте го тоя, супер-вреден е за новобранците, само обърква неопитните хора в желанието да им разкаже какво е прочел. Да се гушнат с дружката си някъде и там да направят собствен форум само за разбиращи, там да се любуват един на друг. Направо си го представям:
- Оооо, Николай, ама благодаря ви че ме разбирате. Те другите нищо не знаят!
- О, аз ви благодаря че ме разбирате. А другите не разбират.
- Не се ядосвайте, г-н Атанасов, аз напълно ви разбирам. Благодаря ви. Отворете още една тема как се разбираме, моля ви.
- Нееее, аз ви благодаря че ме разбирате, защото другите не ме разбират. Сега отварям темата.
- Чакам новата тема с нетърпение, благодаря ви че ме разбирате, защото другите са невежи, горките, но ние не сме като тях. Аууу, видях темата, колко правилно сте написал термините, разбирам ви и колко се радвам че се разбираме. Сега пиша книга за поведение и дресура на кучета, нали разбирате, вие написахте много, така че колко е хубаво...
И така още 500 страници.
Като същевремено до тях има всеки ден по една наистина сериозна трагедия, и там на неопитни стопани не им трябват термини и три чаршафа дуене, с изброяване на титли и дипломи, а реален съвет и реална помощ за да не се озове някое детенце в Пирогов и родните СМИ да не гръмнат в поредния скандал, измислейки породата на кучето.

Публикувано: 19 September 2013 - 09:15 AM
Furia_S, в 18 September 2013 - 01:26 PM, написа:
На теб изглежда ти е вътрешно нещо , така ли ?
Заповядай във форума , никой няма да те спре .... А може би не желаеш, защото ще трябва да ни учиш ( ние ще ти платим, спокойно ) на подчинение .
Нали не трябва да сме роби на кучетата си ?!? Ако това можеш да кажеш откъде го намери ,шапка ти свалям .
Таня , това че си била един-два пъти приемен родител нищо , ама нищо не значи ... , особено ако се върна към някои твои разбирания ,свързани с общуването.
Цитат : ".... ами натисни му дупето ( и го тегли с душача като овчар , а кучето се облизва и присвива уши ) ..."
Сега ме питай кой го е казал . А можеш да заснемеш клип с твой открит урок ....,защото следващата седмица аз ще заснема един мой ...

Всеки има кучето,което заслужава...
https://www.facebook..._homepage_panel
https://www.facebook...34862426717095/
Публикувано: 19 September 2013 - 01:46 PM

Публикувано: 27 September 2013 - 04:47 PM

Публикувано: 27 September 2013 - 06:17 PM
Пък за купата с храна - храниш ли го достатъчно? Пък и защо трябва да му пипаш купата? И при нас ръмжеше в началото, като спрях да й пипам купата и да я оставям да яде колкото иска за 10-15 минути, вече няма този проблем, ама не виждам защо трябва да тормозиш животното, като се опитваш да му вземеш храната. Според мен колкото повече се опитваш, толкова повече ще я пази.
Това с вестника и аз съм го чувала, ама не мисля, че действа. По-добре се въоръжи с търпение и не искай кучето да изпълнява всичко от втория ден. Може да минат месеци, преди да му прищрака, че трябва да прави нещо по определен начин - истината е в това да си категоричен какво искаш и да го повтаряш без да се ядосваш и с много търпение все едно учиш (моля за извинения) някое малоумно дете на елементарни неща.
Публикувано: 27 September 2013 - 06:46 PM

Публикувано: 27 September 2013 - 07:21 PM
Тъй че въоръжи се с търпение и наблюдавай дали кучето не е унило, Просто няма как да го спреш. И чисти боклуците от двора. Скрий обувки, метли, пластмасови неща, каквото се сетиш - това е спасението, докато му мине мерака.
Публикувано: 28 September 2013 - 01:02 PM
Публикувано: 28 September 2013 - 03:03 PM

Публикувано: 28 September 2013 - 03:27 PM
Гледате на кучето като на едно бъгнато нещо, да речем албански реотан, което трябва да ръчкате, бучкате, да струвате, но да го накарате да функционира правилно.
Пет пари не давате за психиката на кучето.
За да ви наведа на мисълта, че за да имате някакъв успех в отношенията с него ще трябва да се отърсите от тази представа, ще загатна само нещо относно разказаното от вас.
Притиснато куче в ъгъла, на което искате да отнемете нещо важно. Ма не щото е важно за вас, важно е за кучето. Включва се един поведенчески режим "fight or flight", свързан с адреналин -> кортизол -> готовност за свръхреакция. Цяло чудо е как кучетата не изяждат стопаните си, наистина

Сега си представете, че сте получили заплатата/хонорара/печалбата си за последните месеци и ви сгащват в ъгъла - дай го! Как ще се държите?
Номерът не е да вземете на кучето нещо на всяка цена. Номерът е да го накарате да спре да мисли, че въпросното нещо е така важно като заплатата за последните 3 месеца. Това може да стане с бой, разбира се, а да ви приберат и да ви бият 3 дни, ще забравите и за заплата, и за всичко. Но дали няма друг начин? Прави ми впечатление, че всичките ви мисли се въртят около боя... все едно художник да си мисли, че всички цветове на света са синьо.
Публикувано: 28 September 2013 - 03:44 PM

Точно за това се обърнах към вас... Как да накарам кучето да забрави за този боклук без тия ръчкания и бутания

Публикувано: 28 September 2013 - 03:49 PM
Боклук? Така го наричате вие. За него е трофей. Предложете му възможност да си намери друг трофей, вместо да го опирате в стената и да му внушавате по този начин, че това наистина е най-важното.
Не ви говоря за еднократно действие, аз в момента просто се опитвам да ви подскажа, че има и оранжево. Че трябва да си смените чипа.
Какво да говорим за нюансите на тюркоаза ...
Не ми се иска да ви давам алгоритми, защото сте много далеч, но ще опитам с един.
Дайте на кучето нещо, което то ще пази. У вас си имайте равностойно или по-хубаво. Предложете на кучето замяна - даваш ми гранула, получаваш саламче. След няколко успешни замени, придружете с вербален знак - например дай. Това не го правете когато е намерил свещения боклук в парка или на двора и вие разполагате само с обелки от семки в джоба. Правете го нарочно, у вас, когато няма нищо друго. И така - доста пъти. После го правете навън, като подхвърлите едното, с дай заменяте за другото.
С бой, нищо че не разсъждавате над него, също ще се получи, де.
Това е малка стъпка от изграждане на отношенията ви с куч. Ако имате отношения, той ще реагира на вашето НЕ. Предполагам, че той и сега знае прекрасно какво е НЕ, просто няма никаква мотивация да го изпълни. Това е състояние на нещата, една тяхна подредба във времето и пространството, до която можете да стигнете. Не е еднократно действие, както си мислите ще го ръчна и бучна и то ще изплюе.