Dog.bg Форуми : Агресия, доминантно поведение

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (93 Страници) +
  • « Първа
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Агресия, доминантно поведение Оцени темата: ***** 4 Гласове

#1681 Потребителят е офлайн   mastersan55 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 28 September 2013 - 04:00 PM

Мхм , благодаря за съвета . :smile: Ще започна да го прилагам . Щом намери трофей , ще му предлагам предмет , който никога не е виждал . Да видим дали ще работи :smile: :ba_025:
User's Signature

Качена снимка

#1682 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 28 September 2013 - 04:05 PM

Показване на мнениетоmastersan55, в 28 September 2013 - 04:00 PM, написа:

Мхм , благодаря за съвета . :smile: Ще започна да го прилагам . Щом намери трофей , ще му предлагам предмет , който никога не е виждал . Да видим дали ще работи :smile: :ba_025:

Ако го прилагате чисто механично, без да разбирате какво стои зад това, няма да се справите. Идеята е да се поинтересувате малко повече от поведение на кучетата Качена снимка.
Например, не трябва да правите това "щом намери трофей", тоест зависещо от случайността. Вие аранжирайте ситуацията така, че да намери трофей в спокойна контролирана обстановка. Като го изръсите, или понеже се е оказал там по невероятната случайност, че сте го поставили преди 10 минути без знанието на кучето.
Това се нарича обучение.

#1683 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 28 September 2013 - 04:11 PM

Тъй като знам, че не ви звучи добре, предлагам просто търсене:
Видео на тема "остави"

не съм прегледала резултатите, вероятно има различни подходи. Изберете вашия.

#1684 Потребителят е офлайн   mastersan55 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 September 2013 - 04:13 PM

Разбрах ! :smile: Всъщност някои от тези предмети точно по този начин ги е докопвал :smile: Чрез изтърване или оставяне на подходящо място за него :smile: Или падането на слива от дървото :smile:
User's Signature

Качена снимка

#1685 Потребителят е офлайн   КрасиД Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 28 September 2013 - 07:04 PM

E, не. Това че му давам дрехи да играе не значи, че е унищожила къщата. Просто още е малко куче и всичко му е любопитно. Примерно след като й дадох старите си ботуши спря да яде обувки, явно й мина интереса. Пък дрехите ги сваляше в началото, сега вече - не.

След като я взех изчетох целия форум - намерих много интересни неща, обаче останах с гадното впечатление, че ако ги спазвам, то трябва да възцаря армейски ред у дома. Ами не става - тук имаше един потребител дето питаше що кучето не го обича. :) затова малко по-ларж смятам че може да се дава. Примерно много обичаме да копаем, затова има място, на което крия съкровища, и се научихме да копаем там само. Иначе що лук и цветя отмъкна, не е истина.

Така че колкото и човек да повтаря НЕ, минава се през периода на изгризани обувки. Това разбира се не значи, че не трябва да повтаря НЕ. :)

Иначе да, кучето в момента си разпертушинтва леглото, ако й е скучно. За съжаление се налага да го изтърпя - разхождам я 3 пъти на ден, около 2 часа, около 5-6 км за мен. Около 15-20 минути изпълняваме команди и отделно около 30-40 минути гоним топка. За съжаление за момента това е максимума, който мога да й отделя - трябва да се научи, че има и моменти на скука, пък аз ще си купувам възглавници и ще кърпя, да са живи и здрави баумакс да си продават евтините възглавници.

mastersan55 - купувай повече пресовани кокали - те спасяват положението с растящите зъби :) Успех с обучението

#1686 Потребителят е офлайн   sazo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:всичко свързано с кучета

Публикувано: 28 September 2013 - 09:04 PM

Показване на мнениетоКрасиД, в 27 September 2013 - 05:21 PM, написа:

Е, аз го примамвам с мръвка, сиренце, риба - каквото имам под ръка и знам, че ще умира за него. Пък ти още не си видял какви неща може да изяде кучето. Моето вече омаха 3 топки, от тия подскачащите за кучета. Унищожи ги за отрицателно време и доста пластмаса излезе в акото. Унищожи 2 автомобилни седалки - всичко беше изкарано, добре че бяха от страрите, дето нямат пружини вътре. 3 легла до сега е изяла, 2 големи възглавници 80х80, 1 килим, няколко пастмасови купи за ядене, да не говорим за хартия, картонени кутии, 3 нагръдника... няма да говоря за акотата от овце, кози, намерени пилешки остатъци, заешки кожи, пера, мишки, птици, дето котките са хванали и оставили в двора. Преди една седмица я гоних да издърпам един огромен плъх от устата й, който открадна от един котарак, който гордо го внасяше в къщи, тук само гонене върши работа, никакви лакомства не вървят - пък колкото от това е погълнала - не знам. И това при условие, че изяжда средно по 1 голям кокал на 2-3 дни, т.е. има какво да дъвче. Вече дъвченето намаля, днес още нищо не е инищожила, щото й подарих една стара нощница и я разнася цял ден из двора, ама не е късно.

Тъй че въоръжи се с търпение и наблюдавай дали кучето не е унило, Просто няма как да го спреш. И чисти боклуците от двора. Скрий обувки, метли, пластмасови неща, каквото се сетиш - това е спасението, докато му мине мерака.

Да де да ясно и след като ти е изяло 2 седалки,3 легла и ......... сега вече не са и интересни нали? :db_046: Добре,че ти си и безинтересна иначе да те е изяла. :db_046: Просто имаш още мебели затова не е подкарало къщата. :ab_041: По- ларж я карай като искаш и можеш да си го позволяваш.

#1687 Потребителят е офлайн   ElenaA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 September 2013 - 01:00 PM

Предполагам, че Краси иска да каже, че няма начин да не се мине през периода на изядените обувки и други подобни.

Аз също съм дала дрехи, които съм вързала на възли, за да си играе, но не е дъвкала дрехи, нито мебели. Даже един чифт обувки дадох и след това спря да дъвче обувки.

Иначе и ние като Краси се разхождаме по 3-4-5 км на ден, отделно играем из градината, отделно тренираме и пак й е скучно и пак дъвче каквото й падне. И пак като Краси :ab_041: си купуваме възглавници от бриколажа, ама за 16 лева, иначе леглата за кучета са хем тънки, хем скъпи. Така че колкото и да я занимавам и колкото да повтарям НЕ, не мога да я занимавам 24 часа, така че се налага да крия предмети и да се разделям с някои недобре скрити.

Извинявам се за спама :beer:

#1688 Потребителят е офлайн   sazo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 September 2013 - 01:48 PM

Всяко куче минава през този период,но въпреки това трвбва да има граници.И моите кучета са минали през това,но не съм позволявал да съсипят 3 легла и темподобна покъщнина,кучето трябва да знае кое може и кое не,като го засърбят зъбките да не ги чеше в първата вещ която види.Въпреки това си признавам,че мебелите ми в коридора са за смяна,но това е всичко откъм обзавеждане(става въпрос за 2 шкафчета),гризани докато ме е нямало.Иначе за дрехите на възли,лошо няма и аз съм давал подобен съвет,но количеството на съсипана покъщнина,което Краси изброи е меко казано стряскащо.Другото което мога да кажа,ако тези 4-5 километра ги минете бягаики ефекта от разходката ще е друг,макар,че за тези кучета е нищо,но все пак.

#1689 Потребителят е офлайн   КрасиД Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 29 September 2013 - 06:08 PM

E, стига де! Тези неща бяха оставени евентуално да ги разруши. За съжаление не мога да работя само за играчки - трите топки ги унищожи за нула време, най-дълго издържа една играчка боксова ръкавица - седмица - всичко друго се разкъса за 1-2 дни. Леглата с кърпенето издържат няколко седмици, което е доста по-икономически изгодно от това да купувам играчки. Даже футболната топка, дето я взех, я пукна след 4-5 минути. Всеки месец купувам кокали за 50-60 лева, това са 10-12 кокала, които ги унищожават за нула време. Хубавото е, че взе да й омръзва с белите и взеха да намаляват :)

#1690 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 29 September 2013 - 07:42 PM

КрасиД
Може би във вашия случай за активно и енергично куче ще помогне не толкова физическо, но и трябва да се добави ментално игрово натоварване. Вижте играчката Jolly Egg предполагам че можете чрез гугъл да намерите доставка в България:

Просто с обикновени футболни топки не става - убиват се тутак си, куч ги гони и ги пука на секунда. Хубаво е да се огледате за флайбол, ако куч проявява интерес към топките. Освен че е качествено изведено, добре натоварено с игри и упражнения куче драстично по-малко прави поразии вкъщи:-)))Успех!
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#1691 Потребителят е офлайн   starrkopf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:All You Need is Love

Публикувано: 29 September 2013 - 08:21 PM

Показване на мнениетоКрасиД, в 27 September 2013 - 07:21 PM, написа:

Унищожи ги за отрицателно време и доста пластмаса излезе в акото. Унищожи 2 автомобилни седалки - всичко беше изкарано, добре че бяха от страрите, дето нямат пружини вътре. 3 легла до сега е изяла, 2 големи възглавници 80х80, 1 килим, няколко пастмасови купи за ядене, да не говорим за хартия, картонени кутии, 3 нагръдника...

Тъй че въоръжи се с търпение и наблюдавай дали кучето не е унило, Просто няма как да го спреш. И чисти боклуците от двора. Скрий обувки, метли, пластмасови неща, каквото се сетиш - това е спасението, докато му мине мерака.

Това го е направило малкото или голямото куче ? Всъщност какво значение има - помните ли ,че в една друга тема Ви попитах как се занимавате с кучетата ?
По -ясен симптом за стрес не може да се представи ...
Краси , търпението не е лек за това . Не само Вие -- всеки стопанин трябва да отделя време на кучето си ( разходки , преходи сред природата , игри ) . Като ги споменах ( игрите ) : между физическо ( каквото е дала като пример Furia ) и ментално натоварване има голяма разлика . Аз не виждам нищо, с което една топка ( каквато и да е като форма ) ще разтовари кучето ,освен да му инжектира още възбуда ...
Виж ,това за което пишете : игрите развиващи обонянието на кучето ,както и тези http://shop-dog-inte...3a57i81282mq6v6 са друга работа .
User's Signature

Всеки има кучето,което заслужава...
https://www.facebook..._homepage_panel
https://www.facebook...34862426717095/

#1692 Потребителят е офлайн   g_tanov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 September 2013 - 09:04 PM

А, защо просто не провеждате повече разговори с кучето си... Подценявате грамотността им. Естествено, ако имате какво да им кажете. Ако нямате, просто ги погалете нежно по главата и покажете с поглед, че въпреки доминантната си интелектуална природа оценявате жеста им (че са ви приятели - имамвнадпредвид).
П.П. Никой не е измислил играчката, която ще издържи на кучешки апел за липса на внимание!:db_046:

#1693 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 29 September 2013 - 10:34 PM

Абсолютно всяка една играчка предполага и участие на стопанина в игрите, това е част на обучаващ процес, нали? Днес пред блока компания мъже се спукаха да надуват балони за игра и упражнения с една силно ориентирана към игрова мотивация кучица, която получаваше игра с тях за наградка след извършена команда. Вярно че едно празно шише от минерална вода й върши същата работа, но тя шишета ги убива на секунда. По-лесна е в процеса за обучението и привличане на вниманието една трудно "убиваема" играчка. Щото в един момент те и балоните, и шишета, и пръчките свършват. Или самото животно, колкото и да е бесен апортировчик, губи интерес към познати играчки.
User's Signature

#1694 Потребителят е офлайн   sazo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 September 2013 - 07:41 AM

В другата тема на Краси тя пише,че има 2 кучета.Старото и куче по нейните думи е по-флегматично.Проблемът според мен идва от това,че тя дълги години се е грижила за куче с противоположен характер и самата тя не може да се адаптира към толкова активно куче.С това куче тя трябва коренно да си смени подхода и да разбере,че това което е работило при другото и куче при това едва ли ще работи.Трябва често де се внася разнообразие във всичко.За разходките честа смяна на маршрута и начина на провеждане(бягане с колело,изкачване по пресечен терен,съчетани с игри със стопанина,плуване,ако има водоем наблизо)кучето освен физически да се умаря и емоционално.Лично аз сменям маршрута веднъж месечно,защото едното ми куче с поведението си ми го показва,че и омръзва,като се върнем към този маршрут след някой друг месец отново е интересен.За играчките също разнообразие.Вкарване в обучението на нови команди.

#1695 Потребителят е офлайн   КрасиД Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 30 September 2013 - 09:10 AM

За малкото страва въпрос, голямото отдавна спря да унищожава.

Ами честно казано не знам колко повече внимание да му обръщам - 2 часа за разходка и долу-горе толкова извън разходката, извън заниманията вечер, когато търчи из къщата, пък аз я 'уча' да не скача върху клетката на папагала, че котките не са за игра и няма нужда да ляга отгоре им, нито да им дърпа козината, че по-високо от дивана не може да се качи и т.н. Отделно работим върху команди - вече знае доста добър набор от команди - седни, стани, легни, покажи, завърти се, дай лапа, по гръб, на място, ела, наляво, надясно, направо, отделно носи раница 1 път седмично на разходките и я обзаведох с не толкова евтиното оборудване за теглене на манмат и теглим 1 път седмично, но тъй като е малка, не смея да я натоварвам. Все пак трябва да работя и да спя. Пък по време на разходките не върви само след мен, обикновено отпрашва през полето и бяга поне 10-15 минути. Преди няколко дни се заби в гората и след 20 минути се върна със заек. Отделно събота или неделя ходим на еднодневна 'екскурзия' на непознато място. Маршрута го сменям всеки ден - то маршрути на село бол, стига човек да иска - гора, поле, река.

Кажете какво още да правя, за да я уморя? Остава ми да чакам да й се оталожи безкрайната енергия. Сега е на 10 месеца някъде и един единствен ден е спала цял ден и не унищожавала или скачала като бясна наоколо. Това беше първият ден, в който отидохме до града.

#1696 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 30 September 2013 - 11:13 AM

Краси,
понякога за супер-енергично, подвижно, игриво куче на 10 месеца 2 часа разходка на денонощие е МАЛКО. Знам за какво говоря - гледала съм такова игриво, подвижно и енергично същество, мъка за стопанина. 1 час сутрин и 1 вечер нищо не беше за нея. Имаше нужда от повече.
Разделяйте разходката на три части - тоалетни нужди, което е добре да свършват в първата част на разходката. След това "изтичване" - движение с колелото ли ще е, енергични разходки по горите ли ще са и задължително най-интензивната част е упражнения и отработване на командите, като преди това и след това играете с кучето. Тренировките за теглене си остават веднъж седмично внимателно дозирани. Щом се е върнало със заек от гората опитайте на тази възраст ментално и емоционално да го натоварите, като го обучавате кучето на търсене "следа" - буен енергичен куч има нужда да го уморяват не толкова физически, колкото умствено и емоционално. Ако куч е силно ориентиран към присътствието ви и има нужната лакома или игрова мотивация, можете да опитате с циркова дресура. Скачане по команда, трикове, апортировка и т.н.
Уверявам ви, по този начин те се изморяват в пъти повече отколкото от механично тичане след колелото и после спат като къпани. Знам за какво говоря, нали имах таково жизнерадостно и енергично хайванче, ужас, мислех си че не спа и не ям, само с него се занимавам. След време това се тушира, с възрастта кучицата се поуспокои, но тя и сега е натоварена с работа с високо ниво концентрация.

когато ги натоварвате умствено и емоционално и им давате нови задачи и ги обучавате на нови трикове - те се изморяват по-бързо и са кротки вкъщи, досущ като ученици в първи втори трети клас, прибрали се грохнали от занималнята:-))))
Ще отшуми и това, ако го натоварвате правилно в умствен план откъм задачите, не се притеснявайте. Успех!:-))
User's Signature

#1697 Потребителят е офлайн   КрасиД Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 30 September 2013 - 08:17 PM

Благодаря за съветите, ще видя как да ги комбинирам, защото не винаги след дълга разходка е възможно някакво обучение - понякога влиза в двора и започва да играе с нещо. Концентрацията е почти мит, много рядко мога да я накарам да се концентрира за повече от 10 минути. В последно време е по-лесно, така че бавно, но славно напредваме.

В края на краищата все пак основно ми остава надеждата да се кротне скоро. Иначе да - май освен работа, спане и обръщане на внимание на кучетата май друго в последно време не ми остава време на правя. :tb_108:

#1698 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 30 September 2013 - 08:38 PM

Показване на мнениетоКрасиД, в 30 September 2013 - 06:17 PM, написа:

Благодаря за съветите, ще видя как да ги комбинирам, защото не винаги след дълга разходка е възможно някакво обучение - понякога влиза в двора и започва да играе с нещо. Концентрацията е почти мит, много рядко мога да я накарам да се концентрира за повече от 10 минути. В последно време е по-лесно, така че бавно, но славно напредваме.

В края на краищата все пак основно ми остава надеждата да се кротне скоро. Иначе да - май освен работа, спане и обръщане на внимание на кучетата май друго в последно време не ми остава време на правя. :tb_108:

Краси, намерете нужната мотивация и обучавайте куч до откат. Бач, бач, бач, му е майката с такива енергични хайвани, няма друг лек. МНОГО добре ви разбирам, нали имах подобен маймун, ама като си се хванал, стопанино, с такъв дзвер, оправяй се, ко да ви кажа? Яко работа и бач, ставане в 5.30 сутринта, понякога и синът ми го е извеждал за пиши-аки сутринта, когато бе първа смяна за училището, след час и половина аз, изтощената, повтарях разходката, и после се почваше :- аки/пики + изтичване+ дресура.

Абе... още като се сетя и се заклех че повече лабрадор у нас вкъщи - НИКОГА!
Разбира се че във вашия случай не става дума точно за определена порода.
User's Signature

#1699 Потребителят е офлайн   bullet12 Икона

Публикувано: 20 October 2013 - 11:00 AM

Здрасти :smile: Искам да ви попитам за съвет . Кучето ми е на 3 месеца и започна да хапе :ud_009: И това не е от онова бебешко хапане с което опознава света ! Ами такова , което те наранява ! Вече ухапа 3-ма човека включително и мен . Добре , че ме хвана на неудобно място ! Просто се прибрахме от разходка и когато му откачах повода БАМ :ud_009: Какви са тия хапания от 3 месечно куче ? По принцип има човек в семейството , който го шамаросва когато ме няма , понеже за него възпитанието е с бой :eg_033: Дали е от това ? Кажете ми какво да правя... както го милваш и може да те ухапе.. Ужас !

#1700 Потребителят е офлайн   peternm Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 October 2013 - 06:47 PM

Сериозно се заеми. Това е важно и опасно. Няма респект от вас. Строй нашийник и при ухапване веднага дръпваш рязко и силно НЕЕЕЕ. И с корекции, може и да го шляпнеш по гъза като го напарви, всеки път. Не допускайте грешката да го глаите или "успокоявате" ако направи тази грешка да захапе някой. Много хора ако кучето захапе някой, го дръпват с вяло неее кучееее, и го галят после. Това е НЕПРАВИЛНО. Сериозно и твърдо трябва да действте.

• (93 Страници) +
  • « Първа
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни