Dog.bg Форуми : Агресия, доминантно поведение

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (93 Страници) +
  • « Първа
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Агресия, доминантно поведение Оцени темата: ***** 4 Гласове

#1661 Потребителят е офлайн   sazo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:всичко свързано с кучета

Публикувано: 17 September 2013 - 08:55 PM

Аз чета внимателно за разлика от теб.И ако се върнеш на поста си от който ти започваш да ми опонираш,ще видиш,че въпросът ми не е зададен към теб,което говори,че нямаш въобще възпитание.Да го повторя във синтезиран вид като не те натискам защо звъниш?Започна да си отстояваш тезата колко е нормално да си пази храната и играчките кучето,пък в последствие ако било опасно да се коригира.В този случай кучето е посегнало и ухапало детето и ти се намесваш ненамясто и заявяваш,че е нормално.Трябва ръката на детето ли да замине,че да се вземат мерки.Въобще сам на себе си противоречиш.И като се обърка сам в това,което одстояваш започваш да правиш профили кой с какво образование е и да даваш съвети.И друго аз нямам амбиции да ставам форумен фактор,то се вижда на кого е фикс идея.

#1662 Guest_Zartosht_*

• Група: Гости

Публикувано: 17 September 2013 - 08:57 PM

Показване на мнениетоsazo, в 17 September 2013 - 08:55 PM, написа:

Аз чета внимателно за разлика от теб.И ако се върнеш на поста си от който ти започваш да ми опонираш,ще видиш,че въпросът ми не е зададен към теб,което говори,че нямаш въобще възпитание.Да го повторя във синтезиран вид като не те натискам защо звъниш?Започна да си отстояваш тезата колко е нормално да си пази храната и играчките кучето,пък в последствие ако било опасно да се коригира.В този случай кучето е посегнало и ухапало детето и ти се намесваш ненамясто и заявяваш,че е нормално.Трябва ръката на детето ли да замине,че да се вземат мерки.Въобще сам на себе си противоречиш.И като се обърка сам в това,което одстояваш започваш да правиш профили кой с какво образование е и да даваш съвети.И друго аз нямам амбиции да ставам форумен фактор,то се вижда на кого е фикс идея.

Каквото имах да ти кажа, го казах.

Мислех си, че имаш шанс.

#1663 Потребителят е офлайн   koniarska Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом
Публикувано: 17 September 2013 - 10:13 PM

Показване на мнениетоZartosht, в 17 September 2013 - 05:23 PM, написа:

П.П. И да не изпаднеш в положението на конярска. Появи се, опита да каже нещо, не се получи нищо и призовава да ми бъде наложена забрана да пиша.

Конярска се е нагледала на такива като псевдо нещо си,дори ги е видяла на живо работейки с животните,поради тази причина на Конярска не и дреме дали поредния болен мозък я квалифицира ,като нещо.И поради тази причина,Конярска не желае да си губи времето с такива,като г-н Сомопрославил се/ това е нова дума/за непризнатия от никой учен,който само си ляля и ако види на живо проблемно животно ще се чуди де да се завре. :re_037:
П.П. Аз предлагам,но това съвсем сериозно никой да не се връзва на трола,на края може и да умре :ab_041:
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#1664 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 September 2013 - 07:34 AM

Цитат

Аз предлагам,но това съвсем сериозно никой да не се връзва на трола,на края може и да умре

На Бай Фийй тези не му минават.. Той започва да си пише сам, даже ще изрови стари теми от архива и там ще продължи да си опонира. Решението е да се блокира поредния му ник, а след това да му се назначи задължително лечение в психиатрично заведение. Като нищо някой ще му се върже на акъла и ще си съсипе животинката..

#1665 Потребителят е офлайн   wind Икона

• Упражнението за мозъка е мисълта
  • Икона

Публикувано: 18 September 2013 - 07:47 AM

Ето един материал, който, надявам се, да е от полза за конкретния случай.

https://www.facebook...514857368591402

Цитат

Kак да избегнем конфликт с кучето си, как да не подтискаме инстинктите му, а да се възползваме от тях градейки връзка и доверие. Ще започна с един от най-често срещаните конфликти, а именно този свързан с храненето на кучето.. Малките кученца в кучилото са в ситуация на конкуренция-нещо напълно естествено за тях.Там всяко кученце се бори за повече храна, по-вкусна хапка и тн.Този инстинкт е важен за оцеляването им, тоест нещо нормално и естествено е всяко куче да се бори за плячката/храната си.Попадайки при човек, по-силните кученца, с по-изразени инстинкти/тук не става въпрос само за хранителен, но това е за друга тема/проявяват нещо нормално за техния биологичен вид реакция като пазят храната си.В отговор получават блъскане, тръшкане, притискане към земята и отнемане на храната. Естествено докато е малко много лесно може да бъде победено. В неговите очи човека е този, който със сила отнема храната/плячката. Кученцето няма избор да не се примири, но това не означава,че като е решен конфликта няма проблем.Това кученце в последствие свиква с отнемането на храната от неговия човек или от други членове на семейството. Повечето кучета биха се подчинили и на следващите си собственици и на други хора, но има кучета/вече споменах за по-изразените и силни инстинкти/, които биха реагирали на човека си дори при първа възможност, а да не говорим за други хора.Ключа тук е конфликта решаван с подчинение. Оттук следват лавинообразно проблемите.На човек му се налага постоянно да напомня на кучето си, че е подчинен, да го подтиска, за да получи подчинено поведение.. Да, за хората обикновено не е проблем, че едно куче е пресирано и че с езика на тялото си показва стрес и подтиснатост.Не отчитат психическото затормозяване като нещо нередно, нито това, че между тях няма истинско пълно доверие. Така! До тук само разглеждах как не е правилно да се работи с инстинктите на кучето. Сега искам да споделя как би трябвало да се случва това. Още с вземането на кученцето у дома, трябва да му се покаже, че човека не е негов конкурент за храната му. Защо? Най-малкото защото човек и куче не са един и същ биологичен вид. Не ме разбирайте погрешно. Това не означава, че така оставяте кучето да си пази храната. Напротив! Правите точно обратното, но без да се влиза в конфликт . Давайки храна на кученцето, не бързайте да отнемате купата, да бъркате в храната или да го задържате преди да започне да яде. Всички тези действия са сигнали за него, че трябва да реагира естествено-а именно да се бори за храната си.Оставете по-малко количество храна в купата, като другата част да е в ръката ви.Добавяйте по малко от ръката си като избягвате да се надвесвате над кучето. Добре е в началото да сте седнали с протегната ръка до купата ,а не да пускате над нивото на главата на кучето.Ако то инстинктивно се бори да ви избута или пък засили бързината на поглъщане, сипете част от храната извън купата.Не се страхувайте, че кучето ви ще остане не научено да яде от купа. Това е само начална техника, с която му помагате да разбере, че не сте конкуренция. Напротив! Все пак има кученца/отново тези с по-силните инстинкти/, които биха реагирали дори на тази техника. В този случай храненето трябва да започне от ръка, която постепенно по-нататък да сипва шепа по шепа в купата. Ако все пак имате насреща и кутре с инстинкти на същинско малко вълче, което буквално от лакомия може да отхапе ръката ви, по-добре е в началото да сипвате хапка по хапка на земята движейки се. Така се избягва пазенето на самото място, а и ръцете си:)Не забравяйте, че реакцията към гранулираната храна не е същата както към натуралната такава.Стигаме до момента човек да може да вземе храната на кучето/не е задължително в обучението, но е много желано от собствениците на кучета/ Както вече споменах храната е вид плячка за кучето и за да не влезем в конфликт ,трябва да научим кучето, че като му вземем вкусните хапки, то е , за да дадем същите такива хапки.Пример: взимаме парче месо, като му предлагаме същото по големина и качество парче месо. Идеята тук е, че не сме конкуренти и насилници, а партньори и приятели.Така научено куче никога няма да реагира агресивно за храна и да я пази.Тази размяна се прави в началото . По нататък не е необходимо това да се прави на всяко ядене, но ако се прави, то в 98% от случаите да е така.В много редки случаи да се отнема храната без размяна. Това неизбежно ще ви се наложи навън на разходка ако кучето ви сее сдобило с плячка, а вие не сте подготвени за размяна.. Като стигнах до плячката намерена от кучето, продължавам с обяснението как да процедираме. Следва продължение. Галина Конзова.

User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#1666 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 18 September 2013 - 08:02 AM

valnata

Цитат

Като нищо някой ще му се върже на акъла и ще си съсипе животинката..

Ето това е най-страшното. Защото така на няколко кучета от нашата порода не пипаха паниците, дори не минаваха покрай кучето понеже ги ръмжало. И после 38 шева на ръката на стопанина и евтаназия за младо, здраво, красиво 3-годишно животно. В другия случая млад родословен мъжкар разкъса ръката на гостенина в апартамента - същата съдба го сполетя. Щото видете ли трябвало да се съобразяват с инстинктите на кучето. Вместо да отидат при кинолог-инструктор и да бачкат здравата с кучето...
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#1667 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 September 2013 - 08:30 AM

Показване на мнениетоZartosht, в 17 September 2013 - 08:57 PM, написа:

Показване на мнениетоsazo, в 17 September 2013 - 08:55 PM, написа:

Аз чета внимателно за разлика от теб.

Каквото имах да ти кажа, го казах. Мислех си, че имаш шанс.

Единственият тук, който няма шанс, си ти, запопил се псевдонАучен работнико ... разкарай шизофреничната си особа от форума! Качена снимка
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#1668 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 18 September 2013 - 01:07 PM

Цитат

разкарай шизофреничната си особа от форума!

+1
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#1669 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 18 September 2013 - 01:26 PM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 18 September 2013 - 11:07 AM, написа:

Цитат

разкарай шизофреничната си особа от форума!

+1

Няма ли някой нужните бутони да ги натисне и да разкара от тук даден персонаж, който обяснява колко било нормално за кучето да ръмжи до паницата си, и как не се закача то било решение?

Хранене от ръка го знам още от детството си, това бе съвет на ловец-съсед с две работни лайки.

Банвайте го тоя, супер-вреден е за новобранците, само обърква неопитните хора в желанието да им разкаже какво е прочел. Да се гушнат с дружката си някъде и там да направят собствен форум само за разбиращи, там да се любуват един на друг. Направо си го представям:
- Оооо, Николай, ама благодаря ви че ме разбирате. Те другите нищо не знаят!
- О, аз ви благодаря че ме разбирате. А другите не разбират.
- Не се ядосвайте, г-н Атанасов, аз напълно ви разбирам. Благодаря ви. Отворете още една тема как се разбираме, моля ви.
- Нееее, аз ви благодаря че ме разбирате, защото другите не ме разбират. Сега отварям темата.
- Чакам новата тема с нетърпение, благодаря ви че ме разбирате, защото другите са невежи, горките, но ние не сме като тях. Аууу, видях темата, колко правилно сте написал термините, разбирам ви и колко се радвам че се разбираме. Сега пиша книга за поведение и дресура на кучета, нали разбирате, вие написахте много, така че колко е хубаво...

И така още 500 страници.

Като същевремено до тях има всеки ден по една наистина сериозна трагедия, и там на неопитни стопани не им трябват термини и три чаршафа дуене, с изброяване на титли и дипломи, а реален съвет и реална помощ за да не се озове някое детенце в Пирогов и родните СМИ да не гръмнат в поредния скандал, измислейки породата на кучето.
User's Signature

#1670 Потребителят е офлайн   starrkopf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:All You Need is Love

Публикувано: 19 September 2013 - 09:15 AM

Показване на мнениетоFuria_S, в 18 September 2013 - 01:26 PM, написа:

. Да се гушнат с дружката си някъде и там да направят собствен форум само за разбиращи

На теб изглежда ти е вътрешно нещо , така ли ?
Заповядай във форума , никой няма да те спре .... А може би не желаеш, защото ще трябва да ни учиш ( ние ще ти платим, спокойно ) на подчинение .
Нали не трябва да сме роби на кучетата си ?!? Ако това можеш да кажеш откъде го намери ,шапка ти свалям .
Таня , това че си била един-два пъти приемен родител нищо , ама нищо не значи ... , особено ако се върна към някои твои разбирания ,свързани с общуването.
Цитат : ".... ами натисни му дупето ( и го тегли с душача като овчар , а кучето се облизва и присвива уши ) ..."
Сега ме питай кой го е казал . А можеш да заснемеш клип с твой открит урок ....,защото следващата седмица аз ще заснема един мой ...
User's Signature

Всеки има кучето,което заслужава...
https://www.facebook..._homepage_panel
https://www.facebook...34862426717095/

#1671 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 19 September 2013 - 01:46 PM

Браво браво, не се и съмнявам как пишете книжки (голям праз, преди години ми бе предложено да пиша книга от Мицулов)и снимате уроци) разпознавайте си цитатите, записвайте си уроците, идете там някъде във форума на Атанасов и там си аплодирайте взаимно и се дуйте. А тук хората като Апсо са били наплюти от дружката ти и то щото е написала за глутници. То и глутница не било имало, нямало термин такъв, ей ся ще сляза при нашите квартални да им кажа че ги няма, щото в дог.бг някой си прочел някъде как те не съществуват. Ходете да се тупате по рамото някъде другаде с твоя кумир, моля. Вещайте там и взаимно се благославяйте. Тук не е място за надути грандомани-теоретици.
User's Signature

#1672 Потребителят е офлайн   mastersan55 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 September 2013 - 04:47 PM

Здравейте хора ! :ae_085: Доста четох , интересувах се , гледах за поведенията на кучетата . Тъй като никога не съм се занимавал с куче ( не съм отглеждал ) . Реших да си взема хъски , което вече е на 70 дена . Имах тук-там някакви проблеми с него , но четох , питах и се справих . Малък е , учи се... Захванали сме се с командите , като види лакомството и му издавам дадената команда я изпълнява . Абе умен си е . Играем без проблем , радва се на всички от семейството , дори и на непознати . Но има само едно нещо , което ме притеснява в него ! :dry: Например на двора има някоя паднала гъба за миене на чинии или някаква торбичка , която е долетяла от някъде , абее все нещо , което може да напъха в устата си . Виждам го и решавам да отида при него и да му махна от устата , защото все пак е опасно ако погълне , някой от тези боклуци . Отивам аз... и той като стрела започва да бяга от мен , понеже ще искам да му го взема . Гоня го , гоня го.... хващам го натясно в някой ъгъл , където вече е мой и няма къде да ходи . Говоря му мило да пусне боклука имаме контакт с очите . Той със сигурно разбира какво искам (поне така мисля де ) , но не го пуска ! Добре де.. вече трябва да стана лош :ea_103: Хващам го натясно и той започва да ръмжи и да не мърда , ако се опитам да пипна предмета или муцуната му ще бъда захапан . Казвам му ''НЕ'' бутам го , но без резултат . Даже повече се вбесява . Все едно има някакво чувство за притежание . Един човек ми каза с вестник да го шляпам по муцуната , когато прави така . Това помага , но... все чувам , че не е хубаво да се прилага насилие . Нещо не е наред... Между другото с играчките нямам проблем . Дава ми ги . Но с нещата , който стават за ядене няма отърване.. даже , като му сложа купичката с храна се нахвърля , като диво животни . Случвало се е да пипна купата или да го погаля по гушата и той пак изръмжава . А това за вестника , според мен не е начин , понеже , като го нашляпам се ядосва и се засилва към краката ми , все едно бясно куче идва да ви напада по краката с ръмжене естествено , но се оттегля и си заминава... за щастие . И ако с вестника не е начина . Как е ? Агресия ли е това ? ... Какво е ? :smile:
User's Signature

Качена снимка

#1673 Потребителят е офлайн   КрасиД Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 27 September 2013 - 06:17 PM

Това е игра. Няма агресия на тази възраст. Това му е съкровището, дето го е намерил и не иска да го споделя с никой. Не мисля, че има някакъв особен проблем, моето полухъски също играе с гъби, тоалетна хартия - един ден я гледам влиза, излиза, влиза, излиза и докато се усетя, тя отмъкнала един пакет 10 тоалетни хартии и добре си поиграла на двора, сваля чорапи от простира, яде обувки, изобщо всичко, което е мое, се краде.и е така вече 6-7 месеца, така че се въоръжи с търпение. Това да го гониш няма полза, само засилваш играта и я правиш по-интересна. По-добре вземи нещо вкусно и чакай кучо да дойде при теб.

Пък за купата с храна - храниш ли го достатъчно? Пък и защо трябва да му пипаш купата? И при нас ръмжеше в началото, като спрях да й пипам купата и да я оставям да яде колкото иска за 10-15 минути, вече няма този проблем, ама не виждам защо трябва да тормозиш животното, като се опитваш да му вземеш храната. Според мен колкото повече се опитваш, толкова повече ще я пази.

Това с вестника и аз съм го чувала, ама не мисля, че действа. По-добре се въоръжи с търпение и не искай кучето да изпълнява всичко от втория ден. Може да минат месеци, преди да му прищрака, че трябва да прави нещо по определен начин - истината е в това да си категоричен какво искаш и да го повтаряш без да се ядосваш и с много търпение все едно учиш (моля за извинения) някое малоумно дете на елементарни неща.

#1674 Потребителят е офлайн   mastersan55 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 September 2013 - 06:46 PM

Аха , мерси ! :smile: Да , но ако го оставя с това негово ''съкровище'' е възможно да го изяде , а все пак не е хубаво да яде тия боклуци . После не ми се ходи по доктори... Това с храна , да го примамя съм го пробвал , но няма кой знае какъв ефект . Явно ще трябва да примамвам с нещо по вкусно :smile:
User's Signature

Качена снимка

#1675 Потребителят е офлайн   КрасиД Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 27 September 2013 - 07:21 PM

Е, аз го примамвам с мръвка, сиренце, риба - каквото имам под ръка и знам, че ще умира за него. Пък ти още не си видял какви неща може да изяде кучето. Моето вече омаха 3 топки, от тия подскачащите за кучета. Унищожи ги за отрицателно време и доста пластмаса излезе в акото. Унищожи 2 автомобилни седалки - всичко беше изкарано, добре че бяха от страрите, дето нямат пружини вътре. 3 легла до сега е изяла, 2 големи възглавници 80х80, 1 килим, няколко пастмасови купи за ядене, да не говорим за хартия, картонени кутии, 3 нагръдника... няма да говоря за акотата от овце, кози, намерени пилешки остатъци, заешки кожи, пера, мишки, птици, дето котките са хванали и оставили в двора. Преди една седмица я гоних да издърпам един огромен плъх от устата й, който открадна от един котарак, който гордо го внасяше в къщи, тук само гонене върши работа, никакви лакомства не вървят - пък колкото от това е погълнала - не знам. И това при условие, че изяжда средно по 1 голям кокал на 2-3 дни, т.е. има какво да дъвче. Вече дъвченето намаля, днес още нищо не е инищожила, щото й подарих една стара нощница и я разнася цял ден из двора, ама не е късно.

Тъй че въоръжи се с търпение и наблюдавай дали кучето не е унило, Просто няма как да го спреш. И чисти боклуците от двора. Скрий обувки, метли, пластмасови неща, каквото се сетиш - това е спасението, докато му мине мерака.

#1676 Потребителят е офлайн   sazo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:всичко свързано с кучета

Публикувано: 28 September 2013 - 01:02 PM

Красиии,Красиии!Съветът който давате на човека не ми се струва уместен.Това,че вие сте се примирила,че кучето съсипва къщата ви,значи ли че и човекът трябва да се примири.Че и нощници му даваш,един вид си спонсор на скъпото му хоби.А защо не му намериш по-смислено занимание,мен ако питаш кучето ти скучае.А сега и кум двама ви не е добре кучето да пази храната си(най-малко пък от вас)преди да му ,,сервирате"изчакайте да се успокои,след това не оставяйте купата на земята,а да се храни от ръцете ви,едната ръка може да стои в купата.След това може да оставите купата и да започните да го галите по гърба докато свикне с докосването през това време другата ръка си стои в купата.Постепенно галенето преминава от гърба чак до муцуната,докато кучето напълно свикне.Другото което е за да не взема боклуци е хубаво да знае думичката НЕ,а и да няма свободен достъп до такива.

#1677 Потребителят е офлайн   mastersan55 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 September 2013 - 03:03 PM

Благодаря , Sazo ! :ba_025: Но как точно да го науча на думичката ''НЕ'' ? Понеже , като направи нещо нередно му извиквам с висок тон , а той си знае неговото и си дъвче боклука . Трябва да започна да бутам , да го ръчкам . И тогава вече започваме да се караме... да ме ръмжи да се вбесява.. И дори пак не пуска боклукът . Само вестникът ми е помагал в такива случаи . Но както казах , че все ми разправят , че куче не се бие . То това с вестника не знам до колко е бой , но все пак... Иначе само в тези моменти се прави на лош . В останалото време е невероятно добро куче :smile:
User's Signature

Качена снимка

#1678 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 September 2013 - 03:27 PM

mastersan55, имате проблем.
Гледате на кучето като на едно бъгнато нещо, да речем албански реотан, което трябва да ръчкате, бучкате, да струвате, но да го накарате да функционира правилно.
Пет пари не давате за психиката на кучето.
За да ви наведа на мисълта, че за да имате някакъв успех в отношенията с него ще трябва да се отърсите от тази представа, ще загатна само нещо относно разказаното от вас.

Притиснато куче в ъгъла, на което искате да отнемете нещо важно. Ма не щото е важно за вас, важно е за кучето. Включва се един поведенчески режим "fight or flight", свързан с адреналин -> кортизол -> готовност за свръхреакция. Цяло чудо е как кучетата не изяждат стопаните си, наистина Качена снимка
Сега си представете, че сте получили заплатата/хонорара/печалбата си за последните месеци и ви сгащват в ъгъла - дай го! Как ще се държите?
Номерът не е да вземете на кучето нещо на всяка цена. Номерът е да го накарате да спре да мисли, че въпросното нещо е така важно като заплатата за последните 3 месеца. Това може да стане с бой, разбира се, а да ви приберат и да ви бият 3 дни, ще забравите и за заплата, и за всичко. Но дали няма друг начин? Прави ми впечатление, че всичките ви мисли се въртят около боя... все едно художник да си мисли, че всички цветове на света са синьо.

#1679 Потребителят е офлайн   mastersan55 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 September 2013 - 03:44 PM

Напротив ! Мислите ми изобщо не се въртят около боя ! Аз даже не искам и болка да му причинявам :smile: Но тия боклуци... Какво ? Да го оставя да си прави каквото си иска и да си мисли : Охоо аз съм шефа , ще си правя каквото си искам ! Все едно при децата , като дъвчат каквото им падне и да кажете : Ем , яж си го,пък после квото ще да става...
Точно за това се обърнах към вас... Как да накарам кучето да забрави за този боклук без тия ръчкания и бутания :smile:
User's Signature

Качена снимка

#1680 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 September 2013 - 03:49 PM

Ами добре, ако допускате, че има и оранжево в света, първо трябва да спрете да си обяснявате поведението на кучето само и единствено от ваша гледна точка.
Боклук? Така го наричате вие. За него е трофей. Предложете му възможност да си намери друг трофей, вместо да го опирате в стената и да му внушавате по този начин, че това наистина е най-важното.
Не ви говоря за еднократно действие, аз в момента просто се опитвам да ви подскажа, че има и оранжево. Че трябва да си смените чипа.
Какво да говорим за нюансите на тюркоаза ...

Не ми се иска да ви давам алгоритми, защото сте много далеч, но ще опитам с един.
Дайте на кучето нещо, което то ще пази. У вас си имайте равностойно или по-хубаво. Предложете на кучето замяна - даваш ми гранула, получаваш саламче. След няколко успешни замени, придружете с вербален знак - например дай. Това не го правете когато е намерил свещения боклук в парка или на двора и вие разполагате само с обелки от семки в джоба. Правете го нарочно, у вас, когато няма нищо друго. И така - доста пъти. После го правете навън, като подхвърлите едното, с дай заменяте за другото.
С бой, нищо че не разсъждавате над него, също ще се получи, де.

Това е малка стъпка от изграждане на отношенията ви с куч. Ако имате отношения, той ще реагира на вашето НЕ. Предполагам, че той и сега знае прекрасно какво е НЕ, просто няма никаква мотивация да го изпълни. Това е състояние на нещата, една тяхна подредба във времето и пространството, до която можете да стигнете. Не е еднократно действие, както си мислите ще го ръчна и бучна и то ще изплюе.

• (93 Страници) +
  • « Първа
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни