Dog.bg Форуми : Агресия, доминантно поведение

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (93 Страници) +
  • « Първа
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Агресия, доминантно поведение Оцени темата: ***** 4 Гласове

#1721 Потребителят е офлайн   peternm Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 22 October 2013 - 06:54 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 22 October 2013 - 12:18 PM, написа:

Че какво ме у лошото на нагръдника? Ако човек знае как да изгради отношенията си с кутрето в сглобката "човек - куче" и вместо диктатор и мъчител животното да го възприема като умен, добронамерен и интересен Старши, то няма никакво значение с нашийник ли ще е, с нагръдник ли. Категорично строгите нашийници със шипове моите приятели със спортни кучета са ползвали само и единствено за корекция на движение веднъж или два пъти през целия живот на куч, когато са изчиствали разстояние за седнало положение при команда до лявото коляно (животното трябваше да сяда по-близо за изискване според нормативите, защото те ходиха по състезания и разстоянието имаше значение). На едно бебе-куче или подрастващо такова изобщо не му трябва, трябва му съвсем друго, но това вече зависи от стопанина.
Ей го младото САО зад нас на склада, дали го някъде на "треньор", после видях и треньора видях и как изпълнява командите животното - все едно било бито с лопата. Нямам нищо против умерено механично въздействие ако се наложи, но то трябва да е минимализирано по възможност. По самото животно веднага личи кога изпълнява командите с желание, а кога от страх от наказание, то тялото му го показва.

Стига с тези строги или електрошокови нашийници, те не са панацея.

Искаш ли да ти дам един стафордшир и да го обучиш с нагръдник . :ab_041: Ще падне смях :r_181:

#1722 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 22 October 2013 - 06:59 PM

Мче и Стафове хората спокойно ги обучават с нагръдник, аре стига простотии. Сред стафове пък колко апортировчици има - за играчка и топка или шише от минерална вода душата си дават. Пресловутия Трет, известен с паркура от Киев как е бил упражняван с нагръдник и широк платнен нашийник без никакъв строг и други простотии?
Ако не знаеш за кое иде реч ей ти малко видео:

User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#1723 Потребителят е офлайн   sazo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:всичко свързано с кучета

Публикувано: 22 October 2013 - 09:14 PM

Furia_S човека въобще не иска да се замисли и да вникне в това,което не само ти и аз му говорим.По-добре не се хаби.Щом дава съвет 3 месечно кученце да се обучава с душач,трябва да ти говори достатъчно колко е запознат въобще.Има куче,което не е обучено от него,а от някой псевдо тренйор,та от него той е толкова на ти с душащите нашийници.Та най-голямата глупост пък която прочетох е че ползвал метален щото бил по-здрав(човек ще си помисли,че камион ще дърпа с него).Чак се очудвам ,че не е дал още съвет на оганче да надява душача.

#1724 Потребителят е офлайн   peternm Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 October 2013 - 08:07 AM

Няма смисъл да водим спор. Започна се с квалификациите от страна на някои лица. Става безпредметен и без цел. Квалификациите и обидите са достатъчен повод да спра да коментирам. Виждам, че има хора, които се занимават сигурно професионално, други на "самоучение и самоподготовка" са го карали, чели, нечели чули недочули и дават акъли. Аз съм свикнал и съм научен да ходя при зъболекар и доктори, когато ми трябват, а не да се самолекувам и да разбирам и от това. Няма да участвам повече по този начин в разговора и спора. :ea_103:

#1725 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 23 October 2013 - 02:25 PM

peternm
Приятелю, в днешно време е трудно да намериш добър треньор. Защото истински треньор не обучава кучето със строги нашийници. той е педагог, който обучава търпеливо стопанина как той да обучава кучето си. Най-лесно е за един треньор да вземе на време месец или два за обучение едно куче и да ти го верне като ти вземе парите. И новобранец-стопанин си мисли че кучето е обучено, така де. Идва с копче за включване и изключване. Но истински фенове не правят това - Обучават Стопанина, разбери. Провеждат първо със стопанина дълъг и обстоен разговор за условията и другите членове на семейството, кой живее в жилището, кой отменя стопанина в негово отсътствие, как се храни животното, как се разхожда, кога и с кого играе ако играе и т.н.

Така че ти внимавай при кой зъболекар отиваш, щото сега те са много и заразата във венеца се внася дори от немарлива обработка на инструментите. Същото с цяла сила важи и за треньори, тези които разбират от работа са много малко.
User's Signature

#1726 Потребителят е офлайн   starrkopf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:All You Need is Love

Публикувано: 23 October 2013 - 06:21 PM

Показване на мнениетоpeternm, в 23 October 2013 - 08:07 AM, написа:

Няма смисъл да водим спор. Започна се с квалификациите от страна на някои лица. Става безпредметен и без цел. Квалификациите и обидите са достатъчен повод да спра да коментирам. Виждам, че има хора, които се занимават сигурно професионално, други на "самоучение и самоподготовка" са го карали, чели, нечели чули недочули и дават акъли. Аз съм свикнал и съм научен да ходя при зъболекар и доктори, когато ми трябват, а не да се самолекувам и да разбирам и от това. Няма да участвам повече по този начин в разговора и спора. :ea_103:

Peternm,
никой не Ви е обидил . Сам се оплетохте , а сега търсите вината за невървежа на темата в другите.
User's Signature

Всеки има кучето,което заслужава...
https://www.facebook..._homepage_panel
https://www.facebook...34862426717095/

#1727 Потребителят е офлайн   starrkopf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 October 2013 - 06:24 PM

Показване на мнениетоsazo, в 22 October 2013 - 01:08 PM, написа:

Показване на мнениетоstarrkopf, в 21 October 2013 - 02:54 PM, написа:

Показване на мнениетоsazo, в 21 October 2013 - 01:21 PM, написа:

Към строг нашийник трябва да се прибягва в краен случай.peternm името душащ нашийник трябва да ти говори достатъчно как въздейства на кучето.

И ти ли, Бруте???...

Какво?

Не знам , Вие кажете ... Кои са тези крайни случаи ?
User's Signature

#1728 Потребителят е офлайн   starrkopf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 October 2013 - 06:46 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 23 October 2013 - 02:25 PM, написа:

Приятелю, в днешно време е трудно да намериш добър треньор.

Как само се лее мисълта Ви ....
Чудя се обаче защо все още не сте написала нищо в темата "Инат " ? Там Ви чака ( пиша на Вие,защото така се обръщате към мен) въпрос ,който като гледам скоро няма да получи отговор .
Когато човек пише нещо,той трябва да може и да го отстоява . При Вас е обратното : неразбирайки елементарни страни от общуването и обучението , мятате кал върху себе си ...
User's Signature

#1729 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 23 October 2013 - 06:57 PM

Извинете ме, но с човек, който безапелационно заявява че за лабрадор на 6 месеца с условия в апартаментно гледане движение било най-малкия проблем наистина не желая повече да общувам. Желая ви всичко най- добро и ви игнорирам от тук нататък, защото благодарение ей на такива изказвания като гореспоменато Вашето в темата за ината 90% от стопани извеждат кучета си 10 минути сутрин и 10 минути вечер.
Със всички последствия като краен резултат.
User's Signature

#1730 Потребителят е офлайн   starrkopf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 October 2013 - 07:19 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 23 October 2013 - 06:57 PM, написа:

Извинете ме, но с човек, който безапелационно заявява че за лабрадор на 6 месеца с условия в апартаментно гледане движение било най-малкия проблем наистина не желая повече да общувам. Желая ви всичко най- добро и ви игнорирам от тук нататък, защото благодарение ей на такива изказвания като гореспоменато Вашето в темата за ината 90% от стопани извеждат кучета си 10 минути сутрин и 10 минути вечер.
Със всички последствия като краен резултат.

Ако този човек не знаеше къде е проблема на кучето ( от темата "Инат" ) , мислите ли че щеше да пише през главата си ?
Но след като не желаете да общувате няма да Ви се обидя .
User's Signature

#1731 Потребителят е офлайн   peternm Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 October 2013 - 07:42 PM

Показване на мнениетоstarrkopf, в 23 October 2013 - 04:21 PM, написа:

Peternm,
никой не Ви е обидил . Сам се оплетохте , а сега търсите вината за невървежа на темата в другите.

Пич, дали са ме обиждали не го преценяш ти, а аз! Хайде, със здраве.

#1732 Потребителят е офлайн   sazo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:всичко свързано с кучета

Публикувано: 23 October 2013 - 07:43 PM

Показване на мнениетоstarrkopf, в 23 October 2013 - 07:24 PM, написа:

Към строг нашийник трябва да се прибягва в краен случай.peternm името душащ нашийник трябва да ти говори достатъчно как въздейства на кучето.

И ти ли, Бруте???...

Какво?

Както казах вече душач не съм ползвал никога.Така,че и примери за ползването му не мога да дам.Но за всеки случай не е за обучение на малко,както не е и за ежедневно ползване в обучение на елементарни команди.

#1733 Потребителят е офлайн   starrkopf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 October 2013 - 07:57 PM

Показване на мнениетоsazo, в 23 October 2013 - 07:43 PM, написа:

И ти ли, Бруте???...

Какво?

Както казах вече душач не съм ползвал никога.Така,че и примери за ползването му не мога да дам.Но за всеки случай не е за обучение на малко,както не е и за ежедневно ползване в обучение на елементарни команди.

Sazo,
тук ( макар,че се повдигна отново темата за душещи и строги нашийници) не става дума само за тях ,а за отношението към кучето . Като човек умеещ да чете , мога със сигурност да заявя : много малко Ви е нужно за да разберете същността на кучешкото поведение . Опитах веднъж да препоръчам нещо , а дали сте го взел предвид е друг въпрос .
User's Signature

#1734 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 23 October 2013 - 08:06 PM

Показване на мнениетоsazo, в 23 October 2013 - 05:43 PM, написа:

И ти ли, Бруте???...

Какво?

Аз съм работила с душач по принуда, защото от училището това бе задължително условие, слагах го колкото да може кучето да е запознато стози уред, инак спокойно се вееше около врата. Не ми доставяше удоволствие и ако не бях подписала договор нямаше да го правя. Моето куче е с кръгъл нашийник тип душач просто защото както е бръснат кръгли нашийници не го изтъркват колкото широки платнени. НЯМА друга причина. Кучето се управлява от жестови и гласови команди. Не виждам смисъл от строг, душач и т.н. ако кучето лежи на сто метра от вас без повод и чака команда по жест: "Тук".
User's Signature

#1735 Потребителят е офлайн   starrkopf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 October 2013 - 08:08 PM

Показване на мнениетоpeternm, в 23 October 2013 - 07:42 PM, написа:

Показване на мнениетоstarrkopf, в 23 October 2013 - 04:21 PM, написа:

Peternm,

Пич, дали са ме обиждали не го преценяш ти, а аз! Хайде, със здраве.

Пешо ,
хайде да не почваме с рогата напред .... Никой не Ви е виновен,че се впускате във форумни приключения , без да знаете къде ще Ви отведат .
Ако не бях човек ,който вижда какво се пише ,сега спокойно щях да пусна съобщенията Ви .
Щото и "ние" знаем да се впрягаме ...
User's Signature

#1736 Потребителят е офлайн   peternm Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 October 2013 - 08:15 PM

пич, не се занимавай с мен. остави ме, не ме намесвай тази тема за мен е приключила. престани да ме коментираш.

#1737 Потребителят е офлайн   starrkopf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 October 2013 - 08:20 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 23 October 2013 - 08:06 PM, написа:

Показване на мнениетоsazo, в 23 October 2013 - 05:43 PM, написа:

И ти ли, Бруте???...

Какво?

Аз съм работила с душач по принуда, защото от училището това бе задължително условие, слагах го колкото да може кучето да е запознато стози уред, инак спокойно се вееше около врата. Не ми доставяше удоволствие и ако не бях подписала договор нямаше да го правя. Моето куче е с кръгъл нашийник тип душач просто защото както е бръснат кръгли нашийници не го изтъркват колкото широки платнени. НЯМА друга причина. Кучето се управлява от жестови и гласови команди. Не виждам смисъл от строг, душач и т.н. ако кучето лежи на сто метра от вас без повод и чака команда по жест: "Тук".

Таня ,както знаете ( а Вие сте в течение на нещата ) ,аз открито поканих всички колеги на среща за учредяване на НАТКБ ( Независима Асоциация на треньорите на кучета в България) . Знаете ли какво получих като отговор от Ели : нищо !!!
И защо ми пише тя , а не Мартина ?
Само това , размислите оставям на Вас и четящите ...
User's Signature

#1738 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 23 October 2013 - 08:34 PM

Хал хабер си нямам коя е тази Мартина, коя е Ели, или какво е това НАТКБ, нито ме интересуват вашите някакви амбиции нито организации-шмарганизации. Политиката разваля ВСИЧКО и не желая да участвам в интриги и простотии. така че моля мен във вашите вътрешни интриги и игри да не ме броите.
Ако говорите за жените, работещи в училището, то чак се изненадвам че сте очаквал и отговор. Мухахахах! Много имам какво да кажа, но ще си затворя устата.
User's Signature

#1739 Потребителят е офлайн   starrkopf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 October 2013 - 08:43 PM

Показване на мнениетоpeternm, в 23 October 2013 - 08:15 PM, написа:

пич, не се занимавай с мен. остави ме, не ме намесвай тази тема за мен е приключила. престани да ме коментираш.

Аз не коментирам нищо ако няма причина ....
И въпреки,че настоятелно се обръщате към мен в първо лице , го отдавам на стреса породен от Вашето незнание и безсилие .
Забелязвам обаче цикличност в раздела : отначало някой се изцепва , смятайки че мненията му са дотолкова верни и когато получи въпрос или поправка ,започва да се извинява .
Е, кой е виновен,че на някои потребители ( не визирам само Вас ) пръстите избързват ?
Но щом така настоятелно ме " молите " , първо мислете какво пишете . Така ще избегнете още недоразумения - не само от мен , но и от останалите .
User's Signature

#1740 Потребителят е офлайн   peternm Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 October 2013 - 08:50 PM

Показване на мнениетоstarrkopf, в 23 October 2013 - 06:43 PM, написа:

Показване на мнениетоpeternm, в 23 October 2013 - 08:15 PM, написа:

Аз не коментирам нищо ако няма причина ....
И въпреки,че настоятелно се обръщате към мен в първо лице , го отдавам на стреса породен от Вашето незнание и безсилие .
Забелязвам обаче цикличност в раздела : отначало някой се изцепва , смятайки че мненията му са дотолкова верни и когато получи въпрос или поправка ,започва да се извинява .
Е, кой е виновен,че на някои потребители ( не визирам само Вас ) пръстите избързват ?
Но щом така настоятелно ме " молите " , първо мислете какво пишете . Така ще избегнете още недоразумения - не само от мен , но и от останалите .

Така, развеселяваш ме. Зави ми се свят от писането специално към мен ту на ти ту на Вие. :ab_041: :ab_041: :ab_041:
Обръщаш се по име, а после пишеш на Вие. Това къде го учи? Казах ти, не се занимавай с мен. Явно форума ти е слабост, явно тук имаш чуство за величие, не знам. Боли ме...... Да много съм стресиран и безсилен. Сега ще си направя и сеперакуру. Айде пак спри да ме намесваш, честно. Ако толкова ти е важно и се чустваш щастлив, оценен, давай, нека бъда музата ти.

• (93 Страници) +
  • « Първа
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни