Агресия, доминантно поведение
Публикувано: 05 December 2014 - 02:41 AM
Бискит, в 04 December 2014 - 07:24 PM, написа:
Аз също това съм забелязал. Пише във всяка тема с упреци към съветите, които даваме, държи се надменно, но нито веднъж не е излязъл с лично мнение и съвет относно даден проблем.
Ето и поредния му полезен пост, за който искрено му благодаря, научих доста:
starrkopf, в 02 December 2014 - 07:10 PM, написа:

Публикувано: 05 December 2014 - 02:41 AM
Аз също това съм забелязал. Пише във всяка тема с упреци към съветите, които даваме, държи се надменно, но нито веднъж не е излязъл с лично мнение и съвет относно даден проблем.

Публикувано: 05 December 2014 - 10:33 AM
Аз съм член тук почти откакто е създаден. Имаше страхотни хора. За две страници съвети ми помогнаха да реша проблем с кучето ми за няма и месец. Обясниха ми основата, принципите, аз последвах съветите и приложих методите. С този проблем не сме се срещали с моето куче вече над 9 години. А днес се търси само кой с кого да се заяде или да му обясни колко е неук и погрешно е постъпил.Ми като е постъпил погрешно пъ обяснете му. Току виж ви изненадал човека и схванал!
Но тук явно дори и по Коледа няма да стане чудото някой да вземе да каже нещо по темата...

Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 05 December 2014 - 10:48 AM
Аз обаче си намерих треньор, който ме консултира съвсем безплатно. Видя кучето ми, видя как реагира в определени ситуации и ми обясни какво да правя и всичко това БЕЗПЛАТНО. Понеже ми хареса и спечели доверието ми ще работим и за напред заедно :).
Публикувано: 05 December 2014 - 11:40 AM
Бискит, в 04 December 2014 - 04:14 PM, написа:
Самороден талант съм и за съжаление линкове не мога да дам, щот не знам

Предполагам, че става и по други начини, но на мен не са ми известни.
starrkopf, в 04 December 2014 - 06:41 PM, написа:
Ами съжалявам ,че няма емотикон с бутилка алкохол и цигара ( то може и да има ,но карай ) ,та тогава да видите купона какъв ще да е ........
А на господина с име на руски изтребител ще кажа : Ми дайте и Вие линк ,само дето ако после се наложи да пишете ще останете с него . Или тук всичко става като в едновремешната рубрика "По желание на читателите "?
Брей ,че жадни за знания и нетърпеливи при това ??????
Дъра-бъра, 100 чадъра.
Публикувано: 20 December 2014 - 02:14 PM
Pr07o7yp3, в 05 December 2014 - 02:41 AM, написа:

Със сигурност бих адмирирал всеки ,който напише нещо грамотно ... И как точно разбрахте ,че съм надменен като въобще не ме познавате ?

Всеки има кучето,което заслужава...
https://www.facebook..._homepage_panel
https://www.facebook...34862426717095/
Публикувано: 20 December 2014 - 04:29 PM
starrkopf, в 20 December 2014 - 02:14 PM, написа:
Pr07o7yp3, в 05 December 2014 - 02:41 AM, написа:

Със сигурност бих адмирирал всеки ,който напише нещо грамотно ... И как точно разбрахте ,че съм надменен като въобще не ме познавате ?
И какво му е неграмотното на написаното?
Еееееех, човек има проблем търси помощ, а намира един (понякога и повечко) доброжелателен, ненадменен, грамотен и крайно услужлив човек, който да му каже всъщност колко е прост, неграмотен и едва ли не не заслужава да има куче!
starrkopf, да, не те познавам и по-добре! Искам само да ми обясниш каква е целта на писаниятат ти тук? Освен, че пълниш темите с грамотните си постове и си мислиш, че дразниш, аз друга файда от тебе не виждам. Весели празници! Да си жив и здрав!
Публикувано: 20 December 2014 - 04:42 PM
anela, в 05 December 2014 - 10:48 AM, написа:
Аз обаче си намерих треньор, който ме консултира съвсем безплатно. Видя кучето ми, видя как реагира в определени ситуации и ми обясни какво да правя и всичко това БЕЗПЛАТНО. Понеже ми хареса и спечели доверието ми ще работим и за напред заедно :).
Не е вярно това за ,Старкопф.
Чел съм безброй подробни негови отговори , не знам какво работи , но пише професионално .
Има дразнещи въпроси от типа " кучето ми се усра , кво да правя ?"
или "щом го откача - лови гората " и съм забелязал , че тогава не отговаря .
Единствени забележки към него има - че трябва да разбере ,че
1-нормалният форумец никога не чете текст над 10 реда , а и да ги прочете , не може да ги осмисли .
2- непризнаването на световно известният С. Милан , и неговият метод на положителна енергия ,и ако требва - малко бой .
Публикувано: 29 December 2014 - 09:57 PM
Имам Хъски на 3+ години. Когато беше пале нямах никакво време и за това баща ми се занимаваше най-много с него.. не е диване, знае основни команди - Ела, Седни, Дай лапа. Свикнал е да го пускам да си тича из парка и само веднъж е бягал и то в размножителния период. До скоро нямах проблеми с него, но малко по-малко се е озлобил към другите кучета, без значение от пола на кучето. Преди 3-4 дни нападна един млад женски Самоед, а днес се е зъбил на дребно женско куче, докато приятелката ми е била с него на разходка. До скоро нямаше такава агресия, само към мъжките (и тя се появи след като беше ухапан от питбул).
Злобата не е към всички кучета, последно време си играе с 4 месечен женски питбул и 2-3 годишен женски лабрадор и не е е показвал агресия. С какво мога да отуча да напада. (Досега не е скачал на човек, но с това темпо може и да започне да скача)
Публикувано: 30 December 2014 - 08:10 AM
Кочо, в 29 December 2014 - 09:57 PM, написа:
Имам Хъски на 3+ години. Когато беше пале нямах никакво време и за това баща ми се занимаваше най-много с него.. не е диване, знае основни команди - Ела, Седни, Дай лапа. Свикнал е да го пускам да си тича из парка и само веднъж е бягал и то в размножителния период. До скоро нямах проблеми с него, но малко по-малко се е озлобил към другите кучета, без значение от пола на кучето. Преди 3-4 дни нападна един млад женски Самоед, а днес се е зъбил на дребно женско куче, докато приятелката ми е била с него на разходка. До скоро нямаше такава агресия, само към мъжките (и тя се появи след като беше ухапан от питбул).
Злобата не е към всички кучета, последно време си играе с 4 месечен женски питбул и 2-3 годишен женски лабрадор и не е е показвал агресия. С какво мога да отуча да напада. (Досега не е скачал на човек, но с това темпо може и да започне да скача)
Кочо!
Ела, седни и дай лапа са наистина основни команди, но ще е добре да преминете на по-горно ниво като седни долу и не мърдай оттука! Хъскитата произлизат директно от вълчите породи и на тях им е вродено по инстинкт да скачат. Обикновено скачат много и това не бива да те безпокои. Игрите с четиримесечния питбул и две-три годишния лабрадор също са типични, просто си подхождат като породи, защото са еднакво умни и независими за да си играят. Злобата и зъбенето към дребни кучета трябва да се заобикаля с умели практики, препоръчвам Сизър Милан, в частта на обучението с кривака. Винаги предпазва от зъбене, особено ако знаеш как да го използваш вярно. Това не ознаава да си пребиваш куето, но малко бой в умерени граници и като внимаваш да не му му избиеш зъбите си е класическа дресировка. Хъскитата са доминанти и често разбират само от по-силно доминиране, то е ясно! И после няма да се зъби, отработено е, особено през размножителния период. Тук е пълно с идиоти, които само се заяждат и затова не им обръщай внимание и ги остави сами да си пишат тука като са толкова умни. Дреме ти!
Публикувано: 31 January 2015 - 04:58 PM
Намерихме кученце и го осиновихме. На около 2 месеца, момиченце е и ме притеснява, че при игра е малко груба - хапе. Крака, ръце, крачоли, хваща здрави и почва да дърпа и да клати глава, понякога ръмжи. Като е спокойна и почнем да я галим или да я гушкаме, най-често за 5 сек тя преминава на вълна хапане, мятане и тнт. Имам чувство, че за нея играта се състои само в това. Предполагам, че е на игра, но въпреки това ме притеснява.
Засега използваме метода с "Не" и "Ох" и прекратяване на играта.
Тъй като е намерена, не знам как са се отнасяли с нея преди да дойде при нас. Възможно ли е това поведение да е било провокирано от по-грубо отношение при старите и собственици?
Само да кажа, че малката е с нас от 6-7 дена :)
Публикувано: 02 February 2015 - 03:26 PM
Желая Ви хубав ден!!!
Публикувано: 03 February 2015 - 09:23 AM
n_nova, в 02 February 2015 - 03:26 PM, написа:
Струва ми се, че една нехуманна тупалка с метлата много бързо ще го постави където си му е мястото. Ако една не му стигне, две ще са му таман. Ако сте пацифисти и ви се дават пари, с удоволствие ще дойда на място да решим проблема за десетина минути. Хуманно и срещу стотина лева ... поне. От пинчери сънувам кошмари.
Публикувано: 03 February 2015 - 10:31 PM
И ако може да не бъде хранен 2 дена преди това .
Публикувано: 04 February 2015 - 10:25 AM
n_nova много силно се надявам да не послушате тези съвети. Така само ще задълбочите проблема на животното.
Осигурете му спокойна среда (да се климатизира) покажете му, бавно и полека, че хората не са заплаха за него, а после и другото куче. Много са му дошли новите, непознати неща.
Надявам се да се включат още хора с по-адекватни съвети. А вие бъдете търпеливи, много благородно, че сте го прибрали, но знаете кучетата от улицата имат психологически травми и с тях трябва да се работи, бавно и търпеливо.
Желая ви успех!

Публикувано: 04 February 2015 - 08:34 PM
anela, в 04 February 2015 - 10:25 AM, написа:
Желая ви успех!

A-a-a-a, той боят е да изгражда, не да разгражда. Вие ако там биете, ние тука коригираме. Ако не може с метла, може с лопата. А ако и от това не се сети за какво става дума, сигурно не е истински пинчер! Може и човек да го захлупи с една тенджера за десетина минути да му дойде акъла. На тъмно винаги им идва!

Публикувано: 18 March 2015 - 12:59 PM
Не говоря за хапането на игра, или за преследването на краката и дърпането на панталоните.
Говоря за случаи, в които малката ни принцеса хапе злобно, оставя рани и белези и целенасочено се опитва да ни нарани, защото примерно искаме да и сложиш нагръдника за разходка или да я изведем извън стаята когато се храним.
Вчера след няколко "Не"-та, защото се опитваше да бръкне в кофата за боклук, приятелят ми стана и съвсем леко я пипна по дупето в гръб, за да я дръпне от коша - тя се извъртя и почна една такава дъндания, нападна го и го захапа, зъбейки се и ръмжейки. Докато успея да се намеся, приятелят ми я удари по дупето, от което тя се озлоби още повее и почна да лае с/у него.
Сега малко повече инфо за самото кученце - на около 4 месеца е, безпородна. Намерихме я в безпомощно състояние, напъхана и затворена в един шкаф на боклука (беше на около 50 дена). Добре, че лаеше, за да я чуем, иначе сигурно така щеше да си умре.
Още първите седмица се научи да изпълнява "седни". Научихме я да сяда и да мирува когато и приготвяме и подаваме храната. Не влиза в дадена стая ако преди това не получи разрешение. Лека полека се отучи да хапе всичко по пътя си и си мислехме, че сме минали периода на "ходещата акула" - до снощи когато се случи това с налитането и хапането.
Когато излизаме малката е доста страхлива, особено от други кучета, но тази седмица ще я срещнем с други кучена на наши познати, за да се социализира малко по-малко.
В повечето случаи е малко вироглава и не обича да и казват или показват какво да прави. Може и малко доминантна да си пада.
Говорихме с 2ма треньори от Стара Загора. Единият обясни как за такова животно трябва твърда ръка или я заплашва приспиване в един момент, от което на мен ми настръхна косата. Другият беше много по-уравновесен, но ни поиска по 200лв. на седмица за обучението, като нямало гаранция за резултата, което ние не можем да си позволим.
Ще помоля за малко съвети, защото си я обичаме и искаме да я задържим.