Dog.bg Форуми : Агресия, доминантно поведение

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (93 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Агресия, доминантно поведение Оцени темата: ***** 4 Гласове

#101 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 15 February 2007 - 07:00 PM

Цитат

Откъде знаете какво мисли и чувства кучето,нима някой от Вас е бил куче и знае какво чустват те като са ядосани или радостни?

С лека ръка отричаш цяла наука - зоопсихологията.

#102 Потребителят е офлайн   twoofo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 15 February 2007 - 07:35 PM

alfadog мисля че четох твоя тема за заплождането на твоето куче. Ако обяснението ти е това с хормоните се подготви със здрави ръкавици. В твой интерес е да си отворена за постоянно подобряване и поддържане на отношенията ти с ТВОЕТО куче. На всеки е ясно, че не трябва кучето да те ръмжи и че ако го прави има проблем.
Примерът ти с кокала може да много опасен, ако навън намери кокали или някоя уж вкусотия, но отровна и ти не можеш да се намесиш, не можеш да му го вземеш или пък пострадаш заради намесата.
User's Signature

Качена снимка

"Money will buy you a pretty dog, but it won't buy the wag of his tail"

#103 Потребителят е офлайн   Vabank Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 16 February 2007 - 08:16 AM

В интерес на истината бих казала, че "социално" разгонването, бременността и малките (до известна възраст) драстично променят статуса на кучката в глутницата (макар и само за конкретния период). Тоест: особено за някои породи - по-"дивите" и принципно доминантните - е... нормално поведение да изкудкудякват по време на разгонване, да са нагли по време на бременност и буквално непоносими докато гледат бебета. Наблюдавала съм го неведнъж в собствената си глутница между самите женски...
Това е и причината по книгите изрично да пише, че разгонените женски не слушат, разгонването не е подходящ период за обучение и т.н.
Да, вероятно "излизането от контрол" до степен да е агресивна кучката показва, че и в неразгонено състояние не е добре овладяна, но...
ВПРОЧЕМ, много женски при разгонване си реагират злобно при докосване на "скъпоценните" задни части от страна на друго куче... дори ако е вишестоящо. А в конкретния случай с хъскито Кида ставаше дума за посягане, когато са я пипнали по дупето.
Та... причини и вероятности - много.
User's Signature

Качена снимка Почивайте в мир, мили ангели!

#104 Потребителят е офлайн   hihik Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 February 2007 - 09:59 AM

Vabank, хихи подсети ме за конфликта който имах с едно от кучетата ни- женски ирл. сетер в началото като дойдох тук b) тази хубавица, се побърка да ме ръмжи като се разгони първия път след идването ми в къщата, после се научи да ме избягва както и останалите членове на семейството докато беше разгонена. Верно е, много женски изтрещяват по време на разгонване. Де да беше само това при алфадог.. wink

#105 Потребителят е офлайн   alfadog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 February 2007 - 10:50 AM

Цитат

В интерес на истината бих казала, че "социално" разгонването, бременността и малките (до известна възраст) драстично променят статуса на кучката в глутницата (макар и само за конкретния период). Тоест: особено за някои породи - по-"дивите" и принципно доминантните - е... нормално поведение да изкудкудякват по време на разгонване, да са нагли по време на бременност и буквално непоносими докато гледат бебета. Наблюдавала съм го неведнъж в собствената си глутница между самите женски...
Това е и причината по книгите изрично да пише, че разгонените женски не слушат, разгонването не е подходящ период за обучение и т.н.
Да, вероятно "излизането от контрол" до степен да е агресивна кучката показва, че и в неразгонено състояние не е добре овладяна, но...
ВПРОЧЕМ, много женски при разгонване си реагират злобно при докосване на "скъпоценните" задни части от страна на друго куче... дори ако е вишестоящо. А в конкретния случай с хъскито Кида ставаше дума за посягане, когато са я пипнали по дупето.
Та... причини и вероятности - много.

Vabank ,много исках да чуя вашето мнение и прдполагах ,че ще е нещо такова.Мисля (без да обиждам другите дог специалисти)че,вие доста разбирате от хъскитата а и как няма щом имате цяла глутница!Сега Кида е по добра от ангелче,няма и грам от някаква агресивност,няма по мило и сладко,послушно и добро куче-хъски от нея!Даже се научи да ляга след разходка на хажлията сама да я избърша сле баня.А това бърсане
най-го мразеше преди,сега сякаш ми се извинява за тормоза от разгонването.
Сега чакам да разбера дали е бременна и после ако е април w) ще излизам в маичинство b)

#106 Потребителят е офлайн   kayo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 March 2007 - 10:11 PM

Искам да ви помоля да коментирате сегашното поведение на моето куче/ на 6 месеца/ и ако може да ми кажете как да постъпя.
Ето малко предистория: Той беше болен и до снощи беше на диета-хранех го с много малко количество от дневната му доза храна.
Днес се нахрани както си му е рада - в смисъл, вече пълни дози от храната и сега съм му дала един изкуствен кокал да си играе и гризка.
Проблема е, че не мога да му го взема, само като посегна към него за да го погаля, той започва да ръмжи.
Кажете какво да направя? Нали аз трябва да съм тази която да определя кое до къде може?!
User's Signature

Beagle
[br]БЪЛГАРСКИ КИНОЛОЖКИ КЛУБ БИГЪЛ - bkkbeagle@gmail.com

#107 Потребителят е офлайн   twoofo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 March 2007 - 10:30 PM

Ами да, така е, ти трябва да си ТАЗИ. Не каза какво правиш, когато той ръмжи? Ако се отдръпваш или посягаш и си дърпаш ръката неколкократно няма как да си тази, която определя. За да имате този проблем значи като цяло не си ТАЗИ. Храните ли се само когато позволиш (след команда) примерно, тогава би било лесно да контролираш това кога и какво да яде, респетивно да го отнемаш. Забранителни команди? Като цяло това че ръмжи и това че ти отстъпваш може да доведе до ескалация и да започне не само да ръмжи, а и да посяга. Колкото ти си позволиш да отстъпиш, толкова той ще се налага. От теб зависи, кучето е съвсем в подходящата възраст за формиране на правилата.
User's Signature

Качена снимка

#108 Потребителят е офлайн   kayo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 March 2007 - 10:39 PM

Благодаря за бързия отговор!
Когато се храни винаги е по команда, казвам му "седни" пред купичката и той изпълнява, също храненията са в един и същ час. Даже напоследък само като ме види с храната в ръце и сяда пред купичката и чака. Също, като отиде до купичката на другото ми куче и иска да си хапне от там, аз му казвам "не" и той не посяга, а сяда и чака.
Но сега бях толкова изумена, че даже забравих да му кажа "не" и си отдръпнах ръката. s) Дали ще е правилно сега /вече му взех кокала, но това стана, защото той си го остави в купичката/ да опитам отново да му го дам и да видя дали ще мога да го взема?
User's Signature

Beagle
[br]БЪЛГАРСКИ КИНОЛОЖКИ КЛУБ БИГЪЛ - bkkbeagle@gmail.com

#109 Потребителят е офлайн   twoofo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 March 2007 - 11:12 PM

Според мен кучо просто се пробва. Расте и съзрява, а и от време на време ги има тези моменти, когато ни поставят под въпрос, проверка ще мине ли така да се каже. Може да е усетил моментна слабост у вас примерно и да му се е сторил удачен случай. Не забравяйте НЕ, с последствия при неизпълнение, може да го поставите без много шум и викове в подчинена поза например. Просто с едната ръка със стегнати пръсти леко свити пръсти рязко го бутвате отстрани на врата и го просвате на земята в странично легнало положение, не знам как да го обясня... Ако сте взели кокала защото той го е зарязал все е едно не сте го взели, т.е не е станало на вашето. Бих пробвала дали ще реагира пак по този начин на ваше място, но с оглед на ситуацията. Не задължително веднага, но честичко "тренирайте" да му го отнемайте, но когато сте сигурна (ако подхождате със страх каузата е загубена), както и други играчки за да не изгражда такова поведение спрямо неговите си вещи.
User's Signature

Качена снимка

#110 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 29 March 2007 - 09:22 AM

Пита, който гледам, беше на 6 месеца като му дадох голям телешки кокал. Имаше малко месце по него. Полудя по него, той е и адски лаком. Опита да ми изръмжи, но след "НЕ" не повтори. Проблема беше, че на мен не смее, но на сина ми се опита да ръмжи.
Нправихме тренировка: давам му кокала, сина посяга, пита ръмжи, първо аз викам "НЕ" - кучето спира да ръмжи, сина взима кокала. Така няколко пъти, после сина вика "НЕ" и стана. Вече не го ръмжи.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#111 Потребителят е офлайн   gabipap Икона

• Непоправим оптимист
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, природа, истински хора, MLM. Здравословен и природосъобразен начин на живот. Хубави книги, нови знания - всичко, което ме провокира да мисля.

Публикувано: 29 March 2007 - 08:53 PM

А ние трябваше да му показваме малко по-грубо кой дава яденето и кой е тартора l) Защото не само ръмжеше, но и атакуваше, дзвера му със дзвер. След няколко разтърсвания за врата и поставяне в подчинено /разбирай легнало по гръб/ положение, му избихме тези мераци от главата. Периодично обаче пробвам взимането на кокал - защото расте, и знае ли човек, може да реши в даден момент, че става за шеф wink
User's Signature

Ако всеки от нас прави добре и отдадено това, което е негова работа, ако осъзнаем, кои са истинските ни желания и не пожелаваме това, от което нямаме нужда, ако помагаме на беззащитните - светът ще е едно прекрасно място!

#112 Потребителят е офлайн   mmouse Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 April 2007 - 08:58 AM

Не знам дали въпросът ми е за тук, но се надявам да ми помогнете.

Как се отнасят вашите кучовци към чуждите хора вкъщи?
Лаят ли ги, хапят ли, скачат ли по тях, дърпат ли ги за да си играят?

Аз имам голям проблем с това s) .Когато сме само аз и приятелят ми, все едно няма куче - седи си тихо-кротко, играе си с играчките, рядко досажда ( хм,b) рядко значи всеки път, когато ядем), но е търпимо.
Дойде ли някой друг (няма значение дали го познава или не), става ЛУДНИЦА, само тормози хората, а и игричките му са доста груби.
Даже и децата тормози - в началото е много мил и любеобвилен, само се нагажда до тях, за да го галят. След 1-2 дни обаче почва с диващините.

Единствените начини да се отървем от него е да му дадем кожен кокал или да го затворим в друго помещение.

Моля, помогнете s) !
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#113 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 April 2007 - 03:31 PM

Започни от влизането на гостите.
Научи го да поздравява вежливо, както казва Сизър Милан.
В кучешкото общество поздрав със скачане се приема за груб и се наказва.
Нека гостите игнорират бурното посрещане и не му обръщат никакво внимание докато не се успокои. Ако скача по тях да му обръщат гръб. Същото - при груба игра. Щом се успокои - похвала.
Ако не се поддава, сложи му нашийник и повод когато посрещаш гостите на вратата и коригирай.
Помоли някого да ти помогне. Нека влезе няколко пъти, всеки път щом посрещането е бурно, да се врътне и излезе. И така, докато не се получи спокоен поздрав.
Когато иска да играе - отпрати го на мястото му, след това го повикай ТИ за игра, нека инициативата да е на човека (същото важи за галенето). Помоли гостите щом играта стане непремерена веднага да я прекратяват и да го игнорират.

#114 Потребителят е офлайн   mmouse Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 April 2007 - 08:42 AM

10х! Ще опитам b)
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#115 Потребителят е офлайн   bubsan Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 April 2007 - 11:50 PM

И ние имаме подобен проблем.Досега когато сме имали гости винаги ги е посрещала радушно,за разлика от държанието и към непознати на вън.Но днес дойде един познат и тя започна да лае и ръмжи.Дори когато той отиде в другата стая тя ръмжеше якето му. bl) Вече много се притеснявам дали нейния страх не преминава в агресия. s)

#116 Потребителят е офлайн   AIvanova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 April 2007 - 04:55 PM

Здравейте,

Имам важен въпрос към тези собственици на Чау-чау и други породи, които могат да отговорят компетентно. Предварително Благодаря за дадените съвети.

Кучето ми, порода Чау-Чау, на възраст 1 година и половина, чиито снимки има публикувани в този форум, преди 1 седмица нахапа много жестоко до кръв по ръцете и краката двамата братя на приятеля ми. Причината беше една играчка, която Мечо (кучето ми) беше взел и държеше в устата си. Опитаха се да му я вземат от устата, което предизвика агресията в него. Мечо много добре ги познава. Често сме го оставяли да бъде гледан от майката на приятеля ми. Излизал е на разходки и с двамата му братя, радва им се, целува ги и разбира че са част от близките ни. По време на случката, както аз, така и приятеля ми бяхме в стаята, в която стана инцидента. Всичко се случи за секунди и можахме да разберем какво стана едва след като видяхме огромните дупки от зъби и кръв по ръцете и краката на потърпевшите. Мечо беше много раздразнен. Ударих го с ръка леко по дупето, а той доколкото си спомням изръмжа насреща ми. Приятелят ми го изрита два пъти отзад, той продължи да ръмжи и беше готов да продължи да хапе дори и нас самите.

Не е проявявал друг път такава агресия, с изключение на едно ръмжене насреща ми веднъж след бой, който яде за направена пакост. Майката на приятеля ми беше споделила преди половин година за едно символично захапване, когато е опитала да му сложи каишката по време на разходка. Но само това ... .

Случилото се, наистина много ни обезпокои. Искаме съвет, какво е необходимо да направим. Струва ни се, след случилото се, че ако решим да бием Мечо за нещо, той няма да се поколебае да скочи насреща ни. Искаме да гледаме едно добро куче.

Очаквам вашите съвети, за което предварително благодаря!
User's Signature

Качена снимка

#117 Потребителят е офлайн   Dara Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 April 2007 - 07:41 AM

Имате много сериозен проблем. Обърнете се към човек, който разбира от кучешко поведение.

#118 Потребителят е офлайн   gabipap Икона

• Непоправим оптимист
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, природа, истински хора, MLM. Здравословен и природосъобразен начин на живот. Хубави книги, нови знания - всичко, което ме провокира да мисля.

Публикувано: 16 April 2007 - 09:34 AM

Цитат

Имате много сериозен проблем. Обърнете се към човек, който разбира от кучешко поведение.

Наистина, особено ако нахапаните са деца. И не губете време - кучето е младо и на този етап поведението му търпи корекции.
Ако сте от София и искате координати на такъв специалист, може да ми пишете на лични.
Иначе - прочетете темата - има сходни случаи описани в нея, нищо че породите са други - проблемът е един и същ.
Успех!
User's Signature

Ако всеки от нас прави добре и отдадено това, което е негова работа, ако осъзнаем, кои са истинските ни желания и не пожелаваме това, от което нямаме нужда, ако помагаме на беззащитните - светът ще е едно прекрасно място!

#119 Потребителят е офлайн   trina_baby Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 26 April 2007 - 03:15 PM

здравейте на всички.Значи аз нямам конкретен проблем по скоро имам притеснения...Преди 4 години исках да си Взема Пит Бул,но тогава живеех с нашите и не ми разрешиха защото имахме немска овчарка,сега обаче 4 години по късно живея сама и искам да си взема Пит бул,но нещата които чета ме притесняват.Мислите ли че се поддават на дресировка и дали едно такова кученце може да стане отличен домашен лубимец(естествено с много постоянно) и дали ако си взема да се запишем на училище или сама да го обучавам( с помоща на моя приятел).Моля ви изразете някакво мнение защото много искам това ми е като мечта,Много ми харесват и са много сладки.Благодаря предварително

#120 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 April 2007 - 03:35 PM

Трябва ви доста решителност, за да отглеждате правилно питбул.
С агресия към вас или други хора едва ли ще имате проблеми, с агресия към животни - може да нямате, но е по-вероятно да имате.

Характерно за питбула е, че има много нисък праг на дразнимост и висок праг на болка. Другият проблем е, че развъждането им е ... хм, не ми се навлиза в подробности. Третият проблем е, че има много предразсъдъци към тях дори от страна на свестни хора.
Четвъртият и най-мрачният и неизбежният - кучешките битки и залагания, които са го затворили и до ден днешен в кръг, от който излизане има само с много воля дори за човек, който никога не ги е помирисвал. Това си е всъщност първият проблем.

Това е невероятно чаровно куче, човек просто се влюбва, няма подобно на него, но трябва да се подготвите за възможността да се наложи да го водите винаги на повод, често с намордник, да срещате неодобрителни погледи и лошо, често несправедливо отношение. Обучението не може да ви гарантира, че ще го превърнете като поведение в кокерче, надявам се разбирате. Поддават се на обучение и още как, но нека кажем - обучението може да повдигне прага на дразнимост, но не до този, при който няма да се налага ежесекунден контрол.

Преди да си вземете кучето контактувайте с нормални собственици на питбули, вижте кучетата им, общувайте с кучетата. Питбулът е съдба и малко лотария, знам, че звучи патетично, ама какво да се прави b)

• (93 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни